Alita: Battle Angel-előzetes

Sokáig James Cameron akart valamit kezdeni az Alitával, de végül Robert Rodriguez kaparintotta meg a rendezést, hiszen valami Avatar miatt nem ér rá a másik öreg. A lényeg, hogy a legendás manga új adaptációt kapott.

A főszereplő kislány-robotot konkrétan a szemétből menti meg Christoph Waltz karaktere, és megszereli, hogy utána közösen fejvadászkodjanak. Na mindjárt kapok a rajongóktól. Amúgy semmi tipikus B filmes Rodriguez kéznyom nem vehető észre rajta.

human
írta
2017. 12. 08. 22:25
megjelenés
39
hozzászolás


39 hozzászólás a “Alita: Battle Angel-előzetes” bejegyzéshez

  1. Én se gondolnék egy pillanatra sem Rodriguezre, ha nem lett volna kiírva a neve az előzetesben is pl. Én nem ismerem a mangát. Amikor twitteren láttam nemrég ezt, először azt hittem animációs film lesz. Aztán lesokkolódtam, hogy nem. ez így a mangában is úgy van, hogy ennyire eltér a többiektől a nagy szemével, vagy abban épp mindenki ilyen, csak itt a filmesek döntöttek emberi arc helyett így? Na mindegy ez engem így egy kicsit se érdekel…nemcsak azért, mert az arca túl mangás nekem, de az előzetes többi része se nagyon fogott meg. Az a gonosz pasi robot szexi volt, több pozitívum nem jut eszembe :D.

  2. Szerintem nagyon jó és rájátszik a fétisemre :D Nagyon várom és én egy low-budget filmet vártam Rodriguez alapján :DD De ez igazán jól néz ki, bár itt-ott azért dolgozni kell rajta

  3. Ez el kezdett érdekelni, izé, mióta meghallottam anno, hogy Cameron dolgozik valamin érdekelt, pedig semmi közöm a mangához… Megfogott a címe nah… :D

  4. Szuper lesz nagyon remélem! A film alapjául szolgáló anime a legjobb amit valaha láttam: http://www.imdb.com/title/tt0107061/
    Viszont nem érzem jó választásnak annyira (még) hogy a főszereplő CGI, kicsit valahogy fura, de biztos a filmben már meg lehet majd szokni.
    Ettől függetlenül engem megvett, nagyon várom! (br fura, hogy nincs igazán hírverés körülötte, ez nagyon nagyot is tudna szólni)
    Rodriguez régen kedvenc volt, ma már egyáltalán nem olyan nagy szám, sőt. Trailer nekem nagyon bejött, nagyon szeretném ha ez jó film lenne és nem lenne bukta…

  5. Szerintem kicseszettül szép és jól néz ki. A csajszi pedig nyilván direkt Motion Capture hiszen arcra egy az egyben lemásolták a Manga verziót. És a történet így előzetes alapján eléggé hasonló.

    Egyébként halkan jegyzem meg, a film jövő nyárig nem kerül moziba szóval messze még az a CGI tökéletesítés. Bár szerintem így is rohadt szép a CGI. És az a baj hogy az átlag néző nem fogja ezt se érteni miért csinálták ilyenre az arcát és miért nem lett szimpla emberi arca mint a többi gépnek. De ez direkt van így. Mangában is ennyire különbözik a többiektől.

  6. Cameron bár producer, de ez nagy bukta lesz szerintem. A trailer is borzalmas, ahogy a cgi is. Bár az meglepett, hogy Rodriguez rendezi…filmet nem adnék az embernek.

  7. Ez az arcot miért kellett? Amikor megtudtam, hogy Rosa Salazar fogja Alita-t alakítani, akkor örültem. Tényleg hasonlítanak. De ez az arc borzalmas. Na’vikat jutattja eszembe, épp hogy nem kék.

    Aki pedig olvasta a mangát, vagy legalább látta az anime-t, azt tudja, hogy alita világa egy koszlott szeméttelep. Egy Elysium világához hasonló ahol a gazdagok egy hightech lebegő városban laknak, a többiek pedig nyomorban a földön guberálva a gazdagok szemeét. Én mindig a Bladerunner világához találtam hasonlónak. Egy vérbeli cyberpunk világ. DE a filmnek ez alapján nincs meg az ehhez tartozó hangulata. Túl világos, túl letisztult.

    De a főcím tetszik. Megvan az új hátterem.

  8. Még hogy nem lehet észrevenni, hogy nem Robert Rodriguez a rendező?!
    Hello!!! Wake up Neo…
    Az egész egy nagy Spy kids remake 4D, 5D … bullshit

  9. Dean6; Akkor neked mi a jo CGI? Komolyan mondom engem kiakaszt az ilyen ilyen hozzaalas hogy mindenbe a hibat keressuk! En kozel allok a grafikahoz es az en szemem latja, hogy ez jo!

  10. Dean6: azért ilyet nem jelentenék ki. R.R. hozott egy El Mariachi trilógiát (3. részt hagyjuk, oké), Alkonyattól pirkadatigot, Planet Terrort és a Predators sem volt rossz, amiben ugye ő producerként vett részt.
    Hagyjuk már a CGI kritikákat. Még nincs bemutató (Július 20.), rendben meg lesz ez kérem csinálva. Producer: James Cameron. Szerintetek hagyja, hogy így maradjon? :-)

  11. Érdekes, bár én darkosabbat vártam, valahogy olyan a színilága, mint valami Spielberg mesének a rosszabb fajtákból.

  12. A föszereplő fején egy évet dolgozott a weta egyik legjobbja. Ez kb 3x annyi, amennyit egy jobb digitális karakterre szoktak fordítani (pl majmok bolygója) Nagyobb változtatásra én nem számítanék. De mondjuk sose lehet tudni, Cameron képes mindenre, ha mondjuk a visszhang elég rossz lenne. Anno az Avatarban is vörös lett volna Sigorney Weaver avatárja, de a bemutatóra megváltoztatták. De az mondjuk egy viszonylag egyszerű lépés volt.

    Amúgy, aki nem látta az animét nem is tudja miben lesz része. Nekem az egyik kedvenc történetem.

    Ja és ha minden igaz, megtartja az anime brutalitását.

  13. nem tudom, hogy a film tetszeni fog-e, de nagyon szép eddig. amikor meglátod a főszereplőt, nem az jut eszedbe, hogy ez most azért tér el ennyire az élő szereplőktől, mert elbaszták a cgi-t, hanem, hogy ez szándékosan lett így megcsinálva, mert annyira beleolvad az egész környezetbe. közben meg az agyad próbálja feldolgozni ezt megoldást, ami eléggé eltér az eddig megszokottaktól. szerintem gyönyörű, de ez eléggé szubjektív. viszont ha túltolják a robot lány és az ember srác közötti kapcsolatot, akkor hatalmas bukta lehet.

  14. ez a mangásan nagy szem lehet nem kéne, de amúgy tetszett a trailer, jó hangulata van, és nem is mutatott túl sokat, annyit ami kell

  15. Uncanny valley tökéletes példája számomra. Igen is van ennél jobb CGI, teljesen egyértelmű. Ez valahol a Tarkin-szinten mozog. Természetesen a Weta Digital többet dolgozott pont az új Majmok bolygója-trilógia részein, mint ezen. De még ha nem is lenne ilyen maga a modell, a mozgása tönkrevágja nekem, amikor 1.23-nál összekap a kiborg sráccal, az valami hihetetlen súlytalan, nagyon mű.

    Az előzetes maga szerintem jól sikerült ezt leszámítva, nem fed fel sokat, felkelti az érdeklődést stb. Csak szerintem nagyon sok embert fog elidegeníteni ez a műarc.

  16. “nagyon mű”

    Emberek. Ezek kicseszett, robotok, még csak nem is androidok, tudtommal. Hogy a francba lenne már emberi mozgásuk? Hihetetlen, hogy egyesek mibe bele tudnak kötni anélkül, hogy legalább utána járnának a dolgoknak kicsit. Miért nem lehet egyszerűen csak élvezni amit látunk ahelyett, hogy megkeresnénk a hibákat?

    Azért Camerontól nem láttunk olyan filmet szerintem még amiben szar lett volna a CGI. De most komolyan, látott itt bárki 2000 előtt filmet amiben volt CGI? Lehet csak én vagyok túl öreg de én magasról teszek rá hogy mennyire hibás vagy mű a VFX. A történet legyen jó, meg a színészek. Más nem érdekel. Nem a CGI viszi el a hátán a filmet. Ha így lenne akkor ma az a rengeteg klasszikusnak számító film nem lenne klasszikus mert ha valamiket akkor azokat ronggyá lehetne szedni CGI terén, MAI szemmel.

  17. DarkEagle: Persze, rommá lehetne őket szedni mai szemmel. De egy mai filmet miért ne nézhetnénk mai szemmel? Úgy márpedig igen is rossz itt a CGI. Nem azzal van a gond, hogy nem néz ki emberinek, hanem hogy egyszerűen nincs ott a csaj a többi szereplő között, nem tűnik ténylegesen megfogható dolognak. Nem a mozgása gyorsasága, robotos jellege a baj, hanem az, hogy mintha nem lenne ott a dolog, ami mozog. Nem lehet elhinni, hogy annak a mozdulatnak súlya, ereje van. Én élvezném ezt, ahogy összességében kellemes az előzetes hangulata, de ha szabályosan kizökkent a CGI, akkor nem gondolok róla jót. Engem se zavarna, ha nem lenne maximumra pörgetve a CGI, nem az a lényeg, de ez nekem lerombolja a megvillantott jeleneteket. Jurassic World 2 effektjein is lehetne faragni, de ott még nem éri el nekem azt a szintet, hogy nem tudok tőle kikapcsolódni. Nem keresem a hibákat.

  18. De épp ezt mondom, hogy Alitát direkt akarták így megcsinálni mert ő teljesen más mint a többiek, ezért akarták, hogy rögtön kitűnjön a tömegből. :D De nyilván ez csak azoknak esik le akik ismerik a történetet. Avatatlan szemeknek csak rossz CGI-nak tűnhet.

    Egyébként vicces mert ez a CGI egy mai játékban pl már TOP5-ös szintű lenne de ha mellé rakunk élő embereket akkor egyből szar.

    Amúgy a régi filmek CGI-ja régi szemmel se volt jobb mint a mostaniak csak akkor még nem volt ennyi CGI-os film meg internet se túlzottan és nem tudott miatta panaszkodni a sok önjelölt VFX diplomás. :D

  19. szerintem erre rossz indulattal is csak annyit lehet mondani, hogy nem jön be ez a fajta ábrázolás, de hogy szar a cgi?
    inkább szokatlan lehet, hogy egy játékbaba arcú nagyszemű karakterhez beszélnek élő szereplők, de ennyi erővel akkor biztos a Who Framed Roger Rabbit is egy rakás szar volt, vagyis nem hiszem, hogy a cgi a probléma itt.

  20. Aki azt mondja, hogy ebben a filmben szar a CGI, annak fingja nincs arról mennyi munka és idő van egy ilyen szinten megjelenített látványban. Csak azért “szar” a CGI szerintetek, mert tudjátok, hogy ilyen nem létezik, de állítom, hogy vannak olyan jelenetek, amit simán megesztek és észre sem veszitek, hogy tele van CGI-vel. Semmi értelmét nem látom amúgy annak, hogy a látványon vitázzunk. Mindig lesznek olyanok, akik fikázni fogják egy filmben a digitális látványvilágot. Én szeretem a látványos filmeket és őszintén szólva nagyon örülök, hogy a computer grafika odáig fejlődött, hogy ilyen szintű látványt tudnak nyújtani. Csak így tovább :) Ezt a filmet is szívesen meg fogom nézni. És az én véleményem az, hogy a CGI már most is nagyon ütős és ennél csak még jobb lesz évről évre :D

  21. Tükör +1
    Én is felhoznák egy példát.
    Final Fantasy 2001-ben.
    Amikor a moziban néztem anno, nem hittem el hogy mit látok. Az állam leesett! Viszont ha hibrid módszerrel csinálták volna meg, mint a Roger Rabbit, akkor már biztos szar lett volna a többségnek, és egyből ment volna a köpködés, hogy de szar a grafika. Mert összehasonlították volna az élőt a digitálissal, és az mennyire műnek tűnik.
    Itt ugyanezért megy a rinya.

  22. Azért néz ki így az arca mert mangásították . Olyan az arca mint a mangában .A történelem első manga- élőszerepló hibrid filmje .

  23. Én is szeretem a digitális látványvilágot. Nem okoskodni akartam, csak leírtam, mit érzek az előzetessel kapcsolatban. Ennyi. Elhiszem, hogy a sztori szerint is másnak kell tűnnie a lánynak, lehet ezért van a dolog. Nekem az új Majmok bolygója-filmek és a Blade Runner 2049 újraélesztett-fiatalított Sean Young-jával nem volt bajom, el tudtam hinni, hogy a szereplők tényleg velük beszélgetnek, velük vannak egy térben. Itt nem érzem ezt, de ez csak az én véleményem, biztos azért is van, mert Sean Young pár percet volt csak a filmben, a majmok meg majmok.

  24. Huhh, a fej valahogy nem adja, túlságosan butácska számomra.
    MAgát az animét nem láttam, de a mangát elég sokáig olvastam, kíváncsi leszek kibontják-e Alita múltját vagy sem.

  25. Azért ez így most pöpet meglepett. Egy csomó manga adaptáció kész katasztrófa, de ennél nem szólalt meg a vészcsengőm.

  26. Mehettek volna eloszereplos vonallal, ami teljesen jo.
    Mehettek volna CGI vonallal, ami szinten teljesen jo.
    Ehelyett megcsinaljak Roger Rabbit 2-t.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.