13 hozzászólás a “Nolan egy Dunkirk-jelenetről beszél” bejegyzéshez

 1. @1
  Szerinted, ha megosztó egy film, akkor az nem azt jelenti, hogy valakinek nagy durranás, valakinek meg nem? :) Humannak lehet nagy durranás volt, nekem is az volt, neked nem. Ennyi

 2. Nálam a nagy durranás az teljesen más, talán ezért írtam amit írtam. Nagy durranás a TDK pl. Értem én hogy ízlések és ficamok, de nehezen tudom elképzelni, hogy pont ez a film ne lenne e megkérdőjelezhető.

 3. Anno, amikor moziban vetítették, mindenki, aki Imax-ben nézte, azt írta utána, hogy csakis Imax. Ezt a filmet Imax moziban kell nézni. Én felvetettem akkor, hogy igen, persze, de kicsiny országunkban ez egyetlen egy mozira szűkül. Human megnyugtatott, hogy nyugodtan nézzem meg “sima” moziban, úgy is jó lesz… Nem néztem meg akkor, hanem most, “nagy” tv-n, blu-ray lemezen, házimozi erősítőn, stb. A lényeg, hogy most már értem, hogy miért mondtátok, hogy ezt Imax-ban kell megnézni. Ehhez a filmhez a zene és a látvány rengeteget ad hozzá. Amihez egy profi otthoni cucc is kevés… Nem gondoltam volna, de így van. Szóval TV-n nézve ez egy szimplán jó film, akinek volt szerencséje Imax moziban nézni, annak meg zseniális.

 4. megosztó? A dunkirk?
  hol? 8.2 imdb-n, 92% RT-n. nem szereket számadatokkal dobálózni, de erre abszolút nem illik a megosztó jelző, a többségnek egyértelműen tetszett.

 5. A megosztó szót én se használnám a Dunkirk esetében, de való igaz, hogy hatalmas pluszt ad / adott a nagyvászonos vetítés. Kíváncsi vagyok a Golden Globe-on – meg majd valószînűleg az Oscaron – sikerül-e begyűjtenie valamit a filmnek.

 6. Jól van akkor a béke kedvéért csak szerintem az. Én úgy gondolom a hájp vitte el a filmet, nem értem, hogy a Marvelt fikázó közönség miért imád olyasmit aminek se eleje se vége, nincs benne csavar vagy főszereplő, hatásvadász, és kb egy jól fényképezett History Channel dokfilm betétklippje lehetne.
  Bocs a kirohanásért :)

 7. Már attól kiráz a hideg ha visszagondolok az IMAX élményre. Istenem ilyen filmeket szeretnék nézni, bárcsak mindent Nolan rendezne… Számomra 2017-es év filmje, csak egy hajszállal megelőzve a Blade Runner2049-et.

 8. Ennek a filmnek két erőssége van. Fényképezés, zene. Ezek nélkül szerintem egy nagyon átlagos háborús film lenne.
  És szerintem is túlértékelt.

 9. Puffin +1
  Minden eddigi Nolan-filmnél laposabb és semmilyenebb.

  (Lényegtelen, nem ettől nem jó ez a film, de csak engem zavar, hogy az elején a tengerparti jelenetnél minden vágásnál más-más időjárás van? Futnak a parton: napsütés, a kamera a mólót mutatja: köd, felérnek a mólóra: felhős idő, és minden egyes kameraállásnál vagy vágásnál ugyanez. Értem, hogy nem real time vették fel az egészet, na de akkor is)

 10. Puffin+1

  A Batman:Begins!-t tátott szájjal néztem, a The Prestige egy tisztességges iparosmunka, ami utána jött mind csalódás (igen, TDK is).
  (Az Interstellar volt eddig az egyetlen film, amire a párom azt mondta, hogy a bluray korongot tüntessem el a lakásból, mert egy ilyen világméretű blöff porfogónak se kell.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.