A horror éve

A NYT egy horrorcentrikus cikkel és galériával jelentkezett. Mármint filmes témában persze. Elolvasni itt lehet, de a híres színészek által életre keltett alaptípusokat tartalmazó galériáért elég a továbbra kattintani erre lejjebb.

human
írta
2017. 12. 25. 16:00
megjelenés
16
hozzászolás


16 hozzászólás a “A horror éve” bejegyzéshez

 1. Na akkor mondjon valaki egy feszültséggel teli, nem trancsírozós, gagyin ijesztgetős horrort ami a Best volt neki idén. Amolyan thriller szerut. Most a Tunj el! utan rajta maradtam a teman.

 2. catch def: Nem kifejezetten horror, de atmoszféra tekintetében nálam a The Killing of a Sacred Deer simán befutó volt idén. A Mother! is eléggé megmozgatta a fantáziámat és a lelkivilágomat. Aztán ott volt még az It Comes at Night, szerintem egy megtekintést mindenképpen megér a film. Ami még felkavaró volt számomra, az a Better Watch Out.

 3. Bachstein:
  LOL, Még korábban jártam itt, de filmezés előtt és láttam az első hozzászólást…és azon gondolkoztam, hogy a The Killing of the Sacred Deert és a Mother! én pont feltudnám ide sorolni, de gondoltam várok, mert olyan filmet néztem, ami esélyes volt arra, hogy még hozzátegyem. De te már leírtad…viszont ez elég visszaigazolás, nem csak én éreztem, hogy ajánlhatóak. Mindkettő iszonyat feszült volt, és tartalmazott olyan jelenetet, aminél kb görcsben volt a testem annyira hatásosak voltak.
  S akkor most ide venném, amit most láttam (angol felirattal már nézhető) a Thelma. Simán felkerült a Top10be nálam így év végén. Nagyon erős hangulata van, és érdekes története, nem éreztem a játékidőt. Kreatív, feszült már az elejétől.
  Annyi figyelmeztetés, ha esetleg valaki epilepsziás vagy nem bírja csak simán a villogó fényeket, van benne pár olyan jelenet, ahol jobb félrenéznie, vagy legalább egy kicsit takarni a képből.

  Ami viszont biztosan valamelyik horror kategóriába esik és el is különíteném a fentebb felsoroltaktól, azért is, mert 2016-os, de szerintem egyszer érdemes megnézni, ha esetleg kimaradt, az a The Girl with All the Gifts szerintem. Bár biztos rengeteget dobott rajta az, hogy még egy előzetest sem néztem hozzá.

 4. Bocs a dupla hozzászólásért, de elfelejtettem ide írni, hogy jók a képek.
  A bohócos miért maradt ki innen pl, egyéni félelem? :D

 5. Koszi. Pont most neztem a trailerét az comes nightnak. Jo lesz. Badabookot neztem még de tipikus ” hazban a monszta” ijeszgetésekkel.
  Mekare: a girl gift Rég megvan de vagy fel óra utan ki kellett nyomjam. Lehet eroltetem majd. Blue ruint trailert néztem még. Köszi megegyszer. Sajna horrorbol nem vagyok képben. (a green room nagy csalódás volt, uncsi – ma neztem karácsony miatt)

 6. Jaj bocs, a nem trancsírozós miatt már a The Girl with All the Gifts-et ki is lehetett volna zárni…azon rész felett biztos elsiklottam.

 7. Mekare: egy kis trutyi johet. Nem halok bele. Csak inkább feszkos legyen mint szokásos szörny /szellem /atok van a hazban es meg az is 120 decibellel jon ja egy kanál leesik.
  (bocs az offért, lehet nem ártana valami kidumalo itt valahol)

 8. catch def: a Better Watch Out-ot pont tegnap este néztem, ami inkább thriller, nálam közepesre futotta, viszont a Get Out sem durrant nekem akkorát, így neked hátha jobban fekszik majd

 9. Az IT nehogy zavarjon valakit is :D Szerintem az évtized legélvezhetőbb horrorját kaptuk. Jöttök itt a sacred deer-el, mint horror(?), amikor egy ilyen bohócos remekművet kaptunk? Bruh

 10. Én még ideinek számolom a Vaksötét-et mert sajnos csak tékán keresztül sikerült kikölcsönöznöm. Külön öröm volt látni a sok magyar nevet, jó lenne ha a hazai filmek is minimum ilyen színvonalúak lennének. Utána a jobban sikerültek közül A boncolás, Fűrész: Újra játékban, Az, Get Out, Better Watch Out a sorrendem.

 11. Ma neztem az Azt. Uncsi volt de nagyon! Kávét kellett igyak, h el ne aludjak. Gyerekeknek jó lehet.

 12. Az Azról: Nem vagyok se King, se horror rajongó, mégis a nagyon alap horrorokat megnézem és pár meg is tetszik – Cápa, Ideglelés, A dolog… Ennek az ’90-es változatával is így voltam. (A könyvről nem tudok nyilatkozni.) Ez az új azonban sokkal zagyvább, betegebb, sokszor öncélúan erőszakos. Tudom, hogy csak film, értem is az alap logikát, egy lény, ami mindenkit a saját félelmeivel csal csapdába, de sokszor a maga logikáján belül sem működik. Minden gyerek szülője beteg, aberrált, elcseszett, de sokszor maguk a gyerekek is, késelnek, ölnek…. 1000-szer durvább, eseménydúsabb, véresebb, agresszívabb a régi változatnál, ami vontatott volt, de ez meg a másik véglet. Van benne minden szubzsanrából: zombifilm, halott kisgyerek, sima hentelés, ugrálós-hangoszenés ijesztgetés… És még a műfajokon belül is csapong, a vérrel teli fürdőszobát egy snittben vidám Cure számra takarítják – tiszta eklektikus az egész film. Stranger Things-hez van hasonlítva, ami nyilván a könyvből merített, de az a sorozat valahogy egységesebb. Ez egy baromi durva, beteg horror, amibe még 100 műfajt belesuvasztottak. Ez csak az én véleményem, tudom, hogy sokak szerint nagyon jól sikerült.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.