Mit tennétek a DC helyében

Épp a Mark Millares beszélgetés összefoglalóját olvastam, amiben megemlíti, hogy vele is terveztek egy Superman-trilógiát. Szerinte a hős a remény embere, és a filmekről is ilyen érzéssel kéne távozni az embereknek. Nem is ez a lényeg, hanem erről eszembe jutott a kérdés így a Justice Leage buktája után:

Ti merre vinnétek a DC-Warner filmeket?

Mert szerintem pusztán anyagi kérdéseket figyelembe véve, na meg Affleck nem túlzott lelkesedését, és tényleg arra hajlanék, hogy egy gyors Wonder Woman 2 után jöhet a Flashpoint és azzal a reboot. A főgonosz nincs felépítve, Luthort mindenki utálja, Batman karaktere a BvS után a komédiát képviselte és hasonló döntések után már felesleges “végigvinni” az eddigi ívet, nem?

human
írta
2017. 12. 20. 10:10
megjelenés
57
hozzászolás


57 hozzászólás a “Mit tennétek a DC helyében” bejegyzéshez

 1. Háááát ha már elkezdték vigyék végig, csak innentől kicsit összeszedettebbnek és koherensebbnek kellene lennie a filmjeiknek.

  Ha már a DC a darkosságot képviseli hát legyen, de ne minden filmjükben.
  Olyan sztorikat kellene írniuk a következő filmekhez amik külön külön is jó szórakozást nyújtanak még is összekapcsolhatóak.

  A multiverzum segítségével pedig könnyen kivitelezhető lenne akármelyik színész cseréje.

  Még ezek után is azt mondom hogy nagy potenciál van ebben az univerzumban is, csak kicsit több türelem és több kreativitás kellene hozzá.
  Tökéletesen megmutatták, hogy attól hogy jó színészek vagy jó rendezőik vannak, még nem lesznek jó filmjeik is mivel a jó írók meg a kreatív kollégák kimaradtak az egyenletből …. :D

 2. Adják oda Matthew Vaughnnak az egészet, mert ha igaz a hír hogy ezt tervezik az egy nem utolsó ötlet. Egyébként tolják le az Aquament, aztán 19-ben WW2 majd Flashpoint és kezdjük előről a Matt Reeveses The Batmannel már az új szinésszel.

 3. A Flashpoint igazából tökéletes megoldás lenne az egészre. A film végén Barry visszatérve a saját idősíkjára azt tapasztalja, hogy a kis kalandja némileg átformálta a saját dimenzióját is. Ami működik és jó (WonderWoman, Aquaman ha jó lesz jövő decemberben) az pont megmaradt, de simán el tudnám képzelni, hogy már egy másik Batman és Superman várja őt meg a nézőket is.

  A probléma ezen a ponton az, hogy egy FP filmhez
  1. Nincsenek kellően megalapozva a karakterek és
  2. nem vagyok benne teljesen biztos, hogy megnéznék az emberek (még úgysem, hogy szerintem egy zseniális alapsztoriról beszélünk).

  Rebootolni viszont az egészet tuti nem akarják, a WW sikere miatt, + James Wan-ban is bíznak szerintem a múltja alapján, hogy jó Aquaman-t szállít. A mérleg másik oldalán meg ott van a JL anyagi bukó illetve a JL, BvS és SS általános fogadtatás, amire már nem hiszem, hogy jó szájízzel alapoznának bármit is a későbbiekben, a csoda-hogy-még-itt-van Affleck-kel az élen.
  Az én megoldásom valahol a kettő közé lövi be a jövőjét a DCEU-nak. De ha egyértelműen dönteni kellene a két opció közül (reboot vagy folytatjuk így), akkor reboot #2 alapján.

 4. – egy bevállalós Flashpointtal azért elég komolyan helyre lehetne billenteni a nevüket. de azt akkor tokkal vonóval, finomkodás nélkül.

  – ezt a Luthort soha többé nem akarom látni

  – Afflecket meg kéne tartani, a BvS-es Bruce Wayne/Batman szerintem a legjobb, ami filmen valaha volt.

  – le kéne vágni a vadhajtásokat, hogy most a tervezett mozik közül ez az univerzum főszálához tartozik, ez meg önálló. persze akkor szabadabban tudnának mozogni, de ami most nekik kell a legjobban, az némi koherencia.

  – de a Fox eladása után vihetnének egy R részleget, ahol a fősodorhoz nem annyira kötődő karakterek vállalhatnák a 18+ filmeket.

 5. szerintem semmi baj nem lenne soft-rebootokkal, apróbb retconokkal időközben, amig jó a film. maradhatnak bőven univerzumon belül, bármivel megmagyarázhatják hogy pl Luthor miért változik, és ha jó a film, mindenki elégedett lesz.

 6. Kaszatibor.

  Mítosz lerombolva, karakterek meggyalázva, a jóérzésű rajongók kedvét elvették pár évre az egésztől. Én nem tudom mikor voltam utoljára ilyen szomorú mozi után mint a JL esetében.

  Be kellene látni hogy ebbe belebuktak, ami nem megy nem kell erőltetni. Kapkodás és izzadtságszagú erőlködés, ennél jobbat én nem várok a jövőben sem.

  Olyan ez mint mikor valaki úgy tippmixel, hogy ha elbukik x forintot, akkor utána egyből arra megy rá hogy azt is visszanyerje és mellé a haszon is ugyanúgy jöjjön, aztán ebből szokott lenni a dupla bukás.

  Nem fognak merni úgy hozzáállni hogy elengedik a Marvellel való lépéstartás eleve esélytelen harcát, és egy pillanatra megállnak, lenyugodnak, kis szünet, átgondolni rendesen az egészet, és normálisan kidolgozni egy univerzumot, alaposan megtervezve. Mert ez leginkább időveszteséggel jár.

  Úgyhogy én nem bízok semmiben, inkább ne legyen semmi, az eddigieknél még az is jobb (leszámítva a WW-t, de arra is úgy telepedtek rá hogy sikerült abból is lehúzni nem keveset).

 7. Meg az is kimaradt az egyenletből, hogy ezeket az embereket hagyjuk dolgozni, vagy ha nem tetszik akkor már az elején mondjunk rá nemet és ne az elkészítési folyamat végén basszuk szét az egészet…

  Reboot egy nagy NEM…WW-ben eleve több potenciál van, mint egy második rész és akkor reboot…már csak a cast miatt sem szabad a ligát sem cseszegetni.

  Most az Aquaman és a Shazam, két olyan film, ami szerintem teljesen rendben lesz és a tágabb közönség számára is van benne újdonság. Amellett meg Wan pl amennyi pénzt hozott már a stúdiónak szerintem eléggé biztonságban van a beavatkozásoktól, másrészt egyik rendező kezében sem olyan karakter van, akire nosztalgiával tekint a többség.
  A WW2 meg ugye nem kérdés, hogy izgatni fogja azokat, akiknek tetszett az első.
  Az olyan karakterekre koncentrálnék emellett, akiknél bőven elég a film nagy részében practical cuccost alkalmazni, szóval nem cgi igényesek. Amire a tervezett Nightwing, Batgirl, Suicide Squad 2, Dethstroke mind jók lennének, és még a Sirens is, ha egyedül Ivy lenne a növények miatt cgi igényes, és Black Mask, Penguin vagy Riddler lenne benne az ellen/barát. Ezekkel a filmekkel pedig mind (Aquaman-Shazam erősen) feltudnák vezetni a Legion of Doomot és a kisebb önálló sztorik után jöhetne újra egy Liga film ellenük.
  Szóval nálam kb úgy lenne hogy egy évben mondjunk beszéljünk 3 filmről (1 New Line és 2 WB) A NewLine az mindig kisebb költségvetésű lenne, 1 WB-s szintén és amellé jönne az egyik évben WW2, MoS2 aztán Green Lantern Corps stb, amiknél nem lehet egyszerű ember az ellenfél…

  Luthor már most változott valamennyit, Arkhamban biztos nagyon jól érezte magát…

 8. Most, hogy már cipő és zokni nélkül beletrappoltak az üvegszilánkokba, bármit is csinálnak, tuti össze fogják vérezni a padlót. :D Őszintén szólva én totál le vagyok döbbenve azon, hogy miután a Marvel utat tört magának, ezek valahogy mégis képesek voltak a lehető legrosszabb következtetéseket levonni és elcseszni az egészet.

 9. Itt tényleg csak egy régiót segít, más nem. Arra meg tökéletes a flashpoint. Lehet az elején foldhozragadottabb, kisebb költségvetésű, kísérletező filmeket kéne. Deadpoolnal bejott

 10. A DCnek a képregény iparban a sötét tónusú racionális önreflexiv sztorik mentek a legjobban , nem véletlen volt a Tim Burton és a Nolan féle Batman menőbb a többinél. Ha lenne vér a pucájukban a multiverzum szintjén gondolkodnának ( pl ww nem egy univerzumban létezik Superman el vagy akármi teljes lehetne az írói szabadság kísérletezni kellene és egy ilyen felfogásba akár egy steampunk Batman is belefér ) a franchise legnagyobb hibája az hogy nincs saját hangja vagy a Nolan filmeket ( Amiket nem kéne ) vagy Snyder túltolt marhaságait erőltetik és mindezt úgy hogy gyakorlatilag marvelt akarják másolni, meg kellene találni az érett célközönséget és azt a hangot ami megkülönbözteti őket a Marveltol . Ês kicsi következetesség és lassabb építkezés jót tenne nekik. A castingjuk szerintem fantasztikus De itt sajnos ki is merül minden pozitívum , talán a ww film volt az egyetlen ami ért valamit a zseniális Gadoton kívül is.

 11. Mekareval értek egyet.Még az kéne,hogy rebotoolják az egészet.Eleve nem értem miért Flash legjobb sztorijával kell kezdeni Flash pályáját!kétezer huszonvalahányban ráérne!Nem kell!Inkább Henry Cavillnek adjanak egy folytatást!Nem kell temetni mindent!Nem ezt érdemli a JL után,hogy nevetség tárgya lett!Okos húzásokkal rendbe lehet még tenni ezt a koncepciót!
  De most őszintén ami a JL körül volt csodálkozhatunk ha nézhető lett!!

 12. Én a helyükben hagynám az univerzumosdit a fenébe és ráállnék az antológia-filmekre. Mondjuk példaképpen fognám a “Halál a családban”-t és azt adaptálnám filmre, de nem szuszakolnám bele Joker, Robin és Batman eredetsztoriját is a filmbe és nem is vezetnék fel vele másik két folytatást, csak az eredetileg megírt történet számítana.
  Aztán ugyanígy járnék el minden más klasszik sztorival is (Long Halloween, Killing Joke). Mivel ezek nem egy univerzum részei lennének, hanem kerek lezárt sztorik, ezért még az sem lenne gond, ha minden film esetében újracastingoltatnák a szereplőket és a filmek látványvilága is elkülönülne egymástól.
  Ez nagyjából ugyanaz mint amit az animációs filmjeikkel csinálnak egyébként, ugyanezt én el tudnám képzelni akár élőszereplősen is.
  Persze ez csak agymenés és tudom, hogy ez a gyakorlatban nem működhetne. A nézők nem tudnának mit kezdeni a sok Batman és Superman színésszel (és a castingosok is megőrülnének) nem beszélve arról, hogy ilyen formában egyik-másik karakter teljesen eladhatatlan lenne.

 13. Azért örülök hogy 10 komment alatt sikerült odáig eljutni, hogy a Jesse Eisenberg-féle Lex Luthor egy 2 perces stáblistás jelenet alatt “megvett embereket kilóra” és kitudjamilyen karakterfejlődést prezentált.

  Látjátok, pont ezért nem lesz itt semmiféle reboot és viszik tovább a sz*rt, hiszen ígyis-úgyis megvesznek embereket kilóra, minek törekedne bárki is minőségre :D

 14. El kellene engedniük ezt a vonalat mert ez már tényleg csak arról szól, hogy versenyezni akarnak a marvel filmekkel illetve még azt sem hanem utánozni az ő pénznyomda modelljüket , hogy a Warnernél is dőljön a pénz.Semmi másról nem szól ez az egész….senkinek ne legyenek illúzióik nagyon egyszerűen a gyors pénzre hajtanak ezért a DC világát a nagyon nagy közönség ízlésére akarják faragni.Egy alapból darkosabb univerzumot mint a marvel akarnak befogadtatni minden moziba járóval és ha ehhez az kell , hogy megerőszakolják és a hideg konyhakövön hagyják a szétrugdosott szuperhősöket akkor megteszik.A brand úgy is eladja magát úgy vannak vele.Pontosan tudják, hogy az emberek szeretni akarják ezeket a filmeket és elmennek rájuk.Nem tisztelik sem a nézőket sem ezt az egész univerzumot.Semmit nem tesznek hozzá csak elvesznek belőle és ez a legrosszabb.Felesleges is már vitatkozni meg elmélkedni szerintem, hogy melyik filmmel mit rontottak el vagy, hogy Superman a remény embere…ez már csak duma….már átrepültek azon a vonalon ahonnan nem lehet visszafordulni.A befektetők diktálnak és nem a kreatívok.Szerintem kurvára le kellene állniuk mert szégyen amit művelnek.Itt most egy jó 3-4 éves szünet kellene és utána az egészet sokkal jobban átgondolva újraindítani és ésszel felépíteni.

 15. -Afflecket tényleg meg kellene tartani, a legjobb Batman szerintem is. Kaphatna egy frankó, érett, detektíves filmet. Hush sztori mondjuk, rated R. De nem fog, Ben le fog lépni ahogy tud. És sajnos ez az ő szemszögéből teljesen érthető döntés.

  -Flasht teljesen újra kellene gondolni. Ezra-val nincs baj, de ami majomkodást ráerőltettek a JL-ben… Nekem az egész JL-ben az nem tetszett leginkább.

  -Lex kétlem, hogy le lenne váltva a JL végi felvezetés miatt.

  -Cyborg elég semmilyen.

  -HOL VAN HAL JORDAN??? De komolyan?!

  Na szóval összegezve: Hagyják a ***** az egészet, mert amit a Warner művel, az nekem, jóérzésű DC fan-nak eléggé fáj. Szeretem a filmeket, mert nincs más, de ha belegondolok, hogy a DC univerzumból mit lehetne művelni a filmvásznon.. Hát nem ezt.

  Tényleg nem tudom, hogy innen merre tovább. A Flashpoint egy remek sztori. De a Warner úgy is elrontja. Félek én már mindentől amit azok csinálnak.

  Egyébként Henry Cavill-lel mi a baj? Miért kellene leváltani? (írta itt valaki az előbb). Szerintem király Superman.

 16. 5-10 év és a warnert is felvásárolja a disney utána jöhetnek majd a dc marvel crossoverek :D

  És ebben az a vicc hogy még esély is van rá :D

 17. Nem kell főgonosz. Nem kell 300 filmet csinálni hogy 5 percekben teaseljenek valakit, aki majd mindent ledózerol.

  A Flashpointtal szépen, a világba illeszkedve meg lehet oldani a Batman cseréjét. A többieket nem kell lecserélni. Superman is most már eljutott oda, ahol inspiráló és reményt keltő karakter lett, aki pozitív szemlélettel próbál segíteni. Nincs ok mást hozni helyette. Cavill nagyszerű Superman.

  ’19-ben jön a Shazam (április) és WW2 (november). Valószínű, hogy a Flashpoint nem tartott a fejlesztésben, de ha lehetne betolnám 2019 nyarára. Nagy csinadratta és erőshangsúly azon, hogy WW és Aquaman is a filmben van. Ha nem akkor 2020 elejére, de mindenképp utána kéne Reevesnek jönnie az új Batmannel, akit addigra már kiválasztott és a Flashpoint végén nagy fordulatként feltűnt. Ezután igazából már csak tolni kell a filmeket.

  Ahelyett, hogy minden film arról szól, hogyha a nem jár sikerrel, akkor elpusztul a világ, világhatalomra jut a gonosz stb. inkább a főszereplőhöz igazodó problémákat vetnék eléjük. Így nem a Suicide Squad fogja a világ pusztulását megakadályozni, hanem Superman v más. Ők Fekete Maszkkal meg hasonló kaliberű problémákkal foglalkozzanak. És nem kell túl erős kontinuitásban gondolkodni. Mindenki csinálja a filmjeit aztán néha van egy közös zúzás. Ami még fontos lenne, hogy szánjanak időt egy-egy gonosz felépítésére.

  A másik lehetőség kvázi lehetetlen, de azzal még a Marvelt is totálisan leköröznék. Egyszerű a dolog. Ki kell használni, hogy a ’60-as évek óta készülnek DC filmek és sorozatok. Ezt fogni és összegyúrni a ’86-os Crisis on Infinite Earths (Végtelen világok krízise) sztorival. Ez azt jelenti, hogy minden jövőbeli film ennek a sztorinak az építésével foglalkozna. Mindenhol az Anti-Monitor által okozott problémákkal foglalkoznának. Vissza hoznák Keatont, Clooneyt (mégha relatíve ugyanazon világ Batmanjei), Bale-t, Brand Routh-t Supermanként stb. ahogy a multiverzum világai pusztulnak el és szerveződik az ellenállás. A jelenlegi és jövőbeli DC sorozatok is folyamatosan foglalkoznának vele, majd a finishben csak erről szólnának 1 szezonon keresztül. A fősztori 3 JL film köré épülne, amik előtt, között, után lévő filmek is szintén csak erre épülnek. Hatalmas dobás lenne, de kivitelezhetetlen. :D

 18. Szerintem meg változtassanak nyugodtan bármit, ha jó irányba történik, akkor magyarázni sem kell. Ha nagyon muszáj, akkor is van millió lehetőség halálokat, feltámadásokat, külső változásokat minden bukkanó nélkül meglépni. Dimenzió, idősík vagy egyéb barom ugrással, Lazarus verem, stbstb. Minden magyarázat nélkül is simán cserélhetnek gárdát, rendezőt, de akár főszereplőt is, ha cserébe nem akarják mindenáron összekötni a filmeket. A képregényekben is vannak ugyebár különböző különálló sorozatok, történetszálak, pl. Batmannél a Hush, vagy mittomén, de nem kezdik mindegyiket azzal, hogy megalapozzák a karaktereket, elmesélik az eredetüket, meg miért néz ki úgy, mert a fogyasztó ismeri őket, képben van, tudja ki az a Batman, Superman, WW. Mutassanak nekem valakit, aki beül egy BvS-re vagy JL-re, de nem tudja, miért ver agyon valaki embereket denevérjelmezben vagy kívül hordott piros alsóban (jó, OK, ez a szupi pont belül hordja). Vagy ha nem tudja, akkor érdekli a nézőt? Azért ül be, hogy lássa honnan jöttek, vagy azért, hogy lássa hogyan pakolnak? Mindenki ismeri őket, el tudja helyezni nagyjából, szuperképességek megvannak, volt már annyi film, képregény, sorozat, bármi, akkor minek bármit magyarázni, és mindegy ki játsza adott filmben, ha jól csinálja. Szerintem kiváló példa amit Flash-el műveltek. Filmmel párhuzamosan megy a sorozat teljesen más színésszel, stbstb. Pazaroltak rá egy nyomorult szót is, hogy ez a Flash miért néz ki máshogy? Nem. De a Supergirl sorozatban is behozták Supermant, tök más színésszel, úgy hogy már javában forgott a Bvs. Magyarázták? Nem. Inkább írjanak jó önálló sztorikat, ezzel erősítsék a karaktereket, és időnként hozzák össze egy nagyobb filmre. Nem kell azt se felvezetni előtte 10 éven át, nem kell minden filmnek hatással lennie a többire, attól még lehet súlya egy főfilmnek pár évente… Most pl. Steppenwolfnak se volt sok előzménye, csak úgy odacsöppent az amazonokhoz, pont. Jómagam semmit nem tudtam róla előtte, de valahogy csak felfogtam, hogy egy nagyon erős hatalmas világpusztító valaki :) Röviden ne nézzék hülyének a nézőt, nem előtudás nélkül ülünk be.

  Ja, a darkosságot tartsák meg! Sőt, menjenek tovább, csináljanak komoly, 18+-os filmet. Batmannek pl. jól is állna. Csak a képi világban világosodjanak :) Snydertől megszabadultunk, jön a Flashpoint, Deadpool bebizonyította, hogy 18 év felett is járnak még moziba az emberek… sose volt jobb alkalom gyökeres változásokra, csak bátran!

 19. “Ti merre vinnétek a DC-Warner filmeket?”

  Egy szolid 3-4 éves pihenőre. Megvárnám, hogy mi lesz az MCU-ból az Infinity War után és arra alapozva alakítanám tovább a jövőt, hogy mi az ami abból hiányzik (mert biztosan lesz valami).

  Csinálnék közben még 1-2 WW filmet esetleg(bár az is kockázat!).

  Nem akarok senkit se elkeseríteni vele de mivel alulteljesített a JL szerintem nagyon kevés választja el a DC-t attól, hogy bejelentsék a kaszát. Én nem tenném és kivárnék a helyükben.

 20. A Man of Steelt imádtam, a WW jó lett. SS egy nézhetetlen hulladék, a BvS és a JL pedig csak jóindulattal nevezhetőek közepes filmeknek.
  Az első két említett filmet tartsák meg a többi kuka, gondolják át újra. Az ilyen faszságokat mint SS, Batgirl, Nightwing, Sirens, Harley Quinn stb meg felejtség el mert senkit nem érdekelnek ezek a ZS karakterek. Legalábbis addig nem amíg nem lesznek képesek egy Luthort vagy Jokert tisztességesen vászonra vinni. Leto Jokerét soha többet semmiben nem akarom látni. Okádék.

 21. Sokkal merészebben kéne hozzáállniuk a filmekhez. Főleg miután a Disney teljesen bezsebelte a piacot és gyakorlatilag minden filmjük a moziban csihi-puhis, happy endes lesz:)
  Vannak brutál jó karakterek, akiket akár horroros stílusban fel lehetne vezetni. És erre vevő a nép…Főleg az lesz szerintem a közeljövőben. Deathstroke-kal például lehetne csinálni alacsonyabb költségvetéssel egy brutál jó akció filmet, ami megalapozná a Liga egyik következő főgenyáját. Én szeretem Eisenberg-et, szóval szerintem Luthort is tökéletesen tudná hozni, ha nem ilyen undorító szerepet írnának neki…
  Wonder Woman működik, szerintem Aquaman is jó lesz. Affleck nagy kérdés, hogy marad-e. De például szívesen látnám az új Batman filmben, akár egy Flashpoint utáni kavarással is, ahol mondjuk Robin él, és onnantól kezdve olyan történeteket mesélhetnének el, amit csak akarnak.
  A másik dolog ami nem tetszik, hogy nem élnek a multiverzummal. De pl. a Titans miért nem lehet a DCEU része? A CW-t hagyjuk… Azt is meg lehetne oldani, de az már problémásabb és gagyibb lenne…

  A lényeg, hogy egyedi filmeket kéne csinálniuk. Nem kell a gagyi poénkodás (max olyan filmeknél, ahol ez adható, pl. a Shazam szerintem ilyen lesz). De egy Batman ne legyen bohóc, egy Superman ne legyen idióta, egy Flash ne legyen óvodás gyerek…

  Én nem látom katasztrófának most sem a helyzetet. Egyszerűen kreativitás és merészség hiányzik a dologból.

  Én például bátran bővíteném a Batman “családot”, már csak abból egy külön univerzumot lehetne csinálni. Batgirl, Nightwing jó ötletek. De legyen benne szerepe Batmannek is…És lehetne évente 3-4 filmet csinálni, 1-1 önálló kalanddal és 1 csapatfilmmel, vagy “csapatrész” filmmel.

  Pl. Man of Steel 2 lehetne egy Amerika Kapitány 3 stílusú film. Összefogna Superman, Supergirl, Shazam, vagy akár Flash és jöhetne Black Adam, Reverse Flash és Lex együtt…

  Vagy Batman és Deadshot együtt Deathstroke és Pingvin ellen… Akármi…

  Miliónyi út van. De elég már az eredettörténetekből és gagyi, sablonos filmekből. 20 éve azokat nézzük:)

 22. Én úgy gondolom, hogy ha a sikertelenségek vagy a stúdió nyomása változtatja a történetet, abból jó nem fog kisülni. Mivel már tuti lesz Tengerman film, meg csudálatos némber, nem lehet az egészet kukázni. Mire kitalálják, hogy merre tovább, végleg lecseng a szuperhősös korszaknak. A BvS jó volt, ha ragaszkodtak volna ahhoz a vonalhoz, és nem ehhez a szar igazságligájás szörnyszülötthöz, nem lenne ekkora bukta.

 23. Én nem bánnám ha multiverzumot csinálnának, mint a képregényekben. Tököm tele van az univerzum épitéssel. Lehetne különféle történeteket megfilmesiteni, akár új szinészekkel is. Injustice, Red Son stb. Van egy csomó jó történet, amit a mostani felállás mellett lehetetlen volna megcsinálni.

 24. Komolyan lesz Shazam film?
  Az majd biztos megtolja a DC szekerét, meg persze majd a Batgirl film is besegít…lol.

  A DC ezzel azt az utat fogja bejárni, mint anno a Star Trek a filmjeivel (Nemezis, Generations, Insurrection stb.) csupa B kategóriás film a fanoknak, de amúgy senki mást nem érdekelt.

  Ha nem sikerül arról a két karakterről kompetens film(eket) készíteni, akik igazán számítanak, akiket az egész világ ismer, Batman és Superman, akkor vége a dalnak.
  Mert lehet itt jó Shazam filmet csinálni, ahogy nyilván anno csináltak jó Star Trek filmet is, nem tudom, nem érdekelt, de a nézők bizalmát csak egy jó Batman, vagy egy jó Superman filmmel lehet eredményesen visszanyerni.

 25. Bocs Human de ki az a mindenki aki utálja Lexet? Mert én egyáltalán nem utálom.

  1. Ő alapból nem Lex Luthor az az apja volt.
  2. A karaktere teljesen logikusan fel volt építve. Azért volt ilyen Joker szintű elmebeteg mert Darkseid hatott rá. Nem mellesleg a JL film végén azért már látszott hogy mennyivel jobb lett.

  Ami a filmeket illeti, Batflack egy szóval nem mondta hogy vissza akar vonulni, mindenhol azt mondja hogy örömmel maradna Batman. Csak a sok hülye clickbait cikkes akarja leváltani holott ő a legjobb az egész stábban WW mellett. Nem mellesleg a Flashpoint semmit sem oldana meg. Látta egyáltalán valaki a képregényt vagy a mesét? Egyik sem változott át mássá egyik hős sem miután Barry visszajött a valódi világba. Batman ugyan úgy Batman volt és Bruce, Superman és WW és a többiek dettó.

  Persze rá lehetne fogni hogy emiatt megváltozott a világ kapunk egy fiatalabb Batmant pl de az mire jó ha egy jó castingot kicserélünk egy teljesen újra. Mert nekem senki nem fogja bemagyarázni hogy a FP miatt csak Batman változik meg személyben is.

  Összegezve. Inkább egy jó írót keressen a DC ne próbálják utánozni a filmjeiket mert mind egy kaptafa. Ráadásul amint ezt megpróbálták létrejött egy JL szóval inkább maradjanak az eddigieknél amiket a kritikusok talán nem szeretnek de a fanok igen. Snyder nyugodtan maradhat rendező mert annak jó de valaki írjon neki normális forgatókönyvet és kész minden.

 26. Egyetértek abban, hogy semmi szükség azokra a filmekre amiknek semmi alapozása nincs, csak “dobjuk be mert kurva menő.”
  Így még most leállhat a Harley, Sirens, Nightwing, Batgirl, JLDark, Joker filmek bárminemű tervezési fázisa is.

  Luthor-t én kedvelem – igen vállalom :D

  Az viszont kérdés, ha a teljes reboot mellett döntenek, akkor minek az Aquaman / WW filmek? Nyilván persze már áll benne pénz meg csinálják, de… ha úgyis sztornó akkor minek? Most még két sztorit letolnak, hogy utána töröljék ezt az idővonalat? Pont az ilyen f*szkodásokat kellene már befejezni, és kijelölni egy fix irányt előre.

 27. Mármint ne próbálják a Marvel filmjeit utánozni.

  Amúgy @lavor, van jó Supermanünk, és van jó Batman, WW párosunk is. Csak az hiányzik amit fentebb írtam.

 28. Szerintem nagyon szomorú, hogy a DC alapanyagból forgatott, szerintem stílusalkotó Nolan féle Batman után csak ennyire voltak képesek.
  Látszott, hogy az működik. Egy kicsit kesernyésebb mint a Marvel, de ragaszkodik a valósághoz. Nem tolta tele CGI, hanem a képsorok láttán elhitted, akár ez meg is történhetne a valóságban is.
  Természetesen egy szuper képességekkel nem rendelkező karakternél ez könnyebb, de egyrészt vannak még ilyenek bőven ebben az univerzumban (macskanő, zöld íjász stb.) illetve ez működhetett volna a Szuper manusnál és a többinél is.
  A komorabb, történetközpontú, okos film jobban állna a DC-nek és ez így meg is különböztetné a Marveltől.
  Szerintem is vissza kéne térni az analógiákhoz és abba kéne hagyni a mindig egyre több és egyre nagyobb mindent bele koncepciót.

 29. Hal Jordan kell ide, és az Emerald Twilight-Sinestro Corps War storylineok. Az meg is mentené az egész franchiset, legjobb comic sztorik, amiket valaha kitaláltak. Ráadásul Geoff Johns az írója azoknak is, nem is értem, eddig miért nem kerültek elő.

 30. Még több erős alap kellene szerintem, mert még egy fél lábon sem áll az egész, egy Flashpointtól sztem most simán elborulna.

 31. Flashpoint csak a címében legyen ax, meg alapokban, de azt, amit Wonder Womantől pl megkövetelne a sztori azt ugyanúgy nem fogadnák el most

 32. Flashpoint és reboot. A színészek maradhatnak, de szépen az elejéről kell felvezetni az egészet. Legalább egy Batman, legalább egy Superman, legalább egy Flash és Zöld lámpás film. Utána jöhetnek a kameók keresztbe, meg az egyéb spinoff jellegű húzások.

 33. Szerintem meg kukázni kellene az egész univerzom-os baromságot és különálló filmeket készíteni.
  Ha meg mégis csinálnának justice league filmeket, azokat miért nem lehetne teljesen önállóan csinálni megint más színészekkel? Így legalább teljesen el is különülhetnének a marvel féle úttól és hangulatban is mások lehetnének a különálló filmek.
  Pont ezért egyre röhejesebbek a marvel filmek is, mert a különálló filmeknél hol vannak a többiek, amikor jön a gonosz, illetve amikor együtt szerepelnek, lassan 20-an is lesznek benne.
  A kevesebb néha több.

 34. Nem azzal van a baj, hogy darkos, csak akkor legyen tökük végigvinni a vonalat és ne marvelesitsenek be féluton. Lehet ugy is darkos filmet csinàlni, hogy nem akarsz eret vàgni a föcim utàn (khm…Nolan).
  Snyder menjen a levesbe, a Flashpoint meg tényleg a legjobb alkalom egy full frencsàjz-ributra. Jöjjön valaki egy koherens elképzeléssel, aztàn vigye végig, egyébként nincs értelme. Csak mondjuk addig össze kéne kalapàlni azt a Flashpointot, de nem nagyon érzödik, hogy gözerövel hajtanànak afelé sajnos…

 35. Lehet, hogy még menthető lenne, de nem azon dolgoznak a Warner-nél! Ezt már elbaszták. Hogy miért? Előkészület alatt a Batgirl, Shazam és az öngyilkos osztag folytatása. Szánalom. A WW2 oké, azt tolják szépen, de az mellé az ACÉLEMER 2-őt és a THE BATMANT-t kéne villantani!!!!!!! És persze rohadt jól megcsinálni ezeket a filmeket. Aztán egy Flash mozi és Zöld lámpás, persze szintén minőséget szállítva, aztán Igazság ligája 2. Ezután bőven ráérne bevezetni ilyen Shazam-ot, meg gyilkos osztag 2-őt, batgirlt, meg a sok vadhajtást amit pletykálnak még. A színészekkel semmi baj, szerintem zseniális a casting, és mégis elbaszták az egész univerzumot. Leírtam már a liga kritikájához is, hogy RIP DC. :(

 36. Flashpoint Paradox és egy rohadt nagy universe reset!
  Legyünk őszinték, ezt már semmi sem mentheti meg!

 37. Más színészek kellenek akik alkalmasak a szerepre . Lehet nem szinész is csak sikeres legyen a szakmájában . Mert pL szupermant alakító mostani szinészhez sem éppen illek Szuperman karaktere .A film alatt sok összecsapás legyen de nem ez az Á pontból elütöm B pontba tipusú harc. És reálisabb megjelenítésben . És kell egy jó kezdés . Történet helyett inkább szituácikban kell gondolkodni . Pl Batman eltűnt és Szupermen elindul megkeresni . Az első nyom Jockerhez vezet .Jockert ép vmi akciója közben lepi meg mire …..stb stb

 38. er: A legszebb az egészben, amit leírtál az, hogy mind a 90-es évekbeli Superman és Batman rajzfilm alkalmazta azt a megoldást. Például a Batman eltűnt sztori majdnem pont ezen a síkon ment végig. Batman eltűnt, Clark-nak gyanússá vált ezért Gotham-be ment, Robin elmondta hogy gáz van azonban a város nem maradhat Batman nélkül mert eluralkodik a káosz. Superman beugrik Batman-ként közben infómorzsákból összejön mi történt, majd a végén mikor bruce előkerül puff Braniac ügyeskedett a háttérben. Csupán 2 perc intenzív bunyó, majd vége a sztorinak egy baráti kézfogással.

  És ez alatt a rövid történet alatt olyan finomságok történek, mint Superman rájön mennyire nehéz dolga is van Batman-nek (hiszen ő mégsem golyóálló). Küszködik egy sort az “ijesztő” hősködéssel, miközben Robin-on keresztül megtudjuk miért is van a sok denevéreskedésre szükség.

  Basszus a DC-nek van a Föld bolygó legjobb sztori gyűjteménye a Marvel agyonbonyolított hülyeségeivel szemben (nem véletlenül van minden alap sztori erősen átírva)! Ennek ellenére mégsem tud a filmes univerzum élni velük! Nem igaz, hogy nem tudnak vászonra vinni olyan történeteket, amik 20 percben izmosabbat ütnek, mint bármelyik Snyder faszság!

  Ha valaha készíteni fognak filmet arról, hogy hogyan kell a világ legjobb alapanyagát mellőzni, akkor ahhoz biztos a DC MU-t fogják példának hozni.

 39. Egyszerű a megoldás:

  Snydert vissza kell hozni, csinálja azt, mint az Acélemberben, vagy a BvS rendezői változatában (mondjuk Batman és Superman összecsapásának végéig kb.). (Darkos, komolyan vehető comics filmek, amik szuperlátványosak és tétjük is van.) Whedont örökre kitiltani a DC környékéről és végre nem beleugatni Snyder munkájába, hanem hagyni melózni. Mellé megszerezni ismét Christopher Nolant producernek és kreatív tanácsadónak. A költségvetést maximálni legfeljebb 180 millió dollár / film-ben a “nagyobbak” esetében, a “kisebb projekteknél” pedig max. 150 millió lehetne a plafon. A reklámra nem szabadna elszórni 75-80 millió / filmnél többet, inkább kreatívan kellene ezt megközelíteni és olyan ügynökségekkel dolgozni, akik jól és olcsón megszólítják a célközönséget. Drága TV-reklámokból csak keveset engedni pl.

  Aztán ha mindez megvan, immár az 500 millió feletti bevétel már teljesen jó lehetne, nem kell a Marvelt majmolni, mert pont ettől jó a DC, hogy nem olyan, mint a MCU.

  És a legfőbb, újra jó filmeket kellene csinálni.

  Ennyi.

 40. Nolan vonal azért nem működik mert az nem képregényfilm. Realisztikus világ ahol a karakterek motivációi és tragédiái a meghatározó dolgok. Egy ilyen világba nem illik bele Atlantisz meg az istenek.
  Akárhogy darkosabb a Dc világa azért tisztába voltak mindig azzal ,hogy képregény az egész. (animációs filmek,képregények).
  Supi kalandja okés volt.
  BvSnél a forgatókönyv miatt nagyot bukott sokat akartak plusz értelmetlen kifutások lettek és feloldások. Synder jó rendező ha van a kezében egy komplex forgatókönyv ami nem volt meg neki itt.
  SS-t meg gyorsan átszerkesztették 2 hét alatt hát meg is lett az eredménye.
  WW szerencséje az volt ,hogy távol volt időrendben az univerzumépítéstől így az jó lett
  JL elmegy kategória lett. Syndert amúgy is kukázták volna , Joss meg nem tudott csodát tenni 3 hónap alatt.

  Nagy baj ,hogy az egész irányvonalat Synderék adták volna de ők bebuktak. Ezután látványosan keresték az utat de valahogy nem sikerült megtalálni. Univerzumtól teljesen független filmeket jelentettek be, közben ment az univerzum építés is. Sorra felmondtak rendezők, vagy töröltek filmeket vagy pedig jelentettek be újakat. Csodálkozunk hogy Ben lelép ? Alkoholgondjai vannak, magánélete romokban nem akarja még ezt a káoszt is az életébe.
  Ami kellene mindenképp kellene egy Kevin Feige szerű ember a DC élére aki összefogná a dolgokat. Flashpointtal pedig rebootalni az egészet ami működik azt megtartani ami nem azt kidobni. Ennyi.

 41. talán az lenne a legjobb, ha egy csavarintással szépen lassan átkanyarítanák az egészet egy zöld lámpás univerzumra a többi karakter meg elmenne pihenni. ezzel nem köpnék szembe magukat annyira és talpra is állhatnak, van abban puskapor és az a jó benne, hogy teljesen önállóan tudna működni jó sokáig az eddig bemutatott karakterek nélkül.

 42. a flashpoint-tal nem csak hogy beismernék, hogy elkúrták, hanem szénné alázná magát a warner. ezt kell folytatni valamilyen szinten, vagy várni míg mindenki elfelejti az egészet.

 43. Nem kell feltétlenül kidobni mindent, csak hátralépni kettőt és végiggondolni, hogy mit akarnak tulajdonképpen.
  Meg a fókuszt a húzóneveken tartani, Nightwing, Batgirl, Gotham City Sirens, Harley&Joker, Black Adam…kár ezekkel kínlódni.

  Jöhet egy detektíves sztori Arkham játékok stílusában Reeves-től, kell egy epikus Superman film, jön ugye a WW2, Aquaman, Flashpoint meg Shazam…no meg a Lámpások.

  Ezeket csinálják meg tisztességesen, meg még egy Liga filmet, a mellékhajtásokkal ráérnek még.

  A színészekhez nem nyúlnék, ugye eddig egyedül Affleck kérdéses. Jon Hamm felkészül, bár én Josh Brolinnak jobban örülnék, ha esetleg Géza dobbantana.

 44. A JL-et, az univerzum építést hagyni kell pár évre, jöhet a WW, a MOS folytatás, aquaman, különálló batman..épp elég érdekes sztori és karakter van, csak hagyják az írókat meg a rendezőket dolgozni, semmi felesleges univerzumépítés meg anyám kínja cameo. Aztán majd 5 év múlva jöhet darkseid.

 45. Batgirl meg Squad 2 a nagylópikulát!kit akarnak ezekkel megvenni?a tizenéves, emós tinipicsákat?Én igy képzelném el a koncepciót:

  18 Aquaman
  19 tavasz Shazam
  19 nyara Acélember 2
  19 ősze WW 2
  20 május The Batman
  20 november Flash
  21 május Justice L 2

 46. Szánalmasnak tartom, hogy a mai filmipar nem képes többre mint a tömeg igényeinek kiszolgálására. Nem tudom felfogni, hogy miért nem lehet Dark-osítani Batman és Superman karakterét. Miért kell orrba-szájba ugyanazokat a képregény koncepciókat ismételni. Kifejezetten szerettem a BvS-t. Nyilvánvaló, hogy az átlag amcsi néző elalszik ha nincs minden 5 percben robbantás vagy egy sablon vicc. Szerintem Zack Snyder egy igenis élhető DC-koktélt álmodott meg, csak hát jöttek a DC közgazdászok és szószerint belesz*rtak az egészbe, mondván nem hoz eleget a konyhára. Ennek nyomán kaptuk a Justice L. filmet. Másik oldalról pedig C. Nolan-nal értek egyet. A stúdiók nem hagynak elég időt az alkotók-nak. Tök mindegy, hogy lesz-e szereplő és/vagy rendező csere, a gond a studió hozzáállásával van. Lemaradtak a Marvel-től és nem képesek beismerni a képzelőerő terén nyújtott vereségüket. A Marvel-nél már évekkel ezelőtt neki feküdtek a MCU megalkotásának. Az ő kezükben volt a kezdeményezés, a verseny előny. A DC-nél Snyder révén próbáltak kilépni a Marvel szülte komfort zónából. Megtették, megijjedtek és visszaléptek. A DC szerintem jól indult, ha tehetném “Zack papa” elképzeléseit folytatnám. Ahogy fentebb is írták nem elég a jó színész + rendező, ennél talán fontosabb a jó, hozzáértő management, ami szerintem a WB-nál nincs meg. A következő DC film szerintem már kezdődhetne az MCU intro-jával….

 47. Nekem ez a Flashpoint reset már a sorozatokban sem tetszik, túl kényelmes megoldás, és az egy dolog, hogy Flash minden cselekedetének van következménye, de az alkotók számára ez egy szabadkártya, bármit megtehetnek következmények nélkül: halálokat visszacsinálni, karaktereket kicserélni, egész történet szálakat eltörölni, egy ilyen univerzum számomra teljesen értelmetlen.

 48. Csináljanak egy Justice League vs. Avengers filmet, de hát a Marvel miért is karolná fel a konkurens DC botlásait? Tehát lenne egy ilyen átmeneti film, amiben a két világ találkozna és kvázi összefogna a közös veszély ellen, majd mindenki megy a dolgára. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.