Ilyen baromsággal indul a hét: Ernie Cline már dolgozik a Ready Player One folytatásán,

Miután a podcastben szóbahoztam az író második regényét, az Armadát, el is beszélgettünk kommentekben kicsit róla. Azóta csak még többet gondolkoztam a könyvről és rájöttem: Cline sem tudja az mitől lett sikeres.

Konkrétan szerintem nem is érti mit írt, mert az utána érkező könyve olyan, mintha az egyik követője megpróbálta volna lemásolni a Ready Player One-t, ami amúgy magában sem egy nagy mérföldkő, de abban még a történetet szolgálták az utalások, hogy a jövőképben levő társadalomkritkáról ne is beszéljünk. Az Armada ezekhez képest egy semmi.

Na most ezeknek a fényében engem baromira nem érdekel a Spielberg beleszólásával készült Ready Player One-folytatás, amit egyértelműen azért ír, amiért Thomas Harris is dolgozott pár évig: hogy eladja a megfilmesítési jogokat. Összedobhatja a Spilberg által rendezett első részre a könyvet, és akkor annak farvizén még sikeres is lehet, hogy utána pedig teljeljen a stúdió. Jól ki van ez találva.

Mielőtt: igen, már ez az író neve.

5 hozzászólás a “Ilyen baromsággal indul a hét: Ernie Cline már dolgozik a Ready Player One folytatásán,” bejegyzéshez

 1. Az Armadát olvasva én inkább arra gondoltam, hogy azt írta időben előbb, és ezután bontotta ki az ötleteit egy nagyobb volumenű művé, aminek sikerén felbuzdulva aztán mégis kiadta az első – egyébként gyengébb – történetet. Spielberg papa egyébként azt mondta, a filmből kihagyott mindent ami a saját műveire utalt volna, kérdem én, akkor mit rak majd Ernie a második részbe, ha direkt megfilmesítési jogokra utazik? :D

 2. Armada nekem is nagy csalódás volt. Az utolsó 50 oldal úgy össze volt csapva, hogy szinte láttam, hogy nézi a naptárat, hogy mindjárt le kell adnia a kéziratot. Ha tényleg így, és ilyen okokból folytatja a Ready player onet,(amit amúgy nagyon szerettem) hát…. nem sok jót várok.
  Ilyenkor már vajon azt is szem előtt fogja tartani, hogy a stúdiónak mihez van felhasználási joga a klasszikusokból? Azért az elég csúnya lenne…
  Az RP1 lehet csak jókor volt jó helyen? Úgy gondoltam ezt majd Cline 3. könyve után kitalálom, így más a kép azért.

 3. Jókor volt jó helyen, ez stimmt. Mikor kijött, rengetegen nosztalgiáztak, főleg a 80-as évekről, főleg a neten. Jött egy regény, ami azoknak szól, akik a nyolcvanas-kilencvenes években voltak nerd fiatalok (jóóó sok van belőlük – belőlünk). Számomra felüdülés volt olvasni, könnyed sztori, töménytelen utalás, aminek kb 90%-át vágtam, és sokszor mosolyogva rágtam végig magam a sorokon. Nagyon jó könyvélmény volt, szívesen olvasnék egy folytatást is, de nem úgy, mint egy Assasin’s Creed folytatást (aka. mégegy bőr lehúzva róla). Másik nagyon jó könyvélményem a közelmúltban Neal Stephenson Seveneves -e. Szerintem 2020-ig azt is nézhetjük vásznon. Vagy VR-en, hehe :)

 4. én még mindig azon tudok pörögni, mint a korábbi RPO híreknél – ha fejni akarják ezt a tehenet – manapság, amikor mindent szétkapnak -, ezt miért nem trilógiaként kezelik eleve? annyi elnyújtott adaptáció van, ez meg a sok utalgatás közepette és eleve a sztori felépítése miatt adná magát 3 részben, lenne is benne anyag.

  erre most inkább egy stúdió “generált” folytatást iratnak vele. but why?

 5. Az Armada nekem hatalmas csalódás volt, gyakorlatilag egy Utolsó Csillagharcos remake-fanfic szinten mozgott. Mondjuk én az RP1-től sem aléltam el annyira (egyedül az a rész tetszett, amikor “elvonul”).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.