Blockbuster watch: Insidious és a dzsungel

Az Insidious negyedszerre is kasszát robbantott és nem akar megfáradni, miközben a Last Jedi a dobogó aljára szorult már, és a Jumanji 2 teljesítményére pedig egyre hangzatosabb jelzőket kell felsorakoztatni.

Az Insidious sikertörténet még 2011-ben indult, amikor a horror zsánertől idegen módon 13 milliós nyitás után szépen araszolva 54-ig jutott Amerikában a sorozat akkori első része, hogy a második már 40-nel kezdve 83-ig vigye. A harmadik etapra kicsit megfáradt és „csak” 52 millió folyt be otthon a kasszába, de két és fél év után megjött a The Last Key, ami nagyszerűen 29.5 millióval startolva biztosan 60 fölé jut.

Az egész siker sztoriért a Fűrész alkotópárosa Leigh Whannell és James Wan a felelős, előbbi írta az összes részt és rendezte a harmadikat, Wan csupán az első kettőnél ült a kis direktor feliratú székben és azóta mondani sem kell milyen szinten nőtte ki magát a blockbuster iparban. A franchise a The Last Key-jel bezárólag Amerikában 250 milliót hoz majd kábé, nemzetközileg pedig még ugyanennyit és a négy film produkciós büdzséje összesen 36.5 millió dollár volt. Mindenki képzeljen ide egy „not bad” meme-et.

A januári pangásra nem is merészelt senki lapot húzni, úgyhogy más széleskörű premier nem akadt, ellenben a Jumanji 2 az élen végzett 25%-os eséssel a harmadik hétvégéjén, amivel otthon 245-nél tart és 300 alatt nem áll meg, ugyanakkor nemzetközileg már félmilliárd felett és Kína csak a jövő héten röffen be. Már tényleg nem merek tippelni hol lesz a vége, de globálisan a 700 millióra jó esélye van, ami egészen pofaszaggató.

Kevésbé a Last Jedi eredménye, ami ugyan 1.2 milliárdnál jár (és nem akarom már megint azt sorolgatni, hogy az elvárásokhoz mérten miért csalódás), de Kínában elvérzett, mindössze 28 millióval nyitott és örülhet, ha 60 körül zár kint, míg a Force Awakens még 125-ig jutott anno. Otthon 620 körül lesz a vége, nemzetközileg így már valahol 1.4 milliárd környékén a felső határ.

Múlt héten már körberajongtam a Greatest Showman eredményét és most megint jár neki a pacsi, 11%-ot esett csupán és innen még a 100 millióra is lehet esélye. Jókora mozi szám emeléssel lökték meg a Molly’s Game-et és a Darkest Hourt, az előbbi így közepes átlaggal 14 milliónál tart, az eddig nem kifejezetten tárgyalt Oscarra gyúrt Churchill mozi Gary Oldmannel pedig már 28 milliiónál. És ha már itt tartunk a sok premier között Del Toro The Shape of Waterje is sajnos kicsit feledésbe merült, de folyamatos emelgetés mellett immár 21 milliónál jár és talán szép lefutásra számíthat a jó kritikákkal a háta mögött.

A hétvége amerikai bevételei:

 1. Jumanji: Welcome to the Jungle – $37,233,653 – össz: $245,606,319
 2. Insidious: The Last Key – $29,581,355 – össz: $29,581,355
 3. Star Wars: The Last Jedi – $23,728,944 – össz: $572,691,546
 4. The Greatest Showman – $13,770,951 – össz: $76,875,323
 5. Pitch Perfect 3 – $10,298,345 – össz: $86,055,435
 6. Ferdinand – $7,697,773 – össz: $70,466,891
 7. Molly’s Game – $6,856,578 – össz: $14,073,138
 8. Darkest Hour – $6,050,225 – össz: $28,086,332
 9. Coco – $5,382,651 – össz: $191,925,612
 10. All the Money in the World – $3,571,226 – össz: $20,153,135

50 hozzászólás a “Blockbuster watch: Insidious és a dzsungel” bejegyzéshez

 1. az Insidious SPOILER eddig viszonylag koherens volt. maradt a jumpscare vonalon. “vicces volt”, amikor az ijesztgetős részeknél áthallatszott valami ária (gondolom a Pitch perfectből). nem spoilerezek, de csalódás volt, hogy a túlvilágon nem úgy zajlottak az események Elissel, ahogy eddig. tippre a két új szereplő bevonása vezeti fel a folytatást…

 2. dexike3 +1 és SPOILER

  totál egyetértek. Nem volt rossz, de ez már érezhetően kommersz volt meg kicsit giccses. És ahogy elnéztem, ez volt az utolsó rész. Vagy is ez az ending nekem ezt sugallta.

 3. Egyik részét se láttam az Insidious-nak, de gyanítom ezt is elnyújtják mint a rétest, lesz ebből még 10. rész is.
  A Jumanji-ból úgy szintén borítékolható a 3. rész, még nem láttam ezt az aktuális epizódot, így nem tudom ez jó hír-e.

 4. Örülök Hugh Jackmannek, mert az utóbbi időkben csak a Rozsomák hozott neki sikert, rá fért már egy nem képregényes találat is. Az 1,6ra várt TLJ 1,4en állhat meg, nem tudom, hogy ez hozhat-e változást a franchiseban(vagy kell-e), de ha a Solo se hozza a számokat akkor szerintem erős gondolkodás lesz a Disneynél.

 5. Tegnap az asszonnyal elmentünk megnézni a Greatest Showman-t. Én és a musical-ek fényévekre vagyunk egymástól, de szentségtörő módon azt kell mondjam, sokkal jobban szórakoztam rajta mint a Last Jedi-on. Mondjak még szentségtörőbbet? A látványvilág és vizuális effektek is sokkal jobban bejöttek. Mondom ezt Star Wars rajongóként.

 6. @Roli

  Insidious SPOILER

  Hát max más karakterekkel, mert ez a story ezzel a filmmel “körbe ért”.

  Srácok, nem lesz sok már ez az SW fika..?

 7. Hadd kérdezzem meg, akik annyira kutyapicsázzák a Last Jedi-t, anno a TFA-ról mit gondoltak?

 8. Ott, hogy az a film, ami egy biztonsági játék és ugyanolyan (szerintem még nagyobb is..) trágya , mint ez volt, ott mindenki ujjongott és istenítette a filmet, most megy az, hogy minden szar film után azt mondjuk, hogy de még ez is jobb volt, mint az új SW film. Sose az a baj, ha valamit fikáz az ember, hanem az agyatlan és már unalmas fika, amit nem értek. MEg, hogy hasonlítod össze a két filmet, Greatest Showman vs Star Wars. Mintha a japán Lexust és a régi amerikai Fordot hasonlítanád össze. Teljesen más iskola a kettő. Számomra egy Jumanji 2 “siker” nagyobb aggodalomra ad okot…de ne offense, csak ez vicces szerintem..

 9. Én sokkal jobban élveztem a TFA-t mint a TLJ-t tessék. Lehet, hogy biztonsági játék volt de legalább megvolt az SW érzés. Hant is meggyalázták persze de nem annyira mint szegény Lukeot. Persze annyiban igazad van, hogy ha a TFA jobb akkor most a TLJ se ekkora fos, szarból nehéz várat építeni sajnos.

 10. Persze ez megítélés kérdése már. Nekem pl sokkal többet adott hozzá, hogy most mertek valamerre lépni. Szerintem egy sikertelen próbálkozás jobb, mint ugyanazt leadni még 2x. Na de nem akarok offolni még jobban, meg senki se vegye magára, csak szerintem nem ennyire drasztikus a dolog. That’s all folks.

 11. Az tényleg brutál amit a jumanji művel :D
  szinte már már felháborító :D
  Ugyanakkor 0 elvárással beülve mi olyan jól szórakoztunk rajta hogy hihhetetlen :) jó kis laza vicces film :) és tiszteleg az első rész előtt :)

 12. A Star Wars VIII. azért így szerintem csúnya pofáraesés, főleg az USA-ban – már most negyed milliárd a lemaradása a VII.-től ennyi idő után nézve – meg a világ sem kajálta be annyira, mint gondolták. A kínaiaknak úgy látszik megjött az eszük. :)

  Rian Johnson mindezek után nagyon remélem nem kap egy komplett trilógiát, mert nagyon nem érdemli meg. Sem anyagilag amiatt, sem amiatt, amit letett az asztalra.

  Azért durva, hogy napról napra látszik mennyire pártolnak el az emberek a filmtől, miközben egy kis sikernek kinéző Jumanji 2-t felhúznak erre a szintre. Gondolom a Disney részvényesei álmukban sem gondolták, hogy 18 nap után egy 90 milliós Rock film fogja őket legyőzni, amit szinte ugyanakkor mutattak be, mint a Jediket.

  Abban meg szinte biztos vagyok, hogy az az 1,4 milliárd dollár fejekbe fog kerülni a Disney-nél, mivel igaz, hogy nyereséges bőven a buli, de nem erre számítottak a negyedév elején, hanem sokkal többre. Kvázi, pénzt vesztettek ahhoz képest.

 13. Amennyit az emberek szaroztak az SW-vel mostanság még jó hogy Kína inkább kihagyja :D

 14. Az a baj ez még mindig alltime bevétel USA-ban.Teszem azt az EP 9 is egy rakat szar lesz akkor is fogvtarolni.Star Wars film nem tud bukni.Ezek a disney moslékok egy marketing gyöngyszemek(lásd B&B)De legalább látható az elpártolás.

 15. “Amennyit az emberek szaroztak az SW-vel mostanság még jó hogy Kína inkább kihagyja :D”

  Kína sosem volt az a nagy SW fan.

 16. Mikor a Disney megvette a jogokat reméltem, hogy lesz bátorságuk kidobni mindent és elkezdeni építeni egy univerzumot. Sosem voltam SW rajongó, de egy Old Repulbic/Force Unleashed vonal iszonyat látványos lehetett volna. De ők inkább a biztosra mentek és gyakorlatilag remake-elték a régi trilogiát női főszereplővel a mostani divatnak megfelelően és persze a rajongókban nem kellett csalódni. Nem tudom van e meg esély hogy húzzanak valami eredetit, de én örülök annak hogy nem jön a bevétel.

 17. Most nem azért, de az a Last Jedi végső bevétel nagyon is szép. Nem fognak fejek hullani, a Disney már a bemutató előtt megmondta, hogy nem várnak annyi pénzt az új résztől, mert tudják, hogy a VII. részre még az is elment aki 10+ éve nem volt moziban, tehát azt sokkal többen várták, meg újrázták is. Én is 3x néztem meg, az új rész meg elég volt 1x is. Ennyit erről.

 18. Watchmen:

  Na pont ez a tévedés. Nem számítottak a tfa szamaira, de ennél azért jóval többre.

 19. Watchmen:
  Bocs, de hol volt ilyen Disney sajtóközlemény? Tutira nem 1,4 milliárdot vártak 2 után. Lehet, hogy kevesebb volt a könyvekben előzetesen jelezve, de nem ennyi. Hanem mondjuk 1,8 milliárd. Azért nagyon nem mindegy, hogy -10%-ot csökken a bevétel, vagy -30%-ot. Mert azért nagyon nem azonosak a számok. Most szerinted ezek után azt mondják, hogy a negatív hype után elég lesz egy milliárd is a IX. részre. Hát, az biztos, hogy nem. Úgy is nyernének, de ahol lehet kaszálni két milliárdot, ott nem elégednek meg kevesebbel.

  A várakozás rendben volt a filmmel, azt bizonyította a 220 milliós nyitóhétvége, ami nem volt sokkal elmaradva a 247 milliós VII. résztől. Azaz, az emberek várták a filmet, de óriásit csalódtak. Karácsonyi filmként alig tart 570 milliónál, míg pl. a 36 millióval nyitó Jumanji 2. már 245-nél jár. Ez ám a nagy pofáraesés.

 20. “ha a Solo se hozza a számokat akkor szerintem erős gondolkodás lesz a Disneynél.”

  Feltenném a költői kérdést, hogy szerintetek mit fog erre lépni a Disney? Törlik a trilógia befejező részét? Vagy csinálnak belőle 2 -3 plusz részt, hogy semmissé tegyék azt, amit az első kettőben lefektettek már? Esetleg eladják a jogokat a Warnernek és a pénzen mindenki nyaralni megy?

  Senki nem tanult abból, mi lett a Justice League-ből? A BvS után igyekeztek minden kritikának eleget tenni, nehogy akár egy fan is csalódottan távozzon a moziból. Mi lett a vége? Teljes katasztrófa, miután az addig épített koncepciót próbálták maguk mögött hagyni úgy, hogy az új sehogy se passzolt bele, pedig a Wonder Woman-en látszódott, hogy valójában van onnan is út a működőképes felé.

  A BvS-t nem lehet egy lapon se említeni a TLJ-al de szerintem attól még, hogy a rajongók egy részének nem jött be és nem is hozott annyit,mint várták szerintem a lehető legbutább döntés lenne a részükről ha most megfutamodnának.
  Eddig a TFA miatt csak azt kapták a képükbe , hogy “brühü, nem elég eredeti!” most meg “EZ NEM STAR WARS!!!4”

  Most komolyan, mit szeretnétek?
  Az ep 9.-ben a CGI Leia( miután Carrie Fisher nem ér rá, mert MEGHALT!) felkel reggel és Han Solo-t a zuhany alatt találja, kiderült, hogy előző két részt csak álmodta. Kisvártatva beugrik hozzájuk Luke is, aki közli a rettenetes hírt: Palpatine csak eljátszotta a halálát és visszatért, hogy bosszút álljon a családjukon, amit azzal kezd, hogy megtámadja az Intergalaktikus Nyugdíjjas Otthont a Tatooine-on, ahol Vader, Obi-wan és Yoda tengetik öreg napjaikat….

  Bocs de én maradnék inkább a változás útján!

 21. Zoli:

  Igazad van, ők nem -10%ot vártak, hanem -30%ot. Pont mint a Birodalomnál, és mint a Klónoknál.

 22. Jumanji nagyon megy. Ez siman megelozheti a Spider-Man Homecoming-ot is (334 millio dollar). Vilagszinten valoszinuleg 800 millio fole megy (sok fugg Kinatol).
  SW:EP8 szereplese annyira nem rossz. Valamivel valoszinuleg tobbet vart a Disney (szerintem 25-30% kozotti esesre), de en erosen ketlem, hogy irrealis elvarasaik lettek volna (25%-tol kisebbet mindenkepp annak tartottam volna) figyelembe veve a korabbi reszek hasonlo eseteit (a nagy ujrabemutatokat nem szamitva).

  EP4: 307 millio dollar
  EP5: 209 millio dollar
  Ez 31,85%-os eses.

  EP1: 431 millio dollar
  EP2: 302 millio dollar
  Ez 29,9%-os eses.

  Az EP8 esik 33-34%-ot…

 23. Minden csak nézőpont kérdése és mindenre lehet adatot találni. Pl. Azért az sw8 azt a kétes rekordot is beállította, hogy minden idők legtöbbet bukó filmje összegben 1. és 2. Hétre

 24. “Eddig a TFA miatt csak azt kapták a képükbe , hogy “brühü, nem elég eredeti!” most meg “EZ NEM STAR WARS!!!4””

  Lol, a mostani kb olyan eredeti mint a TFA…

  Birodalom visszavág sztori: megtalálják a lázadók bázisát, ezért evakuálniuk kell, a lázadók menekülnek, a birodalom a nyomukban, miközben Luke egy remeteként élő idős jedihez megy hogy kiképezzék.
  Utsó Jedi: megtalálják az ellenállók bázisát, ezért evakuálniuk kell, az ellenállók menekülnek, a rend a nyomukban, miközben Rey egy remeteként élő idős jedihez megy hogy kiképezzék.

  Jedi visszatér: Luke lát jót Vaderben, ezért elmegy hozzá és a mesteréhez hogy átállítsa. Vader megöli a mesterét, a bázis amin vannak kipurcan.
  Utsó Jedi : Rey lát jót Kyloban, ezért elmegy hozzá és a mesteréhez hogy átállítsa. Kylo megöli a mesterét, a bázis amin vannak kipurcan.

  a különbség hogy a TFA legalább jó rendezéssel és hangulattal rendelkezik. A last jedi ezt is nélkülözte.

  A Solo film elég keveset fog összekaparni szerintem. Alapból ha decemberbe lenne, akkor se túl fényesek az esélyei, de ezt még áttették nyár elejére, mikor a legnagyobb konkurencia van. Hogy lehet a disney akkora hülye, hogy a saját terméke (Avengers 3) ellen vonultatja fel a saját star warsát? mintha direkt alá akarnának vágni.

 25. Azért eléggé leegyszerűsítetted, hiszen a vége pont máshova megy ki, mint a réginek, Kylo nem az átállása miatt öli meg a mesterét, és közben egy Han Solo szerű figura is elárulja a lázadókat, cinikusan nézve az eddig történtek hősiességére.

 26. kisaaame:

  Mit szeretnék? Tök mindegy, innen már az én szememben nem tudnak visszajönni. Volt egy óriási lehetősége a Disneynek amit szépen el is basztak.
  Mit szerettem volna? Csupán csak az eddigi 6 filmmel konzisztens sztorit na meg, hogy ha visszaráncigálják a klasszikus hősöket akkor ne alázzák szét őket és lehetőleg szerepeljenek is egy jelenetben együtt. Nem hiszem, hogy nagy igények, nem sikerült hozni. Helyette viszont kaptunk egy felmelegített rebels v empire sztorit meg egy az írók seggéből előhúzott Snoke-ot. Már ez a név is wtf? Ha ez a változás útja akkor nem tudom mi lett volna a másik út…:D

 27. Hát azért ez messze több volt és eredetibb mint a TFA… Én azt nem értem, mikor olyanokat mondanak, hogy több volt benne a poén.. kb 6ot tudok most visszaidézni. Ebből 2 legalább az teljesen rendben volt, míg a TFA-ban konkrét jelenet blokkok poénkodással teltek a menekülés közben. Ezért állok értetlenül a kritikák előtt.

 28. most erre, hogy mekkora esést vártak, gáz, vagy sem, egy teljesen banális példa:

  megnyer egy erős focicsapat (mindegy melyik klub, vagy válogatott) több kupát zsinórban és mellé komoly történelme is van, amikor pár évtizede szintén arattak. és akkor a valaha volt egyik legjobb kerettel bíró aktuális csapat meg kizúg a negyeddöntőben, vagy az elődöntőben egy nagy tornán. nekik ez hatalmas csapás és elkezdik az alapoktól újraépíteni az egészet, míg egy másik csapatnál meg azt mondanák, hogy mekkora eredmény ez, erre lehet építkezni.

  lehet akárhogy hasonlítgatni, forgatni, elemezgetni, ez az egész Last Jedi történet a második heti csökkenésével, hogy a karácsonyi időszakban milyen szerényen fut le (ahogy Zoli is említette feljebb), és az egész általános fogadtatása alapján megkérdőjelezi a Disney-nél, hogy merre tovább és elég komoly átszervezés kell itt.

  nem lesz itt cancellezve semmi a tervekből, de ahogy a korábbi hetekben említettük, évi egy filmmel és ilyen blamákkal 5-6 év múlva eljuthatnak arra a szintre, hogy már a moziban sem lesz nyereséges valamelyik mozi. ott a merchandising persze, de ha nettó százmilliós profitokat lehet hozni már a vetítéseken, akkor minek adnák lejjebb?!

 29. Sw Játék lóvé se olyan biztató, volt egy külföldi cikk ahol azt elemezgették, hogy egy év alatt 47%-ot estek vissza a sw játék , figura stb. eladások, és hogy ennek mi lehet az oka.

 30. Az a vicces ebben az egész Last Jedi dologban, ahogy észrevettem, hogy akinek nem tetszik az megérti azt, akinek tetszik. Akinek viszont nem tetszik, annak magyarázkodnia kell, hogy miért. A filmet kedvelők jó lenne, ha tovább látnának 2 centinél. Netszerte legalábbis ez a benyomásom.

 31. A minap én is meglestem a Jumanji 2-őt és bár egy folytatásnak álcázott remake-nek tartom, amin jó ha egyszer eltudtam mosolyogni, még is azt kell,hogy mondjam,hogy jobban szórakoztam rajta, mint az SW8-on.

 32. Tovább látok 2 centinél és mint fentebb írtam, nem az zavar, ha nem tetszik, csak olyan dolgokat hoznak fel csomóan negatívumnak, ami a TFA-ban jobban túl volt tolva, ott imádták, most fikázzák. kisaaame szavaival is tökre egyetértek, mert ott van a másik tábor, aki rinyált, hogy mi ez a copypaste film, most meg mi ez, ez tökre nem SW. Erre mondják, hogy hipokraták. Persze nem minden az, akinek nem tetszett, még human írása alatt is írtam, hogy tökre megértem, ha valakinek ez nem jön be, meg rengeteg benne a mindfuck, de most már a szomszéd kutyaszarát is többre tartják páran, mint a filmet. És BvS is ugyanez a kaptafa. Messze nem volt olyan tróger, mint aminek mai napig beállítják. A Suicide Squad nem kap ennyi diss-t, mint ez a két film, holott az aztán aranymálna minden téren. Vagy hogy mondjam még? Puzséri-túlkapás?

 33. Amúgy meg tudom,hogy off de nem értem,hogy mikor annyi jó SW könyv van…miért nem lehetett ezekből meríteni? Mert a fanok ismerik? Hollywood filmtermésének tetemes része könyv vagy képregény adoptáció…. Volt pofájuk azt mondani,hogy ők valami újat akarnak?

  Hát nagyon bejött. De legalább lettek volna őszinték és mondták volna azt,hogy “Nem, mi nem merítünk a könyvekből, mert mi eleve egy paródiában gondolkodtunk!” Akkor elnézném.

 34. “tökre megértem, ha valakinek ez nem jön be, meg rengeteg benne a mindfuck, de most már a szomszéd kutyaszarát is többre tartják páran, mint a filmet.”

  mert nem tetszett nekik, és az interneten vagy 1/10 (“a sharknado jobb”) vagy 10/10 (“életem filmje) valami manapság (vannak olyan oldalak, akik igyekeznek nem ezt képviselni, lásd filmbuzi:). Ezen értetlenkedni szerintem felesleges, vagy azon, hogy egy átlagember miért nem fogalmazza meg jobban, hogy miért nem tetszett neki, mert a többségnek ez csak egy érzés, és nem ezzel foglalkoznak, így rendesen kielemezni nem tudják. Filmileg érdekes a TLJ, de nagyon nagyon könnyen érthető, hogy miért nem tetszik sok rajongónak.

  “És BvS is ugyanez a kaptafa. Messze nem volt olyan tróger, mint aminek mai napig beállítják. A Suicide Squad nem kap ennyi diss-t, mint ez a két film, holott az aztán aranymálna minden téren. Vagy hogy mondjam még? Puzséri-túlkapás?”

  De, olyan tróger volt. Attól még, hogy az (oscar díjas) Squad szarabb, még nincs felmentve a BvS, főleg, hogy a BvS-ben 2 legendás hős volt, míg a Squad karaktereihez sokaknak nincs érzelmi kapcsolata. Nem meglepő, hogy melyik film bénasága van többet emlegetve átlagosan. Sőt, azt elvárni egy átlagnézőtől, hogy egy alapból neki nem tetsző filmnek a hosszabb változatát megnézze, ami talán már 6/10 közepes, csak hogy utána egy picit kevesebbet oltsa, az meg hibás gondolkozás.

 35. Hehe én is jobban szórakoztam A legnagyobb showmanen, mint a Last Jedi-on, szintén SW rajongóként mondom. Nagyon klassz kis musical volt.

 36. az insidious első része is már Poltergeist copy/paste volt, és az a film meg simán all time top10 nálam, szóval nem a szívem csücske az Insidious, de manapság ez megy, nagyon ritka a jó horror, mindig Ázsiában kötök ki, ha egy kicsit borzongani akarok. (Cinderella, 2017, csak, h egyet említsek)

  őőő, a Conjuring a kivétel, aztat szeressük :)

 37. bocsi a dupláért, cinderella 2006-os :D, bár abbó, az évből még asszem ott van a gwai wik is (re-cycle)

 38. Nem is az oldalra akartam reflektálni csak azt akarom mondani, hogy ez már sokak részéről képmutatás Szerintem, ezért értetlenkedek az ilyen vélemények előtt. De ja van benne valami..csak nem érzem én személy szerint ezt fairnek a filmmel szemben.

  A BvS dologban meg részben egyetértek, de nem is nyert díjat. És hogy az SS hogy a picsába kapta meg ,lenyomva ezzel a Star Treket.. eh. Nem felmenteni akarom, csak ott is kicsit azt éreztem anno, hogy jobban szidták, mint ami volt. De erre ugyanúgy válasz az amit írtál előbb, az “átlag emberről”

 39. Mondjuk én ettől függetlenül várom Rian Johnson saját trilógiáját mert szerintem azt a rész ami érdekelte azt nagyon is erősre írta meg (Kylo-Rey-Luke) a többit meg leszarta (olyan is lett). Szóval ha többnyire szabad kezet kap és nem JJ szarát kell lapátolnia akkor lehet abból egy igen jó eredmény. Plusz ha tényleg elszakadnak a Skywalkerektől akkor kiesik a #notmyLuke faktor is…

 40. Az Utolsó Jedi nagyon mély, és nagyon forradalmi akart lenni, egy Közönséges bűnözők a Star Wars univerzumban, és szerény véleményem szerint ebbe csúnyán belebukott, az egész öncélúvá vált, olcsó, és lusta megoldásokkal operált, egy ömlesztett Lost évadot kaptunk.

  Szerintem komoly sebet ejtett a franchise-on, és ez meg is fog látszani a Han Solo, és a trilógia befejező részének számain…sokan leszálltak a vonatról.

 41. Ömlesztett LOST évad? A TLJ a LOST egyik évadának sem érhet a nyomába. Maximum szeretne akkor királyság lenni de esélye nincs.

 42. Igen, itt azt kellett volna írnom, hogy csak szeretett volna olyan lenni, mint a Lost, vagy akár a Közönséges bűnözök, csak ahhoz karakterek, meg történet is kell, az meg ugye enyhén szólva nem volt az erőssége az Utolsó Jediknek.:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.