The Commuter – “nem volt jegye”

Liam Neeson a Non-Stop rendezőjének új filmjében ezúttal vonatra száll. Nyilván nem rejtvényt fejt az út alatt, mivel a gonoszok nem tanultak az eddigi munkásságából.

Ez lenne a Commuter amúgy. Egy ingázó volt zsaruhoz az egyik nap odamegy egy ismeretlen női utas, és azt mondja neki, hogy 100 000 dollárt kap, ha kiszúr számára valakit egy táskával a vonaton, akiről nagyjából azt tudni a csomagján kívül, hogy meddig utazik. Nyilván nem vállveregetést szánnak neki. Eleinte csak a pénzzel akarják motiválni, de utána elkövetnek egy hibát: a családja életét fenyegetik. El is borul az öreg.

A Commuter így nem meglepő módon a végére átmegy Liam Neeson többi akciófilmjébe… vagyis inkább így mondom: a Non-Stopból vagy a Takenből átmegy a Taken 3-ba. Ezt úgy kell érteni, hogy a film első órája baromi jó. Ötletes ahogy bemutatják az eddigi ingázó éveit, elmerülünk a rutinjába, amit megszakít a nő. Először kicsi a tét, érdekes miképp lehet talán megtalálni valakit ennyit információ alapján.

Eleinte már-már realista a film, egy izgalmas thriller, ahol a nagy akció egy bunyó, és nem is mindig a főszereplőnk nyer. Aztán a végállomáshoz közeledve egyre valószerűtlenné válik a film, hogy egy iszonyat látványosnak szánt képtelenségbe, akciójelenetbe torkolljon. Nem is igazán a személyes ízlés kérdésébe mennék itt, mert a probléma nem az, hogy nekem nem tetszett, hanem nincs összhang az első 2/3 és a befejezés között.

Maradhattak volna reális szinten a végére is, láttunk már olyat még Neesontól is, és akkor most egy jó akciófilmen lennénk túl, de sajnos nem így tettek. A kitalálható fordulatokba direkt nem mentem bele, az szerintem simán elfér egy ilyen Commuter kaliberű zsánerfilmbe.

Így is elment, csak…. kisiklott? Haha, de jó vagyok.

human
írta
2018. 01. 13. 11:29
megjelenés
7
hozzászolás


7 hozzászólás a “The Commuter – “nem volt jegye”” bejegyzéshez

 1. Magyarul nem lett válalhatatlan.Neesonban lehet bízni még mindig.Sajnos ez kritika a mai anyám asszony katonája szinészekre is..
  Sehol egy Van Damme,Willis,Keanu,Swarci karizmájú ikon.Moziban nézős lesz.

 2. Az előzetes nem győzött meg, tizenkettő egy tucat, egy kaptafa feeling lett tőle. Itthon kölcsönzős bambulásnak jó lehet.

 3. Most jövök róla.
  Jaume Collet-Serratól,meg az előzetes alapján pont ezt vártam.A Non-stpora hasonlít leginkább.
  Nálam 7/10

  Hál istennek a fővárosban adják felirattal is néhány helyen.

 4. Most néztem meg, elég vállalható film. A járműves cgi akcióért a vége felé kár, mert nem illett a filmbe, de a jegy árát megérte.

 5. Vágatlan jelenetek a gyengéim és az a harc a fekával nagyon tetszett. 10/7 nálam is. Feszült és végig leköt.
  Ellenben a Downsizing nagy csalódás. Első 1 óra után olyan mintha egy teljesen más filmet néznél teljesen más történettel. 10/5

 6. A Non Stop és az Unknown első fele, 2/3-a is nagyon jó, a végük klisés. Ahogy olvasom ez is, de az első 2/3 miatt ezt is megnézem azért.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.