So good to have you back

Újabb tv-spot a December közepén érkező Star Wars: The Last Jedi-hoz. Phasma is feltűnik benne, reméljük most a filmben jobban bennehagyják és a már megvett bábuimnak lesz értelme! Na jó, nem vettem bábukat, de vicces volt, hogy a Force Awakens kampányában hogy volt jelen, és utána a filmben mennyire nem. Na de majd most!

17 hozzászólás a “So good to have you back” bejegyzéshez

 1. Micsoda karakter! Alig vártam, hogy újra lássam! Az előző részben is olyan erős volt a karaktere, hogy tök szomorú voltam, hogy csak annyit szerepelt..

 2. Csubi pontosan azt tette azzal a vonyító csőrös patkánnyal, amit én is tettem volna. Tényleg ez hiányzik a franchiseból… izé… a filmből? ;-)

 3. Boba Fett sem szerepelt sokkal többet. Volt pár mondata, aztán egy vak ember kinyírta. Az is kurva szánalmas.

 4. Kedves az elsô Rendtôl, hogy életben is hagyták, meg a rangját is megtarthatta, azok után, hogy az elôzô filmben szívfájdalom nélkül segített Hanéknak kikapcsolni a pajzsot. Nagy emberhiány lehet…

 5. Maros: Szól róla egy 4 részes kánon képregény, ahol le van írva, miért úszta meg. Némi szerencsével rákente egy birodalmi tisztre.

 6. Lehet a filmben is lesz róla szó(bár kétlem), igaz neked akkor is késő lenne már, hisz az is utólagos lenne. A Zsivány egyes is mennyire utólagos film volt már, 38 év után magyarázott meg valamit. Amúgy tök logikus, mindenféle képregény nélkül is erre gondoltam én is. Abban a helyzetben, a nagy fejetlenségben, ami akkor volt és utána történhetett simán kimagyarázhatta magát, rákenhette valamelyik halott tisztre, aki már úgy sem védheti magát. Mondjuk az tényleg gagyi volt, hogy milyen könnyen beadta a derekát Hanéknak, tényleg nem lehet túlságosan elkötelezve a Rend iránt.

 7. Hát ezaz! Nem azzal van alapvetôen a baj, hogy megúszta a dolgot, ezt még csak-csak elhiszi a nézô. A gond ott van, hogy az egész jelenet olyan esetlen volt. Hanéknak kellett valami segítség, hogy a pajzskikapcsolós közjáték ne vegyen el túl sok játékidôt. A nô épp kapóra jött. Mindenféle különösebb ellenállás nélkül elfogják. Nem ellenkezik, nem harcol, nem kell megkínozniuk, fel sem merül benne, hogy ezek a jöttment lázadók valószínûleg úgysem ölnék meg hidegvérrel, ha nem mûködik együtt velük. A saját fôhadiszállásuk kellôs közepén eszébe sem jut, mondjuk segitséget hívni, vagy riasztani mindenkit. Azt nem, de úgy kikotyog mindent, mint valami pletykás napközis. A bolygóbázisuk, meg kismillió emberük miatta veszik oda… És egy ilyen karakter keménykedik a következô részben.

 8. Ja igen, mert az hihető volt, hogy az öregember odamegy, és lekapcsol egy kapcsolót a Halálcsillagban, ami hatástalanítja a vonósugarat. Egy oszlop oldalában van erre egy kapcsoló, amit bárki lekapcsolhat csak úgy.
  Vagy hogy Darth Vader fiát a saját szülőbolygóján rejtik el, de erről fogalma sincs. Minden szart megérez az erőben, de a saját gyerekeit nem. Leiát még szemtől szemben sem ismeri fel.
  Darth Vader egymaga elkapja az egész bandát a Felhővárosban, de hant átadja egy koszos fejvadásznak, hogy szállítsa le egy tetves gengszternek.
  Ja igen, Phasma jelenete következetlen…

 9. Azzal egyetértek, hogy van minden részben logikai bukfenc, de a régiekben ezek nem ordas baromságok voltak. Pl. Mikor Vader Leiával beszélt még marhára nem volt kitalálva, hogy a lánya. Az, hogy Luke apja az is csak a Birodalom előtt lett, hogy Leia és Luke testvérek a Jedi előtt. Obi Van azért tudta lekapcsolni a vonónyalábot, mert a katonák figyelmét elterelte, ez is szerintem logikus. Vadernek meg nem kellett se Han se Leia (az akkori sztori szerint még nem voltak testvérek, lásd smár) hanem a fia, Luke.

  Ez a Phasma meg ugyanolyan papírmasé karakter, mint a többi új. Hogy utána miket írnak hozzá az életéhez, meg játékokból mi derül ki az csak lehúzás. Nehogy már úgy kelljen beülni egy fiom folytatására, hogy előtte a szereplőkről könyveket, meg képregényeket olvasol. Plusz érdekességnek elmegy, de szimplán trehányul megírt sztorira-karakterekre ne ez legyen már a megoldás. A Rogue One után is jött ki könyv, de az számít a moziban hogy mesélik el.

 10. “hogy Leia és Luke testvérek a Jedi előtt.”

  Előtt az biztos, de mennyivel előtt? Akár a Birodalom előtt? Csak mert a végén, amikor Luke elég térerőt érez az Erőben ahhoz, hogy utolérje Leiát az nekem arra utal, hogy már akkor is tervben volt az a szál.

  “Hogy utána miket írnak hozzá az életéhez, meg játékokból mi derül ki az csak lehúzás. Nehogy már úgy kelljen beülni egy fiom folytatására, hogy előtte a szereplőkről könyveket, meg képregényeket olvasol.”

  Szerinted lehúzás, mások szerint karakter és univerzumépítés. De a lényeg pont az, hogy nem kell semmiféle magyarázat, mert akinek van egy kis képzeletereje, az úgyis erre a következtetésre jutott volna, amit a képregény is megírt.

 11. A birodalom végén annyit tudtak szerintem, hogy rokonok, vagy közös múltjuk van, de a smárból kiindulva szerintem az ikertestvér dolgot nem dolgozták még ki.

  Ne érts félre, szeretem az anekdótákat, játékokat mellékszereplőkről. Csak ez a Phasma túl volt kampányolva a szerepéhez képest két éve is. Csak a Rogue One példát tudom felhozni: Ne regényekből meg Rebelsekből kelljen már összerakni ki az a Saw Gerrera. A filmben egy nulla volt a szerepe. És nem csak neki.

 12. Nekem megvan otthon a Az Ébredő Erő “képes krónikája”, amiből kiderül, hogy Phasma karaktere a sokadik concept art alapján jött létre, amit a Jedi Gyilkoshoz (ő volt eredetileg Kylo Ren helyett a főgonosz) készítettek. JJ teljesen odáig volt a króm rohamosztagosért, akinek eredetileg sokkal nagyobb szerepet szánt volna, végül csak keveset szerepelt a filmben.

  Az újban állítólag sokkal többet lesz majd, én mondjuk bírom színésznőt, kíváncsian várom mi lesz belőle!

 13. Boba Fett miért lett ekkora sztár? Semmit nem csinált. Álldogált, volt pár mondata, meghalt. Szerintem tök menő ez a colos króm rohamosztagos. Lesz több szerepe ne féljetek.

 14. Vagány a felszerelése meg az űrhajója is. Meg ugye nem hajbókolt Vadernek, megmondta, hogy holtan neki semmit nem ér Solo, erre az megnyugtatta, hogy a Birodalom majd kárpótolja, ha úgy alakul. Ezért lett ekkora sztár tudtommal.

 15. @sum-blink:
  Ugyanazt nézed el a régi részeknek, amikkel az újakat támadod.
  A régieknél nem baj, hogy menet közben találták ki a fő karaktereket, az újaknál viszont baj, hogy egy mellékszereplő épp annyira súlytalan, mint egy régi (Fett).

  “Az, hogy Luke apja az is csak a Birodalom előtt lett, hogy Leia és Luke testvérek a Jedi előtt.”

  Magyarul még az sem volt kitalálva, hogy maguk a legfőbb karakterek kicsodák. Ez persze nem is csoda, hiszen Lucas eleve egyetlen filmre készült, ő sem látta előre a sikert.

  “Obi Van azért tudta lekapcsolni a vonónyalábot, mert a katonák figyelmét elterelte, ez is szerintem logikus.”

  Eleve a kapcsoló egy baromság. Szerinted a Pentagon elkészíti egész rakétavédelmi rendszert lekpacsoló kapcsolót (haha) egy szobában, és odaállít mellé két közrendőrt?

  “Ez a Phasma meg ugyanolyan papírmasé karakter, mint a többi új. Hogy utána miket írnak hozzá az életéhez, meg játékokból mi derül ki az csak lehúzás.”

  Szóval azért lassan kezded meglátni az egész Star Wars jelenség lényegét ;)

 16. Nem szeretnék ezen vitázni, mert nem látom értelmét. Egyszer volt Budán kutyavásár. Ha most x.y. Néven jönne egy új Marty McFly nem ütne akkorát. Boba Fett iszonyat cool és király a Phasma meg nem. Fogalmam sincs miért, nem kell rá racionális indok.

  Engem ne vegyetek releváns tényezőnek, mert én a Jedi után hagytam volna békén a filmeket. :D

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.