Fahrenheit 451-előzetes: mehet a lángszórós könyvégetés

Az HBo sem akar teljesen lemaradni. Tudom, hogy évente szoktak pár filmet csinálni, de azok valahogy nem érnek el hatalmas sikereket. Amiket láttam, azok alapján azt merném mondani, hogy általában közepesek a végeredmények. Na majd most!

A nagysikerű Fahrenheit 451-regényt dolgozzák fel. A rendező Ramin Bahrani (99 Homes), a két főszereplő pedig Michael B. Jordan (Creed) és Michael Shannon (99 Homes, Noctural Animals). Sőt, még Sofia Boutella (The Mummy) is feltűnik. A történet ugye a jövőben játszódik, ahol a történelmet újraírják a hatalmon levők, miközben a régi könyveket “tűzoltók” égetik el.

13 hozzászólás a “Fahrenheit 451-előzetes: mehet a lángszórós könyvégetés” bejegyzéshez

  1. Érdekel a dolog. Ez persze nem sci-fi. Manapság, (sőt régi dolog ez már), de ugyan úgy átírják a történelmet, és ma a régi könyvek csak mérgezve, PC. átformálva jelenhetnek. Kíváncsi vagyok mit hoz ki belőle a Hbo.

  2. jiliac: Ezt hol álmodtad, hogy ma a régi könyvek nem jelenhetnek meg eredeti formájukban? :D

  3. Filmet láttam, könyvet nem olvastam, történet érdekes volt, de a film maga nem kötött le, remélem a könyvben még van több mélység, vagy a mostani csapat masszívan hozzányúlt. A téma aktuális, de nem igazán hiszem, hogy az HBO szeretné megmutatni, hogy “mindenki hazudik”, tippre jó kis egyoldalú beszólás lesz ez a jelenlegi vezetésnek, az a menő.

  4. Picike teasernek ok, a többit majd meglátjuk, hogy sikerült “modernizálni”.
    Michael Shannon <3

  5. Kedves Mate815: nem írom ide le, nem ide tartozik. Javaslom kapcsolj ki minden mainstream médiát, lépj ki komfort zónádból, keress, kutass, tájékozódj. Ergo vedd be a piros tablettát, és te is meglátod! Talán ez a film is segíteni fog. …peace

  6. Oy! human. Most nem azért, de miért haragszol szegény Sofiára, hogy pont a múmiát írtad mögé? :D

  7. Mate815: A történelmet mindig a nyertesek vetették papírra. És ez sajnos több, mint közhely. A többség által elfogadott normák valódiságának a megkérdőjelezhetősége meg sem fordul sokak fejében. Ergo, ha nem tudod, hogy mit nem tudsz, nem fog érdekelni a válasz sem, mert kérdésed sem lesz. A paradigmáidad csak a látószöged nyitása döntheti meg, ez viszont komfortzónád elhagyásával jár. Ezzel azonban flepnisnek fognak nézni téged és sokak inkább alufólia csákót hajtogatnának a fejedre. A probléma azzal van, hogy flepnis és flepnis között is van különbség. Az igazságkutatóknak a gyépés flepnisek fellépései nem tesznek jót. A fősodrású attitüd kapásból degradálja az igazságkutatókat is. Ez pont olyan, mint az ufó megfigyelők kapu telefonos felvételei. Közröhejjé teszik a témát, így az ügyre a hatalmaknak még csak reagálniuk sem kell, utca szinten debunkolnak mindent maguk az emberek. Ugyanez ott van a régészetben, iparágakban, ahol nem képesek előre mutató technológiákat az asztalra tenni, mert “nem éri meg”.

    Erre a filmre pont ezek miatt vagyok kiváncsi.

  8. Mate815, az kimaradt, hogy LÁSS, NE CSAK NÉZZ. :D Tudod, kemtrél, laposföld, anyám ideges úristene…

    Van a könyvben egy kb. másfél-két oldalas monológ, a médiáról és egyéb dolgokról, ha az kimarad a filmből, akkor az egész nem ér egy fabatkát sem.

  9. Zombiebie: mert az akismet elkapta, nem kell mindenben rögtön rosszat látni, lehet kérdezni is a feltételezések helyett. Kikerestem, betettem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.