Ready Player One-előzetes: might as well jump

2045-re a világ még siralmasabb hellyé vált, de gond egy szál se, mivel a VR mindenkit vár, mondjuk nem csak szórakozással, mivel sokan ott is dolgoznak. Ezt az egész virtuális teret egy ember hozta létre, aki a halálával a programjában rengeteg 80-as évekbeli utalás alá elhelyezett easter eggbe helyezte az egész kóceráj öröklési jogát. Na erre nem csak a főszereplő, de a corpo-rét is hajt, így mindketten a jövőért küzdenek.

Meglátjuk Spielberg mit hagyott meg a könyvből, de az biztos, hogy a múltkorival szemben ez az előzetes már nem csak a könyv ismerőinek szól, és egyben hangulatosabb is lett. A főbb szerepekben Tye Sheridan, Olivia Cooke, Mark Rylance, Simon Pegg, T.J. Miller, Hannah John-Kamen és Ben Mendelsohn. A videó pedig a tovább mögött.

28 hozzászólás a “Ready Player One-előzetes: might as well jump” bejegyzéshez

 1. Hát izé… a könyvtől biztos, hogy el fog térni. Ahogy nézem ne is kicsit. De ennek ellenére nagyon várós darab. Remélem a zenei aláfestések és a 80-as évek hangulata azért vissza fog ütni. Kedves Spielberg bácsi ne cs…ssze el!!!!

 2. Kurvajó
  nem olvastam -még- a könyvet így nem tudom, nem is érdekel miben tér el.

  De az a Delorian…ah :D jöhet!

 3. pont azt a fanservice részét sikerült kihangsúlyozni ami a könyvben is szar volt. Bezzeg a társadalomkritika nem fog beférni a CGI mellé.
  #hollywood

 4. Én hangoskönyvben hallgattam meg meló közben (fenn van youtube-on ingyen és ha van adblockod még reklámok se csesztetnek közben) és így sem érdekel eltér-e a könyvtől vagy nem. Csinálják meg úgy ahogy filmben a legjobban ki lehet hozni, annyit nem magyarázhat, mint a könyvben stb stb ráadásul a sztori azért ott sem olyan ütős, a sok pop kultúrás cucc meg nosztalgia sokat dob rajta. Ez itt is meglesz, plusz a zenét hallod is, szóval még ad a hangulathoz.

 5. Az előző trailer után érdekelt, de ez a mostani egyáltalán nem tetszik. És a Joe the Barbarian korábban jelent meg, mint ez a könyv, ha már popkult halmozás… :)

 6. sajnos továbbra sem jönnek be az Oasis-es részek :-(((
  Van egypár könyv, ami inkább maradjon meg a fejemben, nem kell megpróbálni vizualizálni (ott van a Végjáték is)

 7. Én olvastam és nem tudtam elképzelni, hogy meg lehet csinálni. Nem olyan lesz mint a könyv, és pont ez lesz a jó, mivel a könyvben igaz, hogy brutál VR megy, de közben olyan dolgokra utalnak, amikkel én még játszottam Commodore64-en, de a mai mozinézők nagy része nem tudná hova tenni a Galaga, Defender vagy épp az Asteroids címeket.

  Másrészről úgy vagyok vele, mint a Gyűrűk urával. Tessék egy “legenda” egy leírt formájaként tekinteni a könyvet. A legendák szájról szájra terjedtek, itt hozzátettek egy picit, ott kimaradt valami más, így folyamatosan változott. Én kíváncsi vagyok, hogy Ernest Cline után Spielberg hogyan meséli el Parzival történetét.

  Ez alapján az előzetes alapján nekem ami biztos: Van Halen és a brutális mennyiségű popkultúrális utalás már alapban megér egy mozis nézést :D

 8. Nekem bejön, Blizzardnak vajon mennyit fizettek a licensekért? 2:05nél egy Tracer, gondolom nem az egyetlen ilyen “skin”

 9. Nagyon bejövős. Vagy ötször olvastam a könyvet szerintem zseniális. Igen! Fan service ezerrel, ez a könyv lényege. Jah és akinek sok a CGI, gondolom már milliószor hallotta, de VR-ban játszódik!! :D

  Remélem ha nem is egy az egyben a könyv lesza daptálva, egy Csillagporhoz hasonló átiratot látunk majd. Meg persze, hogy marad azért bőven 80’as évek beli uatlás is. Nincs bajom a mai pop kulttal, de az az egyik esszenciája a történetnek azért. :)

 10. A könyv se volt valami nagy szám, de ez… Hát ez rettenetes így elsőre. Bár az előzetes nyilván a fanservice-t hangsúlyozza, de attól, hogy mindenből amit valaha, valaki szeretett belerángattak egy darabot valójában cél és ok nélkül (a könyv is ettől válik unalmassá egy idő után) az összes egyéniséget és egyediséget elvették a sztoritól. A könyvnek legalább annyi előnye volt, hogy igazán megismerhettük a srác gondolatait és a világát – erre két órában semmi esély nem lesz. Egy a film egy újabb ultimate színes-szagos lufi, belül egy-két elcsépelt lózunggal. Szinte biztos vagyok benne.

 11. @hipokrita

  heh +0.5 (csak egy fél, mert azért vannak ám remek képregény filmek is, Watchmen pl :P )

 12. Honnan szerezték meg a jogokat mindezekre a karakterekre? Egy Iron Giant-et megértek, ha ugyanaz a stúdió, de egy Overwatch Blizzard karakter és a többi?
  Nekem bejött a trailer, meg kedvelem a főszereplő srácot is.

 13. 22. – T: Talán naiv vagyok, de a Blizzard feltehetően fiatalabb, rugalmasabb és még lelkesebb döntéshozóiról el tudom képzelni, hogy kvázi örömmel támogatták ezt a projektet, miközben persze a jogdíj sem jött rosszul. Tartok viszont attól, hogy Enterprise-ok vagy Millenium Falcon-ok nem nagyon fognak repkedni a filmes OASIS virtuális légterében, mert a Paramount és főleg a Disney illetékesei közel sem ennyire rugalmasak és lelkesek. Persze ne legyen igazam, illetve ez legyen a legnagyobb hiányossága a filmnek.

  Engem egyébként most kicsit meglepett ez a VR-on belüli “nagyon CGI” látvány. Amikor a könyvet olvastam, ennél valóságosabbnak képzeltem az OASIS látványvilágát. Sebaj, megszokható. Fontosabb, hogy maradjon idő arra, ami a könyvben is jó volt (pl: nyomozás) és ne legyen túltolva, ami könyvben is unalmas (pl. szerelmi szál).

 14. Amúgy tényleg milyen más már mondjuk a JP könyv meg film is. Itt is tuti úgy lesz, mondjuk ez nem feltétlen baj

 15. És tényleg durván sok a cGI, már-már Valerian szint, ami nagyobb baj, hogy a főszereplő irritáló.

 16. Töménytelen karakter és utalás látható már a trailerben is, pl mikor Parzival besétál a klubba, jön szembe Deathstroke és Harley Quinn, vagy a DeLorean elején a KITT piros ledfény, Ultraman, Joust madarak, Freddy Krueger, Duke Nukem, Halo, Szupercsapat, Mad Max kocsi, Lara Croft, Christine autó (Stephen King), Gandalf, Matrix, Cyberman, Link (Zelda), nameg egy jól eldugott Monty Python and the Holy Grail utalás is van ott…
  (Nem, nem mindegyiket magamtól találtam meg. Igen, van róla fórumtéma. :) )

 17. beletesznek egy jó kis world in my eyest, építve ezzel is a hangulatot, még az én figyelmemet is jobban felkeltették, mint a legelső minielőzetesnél, erre földbe döngölik az egészet egy van halennel?! Tökre nem illik össze a kettő:D de lehet csak nekem bántotta a fülemet.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.