Blockbuster watch: karácsonyi dzsungeljárás

Ahogy behúzták a féket a forgalmazók a Star Wars előtt, most úgy szakadt rá majd’ fél tucat széleskörű premier az amerikai mozikra – érthető okokból, ilyenkor szinte a hétköznapok is hétvégékkel érnek fel a sok szabadságolás miatt.

A szezon egyik legnagyobb győztese a mostani hétvégi eredmény alapján a Jumanji 2 lesz, 34 millióval nyitott, de már szerdán megkezdte a pályafutását és összesen 50-nél tart otthon a 90 millióból összetákolt folytatás. Ebben az időszakban szinte lehetetlen ésszerű tippeket adni, de nem túlzás 150 millió fölé lőni Amerikában, ami újabb strigula a Rock sikerlistáján. Kevin Harttal tavaly már arattak a Central Intelligence-szel és mentek egészen 127 millióig, de Jack Black is kezd magához térni, jókora kihagyás után 2015-ben újra láttatta magát a Goosebumpsszal és ahhoz hasonlóan valószínűleg ez a film sem ússza meg folytatás nélkül. A teljesség kedvéért az 1995-ös eredeti mai jegyárak mellett 204 milliót hozna csak otthon, szóval az újnak jócskán kéne tepernie, hogy eladott jegyszámban utolérje, de a producereknek nyilván már ez elég lesz, hogy tovább tolják a szekeret.

A Pitch Perfect is trilógiává bővült szerencsére, sokak forgolódhattak álmatlanul nélküle, de most itt van újra 20 millióval nyitva, ami alig marad el az előző rész 69 milliós kezdésétől. A legelső 65-ig vitte otthon, a második 184-ig, ez meg sajnos a karácsony miatt szintén esélyes legalább a százasra.

A dobogóról jócskán lemaradva szerény 8.6 milliót tudott három nap alatt a The Greatest Showman, szerdával indítva pedig 13-nál jár, de a 40 millió körüli végösszeg édeskevés lesz a 84-es büdzséhez centizve. Hugh Jackman nem véletlen nyúlt vissza a musical zsánerhez, hiszen ha nem kipattintott Wolverine-ként gyilkolta a jónépet, legutoljára 2012-ben tudott komolyabb sikert elérni a Nyomorultakkal. Azóta még a Prisoners lett tisztességesebb a maga 61 milliójával, de a Chappie (31 millió), a Pan (35 millió) és az Eddie the Eagle (15 millió) egyaránt keserű szájízt hagytak maguk után a pénztáraknál, így Jackman tényleg törheti a fejét, hogy mihez kezdjen az X-men franchise nélkül.

Nagyot bukott még a Downsizing is – Matt Damont alig 2 hónapja porolta el a közönség a Suburbiconban és most megint futhat a pénze után, a 68 milliós befektetés 4.6-tal kezdett Amerikában és a végén örülhet, ha nagyjából 25 környékére eljut. Alexander Payne rendező sem ehhez van szokva, jóval kisebb összegekből dolgozva az About Schmidt, a Sideways és a Descendants is csinos sikert arattak, így nem véletlen dobták meg komolyabb köteg dellával, de jó ideje először a kritikusok sem borultak le előtte.

És akkor volt még itt a pár bejegyzéssel lejjebb szépen megkínált Father Figures is, az ügyeletes karácsonyi mozi összesen 3.2 millió dollár értékben érdekelte a közönséget, azaz végre a minőség találkozott az őt megillető kereslettel. Hihetetlen, hogy erre az időszakra nem tudnak egy legalább közepes családi filmet időzíteni, amikor az emberek szívesen mozdulnának ki közösen a mozikba. Kicsit sarkított példa, de a rommá vetített Reszkessetek betörők egy másik korszakban ugyan, de inflációval számolva 604 millió dollárt termelt csak otthon és nemzetközileg manapság közel 1 milliárdig jutna. Manapság egy vígjátéktól szinte a fele is elképzelhetetlen.

És akkor amire úgyis mindenki kíváncsi, a Last Jedi hatalmasat botlott a második hétvégéjére, szinte 70%-ot bucskázott, de így is 365 milliónál tart otthon. Nem védeni akarom, de mivel vasárnapra esett 24-e, így a megszokottnál jóval nagyobb vasárnapi esések voltak (ami a többi premiert is érintette), de ez a szám ettől függetlenül is kellemetlen. Korai lenne még belőni a film végeredményét, de ahogy az első heti trendek alapján a stabil 800 millió fölé haladt, most ezt inkább mérsékelhetnénk egy százassal lejjebb.

A hétvége becsült amerikai bevételei:

 1. Star Wars: The Last Jedi – $68,486,000 – össz: $365,088,356
 2. Jumanji: Welcome to the Jungle – $34,000,000 – össz: $50,605,967
 3. Pitch Perfect 3 – $20,451,000 – össz: $20,451,000
 4. The Greatest Showman – $8,600,000 – össz: $13,198,731
 5. Ferdinand – $7,050,000 – össz: $26,532,884
 6. Coco – $5,208,000 – össz: $161,327,128
 7. Downsizing – $4,600,000 – össz: $4,600,000
 8. Darkest Hour – $4,105,000 – össz: $6,957,077
 9. Father Figures – $3,200,000 – össz: $3,200,000
 10. The Shape of Water – $3,050,000 – össz: $7,615,665
abelh
írta
2017. 12. 25. 17:59
megjelenés
31
hozzászolás


31 hozzászólás a “Blockbuster watch: karácsonyi dzsungeljárás” bejegyzéshez

 1. ‘Downsizing’-ra kíváncsi leszek, érdekesnek tűnik. A bukta mondjuk szomorú. ‘Star Wars: The Last Jedi’ kapcsán szinte már egy buktának szurkolok, hogy észbe kapjanak, mennyire mellé ment ez a rész. Mert az eddigi Disney reakciók kapcsán úgy tűnik nem jött át nekik.

 2. SW bukta alatt persze azt értem, hogy kivételesen ne keressék hülyére magukat. Vagy már késő?

 3. már késő :) azért ez nem egy Transformers, vagy Justice League szintű elfordulással ér fel és még messze a vége. ha mondjuk tényleg csak alig átugrik a 700-on még mindig hatalmas anyagi siker, de ebben az időszakban a nyitáshoz mérten csalódás és figyelmeztető jel lehet.

 4. Szerintem az SW otthon esélytelen arra, hogy 650 fölé menjen, és globálisan is meg fog állni 1.5 milliárd körül.
  Elég nagy intőjel.

 5. Az SW nem a filmekkel termeli a komoly pénzt hanem a törülközőkkel és a tolltartókkal. Próbáljatok olyan használati tárgyat találni amiből nem lehet kapni starwarsosat. Nincs sok.
  A filmek csak arra kellenek, hogy el lehessen adni az újabb szériákat.

 6. Jó lesz az 600-nak is de sajnos az is rengeteg.Az év legerösebb hete jön.Innen a 1,5 milliárd felejtős.Remélhetöleg még jobban csökken a bevétele és kipusztul a mozikból a disney.Jumanji,Pitch perfect??Istenem..nincs egy normális,igényes blockbuster a mozikban.

 7. Jó hírek vidékről, avagy Luke szavaival élve: It’s time for the Disney’s Star Wars to end.

 8. Igazából nekem egy okból tetszik rohadtul ez az új irány a SW-nél. Mert telibe szarják a régi filmek rinyapináit. Ők mind egytől egyig ki fognak hullani a következő trilógiánál mivel abban nem lesznek ismert karakterek már. Ha szerencséjük van 2 évente kapnak egy mellék filmet mint a Rouge One vagy most a Han Solo amit majd fikázhatnak hogy a csávó nagyon olyan jó mint Ford vagy Chuwi nem úy hordja a haját ahogy régen. :D

  Mindig is ez volt nagy frencsájzoknál. A begyepesedett majmok nem bírják elviselni a változást. És még véletlen sem gondolnak abba bele hogy nincs meggyalázva a régi kedvencük hiszen ezeknek ahhoz semmi köze, nem rebootot nézünk hanem folytatást. Arról nem is beszélve hogy a régiek is tele voltak bulshit baromságokkal csak az idő megszépítette őket, ahogy minden más ilyen nagy filmnél, sorozatnál is.

 9. Még ha el is ismerem, hogy mivel próbálkozott a film, akkor is egyre rosszabb a last Jedi védése. A múltkor még a “rottenen csalnak a közönségszavazatokkal” is ment, hopp mostanra bebizonyosodott, hogy mégsem, hiszen akkorát esett a film. Szerintem pár védő nem is érti, hogy miről beszél ezekkel az új utakkal, meg új rajongókkal. Arról nem is beszélve, hogy ez a “rajongóknak nem tetszik mert xy máshogy van” siralmas félresöprése a felvetett tényleges problémáknak. És most valamennyire a pénzen is látszik, hogy igenis ami logikátlanságnak és időhúzásnak érződik, az a nem rajongóknál is azt éri el, hogy nem ajánlják a haverjaiknak kötelező nézendőnek a filmet.

  ezt úgy írom, hogy több ráalvás után egyre inkább hajlok oda, hogy hiába nem tetszett, de elismerjem az érdemeit is. Ennek ellenére borít ki némelyik védője. Pl ma ezz a verge-cikk kész kabaré volt https://www.theverge.com/2017/12/24/16766588/the-last-jedi-poe-dameron-star-wars mert az írója láthatóan nem is emlékszik Han tényleges cselekedeteire a nagy elméletgyártás közben

 10. DarkEagle:
  Ööö…tudtommal senki sem tartott pisztolyt a Disney fejéhez, hogy márpedig Luke Skywalker-ék tökéletesen lezárt történetét folytassák, különben bajok lesznek.

  Nyugodtan mehettek volna akármerre, hiszen Luke-ék története csak egy apró szelet a SW univerzumban, de nekik nyilván azok pénze is kellett, akik nem egy barlangban éltek, és már látták, szeretik, esetleg még rajonganak is a SW filmekért – mert hagyjuk már azt a hülyeséget, hogy azt a 2-3 milliárdos bevételt az általános iskolások, meg az újak hozzák össze, atyaég…nyilván nincs statisztikám, de fogadni mernék rá, hogy a közönség nagyobb részét azok teszik ki, akiknek bőven van fogalmuk arról, hogy mi az a Star Wars.

  Innentől kezdve pedig a Disney-nek igenis számolnia kell azzal, hogy lesznek olyanok, nem is kevesen, akik bizony nem hajlandóak kikapcsolni az agyukat, és esetleg kételyek merülnek fel bennük a filmmel kapcsolatban.

  “Mindig is ez volt nagy frencsájzoknál. A begyepesedett majmok nem bírják elviselni a változást.”
  Én ezt egyáltalán nem így látom lásd Marvel vs. DC esete, egyik sem tűpontosan viszi filmre a képregény karaktereit, mégis a Marvel egy sikeres franchise, a DC meg nem.
  Pont senkit nem érdekel a változás, ha jó a film.

  De ez az egész boszorkányüldözés a fanok után már kezd nevetségessé válni, szinte már olyan mélységekben járunk, mint anno az új Ghostbusters-nél, ahol a hímsoviniszták tehettek mindenről…pedig csak annyi történt, hogy egyszerűen szar volt a film.

 11. Remélem az SW még az 1.2 milliárdot sem éri el, mert akkora csalódás volt ez a rész. Pedig mennyire vártam, mennyire rá voltam pörögve, de sajnos kritikán aluli volt, nem érdemli meg ezt a sok pénzt. Persze ettől még a pénzüknél lesznek, de – talán ahogy írtátok is – intő jel lesz számukra.

 12. Szerintem a Han Solo film lesz a vízválasztó, ha nagyjából tartják az idei film bevételét az okés, de bőven alá mennek ideje gondolkodni.

 13. Remélem jól belefutnak a csicskapofonba a SW 8 készítői – direkt nem alkotói – es elgondolkodik a Disney, hogy egy ilyen Rian Johnson kaliberű négyfilmes rendezőnek kell e adni egy teljesen önálló Star Wars trilógiát Skywalker mentesen.

  Nagyon remélem hogy két hónap múlva jön egy rövid közlemény, amiben ismertetik hogy Rian J sajnalatukra nem tudja megrendezni és megírni az új trilógiát, mivel más dolgai messze szólították. Magyarul kirúgják, és talán keresnek végre egy kompetens alkotót a Star Wars élére.

 14. Mivel nem nagyon lattam senkit az ellentaborbol, azert gondoltam hozom az ellenpolust. 5 eves korom ota rajongok a SW-ert, a filmeket millioszor lattam, a jatekok nagyjat is kiporgettem, konyvek kozul is azert parat olvastam. Utalom a Rebels-t, szoval meg azt se lehet mondani, hogy minden tetszik, amit a Disney alkotott az utobbi evekben…
  Viszont a Last Jedi-t elveztem, amikor 13-an eloszor lattam akkor is, es amikor 22-en ujraneztem, akkor is. Vannak hibai, szo se rola, de minden eddigi filmnek voltak hibai.
  2 dolgot jegyeznek meg a filmmel kapcsolatban. Az elso az, hogy Kylo fogalmazta meg jol a filmben, hagyni kell a regit pusztulni. Amig a IV-V-VI-hoz hasonlitgatjuk a filmeket, addig sose fognak tetszeni. Az jo volt ugy ahogy volt, most uj tortenetek jonnek, nehol lyukakkal, nehol nem, hulye donteseket hoznak a szereplok, de ettol meg ez nem feltetlenul rossz…
  A masik dolog amin mar par napja gondolkodom, hogy a SW kb olyan, mint a jatekvilagnak a Half Life. Evek ota huzzak a Valve-ot, hogy mikor jon mar, meg miert nem jon. De ha van eszuk, akkor sose fog kijonni. Egyszeruen lehetetlen lenne megfelelni a rajongok elvarasainak. Vissza a SW-hoz, ket eve kaptunk egy VII. epizodot, amit a tobbseg utalt, mert IV. epizod remake. Most csinaltak egy reszt, ami szoges ellentete, uj es varatlan fordulatokat hoz, utalasokat tesz az EU-ra, es most ettol hany mindenki…
  Szomoru. :(

 15. Csiki@

  Szerintem sokaknak alapból nem a filmmel van gondja! Hanem azzal mennyi baromságot tettek bele.
  Spoiler!
  Leia kábult teste visszarepül a hideg világűrből? Ember, pillanatok alatt szétfagyott volna, nem hogy berepül. Jó hogy nem baszott le még egy sört is utána.

  Az ázsiai szereplő iszonyat erőltetett és béna is volt. Amikor megmentette az áruló Finnt, nagyszerű tökönszúrós indokokkal, azt hittem kiverem a kolléga kezéből a pop-cornt és fejemre húzom annak dobozát! Ilyen szarságokat nem szabad ekkora filmnél megcsinálni. A mozi felhörgött ember.

  Még azt mondom Luke hologramos szólója elmegy, mert ilyet még nem láttunk. Igaz lehetett volna tökösebb finálé is, de akkor is, azt még lenyeltem, 1x elment. De előtte a nagy hibák, a túltolt poénkodás, és erőltetett viccekkel ezt a filmet megkúrták. Nézzétek a jurassic world bevételét örüljenek ha azt hozza, a jövőhéten ez kiderül, de lehet még annyi se lesz. Nem azért fanyalgunk mert hülyék vagyunk. A 7. résznél pl. én egy szót se szóltam, remake, vagy nem, de nem voltak benne ekkora hülyeségek!

 16. DarkEagle, Csiki:
  Nem azért fanyalgok, mert a régi karaktereket akarom újra látni, sőt, én szeretném a legjobban ha végre más karakterek és más sztorik lennének, nem pedig a szkájvalker famili szappanopera.
  A 7. rész csalódás volt, mivel újrázták a régi klasszikust, mégis szórakoztató lett, meg is néztem még 1x moziban. Ez a folytatás viszont oltárira unalmas, gagyi, gyermeteg, következetlen, ostoba. Legrosszabb SW film ever, talán a Baljós rosszabb nála, de csak JarJar miatt. Ez a film, mint film is egy rakás “%!+/?.
  És mivel a R1 kivételével ez az új trilógia meredeken ível lefelé a szememben, engem, mint mozinézőt elvesztettek a 9. részre. Rajtam már nem fog a dízni sápot húzni, ezzel mondok felettük ítéletet.

 17. Az motoszkál bennem most már egy ideje, hogy azok, akiknek a 8 is csalódás, és a star wars meggyalázása, miegymás, tulajdonképpen milyen nívóhoz mérik a filmeket? Az új remény jó nyitásnak bizonyult, de tulajdonképpen a Birodalom visszavág a greatest of all time star wars film. A jedi visszatér már bőven kapta a sarat az ewokok és a béna rohamosztagosok meg a túltolt poénkodás és túlzott happy end miatt (lásd még: 8. rész). Az új trilógiával kapcsolatban meg gyakorlatilag konszenzus, hogy szar. A 7. rész megint csak csalódás lett a többségnek, az új remény koppintása (nem védeni szeretném, nekem se tetszett).
  Szóval mi alapján rakták fel sokan azt a lécet, amit utoljára talán a Birodalom visszavágnak sikerült megugrania?

  SPOILER
  Azóta is próbálom összeszedni magamban, hogy mik voltak azok a nagy hibák az utolsó jedivel, de nem tudok rájönni. Finnék szála valóban túlhúzottnak és laposnak érződött, de ezt leszámítva sokszor az az érzésem, hogy az emberek olyan plot pointokat rónak fel hibának, amik nem tényleges hibák, csak nem az, amire ők vágytak. A béna humor például nem volt idegen se a régi, se az új trilógiától (kövezzen meg aki hasát fogva hahotázott Leia és Han veszekedésein). Az, hogy Rey nem Obi wan unokája, vagy Snoke nem egy új zseniális főgonosz remek háttérsztorival (én speciel Palpatineról se tudtam semmit az új trilógia előtt, azon kívül, hogy villámokat tud szórni a kezéből és gonosz)? Az, hogy Poe több ember halálát okozta, mint ahányat megmentett? Vagy hogy Luke nem gyakott le egy komplett osztagot miközben a háttérben zúg a The Force Theme?
  Ha valakinek van hozzá türelme és hidegvére (!!), komolyan érdekelne.

 18. DarkEagle:
  A felháborodás nem egyenlő a rinyálással…

  Ahogy a warner is rövid évek alatt lenullázott egy frenchise-t a hülyeségével, úgy a disney is megismétli ezt a lucas filmmel.

  Nézd meg a retroshock kritikáját is, szépen kifejti mi a baj az egész filmmel.

  Ezek a bevételek ugyan még termelik a hasznot, de a jövőben bolti eladások is csökkenni fognak ha a kutya nem kíváncsi a filmjeikre…

  És pont hogy a fanokra is gondolniuk kellett volna, mert szerinted az átlag néző vagy a fan néző hangja lesz a hangosabb?

  A disney-nek még egy dobása van a 9. epizóddal és abban olyat kell alkotnia hogy érték is legyen benne, mert ha nem akkor kitörölhetik az új szériával, én azokhoz már nem fogok hozzájárulni anyagilag.

  Ableh:
  Tudod milyen szar mindíg vissza görgetni a múltba? :D egyszerűbb a friss poszt alá beírni :)

 19. Abu:

  a többivel egyetértek, ezzel nem:

  “A disney-nek még egy dobása van a 9. epizóddal és abban olyat kell alkotnia hogy érték is legyen benne, mert ha nem akkor kitörölhetik az új szériával, én azokhoz már nem fogok hozzájárulni anyagilag.”

  Itt azért nem egy dobás van hátra. A Phantom Menace azért jó sok fanyalgást vitt magával tovább, ezt tetőzte a Klónok támadása visszhangja, ami azért a Revenge of the Sith bevételére is rányomta a bélyegét, de ott már némileg korrigált a jobb minőség.

  Erre a közönség reakciója 10 évvel később? A Force Awakens a legelső részt leszámítva a teljes franchise-t leverte, mert annyira felfokozódott az érdeklődés. Az SW franchise sokkal erősebb annál, hogy pár rossz film megingassa tartósan a bevételét.

  Ami itt probléma lesz majd, hogy túltolják. Most nem lesz egy-másfél évtizedes kihagyás és nem fog úgy özönleni mindenki a moziba, mint 2 éve. A Star Wars kb 10 éven belül átalakul egy “egy a sok közül” filmes sorozattá és akkor viszont a mostanihoz hasonló visszhangnak lesz már ereje. Most nem, még nem.

 20. Pontosan.A sorozat történetében még soha nem daráltak le így a részeket.A két trilógia filmjei közt 3 év mindig eltelt.
  Most,3 év alatt a harmadikat tolják ki.Májusban jön az újjabb csont az embereknek.Amit márctemetnek is.Bízom benne,hogy a disny saját maga nyírja ki ezt a fost mert már unalmas,hogy nincs más műsoron decemberben.Emelett a filmjeik is szarok…

 21. Szerintem tévút amikor a fanokat szembeállítjuk az átlag nézővel. Én nem tartom magam rajongónak, csak egyszerű filmbuzinak, és minden filmet objektíven nézek, nem hasonlítgatom az újat a régihez, csak annyit várok el tőle, hogy lekössön. Ha művészfilmet, drámát nézek akkor persze más eszközökkel, mint egy látványos Scifi. Na ezért vérzett el az új SW, mert egyszerűen nem hozta azt a szintet, amitől én élvezni tudok egy filmet. Én nem szeretem, amikor egy film nem koherens, nem szeretem ha a saját világából is kizökkent, nem szeretem az alibisztorikat, nem értékelem az ötlettelen, elkoptatott kliséket, látványfilmnél nem fog meg a fizikát meghazudtoló, a szereplőket rajzfilmfigurává változtató cgi stb. Ezért voltam képtelen élvezni ezt a filmet, nem valami nosztalgikus csodavárás miatt.

 22. Szerintem kellene ilyenkor külön poszt a star warsnak is bevétel ügyileg, mert itt is úgy is csak arról megy az eszmecsere :D

  Érdemes meglesni egyébként a fent említett retroshock videót is a témával kapcsolatban mert sok dologgal egyet értek abból ha nem is mindennel.
  Rendezők és írók jönnek mennek, elméletileg egy egységes trilógiának kellene lennie ennek, de minden részt mások írnak és készítenek. Mindenki hozza a saját ötletét és elképzeléseit, semmi összhang és mellé gondolom a disney is tolja a saját baromságait bele és tessék. Itt az eredmény….
  Ilyen alapon megint lehet adni egy esélyt a kilencedik résznek is majd mert ennek a rendezőnek köze nem lesz hozzá.

  A másik ami engem kizökkent ebből az univerzumból, hogy tényleg olyan mintha nem is abban a galaxisban játszódna az új filmek egyike sem. Szarásig lehetne pakolni a filmeket egyedi helyszínekkel és változatos környezettel. Erre tessék minden kietlen, semmi, nulla, kopár és még ezeket a helyszíneket is sorra felrobbantják. A cselekményt és a párbeszédeket ez sem mentené meg, de legalább tényleg elhinném, hogy abban a galaxisban játszódik az egész..(scarif egyedül itt éreztem ezt de ezt is felrobbantják) Az előzmény trilógia legalább ezt az egyet jól csinálta, még ha túl is tolták a cgit a filmek alatt.

 23. The Greatest Showman, Nyomorultak, Prisoners, Chappie, Pan, és az Eddie the Eagle mind nagyon jo filmek! En sajnalom Hugh Jackman-t nagyon jo szinesznek tartom! A nezokkel van a baj! Matt Damon? Miert? Jo volt a Suburbicon es a Downsizing is tetszett! De a Last Jedi se tetszik, hat mirol szoltak az eddigi filmek star wars filmek? XD A Disney vagy legalabb is a rendezo huzott egy tokoset. Ez a film szamomra kivalo szorakozas volt! A Szirmai Gergo (Hollywood Hirugynokseg) tokeletesen megfogalmazza a lenyeget a star wars the last jedi-rol!

 24. A Rock effekt befigyelt. tele volt a terem a Jumanjin és amikor mi egyszerű halandók kétszer is elmentünk a Majmok Bolygója háborúra megfigyelhettem, mert akkor épp a Baywatch ment párhuzamban (legalábbis ebben a városban)..és tök mindegy milyen nap mentünk, tömegnyomor, volt olyan, aki sírt, mert nem lett jegye…a másik filmen meg ültünk bent vagy heten. Most ugyanez, csak azért közben a Star Warson gondolom többen lehettek. Amúgy jó kis szórakoztatós hülyeség volt, a családdal érdemes elmenni ilyenkor, ha már unjátok az ünnepi műsort. Vannak benne hatalmas nagy baromságok, de megbocsájtható, mert hát tudod mire ültél be na…és amúgy nagyon sokszor nevetett hangosan a közönség. A régit felejtsétek el.
  Így örülök a sikerének, az SW mellett, jó hogy jött valami alternatíva ilyen kategóriában is mellé olyanoknak, akiket a jedik nem érdekelnek :)

 25. Szamomra nem az a baj hogy ilyen filmekre van igeny. Szamomra az a baj hogy olyan filmekre mint a Blade Runner 2049 nincs:(

 26. Újra néztem karácsonykor a Baljós Árnyakat. Messze jobb filmnek tartom az Utolsó Jediktől. Élvezhető könnyed popcorn mozi ami nagyon sokat hozzátett a SW univerzumhoz. Bluray minőségben eszméletlen milyen szép színes még ma is ez a film, néhány idejétmúlt CGI leszámítva. JarJart vagy beveszi a gyomrod vagy nem, már van egy olyan erős gyanúm, hogy sokaknál az interneten kialakult mamek miatt olyannyira elviselhetetlen. Egyébként funkciója is volt végig a karakternek. Ami viszont meglepett, hogy mennyire gördül előre a sztori. Egységes, halad előre, leköt, egy ponton nem éreztem azt hogy jaj ez nem kéne ide. A poénok is inkább bájosan gyerekesek, nem a mai agyzsibbasztó geek humor van benne. Volt időszak mikor én sem szerettem ezt a filmet, de most révbe ért nálam, és karácsonyra egy tökéletes film. Mindez nem működik az Utolsó Jedikben, semmilyen szinten. Remélem amekkorát csak lehet bukik az előző SW filmekhez képest, mert ez megbocsájthatatlan. Nem azért mert ez egy Star Wars, hanem mert filmként szörnyen pocsék, lelketlen, telibeszarom produktum, és egy ilyen filmet kell ajnároznia a kritikusoknak, médiának. Hányinger.

 27. Ha jobban belegondolok, akkor az új SW szériával csak egyetlen igai gond van, az hogy direkt YA a célközönség, az meg menthetetlenül infantilizálja minden szinten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.