Így ment félre a Justice League projekt

A The Wrapnál a Umberto “mindig jók a belsős infóim kivéve az esetek 80%-ában” Gonzalez írt egy cikket arról, hogy mi minden dolgozott a Justice League ellen.

Összefoglalom, mert remek áttekintése a “frankenstein”-szerű végeredmény megszületésének:

A Warner azt remélte, hogy Batman után Nolan rebootolja nekik Supermant.

Ehelyett a rendező Zack Snyder mellett állt ki.

Az akkori Warner főnök Greg Silverman majdnem annyira szabad kezet adott Snydernek, mint amilyet Nolan kapott volna. Sajnos a forgatókönyvbe sem szóltak bele.

Sok képregényrajongó szerint Snyder darkos elképzelései nem illettek a reményt megtestesítő Supermanhez.
A Batman v. Superman még sötétebb lett, nem véletlenül éltették sokan pont Batmant belőle, akihez sokkal jobban illik ez a megközelítés.

A brand egyre jobban leértékelődött ezen filmek fogadtatásával, amin a Suicide Squad sem segített.

A BvS buktája után többen is Snyder eltávolítása mellett kampányoltak a stúdión belül, de ekkor már késő lett volna kirúgni a rendezőt, hiszen az aláásta volna a filmet, nem csak a nézők szemében, de konkrétan anyagilag és kreativitás szempontjából is nehéz valaki ennyire előrehaladott projektnél kitenni [a Disney ezzel tudna ellenkezni – a szerk.:].

2016 végén Toby Emmerich leváltotta a már említett Silvermant a Warner éléről.

Itt jön be az üzleti oldala a dolgoknak, hiszen a 2016 októberében bejelentett Warner – At&T összeolvadásnak is kihatása lett a filmre, hiszen emiatt semmiképp sem lehetett eltolni a bemutató dátumát, mivel az gyengeséget sugallt volna.

Közben a Warner Snyder beleegyezésével megbízta Whedont, hogy hozzon egy kis könnyedséget a film forgatókönyvébe.
Tavasszal Snyder és a Warner között kialakult egy vita a komor és a könnyed részek közötti arányon.

Közben Snyder lánya megölte magát, a rendező eleinte munkával akarta magát túltenni a gyászon, de ez nem sikerült.
A Warner továbbra is beleszólt a filmbe, így végül májusban lelépett a rendező.

Whedon átvette a projektet, de közben egyre jobban szorított az idő.

Közben a Warner számára a sok humort tartalmazó Wonder Woman sikere arra is bizonyíték volt, hogy nem kell erőltetni a komorságot annyira, mint Snyder, ennek megfelelően Whedon előtt két választás volt, és ő a még lightosabb film mellett tette le a voksát, leginkább vezetői utasításra.

Mivel a dátumon nem lehetett változtatni üzleti okokból, így a Warner kénytelen volt lenyelni Henry Cavill bajszát is, és perkálni a CGI borotváért, viszont ennek tökéletesre élezésére sem volt igazán idő.

A már említett cégegyesítés miatt sokan a bónuszukat féltették, így mindenképp az idei évre akarták a Justice Leaguet, amit sikernek tippeltek, mivel a jövőbeli állásukban már nem voltak biztosak.

Sok belsős szerint Snyder távozása után el kellett volna tolni a film novemberi bemutatóját.

Ennek a folyamatnak a végét pedig láttuk a moziban.

52 hozzászólás a “Így ment félre a Justice League projekt” bejegyzéshez

 1. 2 hét alatt kinő az a nyomorult bajusz, vagy műbajusz azt kész. szánalmas hogy erre mennyi pénzt elszórtak.

 2. Szerintem bullshit, hogy Snydert nehéz lett volna kigolyózni már a BvS után, még ha szerződés miatt pénz és arcvesztés akkor sem akkora mint így… De biztos, hogy a stúdiónak nagyobb ereje van ilyen filmeknél mint a rendezőnek. Sőt, már a MoS-nél megingott szerintem, nem akartam elhinni, mikor még a JL-et is megkapta. Szimplán hülyék voltak, csak arra figyeltek, hogy dől a lé, a kritikai visszhangra kevésbé.
  A többi igaz lehet, mindenki a pénzét meg a vélt vagy valós státuszát félti az álomgyárban.

  Úristen mi lehetett volna ebből ha Nolannel röffentik be az univerzumot… De valahol örülök is, mert igy nem foglalták be évekre a DC filmek mellé.

 3. De pont ez az hogy a Superman vagyis a Man of Steel még be is jött az embereknek.
  A BvS se a darkossága miatt miatt kapta a hideget, meleget. Hanem a nagyon gyenge történet miatt. Vagyis inkább a történet vezetés, hogy kell bele minden.
  SS meg végképp betett.
  A Wonder Woman meg olyan hogy mondjuk Flash-nek is egy akció vígjátékot tudnék elképzelni.

  Ha a másik oldalt nézzük, bár a Thor 2 szar lett, a 2.-3. Amerika kapitányt csak eltalálták, ami bár nem volt annyira darkos, mégse egy vidám történet.

 4. Kíváncsi lettem volna a teljes Snyder féle bő 3 órás Justice League-re. A vezetőség ostoba döntéseket hozott a film megmentésére: szétszabdalása és Whedon vezette indokolatlan és kínos jelenetek beleerőltetésével sajnos nem lett jobb. Pont az Avengers rendezőjét felkérni már értelmetlen volt. Mintha megalázkodtak volna a Marvel csapatfilme előtt és még stílusba is nagyon eltér Whedon munkássága. érthetetlen.
  Sajnos már annyi hibát elkövetett a Warner, hogy már sokadjára jön az a pont, hogy na talán ezután tanulnak belőle, de csak egyre nagyobb katyvaszba viszik az egészet. A DC világa nem ezt érdemli, inkább engedjék el a dolgot. Nem nagyon tudok már bennük bízni. kár érte.

 5. “hiszen emiatt semmiképp sem lehetett eltolni a bemutató dátumát, mivel az gyengeséget sugallt volna”

  LOL. Inkább kihozták ezt a trágyát. Valóban, ez így sokkal komolyabb cég képét festi le :) És ez egy milliárdos üzletág… elsírom magam.

 6. We need to talk about Kevin :D
  Kevin Tsujiharanak mennie kell minimum.

  Az Aquaman miatt pont nem aggódok, mert Wan-t tuti nem zaklatják úgy.
  Snyder amúgy is pihent volna, de nem is bánnám, ha jó ideig nem jönne még vissza (vezetőségi változásoktól függően) és nem azért, mert ne szeretném… én még ám durva sok Snyder filmet szeretnék látni, simát is meg DC-set is…csak amíg így bánnak vele addig nem akarom. Aztán később igazán kaphatna valami hozzá illőt,amit nem vagdosnak agyon és ahol nem rinyálnak a nyakába amiatt, hogy mosolygott-e a karakter eleget vagy nem.

 7. Mekare szerintem raktározd el ezt a Liga filmet mert jó darabig nem lesz több.Ekkora bukta után úgy saccolom 5 éven belül nem lesz második rész.ki tudja mi lesz Affleckal is addigra.Mit gondolsz?
  😢

 8. szerintem a darkossággal sohasem volt baj, se a BvS-nél se a MoS-nél, pont hogy az a rész jót tett a filmeknek!!!
  nekem főleg a vágások, a gyenge történetvezetés és karakterfejlődés ami után elkönyveltem magamban, hogy jobb lenne, ha Synder többé a büdös életben nem rendezne semmit, max. zene klippeket.
  De nem csak ő volt a felelős, a BvS-t is simán publikálták szemrebbenés nélkül és így a valaha volt egyik legjobb képregény karaktereket gyalázták/zák meg együtt. lehet, hogy Nolan is sokat variált a filmjeiben, és még távolabb voltak a képregényektől, Bale sem volt a tökéletes batman, de az ő filmjeik egyben voltak, de még a burton batman filmeket is bármikor előbb újranézném.

  Snyder verziót akar valaki? szeletelje fel a filmet 2 perces részekre, youtube-ról a régi trailekből tolja hozzá a kimaradt jeleneteket, ami semmit nem tesz a sztorihoz, szintén felszeletelve, aztán tegye be egy média lejátszólistába véletlenszerű sorrendben, kész.
  hagyjuk már ezt, ha a BvS-t kiengedték úgy a mozikba, ahogy volt, akkor miből gondolja bárki, hogy a JL nem az, amit ők jóvá akartak hagyni, nyilván ez volt a legjobb verzió abból, amit összehakniztak, még jó, hogy volt rendező, aki beugrott segíteni. gondolom Whedon-on kívül nem volt senki, aki elvállalta volna, hogy más után rakjon rendet.

 9. Affleck, ha megy megtudom érteni, főleg ekkora balf*szkodás után, bár anélkül is megérteném. Attól még sajnálnám. Azért még reménykedek, hogy hozzádobnak valami nagy manit és kirúgják Kevint a jó életbe aztán legalább Matt Reeves miatt is marad, ha ő is akarja…annyi a pletyka, hogy nem tudom már észben tartani még csak annyira se, hogy találgassak mi hogy. Meg igazából nem is érdekel, úgy is legjobban mindig csak a következő filmre koncentrálok, nem hypeolom én nagyon fel magam bedobott címekre csak úgy, hiába van a polcomon mondjuk a Gotham City Sirens, majd ha forgatni kezdik elhiszem, hogy lesz :D azért a fancasting az mindig fun, annyival kínzom magam csak.
  A Liga 2 meg…Azért ez nem egy semmiből jött bukta, és a szóló filmek kezdenek most majd jönni sorban Aquaman, WW2, Shazam (ahol azért simán esélyes egy Superman szereplés kicsit már az javíthat a dolgokon vele kapcsolatban)..meg eleve ezeket én sikernek várom, szólók is, nincs zsúfoltság, kettőnek nem volt még filmje és szerintem eléggé jó kezekben is vannak, és illenek is a rendezőikhez, a Patty meg kb azt csinál most, amit akar valszeg. Ez mind olyan film, amiből kijöhet egy egy gonosz a Legion of Doomba, már 3 plusz Lex és Deathstroke mellé. Szóval, ha kitartanának a Legion of Doom felé meneteléssel, akkor addigra azért már kiderülne, hogy állnak hozzá az emberek szerintem és meg is alapoznának a legtöbb gonosznak is…ráadásul az nem egy inváziós sztori lenne. Suicide Squad 2 szintúgy, ha megcsinálják.
  Az éveket meg nem tudom én már kezelni, mert a BvSre is 3 évet vártam :D ez az 5 egy újabb ligára, úgy hogy közben építik semmi

 10. A “darkosság” az egy másodlagos kérdés.
  Nolan Batmanjénél azt kell nulladik körben látni hogy az _nem_ szuperhős-film (a “szuperhős” olyan értelmében mint Superman, Spiderman, stb, stb) Ha szuperhős-film lett volna, anno valószínűleg meg sem nézem. Számomra a fő vonzerős anno az jelentette hogy ezt a képregénykarakert lehozta és újraértelmezte egyfajta “kvázi-realista” maffia-bosszú-igazságtevő filmmé. És ja, a darkosság amúgy illett ehhez. (és nem ártott egy jó forgatókönyv, színészek, karakterek, rendezés, meg ilyen apróságok)

  De Supermannél elég trivi hogy nem működik ez a Nolan-féle realista recept.
  (Attól még mondjuk a többi, kezdve a jó forgatókönyvvel, azért nem jönne rosszul… :))

 11. Teljesen felesleges bizakodni, nem lesz itt már egy normális univerzum, az alapokat is szarul fektetik le. Lesz néhány szóló film ami majd betalál ktitikailag és anyagilag is, pl a WW2, de amúgy meg egy nagy katyvasz az egész DC univerzum. Nem akarok trollkodni, de májusban a Marvel majd megmutatja nekik megint, hogy kell ezt csinálni. A Warner ha türelmes lett volna és eltolják a premiert annyival amennyire szükséges, egy sokkal jobb filmet kaphattunk volna.

 12. 12. Mekare:
  “én még ám durva sok Snyder filmet szeretnék látni, simát is meg DC-set is…csak amíg így bánnak vele addig nem akarom. ”

  Fentebb nem az volt leírva hogy túlságosan is szabad kezet kapott, és utána már késő volt beleszólni így hagyták hagy csinálja…

 13. Nekem irtóra bejön Snyder vizuális elképzelése, a filmjei is tetszenek.
  A MoS és BvS filmekben imádtam, hogy végre nem a lightos poénkodni próbálós Marvel vonalat akarták másolni, hanem jóféle komor darkos volt az egész.

  Meglátásom szerint a Warner a hunyó a JL esetében ugyanúgy, mint a SuSq esetben is. Mintha dilettánsok vezetnék a céget és akarnák megmondani a tutit.

 14. Nekem is bejön Snyder ha teljesen kétes hátterű szereplőkről van szó, akik nagyon lavíroznak a jó/rossz határán (Spártai harcosok akiknek a becsület a fontos, vagy a kétes Watchmenek)

  De a Justice Leage-be olyan szuperhősöket akarok látni, akik a sok mocsok mellett is fényesen tiszták maradnak, akik a szuper képességük hiányában is makulátlan hősök (lásd Steve Rogers 40 kilós változata), a képregényben ilyen Superman, Flash, Wonderwoman is és nem ilyen lelkileg sérült, pszichológusra szoruló, fóbiás emberkék. Értem, hogy a törékeny, sebzett emberi oldalát akarták mutatni a szereplőknek, de ez egy felnőtt mese és én a tiszta szívű hős lovagot akarom látni!
  Amellett a nagy gonosz túlerővel szemben is győzni tudnak, köszönhetően a hősiességüknek. (elgondolkoztam, hogy Superman nélkül nem ugyanígy végződött volna a film? Mert nagy változást nem idézett…)

  Nekem hiányzott a gyermeki példakép. Én nem szeretném ha a fiam pl az új Flasht tartaná a példaképének.

 15. 12 Mit akarsz még Snyder filmektől? Egy többszörösen leszerepelt rendező. Volt neki egy 300, meg egy Watchmen amik szolgaian képregényhűek voltak, azok sikerültek is, de a saját vízió csak szarul sültek el. A mai napig nem tudom felfogni, hogy mit gondolhatott a Warnernél az az elmeháborodott, aki megnézte a Sucker Punchot, és azt mondta magában, “igen, ilyen DC univerzumra van szükségünk” Egy akció rendező, semmi más. Ha betűről-betűre követi a más által megírt anyagot, akkor más is megy neki, de a saját víziójában egyedül a látvány jó, történetet, karaktereket kezelni nem tud.

 16. Szerintem Snyder Acélembere az egyik legjobb képregényfilm valaha. Nem a legjobb, de az biztos, hogy nagyon-nagyon ott van. Nekem a BvS a 182 perces változatban szintén nagyon-nagyon tetszett, szerintem az is hihetetlenül jól sikerült.

  Azonban Snyder nélküli – azaz, Joss Whedon-os – változat szörnyű volt. Egyszerűen nulla izgalom, gagyi Marvel poénkodás, semmi igazán Snyderesen látványos megoldás, ratyi zene, stb. Ha Snyder 150-160 perces verziója mehetett volna a moziba sokkal-sokkal jobb filmet kaphattunk volna – ebben szinte biztos vagyok. De mivel ő lelépett, soha nem fogjuk megtudni ezt, attól tartok. De ez a változat, tele idegesítő baromságokkal – pl. ukrán család, Superman karakteridegen volta az egész filmben, meg ilyesmik – meggyalázta az eddig Snyder által felépített világot.

  Szóval, szomorú vagyok, mert egy jó film lehetősége megvolt ebben, de sikerült elkészítenie a DC-nek a legrosszabb Marvel-filmet. :(

 17. ,,Szerintem Snyder Acélembere az egyik legjobb képregényfilm valaha. Nem a legjobb, de az biztos, hogy nagyon-nagyon ott van.”

  Most akkor a valaha legjobb, vagy nem a legjobb?

  Egyébként érdemes csak, itt a filmbuzin visszanézni, a BvS, vagy MoS kommentszekciót. Akkor mindeki követelte, hogy Snyder monnyon le. (Na jó talán Mekare nem.)
  Akkor ez is olyan dolog, hogy idővel megszépül?
  Snyder meg a nosztalgia.

 18. Megnyugtatok mindenkit, ez csak szarabb lesz. A készülődő The Batman mozi miatt is mit csináltak már úristen, pedig még sehol semmi. Ezer rendező váltás, forgatókönyve lassan mindenki belerak egy oldalt, Affleck dobbant, aztán mégse dobbant, csak más játsza a fiatal Batmant, aztán lehet mégis otthagyja őket. Á bazmeg, jobban járnak, ha az egészet lejegelik a g.cibe, komolyan. A BvS szar volt, a SS mégszarabb, a JL is full szar, ennyi szarból már csak egy fost fognak összehozni.

 19. Zordon bácsi: Szerintem teljesen érthető és minimálisan sem ellentmondásos amit írtam. Az EGYIK legjobb SZÁMOMRA a képregényfilmek között. Ennyi.

 20. Én a Marveles és a DC posztok alatt, amikor összevannak hasonlitva a filmek csak nézek ki a fejemből. Nem értem, hogy most én vagyok ennyire hülye? A Disney/Marvel filmek 80 százaléka szar vigjáték. 15 évesek szintjére van belőve minden akció és poén. Most tényleg ez az etalon? Ezt kellene követni? A Man of Steel pedig az egyik legjobb képregényfilm a The Dark Knight óta. Végre nem egy pizsamás buzit láttunk benne, hanem egy kemény Supermant, aki nem fél attól sem, ha ki kell valakit nyirni. A BvS sötétségével sem volt semmi gond. A Wonder Woman pedig egy ugyanolyan vacak lett, mint az MCU filmjei. Meg hát eleve miért várják el, hogy most minden képregényfilm ugyanolyan hangvételü legyen? Mellesleg a képregények, amik alapján a filmek készültek (pl.Polgárhaború, Sötét Főnix, Superman halála stb.) sokkal több drámát és komolyságot tartalmaznak. Pedig azokat tényleg eredetileg a fiataloknak készitették.

 21. 23
  Jáj istenem mit akarok még..én már csak azt akarom, hogyha egyszer leírom, hogy szeretnék még Snyder filmet és DC-s Snyder filmet látni, akkor ne kelljen hozzáfűznöm, hogy mint minden film megítélése, úgy a Snyder filmeké is szubjektív. Én elhiszem, hogy neked nem tetszett, vagy hogy számodra ez szar meg az szar, de az érzéseid nem univerzálisak, ahogy az enyémek sem.
  Nyilván nem tartom tökéletes rendezőnek, de senkit se tartok annak, mert nincsenek tökéletes dolgok semmiben és sehol. De még a Sucker Punch is ezerszer közelebb áll a szívemhez, mint sok más egyéb film, amit lehet te meg imádsz. Pedig az az a Snyder film, ami a legkevésbé tetszik, mint egész, az akció jelenetek nagy részét újranézésekkor unalmasnak találom benne, de az intézetes/klubos részeket túlságosan szeretem ahhoz, hogy ne nézzem meg, főleg Sweet Pea előadásos jelenetét és a High Roller & BabyDoll beszélgetést, ahol konkrétan elmagyarázzák a filmet.
  Rengeteg olyan anyag van, ami még Snydernek való lenne ebből az univerzumból, ahol kiélhetné magát, mint rendező, ezt szeretném látni. Meg azt, ha producerként maradna, de totál megértem, ha ilyen bánásmód után nem lenne kedve.

  T:
  Mit tett ez a Flash például, amiért ne lehetne példakép? Azért, mert kétségei voltak önmagában és a képességeiben, kevesebb tapasztalattal ilyen fiatalon és azokat később leküzdötte, lépéseket tett a jó ügy érdekében, bátorságot vett magán az már nem szimpatikus így csak ha rögtön az elejétől egy olyan figura, aki szerint minden mindig rendben lesz, mert csak? Szerintem inkább legyen példakép az, aki a felnövendő gyermekhez hasonlóan akadályokkal találkozik az életben és megmutatja, hogy természetes ha aggódsz vagy félsz, de van erőd, hogy túl juss rajta…mint az aki mindig tökéletes és nem hat rá semmi, makulátlan hős. Pont emiatt panaszkodtak nem tudom mennyi ideje Supermanre jó sokan…
  Amúgy gyerekeknek bőven szolgáltat tartalmat a DC, legyen az képregény vagy rajzfilm sorozat…most futó dolgok kortól függően DC Superhero Girls, Teen Titans Go,Justice League Action (ezen már a felnőttek se szenvednének annyira, ha velük néznék) stb.

 22. Annyira imádom, mikor a Snyder rajongók folyton azzal jönnek, hogy mennyire jó a darkosság, meg hogy felnőttesebbek a DCEU filmnek, de a történeteket érintő kritikákat totál figyelmenkívül hagyják. A karakterek bánságát, a plotholeokat, a logikátlan fordulatokat…
  ” – A DCEU jó, mert dark!
  – Na de a történet hibái…
  – AZÉRT NEM SZERETED, MERT MARVELES GYEREKEKNEK VALÓ SZIRUPOT AKARSZ!”

 23. Clark/Superman (meg hány nicken tolod)… nekem te neeee…
  Zoli ne vedd támadásnak, egyszerűen csak félreérthető.

 24. “Meglátásom szerint a Warner a hunyó a JL esetében ugyanúgy, mint a SuSq esetben is. ”

  furcsa, hogy ezeknél mennyire beleszólnak, Nolan meg egy művészfilmmel csinált blockbustert a nyáron közben és hagyták.

 25. Mi a problémád?Egy nicken tolom.Ha nem tudod értelmezni a másik mondandóját nem más a hülye…

 26. pedig annyira nyílvánvaló, a disney eladható cuccot csinál évek ót, a warner meg nem.

  Az egy dolog hogy van egy réteg fanboi aki kitart a filmek mellett mert DC és hát az az isten …

  És ami a legdurvább hogy miután elismerik hogy hibáztak mármint a studiók meg az ott dolgozók, még akkor is itt éltetik meg védik őket hogy mekkora király …

  vicc…

 27. Zordon bácsi: a Man of Steelnél én nem követeltem, a DCEU egyetlen korrekt filmje. Szerintem onnan kisiklott, hogy nem a Man of Steel 2 jött utána, ahogy Russel Crowe is említette, hogy az volt tervben egy darabig.

 28. A legnagyobb gond egyértelműen a Warner és nem Snyder. Azért azt ne felejtsük el, Snyder filmjei MoS, BvS lehet hogy kritikailag nem lettek túl sokeresek de a fanok szerették őket pláne a rendezői változatot, és bevétel szerint is sikeresek voltak. Ezzel ellenben a JL minden téren bukta szinte még a fanok mint én is kárhoztatják.

  Egyébként a JL buktája nyilvánvaló okok miatt könyvelhető el, Snyder lelépett, nem tolták el a premiert, Cavill szakálla körüli botrányok, amit egyébként a Warner nyugodtan meghagyhatott volna neki hiszen a képregényben is szakállal tér vissza és akkor máris megspóroltak volna egy csomó pénzt. És akkor az utolsó szög a koporsóba az volt hogy Snyder lelépett érthető okok miatt majd jött a Marvel álomgyárosa Whedon aki az alapján véve iparos munkát szinte teljesen szétbarmolta.

  Lehet itt mondani hogy nem az ő hibája de mindenki tudja hogy ő akart csomó helyre mást és a WB belement mert nem DC hanem Marvel filmet akart. És ez igen is meglátszik a filmen. Nem véletlen kampányolnak Snyder rendezői változatáért. Jelzem már több mint 150 ezren. :D

 29. Az a baj hogy tök minden hányak kampányolnak, amíg a moziba a Warner kiengedi ilyen állapotba a filmjeit. Én moziba akarom meg nézni, nem dvd-n rendező-ultimate-mostmárténylegüberkirály cutban. Watchmennél is maradhatott volna benne az a huszonvalahány perc, mennyivel jobb volt úgy a film, mint amit a moziban kaptunk. De legalább ott a moziban értékelhető filmet adtak. Warnernek nem fér bele egy pár hónapos csúsztatás, meg bajuszhoz igazodó átírás az is nagy baj, de ők voltak, akik kiküldték a BvS-t agyondaraboltan. És ha csak az lett volna az egyetlen baja a filmnek…! De közel sem, volt ott bőven, ami nem a Warner sara volt mondjuk (Sztori, Eisenberg, stb.) A JL ez az egész kapkodás így kicsúcsosodott sajnos.
  De most tényleg, ha látni akarom az “igazi” filmet vegyem meg a DVD-t is, ez így mikor normális? Ez már tényleg a DC Extended Cut Universe.

 30. Egyedul engem idegesitett a man of steelben, hogy superman gyakorlatilag kiirtott egy varost??
  Egyaltalan semmi baj nem volt a sotet hangulattal, a gond az volt, hogy leszartak a karakteret. Supi embereleteket ment minden elott…

 31. h1gh: Honnan veszed azt, hogy Superman nem ölte meg ellenfeleit a képregényekben? Elég ha csak az Injustice történetet nézzük.
  Mellesleg majdnem minden történetben, ahol összecsapott Zod-al vagy Doomsday-el, lebontották a fél várost. Nem is értem mi ezzel a gond. Ráadásul jól felhasználták ezt a BvS-ben is.

 32. Zsozso: szerintem is így van. Jól beepitettek a BvS-be az egész haddelhaddot. Pl. Az a kezdés a BvS-ben, ahogy látjuk foldkozelbol, az atlagember nézőpontjából amint a kryptoniak egymást gyepaljak szerintem zseniális. Érezni hogy tétje van a dolgoknak és hogy Batman okkal szeretné elpusztitani Supermant.

 33. “Snyder verziót akar valaki? szeletelje fel a filmet 2 perces részekre, youtube-ról a régi trailekből tolja hozzá a kimaradt jeleneteket, ami semmit nem tesz a sztorihoz, szintén felszeletelve, aztán tegye be egy média lejátszólistába véletlenszerű sorrendben, kész.”

  +1

 34. Zsocso, azért ne felejts el valamit: Superman egyik lényege, hogy nem öl. Tény, hogy sok olyan sztori van, ahol ezt megteszi – de ezek 95%-a nem a kanonikus DC képregényuniverzumban történik, hanem valamelyik alternatív Földön. Ennyi erővel rögtön jöhetne Ultraman, Owlman és Superwoman is a Crime Syndicate-tel, nem?

 35. Superman tényleg nem öl. Csak a több ezer kriptoni embriót hordozó hajót lézerezte szét a szemével amit Zod vezetett a város felett, meg kitekerte a nyakát is. Doomsdayt iz kinyírta, mondjuk ez elnézhető.

 36. 41. Még jó hogy az Injustice konfliktus lényege az, hogy megöl valakit Superman, és emiatt átmegy egy pszichopata diktátorba :D A normális Superman kb undorodik attól akivé az Injustice féle Sup vált.

 37. És a képregényfilmek kanonikusak? Vagy muszáj annak lenniük? Legyen..engedek annyival, hogy mondjuk az első film, a bemutatkozó film, legyen minél közelebb az eredeti anyaghoz, amennyire az adott kor engedi. De a MoS nem volt Superman első filmje. Sőt, nem is olyan rég volt az, hogy megannyi film, sorozat vagy animációs cucc után megpróbálták a nagy kedvenc nosztalgiafaktort bejátszani és feléleszteni a Donner féle Superman életérzést…sikerült ahogy sikerült… aztán ugye Superman túl jó, Superman unalmas, Superman túl erős stb stb stb. Az emberek nem tudják, hogy mit akarnak.

  A képregények készítőinek miért megengedett a kreativitás, az hogy fejlesszék vagy másfajta kihívás elé állítsák a karaktereiket, de a filmeknél miért muszáj megragadni a múltban..vagy mindenképp a kanonban? Eleve az egész no killing cucc azért kezdődött, mert az akkori aggódó szülők, vagy mit tudom én már hogy hívták magukat az adott mérges csoportok, elkezdték égetni a képregényeket, mert attól féltek a gyerekek attól lesznek erőszakosak (és nem, soha nem épp a bepiált apus csapásai, vagy anyus körmöse miatt stb). Egy sokéves cenzúra határozza meg melyik karakter mit tehet? De még legyen, Superman esetében próbáljunk többre törekedni, de a kontextus visszaigazolja a tettét, másrészt Zod megölésével kapcsolatban lassan már mindenki úgy viselkedik, mintha csak simán eltöri a nyakát és viccelődött volna egyet rajta. Hát nem ez történt.
  A másik, amiért a képregények rá is szorulnak a ne öld meg a legnagyobb ellenfeled dologra, az az hogy sokkal több szám jelenik meg egy évben, mint képregényfilm. Muszáj, hogy visszatérjenek, de egy filmet ez nem korlátoz. Persze nem kell kinyírni mindenkit, más körülményekkel, mondjuk ha mindez a 3. Superman szólófilmben lett volna ebben az univerzumban,tapasztalt, mindent megtanult már a kriptoni hajóról stb…azt mondom oldják meg így. De a MoS tapasztalatlan Superman-e mindezek nélkül mit tehetett volna, hozott egy hatalmas áldozatot, nemcsak azzal, hogy bepiszkolta a kezét, de elpusztított szinte mindent, ami az eredeti világához kötötte, hogy megmentse az igazi otthonát. Elindították egy úton, amit szépen bejárt volna a karakter, sajnálom, hogy nem láthatom az eredeti elképzelést.

 38. Nem elsősorban azzal volt a problémám, hogy megölte Zodot. Azt megtette már máskor is, és sosem volt egy könnyű döntés. Az jobban zavart, hogy nem törekedett az áldozatminimalizálásra, és nem igyekezett elvinni a harcot Metropolis belvárosából (lásd a BvS elejét, ahogy Wayne igyekszik menteni, akit lehet). Sőt, ha már itt tartunk, az zavart csak igazán, hogy Zod, egy kiképzett és tapasztalt katona, ilyen könnyen meghalt egy olyan Superman ellen, aki tapasztalatlan, és biztosan nem harcolt igazán keményen soha életében.
  Egy képregényíró lehet kreatív anélkül is, hogy teljesen felrúgna mindent. Lehet úgy jó Flash-sztorit írni, hogy nem akarod megváltoztatni akár Barryt, akár Wallyt, akár bármelyik speedstert. Lehet úgy jó Wonder Woman-sztorit írni, hogy nem csinálsz belőle férfigyűlölő gyilkost. Lehet jó Justice League-et csinálni úgy is, hogy nincs benne sem Superman, Sem Wonder Woman, sem Batman. Nem szívesen hozom fel a Marvelt, mert ez nem róluk szól, de az MCU egyik legkomolyabb hibájának tartom, hogy Scarlet Witchből Jean Greyt csináltak. Ez teljesen indokolatlan volt. Ugyanígy indokolatlannak tartom, hogy az optimizmusról szóló Supermannek ez a tulajdonsága teljesen kimaradt a Men of Steelből.

 39. “Superman tényleg nem öl. Csak a több ezer kriptoni embriót hordozó hajót lézerezte szét a szemével amit Zod vezetett a város felett, meg kitekerte a nyakát is. ”

  de hát pont erről beszélnek a képregényrajongók, hogy Snyder félrekezelte a karaktert szerintük.

 40. Wolverine:
  Én ezt máshogy látom, de ez hozzáállás kérdése minden filmnél szerintem, ahogy az optimizmus is. Mert nekem ezt visszaadta. De például a Zod halála jelenet nekem máshogy jön le és pont ezért a város rombolásáért sem teszem a tapasztalatlan Supermant felelőssé, mert szerintem nem arról van szó, hogy a nagy harcos Zod hirtelen később elfelejtett mindent, vagy legyengült, annál a résznél a családdal az én meglátásomban már megakart halni, és ez egyfajta kikényszerítés a részéről, és valahol még egy végső beszennyezés is Supermanre. De itt igazán tök mindegy, hogy hogy látjuk ezt a jelenetet most, már így is túl sokszor ismétlem magam.
  Írtam az előbb, hogy miért gondoljátok a filmváltozatokat kötelezően kanonnak? Az Injustice egy tök jó sztori, az miért lehet alternatív és egy film miért nem? Ha ez egy darab könyv filmváltozata lenne, vagy ilyesmi, akkor teljesen egyetértek azzal, hogy ragaszkodjunk az alapokhoz. De még a sok évnyi anyagot feldolgozó filmekből sem az első, és a régi verziók nem tűntek el.
  Szerintem fontosabb lenne, hogy az épp kialakított univerzumban kövessék a felállított jellemeket, ne sok sok év változatait próbálják üldözni. Itt pedig pont ezt csinálta ki a JL-ben a vezetőség. Snyder verziójában eleve Cyborg észlelte volna Sups testében a kódexet, visszakapcsolva a MoS-hoz, Snyder verziójában Martha megismételte volna neki a farmon az iskolában leadott megnyugtató monológot, Snyder verziójában Batman beszélt volna arról, hogy bilogozott stb stb…most ezektől vágtak el mindent teljesen, azért hogy egyszer csak megjöjjön a vigyorgó Sups és a nagy semmiből fagyosat leheljen vagy épp Lois megjegyezze, hogy jó az illata, ahelyett, hogy mondjuk milyen rossz volt nélküle. Tök dühös vagyok rájuk. inkább nem is folytatom a kisregényem :DD

 41. Mekare nem vagy egyedül a dühöddel.jó ha 3 snittet kapott Superman a családjával,amikböl valamiért elmaradt számomra a dráma.Orditott róluk,hogy csak legyünk már túl rajtuk csapassuk a Ligával és daráljunk mert nincs runtime.Batman billogázására, meg föleg.Szánalom az egész.fagyos lehelet?mi jön még?piros gatya? :D mi ez 70-es évek?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.