Megvan Mulan

Legalábbis az “élőszereplős” mesefeldolgozásba becastingolták a főszereplőt Liu Yifei személyében. Itt egy videó róla. A rendező Niki Caro (The Zookeeper’s Wife) lesz.

human
írta
2017. 11. 30. 02:55
megjelenés
30
hozzászolás


30 hozzászólás a “Megvan Mulan” bejegyzéshez

  1. Vitto

    Ne is mondd. Alig múlt el, mindjárt jön a következő. Lassan sírba tesz a polírozott fejű mamlasz

  2. What? Egy ázsiai nő egy ázsiai nő szerepében? Hogyhogy nem egy európai transznemű férfi/nő a pc jegyében?

  3. @louie Az hagyján, ebben az antihősökön kívül mindenkinek kínainak kell lennie :D Kínában tuti bombasiker lesz.

  4. louie: Ázsiait, feketét, még soha nem cseréltek le semmi másra, és nem is fognak. A fehéreket szokás bármi másra lecserélni. Amúgy a színésznő teljesen hitelesen néz ki a szerepre.

  5. louie: az antihős gondolom egy fehír szőkés nácikok-hun lesz, hogy ki legyen szépen egyensúlyozva. Mert ez így korrekt. :)

  6. Akos: Dehogynem cseréltek le, ezt hívjám whitewashingnam. Csak a közelmúltból ott van a Dr. Strangeben a mentor karakter akivel ezt megcsinálták. Lehet utálni a PC világot, én is azt teszem, de a filmipar kőkeményen a fehér hetero férfiak játszótere még mindig.

  7. Nemhogy ázsiai játssza hanem ráadásul egy kínai hölgy. Ez is ritka. Hollywoodban sokszor egykutya hogy ki játsza a szerept, csak vágott szeme legyen.

    Emlékszem mekkora felháborodás volt Japánban amikor pár éve az “Egy Gésa Emlékiratai”-ban egy kínai szintésznő játszotta a japán főszereplőt.

  8. Vajon a Szépség és a Szörnyeteg PC nyomdokain haladva a mesebeli Kína is tele lesz afrikaiakkal, vagy oda már nem terjed ki? :D

    Amúgy Idris Elbát vártam erre a szerepre :D

  9. ProfWilliam: Ez aranyos, tekintve, hogy japán meg képtelen alkalmazni más országokból színészeket, mert lényegében minden adaptációjukban csak japánok vannak, szóval nekik aztán nincs okuk hepciáskodni. :D

  10. Uratok :DD
    Am nekem adja a casting, Lucy Liu meg már túl öreg a szerephez gondolom, de csak berakják őt is, valamelyik szülő mellékszerepére. Vagy ő már nem számít húzónévnek?

  11. 7:
    Ajánlom figyelmedbe a Last Week Tonight című műsort, csomó tök érdekes dologról van benne szó, és még vicces is.
    Az ide vágó részlet: youtube watch?v=XebG4TO_xss

  12. @Az Uratok: És baszki lehet tényleg… Egyrészt DÖ ROKK már volt Disney filmben (Vaiana) másrészt a Mulán féle Attila tényleg egy debella állat.

  13. Fishi : Most kapok majd ezért, de: Értem a példákat a filmbe, de én nem erre gondoltam. Ez nálam nem számít whitewashingnak… Komolyan kit érdekel hogy egyiptomit nem egyiptomi játszik? Kinézetre nincs óriási különbség… Itt teljesen más a helyzet. Ha Mulant fehér nő játszaná, na az lenne a whitewashing, csakhogy ilyen nem lesz! vagy Pengét, egy fehér férfi. Ilyet se fognak meglépni soha. De az hogy Ramszeszt ki játssza, annyira mindegy, mivel senki nem látta hogy nézett ki élő emberként. A Ghost in the Shell is akkor whitewashing volt? Szerintem nem, mivel az animációs film alapján nem egyértelműen eldönthető hogy ázsiai e az őrnagy,(szép kerek szemeket kapott) így nem volt zavaró. :) Ugyanez a helyzet az Avatár rajzfilm/film esetében is. nem egyértelmű dolog ez mindig. Tudom másoknak az… de az engem nem érdekel. Meg John Wayne indiánt játszott, vagy mi volt az, az meg inkább paródia kategória :D

  14. Akos: az hogy te mit gondolsz whitewashingnak az nem sokat jelent ezek szerint a társadalom szempontjából, hiszen például a Ghost in the Shell körül hatalmas whitewashing botrány volt. Nyilván mindenki azt gondol, amit akar, hiszen mindenkinél máshol van a határ ami zavarja, csak azért közben jó lenne, ha azért tudná, hogy mi whitewasholtak véleménye a dologról. Szerintem is furcsa volt a botrány a GITS körül, mivel a sztori alapján akármilyen testbe kerülhet az őrnagy, de ettől még képes vagyok meglátni, hogy miért számít sokak számára ez már whitewashingnak.

  15. Végre egy film, ami befoghatja worldwide az Avatart. Kínában fix milliárd fölötti összeg, de mivel BV mese feldolgozás, így Kínán kívül is kaszálni fog.
    Az egészben az a vicces, hogy az Avatar is egy BV mese feldolgozás, Pocahontas ugye…

  16. 23 human

    Annyit még hozzátennék, hogy már csak azért is volt nevetséges a GITS körül a whitewashing, mert az alapműben is vannak színes karakterek, innentől kezdve röhejes volt a kifakadás. És még így is pluszba asszem 1 max 2 karakter fekete lett csak ez miatt. Én felfogom, de nem értem , hogy az őrnagyon miért akadtak ki. Hiszen az alapműben is inkább kaukázusi fehérnek ábrázolják, mint ázsiainak, plusz Scar Jo szerintem jó casting volt rá.
    Volt amúgy olyan film, ahol ténylegesen “race washing” történt? Komolyan kérdem, mert akkor érthető lenne ez a baromság, de jelenleg nekem ez sima PC-skedés ami a filmek kárára megy, főleg a GITSnél. (ne értsetek félre, nem ez volt a legnagyobb baj a filmmel, csak felesleges műbalhé volt)
    A black pantherre meg most mondjuk azt, hogy blackwashing? (igen én szoktam, de szimpla irónia a GITSre utalva)
    Nettó baromság az egész.

  17. “… de jelenleg nekem ez sima PC-skedés ami a filmek kárára megy … csak felesleges műbalhé volt …”

    Könnyen lehet, hogy igazából itt is csak a SJW-ok keverik a szart, de:
    a színes bőrű színészek tök jogosan lehetnek felháborodva ilyenkor, mondván, hogy amúgy is sokkal több munkát kap egy fehér színész Hollywoodban, legalább a színes bőrű szerepeket ne “orozzák” el tőlük.

  18. @Fish

    Ne érts félre, azt se értem, ha egy fekete karakterből fehér lesz, bullshit az is szerintem. Viszont a Gits esetében ez tényleg nevetséges volt.

  19. Khm, Trópusi vihar, khm. Na, az aztán adta az ívet a “whitewashingnak” rendesen. Lehet meló után meg is nézem újra XD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.