Jöhet a 48 óra-remake?

A Paramount szerint Ben és Joshua Safdie, a Good Time rendezői képesek arra, hogy remakeljék az egyik örök klasszikust. Rendben, szállítottak már nézhető filmet, ami sok idei toplistára is fel fog kerülni, de basszus, hogy lehetne azt az első részt újracsinálni, meg minek. Eddie Murphy és Nick Nolte letette a buddy cop filmek alapjait Walter Hill rendezésében…

Tegye fel a kezét, aki szerint ez jó ötlet akármilyen castinggal? Nyilván 2018-ban, vagy a még későbbi PC világban már a zsaru lesz fekete és a szabaduló csávó fehér, gondolom valami fehérgalléros.

human
írta
2017. 12. 15. 03:21
megjelenés
35
hozzászolás


35 hozzászólás a “Jöhet a 48 óra-remake?” bejegyzéshez

 1. Hát ja. Felesleges. Most gondolkodom melyik rendező és milyen színészek kellenének ide, hogy érdekeljen, de nem tudom a választ.

 2. Majd bedobják Chris Rockot meg Josh Brolint oszt kész. :D

  Minden esetre, mint minden „újhullámos” remake, ez is felesleges és megkockáztatom (az eddigi tapasztalataim alapján), hogy pocsék lesz. A régiek ezt is sokkal jobban tudták, hiszen pl. a Tégla és a Sebhelyesarcú is remake, de ott volt valami többlet, ami okán meg lehetett csinálni és főleg: Meg is tudták csinálni úgy, hogy másolat jellege ellenére is egyedülálló legyen. (Sokáig nem tudtam például, hogy a 12 Majom is egy remake… Nagyon meglepett anno.) Ilyet nagyjából a Taxi amerikanizálása óta nem voltak képesek letenni az asztalra, miért épp most kezdenének el minőségi újragondolásokat alkotni, amikor jól érezhetően nincsen új Scorsese, Coppola, Fincher, Cameron, Gilliam, Stone, Pollack, de még Lucas és Spielberg sem…

  Meg kell barátkozni a gondolattal, hogy immár egy trash-generation uralja többé-kevésbé a filmipart különösebb tehetség, belső tartalom, mélység, ötletek nélkül. Egy-két árva kivételtől eltekintve.

 3. Semmi eredeti ötlet, megin valamelyik agytröszt bedobta a rimék szót a stúdió fejesei meg bólogattak rá. Pff.

 4. Szerintem Sandra Bullock lesz és Melissa McCarthy lesz (esetleg feketére cgi-vel) rendezőnek pedig Paul Feig. Főellenségnek meg bedobják Stathamot. Ha 20 millió alatt lesz a költségvetés akkor pedig Eric Robertset…..

 5. Szerintem teljesen felesleges ami kell az minden benne van ebben a filmben bármikor elő lehet venni a buddy cop műfaj egyik legjobbja. De a neve sem üt akkorát ,hogy csak ezért tódulnának az emberek a moziba…

 6. Női zsaru és muszlim elítélt, akiről kiderül, hogy SPOILER ártatlanul ítéltek el, mert túl sokat tudott egy idős, fehér szenátor piszkos ügyeiről.

 7. Szerintem az eggyikek nőnek kellene lennie akit Melissa McCarthy játszana. Ő lenne tapló nagyszájú de azért jófej zsaru, míg másikat egy tolószékes meleg fekete színész játszaná.

  Viccet félretéve mgé egy remake aminek SEMMI értelme… mert…

  1. Vagy szolgaian lemásolják az első részt… Akkor minek a remake?

  2. Vagy elvonatkoztatva tőle amolyan “Based On” stílusban csinálnak egy új sztorit. De akkor meg miért 48-óra?

 8. Ez főleg azért is elvetélt ötlet, mert amilyen az eredeti film, manapság nem engednék moziba:

  Egyrészt van benne tényleg durva, és kirobbanó erőszak, agyonlőnek benne ártatlanokat simán és picit sem hősiesen, hanem elég kegyetlen módon. Másrészt van benne meztelenség – amit szintén nem vállalnának be manapság nagyfilmben, hacsak nem a Szürke 50 árnyalata. Aztán, van benne mocskos sikátor, utcabelső, és épületek, amit szintén nem, de igazából kell a hangulathoz. És amit a legkevésbé mernének meglépni az a mocskosszájúság, ami a film mosdatlan bájához nélkülözhetetlenség. Nem lenne benne “ni**er”, meg trágárság, akkor megint csak nem lenne 48 óra. Mert maga a sztori akkor sem volt egy nagy truváj, de a fenti összetevők és persze a fiatal Eddie Murphy és Nick Nolte kettőse miatt ez a recept megismételhetetlen, szóval, felesleges.

  Remélem, rájönnek a fentiekre és lefújják hamarosan.

 9. Vannak filmek, amelyekhez hozzányúlni semmilyen szinten nem szabad, még gondolat formájában sem.
  Vissza a jövőbe trilógia, nekem már az Alien is túlfacsart, a a Terminátor franchiseról nem is beszélve és még sorolhatnánk.
  A legnagyobb bajom, hogy ugyan minden történetet elmeséltek már, de tényleg nincs semmi kreativitás a stúdiók részéről? Oké, kellenek az ismert klasszikusok, hogy a mostani generációval is megismertessék, de a 48 óra egy igazi, 80-as évekbeli kan film. Nolte és Murphy egy Hill menetben? Utánozhatatlan. Trágár, kemény, koszos. Ez ma már csak kilúgozva működhetne. Lásd Fejbelövés Stallone-val, Hill rendezésében. Száraz volt és rettenetes.

 10. Abszolút megértem a hőbörgést a mi generációnk “klasszikusainak” remake hírére, és a legnagyobbrészt jó szar is lesz a végeredmény, el sem kezdem sorolni.
  De biztos ugyanígy zúgolódtak az öregebbek, hogy minek egy vérklasszikus Gone in 60 seconds, Ocean’s Eleven, 12 majom, egy The Thing, Scarface remake a világnak. Aztán meg mégis hivatkozási alap az összes mára (és újabb remake alapanyag ofc XD).

 11. Az a baj, hogy mindenki remake-ben gondolkodik, holott speciel a 48 órából egy folytatás is baromi jó lenne.

 12. Az utolsó mondat nagy igazság, hányok is az egésztől, meg szerintem egyre többen így vannak vele.

 13. Zoli:

  Annyit megjegyeznék, hogy a rendező páros az előző filmjében sem finomkodott, szóval durvulás, csúnya beszéd, lepukkant környezet, lepukkant morálú emberek és groteszk fekete humor terén erősek voltak. Ha a producerek jól irányítanák őket, miáltal kevesebb közeli, kevesebb rángatott kamera és kötöttebb dramaturgiája lenne a filmnek, akkor akár egy érdekes újrafeldolgozást is ki lehetne hozni a dologból.

 14. “2 jo színész es 1 jo fkonyv. Akkor megnézem.”
  És semmi köze a 48 órához. Akkor én is megnézném.

 15. Nem baj, majd tönkremennek oszt megveszi őket a Disney.

  Viccet félretéve, a Josh Brolin dolog még működhetne is, de Murphy utánozhatatlan, nincs olyan ember aki hitelesen tudna hozni manapság egy ilyen szerepet, max erőltetett másolás lenne az egész.

 16. Olyan szempontból részemről jöhetne, hogy nem tetszett az eredeti, viszont az alapötlet magában rejt egy jó akció-vígjátékot – a válaszom a poszt címében feltett kérdésre viszont mégis egy kategorikus “Nem”. Kell a halálnak az idegesítő remake-mánia további burjánzása.

 17. MEd.:
  Nem láttam a filmjuket, így az ő részük is ezek szerint rendben lehetne.
  De azt továbbra sem ertem, hogy kinek készülne? Manapság nem ilyen filmekre pörög az ifjúság.

 18. @yippikaya: egyetértek.
  Tinédzserkorom máig emlékezetes, nagy csalódása.
  A sztori olyan, amilyen, Murphy és Nolte nem voltak összeillő páros, nem “működött közöttük a kémia”.
  Nem is értem, mitől volna klasszikus, ismerettségi körben senki nem emlegeti mint jó filmet.

  Szóval, egy jó rendezővel, összeillő párossal még jó is lehet.

 19. Én a másodikat láttam először, aztán azóta tucatszor mindkettőt… Nekem a második jobban bejött, mint az első mindig is, ugyanakkor tavaly amikor újranéztem őket rá kellett jönnöm, hogy fogott rajtuk az idő rendesen. Szerintem a Nolte-Murphy páros jó volt, bár nem egy Glover-Gibson kaliber, de jók voltak a szivatásaik, és igen egy új verzió nagyon ki lenne lúgozva a PC miatt…
  Tarantino csinálhatná, ő kellően szarik a PC-re még mindig, de ő most ilyen Star Treket akar csinálni utolsó filmjének… :D :D :D

  Egyébként hülye ötlet remakelni ezt is.

 20. Azért a 12 majmot szimplán remake-nek titulálni erős túlzás. Amit a francia eredetiként szoktak emlegetni – a La Jetée – az egy ’60-as évekbeli fekete-fehér, kizárólag állóképekből álló rövidfilm, melyben egyedül a narrátor beszél. Se 12 majom hadserege, se diliház, Brad Pitt karaktere is teljesen hiányzik – a poszt-apokaliptikus jövő, az időutazás, meg az “álom”, kb. ennyi amit átvettek az amerikai változatba. Youtube-on meg is lehet nézni, angol felirattal:
  https://www.youtube.com/watch?v=aLfXCkFQtXw

  The Thing, The Fly esete ugyanez, csak az alapötletet vették át, amúgy teljesen más film.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.