Röviden: Mayhem

Ilyen, amikor egy színészt beskatulyáznak? A Walking Deadből ismert Steven Yeun egy vírustól megbolondult emberekkel teli épületben kell túléljen. Vagyis céljai is vannak a káosz közepén, ami mindig sínen tartja a történetet.

A film tényleg erre alapoz: bár nem az egész Föld veszett el, de a civilizáció közepén néha elszabadul egy ösztönök előtörését kiváltó vírus. Mivel éljen a jogi rendszer, így a betegség hatása alatt észnél levő, de azért fertőzött emberek nem felelősek a tetteiért. Amikor ez a főszereplő irodaépületében, ahol egy nagyon mocsok multi van, szabadul el a betegség, akkor a karantén idején mindenki kihasználja a lehetőséget a felelősségre vonás nélküli bűnözésre.

A probléma amúgy nem is ott van, hogy mennyire minimál költségvetésű az egész, hanem… hogy olyan semmilyen a film. Itt lenne a lehetőség az irodista munkásoknak szóló igazságosztásra, de valahogy nem tud a témában semmit sem mondani a Mayhem. Ennél még az Office Space is jobban a felszín alá nézett.

Gondolom mindjárt kapom, hogy minek társadalomkritika egy zúzós filmbe, pedig az a hasonló művek sava-borsa. Vagy a teljes B-filmes elszálltság. Sajnos a Mayhem nem az utóbbival próbálkozik, így a végére kipukkad

human
írta
2017. 11. 24. 15:58
megjelenés
5
hozzászolás


5 hozzászólás a “Röviden: Mayhem” bejegyzéshez

  1. Bennem az merült fel,hogy miért nézel ilyen hulladékot…most nem jött a be a ttrailer jóslatod?

  2. “most nem jött a be a ttrailer jóslatod?”

    de bejött, annak ellenére néztem meg egy unalmas szombaton, mert nem akartam komoly filmet.

  3. Kifejezetten jól jött ez a kritika, mert pár napja előkerül hogy megnézem de igy el tudom engedni.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.