37 hozzászólás a “Star Wars: The Last Jedi Secrets Explained” bejegyzéshez

 1. hm, nem rossz ez csak az a bajom, hogy egy ideje már nem tudom: ez a sok érdekesség csak azért van, hogy bővítse az univerzumot, vagy azért, mert ezekkel teljes a kép igazán és a teljes élményhez így meg kell venned az aktuális konzolos játékot, képregényt, könyvet, kitűzőt és ha lehet akkor a zoknit is mert a címkén levő kóddal hozzáférsz egy oldalhoz, amin láthatsz egy videót, ami… stb.

  kilóg a frencsájz.

 2. szerintem ezek még böven csak a plusz érdekesség fanoknak kategoriàba esik, pl a nagy csinnadrattàval beharangozott Battlefront 2 összehànyt kampànyàbol se igazàn derült ki semmi fontos a fö sztori szempontjàbol.

 3. Puffin

  Volt róla egy cikk asszem, ami elmagyarázza az előéletét nagy vonalakban. Mondjuk ezt is másodkézből tudom.

 4. Szerintem nem igazán lényeges, hogy ki a vér az a Snoke, nem róla szól ez a trilógia, úgy ahogy senkit nem érdekelt a 4-5-6 idején, hogy ki a fene az a Palpatine. Róla sem tudtunk annak idején többet és senkit nem zavart. Nem értem ezt a Snoke mizériát.

 5. @Gunslinger

  Ezen a véleményen vagyok én is, de megértem azokat is, akiket érdekelne a story, hiszen a Sithekről/Dark Jedikről etc etc elég keveset tudunk filmek útján és én is tökre néznék valamit róluk. Na meg mennyire kemény tolta a force dolgokat, én is örültem volna a plusznak. De ha nem lesz róla semmi, hát akkor ez van. Majd a kövi trilógiában biztos benne lesz, mint furmányos politikus :D

 6. Gunslinger, igen ia erdekea lenne, ki qz a Snoke, es nem hasinlithato Palpatinhoz, ugyanis, ott nem volt kerdes, hogy hogy a verben lett a birodalom es o. Itt meg igen csak kerdeses az egesz. Hogy kerult oda, honnan volt loveja ekkora seregre, bazisra, stb. Hol volt eddig. De hat ha ez lenne a legnagyobb baj a filmmel, hat bildog lennek. Ugye kifogy azbuzemanyag es megall az űrhajó……

 7. Na azért fontos a Snoke, mert láttunk (ha vaskalaposak vagyunk) egy trilógiát 30-40 éve. Mindenkit érdekel hogyan született hamvaiból újra a gonosz, flottákkal meg mindennel (BF 2 valóban nem adott választ). Ezt a gilmnek kellene elmesélni nem a fent felsorolt más plusz médiumoknak.

  Egy trilógia idején okés egy rejtélyes gonosz. Az eredeti trilógia fejete fehér volt, Piroskánál se zavar, hogy nem tudom ki a farkas…Egy folytatásnak meg KELL magyarázni ki kicsoda.

 8. Snoke kurvára nem ugyanaz mint Palpatine. Egy ilyen nagy hatalmú force user nem kerül csak úgy elő. Hol volt az OT alatt? Verte a lompit aztán hirtelen kitalálta, hogy darklord lesz? Egy 6 filmes sagában ne húzzanak már elő az írók ilyen nagy hatalmú karaktereket a seggükből minden magyarázat nélkül.

 9. Miért, Rey is csak úgy előkerült. Biztos a fiatal Snoke találta meg Vader sisakját, és hozzáérve benne is felébredt az erő. Mivel vetélytársa meg nem volt(más sötét oldali) nyilván elfoglalhatta a helyét a Birodalomban, hiszen ki állhatta volna útját?

  (Amúgy persze én is örültem volna, ha elejtenek róla két mondatot.)

 10. És majd a következő rész végén, mikor jön a beteljesedés, a fiatalkori Anakint látjuk ismét, az ágyban fekszik, hirtelen felébred és kiderül, hogy ezt az egészet csak álmodta. Vége főcím

 11. Jaime Lannister: Rey egy fiatal, tapasztalatlan erős használó. Snoke egy idős, harci sebekkel borított, nagy hatalmú darksider aki a TLJ alapján az uralkodóval és Vaderrel is nyalatta volna a padlót. Marhára nem ugyanaz a kettő. Csak a design amit Snokenak adtak azt jelzi, hogy komoly háttere lehet a faszinak erre semmit nem kapunk. Lazy writing.

 12. ráadásul tudjuk hogy csak két sith lehet egyszerre. szóval ő vagy nem sith, ezért nem kötődik Vaderhez és Palpatine-hoz (ezesetben milyen szekcióhoz tartozik erőhasználó kategórián belül), ha meg mégis sith, akkor hogy a csudába került oda, ha csak kettő lehet. mindkét esetben kérdés van, amire nincs válasz.
  míg mások azt nem értik, miért érdekli az emberek ennyire snoke, én azt nem értem miért kell védeni ezt a rakás szennyet amit elénk dobtak :D
  ha kivágják a kaszinó részt, bőven lett volna idő mélyíteni Snoke szálát, mert kb annyit tudtunk így róla hogy erős vezető, aki annak ellenére hogy összeszedte a Rendet, egy inkompetens barom. miért?
  – csak ilyen kis szerencsétleneket gyűjt maga köré, mint Hux meg Kylo, akik instabilak, alig kezelhetőek, és őket táncoltatja. ez azt jelenti, hogy képtelen lenne kordában tartani normális személyeket? Palpatine alatt Tarkin és Vader nem voltak fogyatékosok és tini szinten lévők, mégis tudott bánni velük, ahogy a moffok seregével is.
  – Azt sem vette észre hogy Hux egy szuper-nyomkövetőt készíttetett amit Snoke hajóján rejtett el. A főnök nem tudja hogy a saját házába mit csinálnak? wtf.
  – halálcsillag copy-t készíttetett. ez már alapból a fogyatékosság első jele
  – kinyírta magát elvakultságában.
  Nagyjából ennyit sikerült elérnie pár bolygó felrobbantásán kívül két rész alatt.

 13. Mondjuk a Sithek bukása után kitudja, hogy mennyire követik még ezt a szabályt vagy hogy él e még ez a törvény. Ne feledjük el, hogy ott van még a Ren lovagjai rend, amiről faszt se tudni :D

 14. Snoke, Knights of Ren, New Republic, Resistance. Fajsúlyos, magyarázatot igénylő alapkövek az új trilógiában és tényleg faszt se lehet róluk tudni. Hát mi ez ha nem okádék szar, lusta írás? :D

 15. Kol: Ez egy légből kapott teória, semmi nem támasztja alá. Ráadásul Plagius valami alien faj, Snoke meg csak egy ronda human :D

 16. Hány éves? 50-től 150-ig bármennyi lehet kinézetéből ítélve. Nem hinném, hogy ember lenne. Erős, mert nem most ébredt fel benne az erő, hanem jó pár éve, volt ideje elmélyítenie a tudását. A film logikája szerint Rey is mindenféle képzés nélkül lehet jedi/erőhasználó, akkor Snoke miért ne lehetne? Azért mert az Uralkodótól nem láttuk ezt az összekapcsolós trükköt, még nem azt jelenti, hogy ne lett volna rá képes vagy egyéb hasonló kaliberű dolgokra, szóval a látottak alapján alaptalan kijelentés, hogy Snoke erősebb lenne nála.

  A film nagyobb utálatot kap, mint megérdemelné, ettől függetlenül igaz, hogy vannak hiányosságok. Snoke-ról nekem két mondat elég lett volna, inkább az Új Köztársaságról meg a Renekről tudtunk volna meg valamit, mondjuk Finnék kalandja helyett.

 17. Ahol parasztgyerekek seprűt emelget előképzettség népkül, Rey meg elmetrükközik szintén tanulás nélkül ott kell bármire magyarázat?

 18. ELMÉLET SNOKE EREDETÉRŐL, HA BETALÁL, AKKOR NAGY SPOILER

  A filmhez tartozó hivatalos képeskönyv (tehát kánon) bemutat egy mozaikot a jedi romoknál, ami baromira emlékeztet Snoke-ra. A könyv szerint az alak az első erőhasználók egyike, akiben még megvolt a világos és a sötét oldal is. Ez megmagyarázná Snoke kiemelt érdeklődését a fény felé vágyódó Kyloban és a sötétséget ugyancsak nem élből elutasító Reyben is + Első Rend névhasználat is értelmet nyerne. Eszerint Snoke minimum többszáz éves lenne.

  Ez amilyen faszán hangzik, annyira nem ez lesz, hanem valami sokkal hitványabb :D

 19. Snoke-ról minden teória igaz és hamis is egyben, mert nincs hivatalosan kitalálva, hogy kicsoda, sima plotdevice volt, gyorsan ki is nyírták, nem fog többet előkerülni. Nincs felvázolva a trilógia gerince, csak elindultak vaktában, ezt le is nyilatkozták.

  Szvsz nem kell belelátni a csavart meg a sztorit oda ahol nincs is semmi.. Nagy kár amúgy.

 20. Komolyan ennyi bullshitet hogy vagytok képesek összehordani? Hogy kifogy az üzemanyag, akkor sodródik visszafele az űrhajó hogy lehet számon kérni egy olyan filmben, amiben a lézersugarat olyan 100 méter/sec-el lövik az emberi szem által látható tartományban és az emberek kezéből villámok lőnek ki, meg puszta akarattal X-szárnyúkat emelnek ki a mocsárból…

  Ezeket a filmeket úgy írják, hogy a 10 évesek is megértsék, ezért sablonosak a gonoszok és a jók is, nagyon kevés main karaktertől eltekintve mindenki! Meg ezért raknak bele porgokat, meg Jar jar-t, meg kaszinós állatmenekítős részeket, amik amúgy totál semmit nem tesznek a sztorihoz.

  Snoke azért volt látszólag ilyen tápos, mert láthatóan ebben a trilógiában mindent überelni akartak, ami a gonosz oldalhoz köthető, ezért tudtak már nem egy, hanem több bolygót is egyetlen lövéssel elpusztítani, ezért volt Snoke hajója minden korábbinál nagyobb.

  Az meg amúgy rohadtul nem igaz, hogy Snoke táposabb lenne Palpatine-nál, a csávónak a bokájáig nem ér fel. Könyörgöm, az a manus több ezer Jedi előtt szervezte a maga kis birodalmát, vezette őket az orruknál fogva évtizedeken keresztül úgy, hogy azok ebből semmit nem is sejtettek! Snoke karaktere attól tartok ennyire volt megírva, kár ezen pörögni. Tök mindegy, hogy honnan jött, akárhonnan jöhetett, a szememben nem volt akkora nagy ágyú, hogy számítson is akármit. Pláne, hogy meg sem írták a sztoriját, majd talán egyszer és lehet itt akármit teóriázni, annak tökéletesen az ellentétét is kitalálhatják és onnantól az lesz a canon.

 21. Egyetértek. A kidolgozatlan karakterek (nagyjából mindenki) jó új könyv/ játékanyag lesznek…

  Az meg egyenesen röhejes ahogy ez a Johnson utólag magyarázza a hülyeségeit.

 22. Nekem egy bajom van: ha birodalom off, akkor első rend hogyan? Miből ered? Honnan van ekkora infrastruktúrájuk? Biztos van rá magyarázat, de aki a mozifilmeket nézi, nem száll alá az egész univerzumba, annak gőze sincs. én ezt hiányoltam a filmekből eddig.

 23. Miért lenne off a Birodalomnak? A Jediben csak csatát nyertek, nem háborút. Majdnem ugyanekkora veszteség érte a Birodalmat az Új remény végén is, mégis ott voltak a folytatásban. Annyi a különbség, hogy az Endornál meghalt a vezetőjük is, ami okozhatott némi kavarodást, és míg átrendeződtek, újraszervezték magukat a lázadóknak volt idejük Új Köztársaságot alapítani. De csak azért mert az Uralkodó meghalt nem robbantak fel maguktól a csillagrombolók szerte a galaxisban, ahogy a tisztek, rohamosztagosok sem kaptak hirtelen infarktust.

 24. Snoke túltolta a szmókerséget és a végén rágyújtott egy rúd erődinamitra amitől ilyen jóformájú lett a feje és kollaterál dimídzsként maxikampeca erőjúzer lett.
  Na, jöhet még sztori? :)

 25. Ha csak a filmet nézed vége a Jedi visszatér végén a Birodalomnak, meghalt a két szakrális vezető, felrobbant a bázisuk, csillagrombolók vesztek oda. A remek felújított változatban láthatod is, ahogy galaxis szerte felszabadulnak a népek. A kérdés, miből lett az első rend engem is érdekelt – volna 2015 decemberében a moziban! Ne Battlefronttal magyarázzák meg – azzal sem sikerült amúgy… nincs ez megírva rendesen gyerekek.

 26. “A remek felújított változatban”

  Hallod, azért az év viccét nem kell rögtön januárban ellőni.

  Csak maradjunk az eredetinél, ne a bolond Georgie 66. újra paintelt verziójánál. Amiben ugye csak az Endor fölött tűzijátékoznak, hiszen csak ott nyertek. Valószínű, hogy a Coruscanton állomásozó hadsereg megadta magát a 15 cirkálóból álló Lázadó flottának, csak mert felrobbant a Halálcsillag(amiből egy már korábban felrobbant, mégsem vágta őket haza) meg még két csillagromboló(a több ezerből). A legnagyobb veszteség akkor ott nyilván az Uralkodó volt, és lehet, hogy egy csomó kirendelt kormányzó, akik amúgy nem szimpatizáltak vele, csak ugye kényszerítve voltak, akkor úgy döntöttek, hogy átállnak a Lázadók oldalára. Szóval érthető, hogy ez a zűrzavar teret adott az Új Köztársaságnak, de a brigád másik fele meg hű maradt a korábbi eszmékhez. Biztos volt nem egy Tarkinhoz hasonló figura, akik tudták mi a teendő az Uralkodó halála után, és mint korábban írtam a csillagrombolók sem lettek öngyilkosok szeretet Palpatine-uk halála miatt, így tehát létrejöhetett az Első Rend. Azaz a Birodalom maradékát átlehetett nevezni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.