Samson-előzetes

Sámson a mozikba! A bibiai történet egy véres B-filmben elevenedik majd, amiben bemutatják, hogy a hosszú hajú férfiak milyennek élik meg a fodrászhoz menést. Viccet félretéve: elég véresen keltik életre Sámson történetét.

Aki ez alapján várja, az mondja már el miért. Nem elég, hogy van egy jelenet amit kétszer is beletettek, mert szerintük jól néz ki, de a valóságban még csak nem is néz ki jól, hogy a többi olcsó kamerás pillanatot ne is említsem.

human
írta
2018. 01. 06. 02:53
megjelenés
6
hozzászolás


6 hozzászólás a “Samson-előzetes” bejegyzéshez

  1. Elnézést, ha teológiai vita gerjedne ebből … de majd human lerendezi. :)

    Biblia-olvasó (értsd keresztény) emberként szerintem mindig van egy pozitív várakozás ilyen típusú filmekkel kapcsolatban (szerintem van piaca ezeknek), de sajnos az utóbbi években több baklövése is volt (és lesz?)a filmiparnak. Pl. Noé, Istenek és királyok…
    Viszont az bíztató, hogy már ezekben a filmekben is egyre korhűbb a környezet, az emberek. A technológia lehetővé teszi a birodalmak, városok bemutatását. Ebben a filmben a filiszteusok bemutatása tűnik érdekesnek számomra.
    Én személy szerint nagyon várom, hogy legyenek végre szó szerinti értelmezésen alapuló, fundamentális bibliai filmek. Pl. Jézus életéről szóló filmet is lehetne új szintre emelni. Persze lehet sokaknak erről most az jut eszébe: “ezt százszor láttuk már”. De próbáld meg úgy olvasni ezeket a történeteket, hogy lefejted róluk az elmúlt 1000 év értelmezési rétegét.
    Sámoson felvette a földről egy szamár állcsontját, és megvert, megölt vele ezer embert. Hát ez elég véres sztori, nem?

  2. megannyi kínzó kérdés… A csatajeleneteket total war engine kelti életre? a főszereplő színész indián származású? a második részre vajon visszatér?

  3. “A technológia lehetővé teszi a birodalmak, városok bemutatását.”

    Számomra ezért is kb. a Gladiátor óta teljesen érthetetlen, miért ilyen gagyikat forgatnak állandóan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.