A kritikusok utálták, szerintem elment, a közönség pedig nagyon nézte

Hogy melyik filmre mondható ez a közelmúltból? Hát a Brightra. A Nielsen csak becsült adatokkal dolgozik, avagy családoknál kihelyezett mérőkből tippelnek… izé, statisztikával kivetítik a teljes lakosságra és szerintük 11 millió ember nézte meg a Brightot az első 3 napon Amerikában. És ebbe csak a tévén lejátszás számít bele, a telefonok, tabletek és számítógépek nem is.

human
írta
2017. 12. 29. 10:10
megjelenés
42
hozzászolás


42 hozzászólás a “A kritikusok utálták, szerintem elment, a közönség pedig nagyon nézte” bejegyzéshez

 1. Igen azok a kritikusok akik szerint a Last Jedi a best ever az Empire óta ez mindent elmond róluk, néha úgy hiszem hogy párhuzamos univerzumban léteznek, am a Bright jó volt – kár h nem sorozat lett.

 2. 9 dolcsis mozijegyekkel számolva az 100 milliós bevétel. fakk netflix.

  (ja és igen, empire óta best ever :-)

 3. A jótól messze volt a Bright, de én a tálalás és a világ miatt élveztem. Őszintén szólva szívesen látnék egy esetleges folytatást, mert simán ellubickolnék még ebben az univerzumban. Valóban kár, hogy nem inkább egy nagyobb költségvetésű sorozat lett belőle. Ezt a “Dark Lord” témát csak nagyon érintőlegesen kezelték.

 4. valszeg lesz folytatás, főleg ha a Nielsen számai tényleg közel állnak a valósághoz. Tudom, hogy sokan fixként hozták “a netflix már berendelte” hírt, de hivatalos sajtóközleményt nem láttam erről még, szóval szerintem a nézettségétől is függött.

 5. @ Gameface
  @ Clark

  Nyugtassatok meg, hogy ezeket az összegszerű hülyeségeket nem gondoljátok komolyan. :)

  Ez csak akkor lenne elvi kiindulási alap, ha a Netflixen semmi más nem lenne elérhető.
  Ebbe a “brutális nyitóhétvégébe” az ingyenes regisztrációkat is bekalkuláltátok?

  @ human

  “11 millió ember nézte meg” khm….
  Ebbe az adatba beletartozik az is, ha valaki 3 nap alatt szenvedte végig vagy ha 12 perc után kilőtte?

 6. Nekem is tetszett. Nagyon örülnék, ha egy kicsit több részletet kaphatnánk annak a Földnek (FÖLD 53 :D ) a kialakulásáról, főleg a populáció kialakulásáról.
  Engem felcsigázott nagyon ez a film.

 7. De attól hogy sokan nézték meg még nem biztos hogy tetszett nekik. A következő részre valszeg nem fognak ennyire rárepülni.

  @Clark és @Gameface: Netflixen megnézte 11 millió ember mert amúgy is volt egy Netflix előfizetésük. Moziba nem mentek volna el rá ennyien főleg ha ott is a Star Wars közelében startol.

 8. Az lenne érdekes adat, hogy a film megjelenése előtt hányan fizettek elő, vagy regeltek be egy próbára.
  Reklám egyébként van film előtt, közben?
  Ha van, akkor azért nem mindegy hányan nézik meg, az már mellékes, hogy tetszett-e nekik.

 9. “Ebbe az adatba beletartozik az is, ha valaki 3 nap alatt szenvedte végig vagy ha 12 perc után kilőtte?”

  erre nem találtam forrást.

  “De attól hogy sokan nézték meg még nem biztos hogy tetszett nekik. A következő részre valszeg nem fognak ennyire rárepülni.”

  ez nem releváns a berendelésnél, de rottenen pl a közönség: Average Rating: 4.3/5, imdb 6,6.

  “Az lenne érdekes adat, hogy a film megjelenése előtt hányan fizettek elő, vagy regeltek be egy próbára.”
  na ezt csak a netflix tudná megmondani, de nem fogja, ők ülnek az adatokon.

  “Reklám egyébként van film előtt, közben?”
  hogy lenne? a netflixen sosem volt és szerintem nem is lesz, mert akkor a 11 meg 14 dollárokat nem kérhetnék el nyugodt arccal. A hulu-n van egyedül a nagyok közül, mert van pár sorozat ami szerződés szerint nem mehet reklám nélkül (bonyolult), de ott sem tömik tele.

 10. Mint 90 milliós tévéfilm tényleg drága. Ár-értékben nyilván jobban megérné a sorozatgyártás.
  Másrészről viszont a Netflix gondolom (eltérően a mozis studióktól) nem nyomott belé még duplaannyi összeget a marketingbe. Mert minek.

 11. @ Gameface

  Szerintem R.I.P.D. fölött nyitott volna valamivel és kb. azonos összeggel távozott volna a mozikból (ha nov-dec. bemutatóból indulunk ki).

 12. Én is pont olvasgattam a cikkeket a Bright témájában és egyikben volt pl hogy a Netflix alig költ marketingre mert mindent elintéznek netes hirdetésekkel és algoritmusokkal.
  Sajnálatos hogy nem adnak ki adatokat, ugyanakkor tökre megértem őket, mert így a nagy stúdiók nem fognak dollármilliókat ilyen platformra fektetni amíg ők nem látják, hogy bizonyítottan működik. Persze ehhez kell egy olyan csapat ami tudja milyen tartalom kell a nézőknek. Mindenesetre én drukkolok nekik.

  Az ingyenes hónapból meg szerintem elég sok a konvertálás. Elkezdesz nézni egy sorozatot, az algoritmus eléd rak 20 másikat ami hasonló és kb rákattansz. Ha be is regelsz egy dolog miatt, szimplán a tartalom kimeríthetetlensége révén bent maradsz. Nálam legalábbis így volt és kb napi szinten lehet találni gyöngyszemeket a klasszikus nagy sorozatok/filmeken túl.

  A Brightból meg simán kéne spinoff sorozat :D

 13. Szerintem elég kicsi azok száma, akik ingyenesen regisztráltak most egy hónapra az összes nézőhöz viszonyított arányban. Negyedévente 5-6 millió előfizetővel bővül a világon a netflix (és mikor átlépték a százmilliós előfizetési számot 2017Q2-ben, akkor az 5.2 milliós bővülésből több mint 4 millió US kívüli előfizető volt). Ha ezt leosztod hónapokra (feltételezve, hogy maradtak az arányok), akkor 300000-500000 próbaidős felhasználó lehet most az USA-ban, tehát maximum ennyien lehetnek, de közülünk sem biztos, hogy mindenki megnézte.

 14. @ dochollywood

  sajna nem tudhatjuk, mennyien áldoztak volna mozijegyre abból a 10 millió nézőből. egy 100 milliós bevételhez ugye kéne egy 30M fölötti nyitás és egy hármas szorzó. én nem tartom elképzelhetetlennek, hogy összejött volna.

 15. Annyi volt a gond a Bright-tal, hogy akció fantasy keverékéből akart valami egyedit gyúrni, de ehhez legalább az egyik műfajban valami újat kellett volna villantani. Fantasynak kliségyűjtemény volt, akciónak meg tucat. Ettől függetlenül én is várom a továbbiakat, mert lenne benne lehetőség, csak remélem, hogy egy folytatásban, sorozatban, kicsit jobban építkeznek majd.

 16. “100 milliós bevételhez ugye kéne egy 30M fölötti nyitás és egy hármas szorzó. én nem tartom elképzelhetetlennek, hogy összejött volna.”

  ha moziba küldik akkor vagy 200-at kellett volna hoznia legalább.

 17. @ BDJG

  Sorozatban ezt én is jobban el tudnám képzelni; feszes 6-8 részes évadokkal.

  Hasonló stílusban, mint a Death Valley. :)
  Kár, hogy az csak egy évadot élt meg.

 18. @ human

  igen, usankából 100-at az illendőség kedvéért, nemzetközi szinten meg 100-nál többet.

  én ilyen februári-márciusi felvezető blockbusterként el tudtam volna képzelni, mint a Constantine-t pölö (ami bukott, na hagyjuk is)

 19. Nem volt rossz film, viszont a fajok különbözőségét jobban kiemelhették volna, az utolsó 25 perc gyenge lett, valamint Will fiú sem akkora színész, mint a többi szereplő, hiába nagy az arca.
  A világ jó, csak ezt inkább egy 4-6 részes minisoprozatban kellett volna jobban kibontani.

 20. Random kínzó kérdés: Egy Netflix esetében miért van szükség a Nielsenre, meg a családokhoz kihelyezett mérőkre? Ez már rég nem az oldschool analóg világ, ott kell, hogy legyen minden adat a Netflixnél, hogy hányan streamelték a filmjeiket. És akkor nem kell lakosságra vetítgetni, meg ilyenek. *insert Robin Williams’ What Year Is It? meme here*

 21. mercenary: ahogy fentebb mondtam, a Netflix ezeket nem adja ki, pont ez a lényeg. Az XY stúdiótól vesznek filmet akármennyi pénzért, és a stúdió kíváncsi arra, hogy mennyi embert ért el vele. Konkrétan a Disney meg még egy nagy feszegette-

 22. “ha moziba küldik akkor vagy 200-at kellett volna hoznia legalább”

  Miért kéne? mennyi is volt a költségvetése?

 23. @Clark

  Mozinál sokkal többet kell marketingre költeni. Lassan ott tart a világ, hogy több a reklámköltség mint a film forgatása..

 24. Lassan ott tart a világ,hogy a JL került 300 millió ba meg még 200 millió marketing és 7-800 millióval még nem lenne nyereséges

  Vicc.Vagy pénzmosás ez vagy kamu.

 25. A végül le nem forgatott JL Mortal költségét is hozzáadták nem? Mint ahogy a JL vesztesége is hozzámenne a következő részhez…podcastban hallottam, de lehet meló közben valamit félreértettem ebben. Box office és egyéb számos dolgok csak nagy vonalakban maradnak meg a fejemben, vagy sehogy.

 26. mindjárt levezetitek, hogy siker volt, amikor 200 millióval kevesebbett hozott, mint a bvs és annál tuti többe került.

 27. Human te miről beszélsz?? Senki nem írta,hogy siker. Egyáltalán nem az csak általánosságban durva,hogy 800 milliónál egy film még mindig nem termel profitot.:D

 28. de az általános, a budget N/A a legtöbb helyen, a pletykák szerint 300 milla (az tuti, hogy a bvs 250-nél több), plusz a reklám még ha jóindulatúak vagyunk akkor is vagy 100 milla legalább, de inkább 150 hiszen az még mindig csak a budget fele. Avagy a 800 millió alsóhangon kéne neki és reaális összeg. És tényleg durva.

 29. Ezt a levezetős dolgot én sem értem miért jött LoL de már kezdem megszokni
  Én csak arra voltam kíváncsi igaz-e ilyen esetekben, hogy rámegy a következő film költségvetésére az előzőbe fektetett pénz, ahogy egy podcastban hallottam, mivel a Mortal is Justice League film lett volna és valamennyit már ráköltöttek, ha majdnem elkezdték forgatni..vagy félreértettem ott valamit?

 30. Mekare: mivel még az összeget sem mondják szóval senki sem tudja, és te nem is tudod felidézni a forrásodat, így bármi lehet igaz vagy hamis. Mivel ez egy tök más projekt, így szerintem nem számolták bele, mert nem az valósult meg átalakulva hanem az egész DCEU közben.

 31. Köszi, akkor nemcsak a cím számíthat, én azt hittem. Na mindegy igazából, amúgy is off…

  Bright meg remélem így akkor tényleg kap folytatást, de írót cserélnék. Meg tényleg akár sorozatban is jöhetne
  Ja..és BÚÉK!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.