Logan Lucky

Ha jól emlékszem, akkor Steven Soderbergh azért tért kicsit vissza a filmezéshez a baromi jó sorozatától, mert amikor olvasta a Logan Lucky forgatókönyvét, akkor megfogta, ez mennyire az Ocean’s Eleven ellentéte, hiába szól ez is egy képtelen rablásról. De ha ez nincs is így, én akkor is ebben fogok hinni, hiszen az általa rendezett Ocean’s Eleven az egyik legstílusosabb laza film, míg ez minden csillogást mellőz. És pont ettől jó.

A történet ahogy már a bevezetőben is említettem, egy rablásról szól. Pár “falusi paraszt” elhatározza, hogy kipakolja a közeli versenypálya széfjét. A probléma, hogy ők egy átlagos hétvégére gondoltak munkaügyileg, de mivel a lehetőség csak bizonyos ideig van nyitva, így végül a legnagyobb Nascar verseny közben kell majd véghezvinniük a bravúrt.

A Logan Lucky felépítése innentől tipikus rablósfilmes. A munkához szükség van egy széftörőre, aki ragaszkodik további segítőkhöz. Aztán kezdődhet a részletek kidolgozása, és maga a rablás, persze sok csavarral. És néhol poénnal. Hiába nem cool a Logan Lucky, hiszen pont a nem túl fényes karaktereit használja tökéletesen a humorhoz. Lehet, hogy párszor kiestem a ritmusból a nézése közben, viszont olyan mosolygós jelenetekkel van tele, amik többsége magában is tetszett sokszor.

Plusz a Daniel Craig által alakított Joe Bang nevű bankrabló ellopja a showt.

Ha jobban belegondolok, akkor a humor mellé mindenképp kellett az is, hogy az film érzelmi központja megingathatatlan. Lehet, hogy nem tökéletesek a szereplői, de végig együtt lehet érezni velük. A többségük csak a helyzetének rabja, és pont az átlagembersége miatt kedvelhető igazán.

human
írta
2017. 12. 28. 12:12
megjelenés
16
hozzászolás


16 hozzászólás a “Logan Lucky” bejegyzéshez

 1. Kifejezetten bejött, jót csavartak az unalomig ismert heist filmeken egyet az anti coolsággal. Craig mellrtt nekem Adam Driver is nagyon tetszett benne de Chaning sem okozott csalódást. Egy jó erős 10/7

 2. Nekem az év egyik legkellemesebb csalódása volt a film. Craig zseniális volt ebben a szerepben, de Adam Driver is megszerette magát velem :D
  Csak a végén tudtam meg, hogy Soderbergh rendezte, akinek a munkáit nagyon szeretem, és ezzel is megvett kilóra. Bele is került a 2017-es toplistámba (ami elég rövid jelenleg).

 3. Igen Craig-et kifejezettem rühelltem eddig. Na nem mondom, hogy Bondként nem fogom továbbra is… (saját vélemény)
  de nekem Driver, az valahogy nagyon szimpatikus. Pont azzal, hogy nem tipikus tucat csinipofi színész.
  Karakteres… sok-sok műfajban szivesen látnám.

 4. Nem lopott el semmiféle show-t Craig, nem volt rossz, de nem is volt semmi extra.

  A film nem volt annyira rossz, de az ilyen megnézünk egy filmet, és a végén megmutatnak egy párhuzamos sztorit megoldást kifejezetten rühellem, teljesen értelmetlen megoldásnak tartom…

  Egyszer meg lehet nézni, aztán úgyis elfelejted.

 5. Pont a héten néztem újra.

  Igazából aki látott már Soderbergh-filmet (és főleg az Ocean’s-eket), túl nagy meglepetés nem fogja írni sztori- meg fordulatügyileg, viszont annyira eltaláltak a figurák, meg az egésznek a hangulata, hogy több szempontból az Ocean’s-filmek fölé nő.

  Ja, és ez azon filmek egyike, amit kvázi bűn szinkronosan nézni, annyira eltaláltak lettek az akcentusok – mégha az ember minimálisan is tud angolul: Seth MacFarlane-t pl. fel sem ismertem elsőre, simán elhittem, hogy valami brit színész, mint ahogy ha valaki James Bond-filmet sem látott, Daniel Craigről is elhiszi, hogy igazi déli redneck.

  Plusz adalék azoknak, akik követik a NASCAR-t, hogy felfedezhetnek benne egy csomó cameót is.

 6. az év feelgood filmje. meg is lepődöm, hogy filmbuzin látom viszont. sorry, it’s nothing personal.

 7. A stílus és a karakterek megérdemeltek volna egy épkézláb sztorit is, ez egy kib.. rajzfilm forgatókönyve volt szerintem, annyira mesésre sikerült.

 8. én nagyot csalódtam rajta, annyira hihetetlen volt minden egyes elem, hogy egyáltalán nem tűnt tőle okosnak. a comic relief autóversenyzők is erőltetettek, unalmasak voltak. csodálkoztam nagyon, hogy volt erre képes Soderbergh.

 9. számomra is tök kellemes meglepetés volt, messze nem hibátlan de sokkal többet kaptam mint vártam. Messze nem volt hibátlan (közben is voltak kevéséb jó részek, a végén a bárban pedig több részlet sem jött be, különösen a kvázi-cliffhanger a nyomozócsajjal), de ezt bőven ellensúlyozta egy csomó jó rész, meg amit a kritika is ír, az egésznek a feelingje. A szereplők is rendben voltak, és én is azokhoz csatlakoznék akik Adam Driver játékát emelik ki, az különösen tetszett! :)

 10. Végig szórakoztató volt, nagyon jó hangulattal, Soderbergh hozta a rutint, ami miatt mindig bizakodva és nyugodtan ülök le a dolgai elé. A színészek mindegyike ügyes, Adam Driver-t kifejezetten szerettem a karakterében, pedig idegesít az a fickó már a Girls óta mindenben.

  A történet tényleg nem egy nagy durranás, de működik. Nem is a sztori volt számomra a megnyerő, hanem a közeg, a tempó és a hangulat. A fényképezés tetszett nagyon, meg Riley Keough-ról sem bírtam levenni a szemem, valahányszor mutatták, szinte csak rá figyeltem. (Bár ennél a vásári szerelésnél jobban áll neki az elegáns vonal, amit a Girlfriend Experience-ben tolt, de itt is nagyon erős eyecandy.)

  A coolsághoz meg csak annyit, hogy szerintem azért cool gyerekek voltak ezek a srácok mindannyian. Sokkal könnyebben lehetett velük néha azonosulni, mint Dannyékkel és én végig menő arcoknak tartottam ezeket a suttyó figurákat, mert mégiscsak belevágtak a maguk kis önmegvalósításába, ami egy ilyen környéken még nehezebb lehet, mint gondolnánk. Még ha bűnözésről is van szó. Nálam is az év egyik legjobb moziélménye volt, erős 10/7.

 11. Most látom, hogy írni azt nem tudok, de remélem érthető :D

  És igen, a hangulat, a karakterek vitték a hátán a sztorit.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.