Tomb Raider – itt a második trailer

Death is not an adventure.

Lássuk micsoda kalandokba keveredik Alicia Vikander a Tomb Raider filmes feldolgozásában. Szerintem már kidumáltuk párszor, hogy milyen gagyinak tűnik (bár védik is páran a kinézetét, plusz javult is a cgi kicsit), és egyáltalán nem a mellméretről van szó.

Arról ne is beszéljünk, hogy valami világméretű népirtást kell majd megakadályoznia. Miért nem tudtak az első reboot játék kisebb történeténél maradni? Persze csiszolva a mozis változatra, de azzal előbb indulhatna be az új franchise.

Na mindegy, itt a videó.

human
írta
2018. 01. 18. 19:44
megjelenés
52
hozzászolás


52 hozzászólás a “Tomb Raider – itt a második trailer” bejegyzéshez

 1. Szerintem rohadt badass lett az előeztes. Tőlem rinyálhat bárki Alicia Vikander a lehető legjobb Lara Croft.

  Ha jól rémlik a játékokban is a Trinity van nem? Csak jóval később. Ki tudja lehet itt sem rendezi le őket rögtön. Előzetes alapján nem ítélek manapság már. Elég sokszor csalókák történet szempontjából. Azt hiszi az ember mindent látott, aztán mégsem, vagy épp fordítva. Akár hogy is én nagyon várom. Szar filmet nem láttam még ettől a csajszitól és nem ő az egyetlen jó a csapatban. És a tipikus TR-es jelenetek nagyon ott vannak a szeren. És én igazából el hiszem hogy lenyom simán bárkit mert az előzetesből is az jött le hogy inkább gógyival nyomja le őket nem puszta erővel.

 2. Nem rossz ez. Egy Kristálykoponya szintet kinézek belőle. Nekem akkor már megér egy mozit.

 3. Jobb lett, mint az előző..kösz a dallamragadást genyó előzeteskészítők…
  Nekem is úgy tűnik, hogy össze van gyúrva a kettő …

  Spoiler?
  Papus titkos fickóbarlangjának megtalálása stb… de akkor Kristin Scott Thomas nagyobb genyának tűnik, mint a Walton

 4. Ez sajnos a husz ev alattiakat celozta meg egyertelmuen. Ok meg nem latjak mennyire kozepszeru lesz is ez a film.

 5. süt a b kategória belőle, minden klisével. és az összes zuhanáson látszik az effekt (ezt talán még javítják moziba kerülés előtt?). ha fizetnek se megyek moziba érte

 6. Ilyenkor látszik, hogy mennyit számít egy trailernel a vágás, meg a zene…
  Nem sok érdemi jelenetben különbözik, de ez sokkal jobb lett, mint az első..

 7. JKJ
  én mondjuk nem vagyok 20 év alatti (inkább 30 év feletti), de ez nyilván nem mérvadó.
  Egyébként meg nem hiszem h ezt a “fizetőképes” keresletet céloznák meg egy ilyen filmmel.
  A trailer-t kell sztem ilyenkor értékelni és nem jövőbeni találgatásokba menni. De ez magánvélemény.

 8. Sokkal jobb trailer, mint az első, de az akció még mindig pocsék. Annyira műviek azok az ugrások, a futás, hogy az valami hihetetlen. Persze feljebb kúszott a ZS kategóriából, de még mindig erős meglepetés lenne egy 6/10 feletti minőség.

 9. Én eddig pozitívan álltam hozzá, de ezzel a trailerrel elvesztett engem a film. Ahogy írtátok, középszerűnek tűnik, ezerszer látott sablonok és fordulatok jutnak eszembe, nem tudta nekem eladni a trailer, hogy ez most valamiben új, mint bármelyik filmpluszos B-film. Kár. A Trinity-t meg a fater szálat még nem kevertem volna bele, a játékban is jobb volt, hogy az első rész még teljesen Larára, a túlélésre, és a misztikumra fókuszál, itt is ez érdekelne engem jobban. A zene nem passzol, bárhogy próbálták ezt a tré Dertiny’s számot epiccé tenni :D
  Bárcsak a mellméret volna a legnagyobb gond az eddigi előjelek közül.

 10. Én 30 múltam, akkor ez nem nekem készült? :D Nyilván van egy célközönsége a filmnek de erősen kétlem, hogy ezt korosztályra lőnék be. Alapból a gamer közösség nagy része, akik TÉNYLEG ismerik a karaktert jóval elmúltak 30 évesek, szóval tudják mit várhatnak. A tiniket meg nem fogja úgysem bevonzani a film mivel ők szerintem még Aliciát sem ismerik nem hogy a másik 3 nagyágyút mellette.

  Na meg legyünk őszinték azért gyerekek, aki Oscar díjas szintű filmet vár egy TR-től az szerintem igen magasan tartja azt a lécet. A játékok is egytől egyig mind klisések pláne az újak. B kategóriának még legrosszabb hangulatomban sem tudnám nevezni mert gyönyörű a CGI. Igen van 1-2 hely ahol látszik de most komolyan ne lovagoljunk már állandóan a CGI-jon. Egyébként is kurva sokat javult a látvány az első előzetes óta. És még van 2 hónap a bemutatóig. Nem unalmas mindig a CGI miatt sírni mikor úgyis tudjuk hogy ez van minden filmnél kb, hogy mire megjelenik teljesen jó lesz a CGI? :D

  Egyébként most tényleg komolyan kérdem: Középszer? Mikor kaptunk JÁTÉK adaptációból középszer filmet utoljára? Mert nekem egy sem rémlik az elmúlt 10 évből. Szóval ha ez lesz olyan 6-7/10-es film akkor egy szavunk nem lehet, pláne ha azt nézzük ez tuti, hogy csak az első rész, amiben Lara még csak beta verzió kb. Mert valahogy nem tudom erről elképzelni hogy akkorát fog zakózni mint az AC film amit konkrétan végig se bírtam nézni és olyan filmekből nálam talán jó ha van 5 film összesen. :D

 11. Az első trailernél jobb, de 1:1 az a videó ugrott be róla, ami taglalja, hogy minden trailer ugyanúgy épül fel manapság. Elején halk zene, vagy csak egy hangszer 1-1 hangja, fontosnak/inspirálónak hangzó mondatok össze-vissza bevágva, szöveg kiír, BRAAAAAA hangeffekt, valami más szöveg, BRAAAA, aztán elindul valami témába vágó oldschool zenének a nagyon darkos nagyon művészies, BRAAA nagyonnagyonnagyon vagány feldolgozása, képek villódznak, BRAAAAA, kapkodják az akciókat, stb. stb.

  Meg lesz nézve, de nem moziban.

 12. Az előző tréler nagyon ‘meh’ volt, de ez most nagyon berántott. Annyira, hogy instant mozi. Rengeteg jelenetet átvesznek a reboot játékból, van jégcsákány, Trinity. Jó lesz ez :D

 13. DarkEagle:
  A fizetőképes keresletre lövik be a blockbustereket, 18-35 asszem :)
  Egyébként nem akarom én sem a földig fikázni a filmet, mert még nem láttam, de nekem (és tényleg szubjektív, nem akarom senkire ráerőltetni a véleményemet) egyre több a hendikep a film körül. Általában sajnos, ha valami szarnak tűnik, 10-ből 8-szor az is. Ha már az előzetesben nem tudnak valami megkapót adni, én már aggódom. De ez nem törvényszerű, csak megfigyelés.
  Nekem az sem mentség, hogy szarok a játékadaptációk, szerintem mint film legyen jó, úgy kell működnie. Nem is kell Oscar szintet várni, csak egy jó filmet, ami nem klisés, nem unalmas, hanem szórakoztató, mert ez egy blockbuster szintre tervezett film, aminek a szórakoztatás az elsődleges célja. De azt hoznia kell, nincs kibuvó, meg kifogás, hogy a saját ligájában (játékadaptációk) lehet jó. Ha valaki a legjobb focista a csámpás törpék között, attól még nem biztos, hogy jó focista :)
  A CGI-jal egyetértek, az még messze nem a végleges, és láttunk már olyat, hogy a jó hangulat elfeledtette a nem tökéletes CGI-t.
  Jó, hogy az AC-t említetted, a trailer kapcsán azt érzem, mint ott a film közben. Unalmas, érdektelen, sablonos. Ez a bajom vele.
  De attól még reménykedem, szeretném, ha csalódnék, és egy bitang jó film lenne.

 14. ThomassLord és csabisrác véleményét egybegyúrván csapnék hozzá még egy véleménymorzsát: A Trinity tevékenysége, hovatovább létezése is homály volt Lara Croft számára mindaddig, amíg ki nem bontakoztak a szálak a kalandjai során, mint ahogy ez régebben egy bármilyen valamirevaló, hasonszőrű epic kalandban elvárható volt. Ezt ellőni egy trailerben ugyancsak epic. Epic Fail. Plusz Vikander (a trailerek alapján) számomra egyszerűen nem meggyőző Lara Croft szerepében (nem csak a csöcs hiány miatt ;))!

 15. Nem tűnik olyan szörnyűnek, sőt a műfaján belül egy kifejezetten korrekt darabnak tűnik.

 16. Nem tudom hogy Human kitette-e ezt a BTS videót anno de most nincs kedvem keresgetni, de mivel épp belefutottam gondoltam megosztom, mert látom egyesek szerint Alicia nem elég badass, kemény csaj. Tessék megnézni ezt a videót mert baromira nem a szokásos “Mondjuk jót a főhősről mert ezt így illik.” dologról van szó.

  youtube.com/watch?v=oWXq7mKcx5s

 17. “Arról ne is beszéljünk, hogy valami világméretű népirtást kell majd megakadályoznia.”

  Ráadásul egyetlen nyílvesszővel!

 18. Ezt senki se mondta, ráadásul tuti, hogy ő az egyetlen aki ki tudja nyitni a sírboltot, máskülönben mi az ördögnek rohadna ott a pali 7 éve? :D Egyébként meg akiket legyőz elveszi tőlük a fegyverüket, épp ahogy a játékban. Ne legyetek már ennyire korlátoltak, már elnézést. Azért mert nyilat használ nem jelenti, hogy nem gőzheti le az ellenfeleit. Őszintén szólva és mindkét TR reboot játékot egyetlen íjjal nyomtam végig, SOHA nem használtam fegyvert. Szóval ja. Bármi lehet komoly fegyver legyen az ököl, kés, íj, puska, etc, ha a használója jól tudja alkalmazni.

 19. Nézem a bemutatót és feszültem a székbe mikor egyszál maga kellett verekednie a rossz emberekkel, de szerencsére játszi könyedséggel győzte le őket…Aztan újból izgultam érte mikor lőttek rá fegyverekkel, szerencsére viszont nála volt hűséges társa a nyilvessző, amivel igy leszedhette az összes gazembert…Újra is kellett éleszteni mikor leugrott/leesett a szikláról a biztos halálba, ám szerencsére mindig volt mibe belekapaszkodnia…
  Szerencsés lány ez az Alicia, én mégsem merem bevállalni ezt a filmet egy sötét (üres?) moziterembe :(

 20. “. Őszintén szólva és mindkét TR reboot játékot egyetlen íjjal nyomtam végig, SOHA nem használtam fegyver.” Mi köze ennek ehhez a filmhez? Akkor most higgyük el, h leöklözi ez a csaj az embereket? Lol.

 21. Nekem tetszik az előzetes és adja a feelinget, simán moziba nézős. Vikander-t és Goggins-t is bírom, szóval ja, mozi lesz.

 22. Your welcome. Én kiállok a film/ csaj mellet, de átlagos lesz és no vér. A zene meg fos.

 23. Ezeken a épp van mibe kapaszkodnia, meg nem fogja a golyó úgy, jaj épp van fegyvere dolgokon mindig felvidulok…bezzeg a John Wicket azt elüthetik egyfolytában sántíthat két lépést és cool marad, értem én, hogy róla és a többi ugyanannyira elszállt akciófilmről és szupercool karaktereikről ez hihetőbb, de ugyanígy nézve őket kb nem lenne olyan akciófilm főhős, aki túlélhetné az első negyedórát, vagy durva ritka…az hihetőbb alapsztori, ha bemennek a hivatalba és végigvárják a sort, csak nem olyan szórakoztató

 24. Ez teljesen korrektül néz ki. Mondjuk számomra izgalmasabb lenne, ha főként egyedül kalandozna, mert így segítővel felvértezve kicsit csökken az izgalmi faktor. Így remélem a táboros részen hamar túljutunk és a film felét a sírkamrában kalandozva tölti. Tényleg átemelték a reboot játék főbb elemeit (pl. hajóról átugrás, repcsironcsba kapaszkodás, vízesésbe esés, ejtőernyőzés a fák között stb.). Remélem nem szúrják el, mert kellenek az ilyen kalandfilmek és kalandjátékok.

 25. Csak,hogy még az 50-hez közel Keanunak is elhiszem,hogy szétbassza az ellent addig ennek a vaságyastól 20 kilós csajnak inkább röhejes,és nagyon nem áll jól.
  De nem baj mert igy az anorexiás csajok is kapnak egy kis motivációs traninget.

 26. Kösz nem. Inkább kijátzsom még1x a 2 új játékot. Rühellem Aliciát. Full film+-os beütésü az egész.

 27. Mekare: ez most mi? vajon miért hiszik el Keanunak, hogy lelő mindenkit profin https://filmbuzi.hu/archives/2016/10/10/a-john-wick-2-re-is-durvan-keszult-keanu/ amúgy meg 187 centi (bár Tom Cruise meg 170 és https://www.youtube.com/watch?v=H8-P8sJNHk0 ). Az elütés és bicegés meg a mennyire hihető valaki akciójelenetben két külön kérdés. A Gal Gadot hiába szuperhőst játszott, mégis ezerszer hihetőbb volt a harcban és nem kellett mindent az erejére fogni. Ami Larának nincs is.

  És most direkt megnéztem, ha már ennyire véditek, és még a traininges videóban is van több közelharc jelenete, avagy igenis le fog gyakni úgy embereket, nem csak nyilazni fog.

 28. [nem olvasod el amit írok (sőt, még kiemeled az ellentettjét azzal, hogy én írom) és öntöd ugyanazt amit eddig, pedig már válaszoltam rá. Nem is tudom miért töröltelek. ha szerinted hímsovinizmusból akkor egészségedre. – a szerk.]

 29. :DDDDD Ennek a kislánynak robotot kellene játszania valami elbaszott Terminator utánzatban. Ezzel a nem létező mimikával, kifejezéstelen, buta tekintettel oda tökéletes lenne. Se mozi, se itthon, számámra ez egyértelműen 16 éven felülieknek nem ajánlott ZS-kat. Ennél még Jessica Alba is jobb lett volna, most komolyan. De gondolom a következő TR filmre emelik majd a tétet és beemelik Larának mondjuk Rihannát. :D

 30. már ahogy olvastam a beharangozót, hogy jön az előzetes, láttam magam előtt, hogy szegény film, megint mennyit savat fog kapni :D A legnagyobb baj az amúgy, hogy ezzel kb láttam az egész filmet és nem hintettek el olyat, ami felkeltette volna az érdeklődésem. (Nyilván egykori TR játékos oldalam kíváncsi lenne rá, és meg is nézem otthon, dehát ezt bárhogy próbálnám szépíteni, írtó gyenge.)
  Belassított, egykori destiny’s child zenén már csak vigyorogtam, mert +1 adalék, ami növeli a nem is tudom, gagyiság faktor pikantériáját:D

 31. Annak mindig örülök, mikor Goggins és West mozifilm szerepet kap, az meg külön feldob, hogy amcsi blokbászterben is virít Daniel Wu.
  TR fan nem vagyok, soha nem is voltam, a játékkkal sem játszottam, a filmekben meg mindig is lezúzták a csajok a seal-team szerű csapatokat, szóval….jó csaj zúz a filmben->nekem élvezhető 100 percnek tűnik.

 32. Az eszközhasználat nagyon tetszik (jégcsákány, íj).
  A “You mess with the wrong family” kínos.
  Én megyek rá, tetszik.

 33. A boxolós jelenet engem rohadtul kivágott a “tomb raider” filmélményből…

  De valahogy az egész film illetve trailer alapján nem volt egy csepp tomb raider érzetem. Hogy ez most jó vagy sem azt nem tudom.

  Lehet hogy jó film lesz lehet hogy nem, de nem értem minek kell erőltetni a Tomb Raider filmet.

  Legjobb ellenpélda a nemzet aranya, ami szinte csontra ugyan ez volt, csak ugye az egy “kitalált” történet és nem játék adoptáció vagy legalábbis címében.
  És nagyon tetszett, sajnálom hogy azt nem fojtatták.

  Lehet a Tomb Raider is más vízhanggal járná be a világot ha inkább csak egy sima kalandfilmként próbálnák eladni, mint annak idején pl. Indiana Jones.

 34. human: Ez mind szép is jó, szeretem is Keanut, a Mátrix miatt is megtanult kungfuzni meg minden…csakhogy én nem írtam semmit a felkészültségről, vagy a fejlövések hitelességéről. Annál a résznél mindenki eldönti nyugodtan mi meddig hihető neki, mivel tényleg két külön kérdés az ügy és én csak az egyikről írtam. Szerintem akármennyit tréningelt fejlövésre vagy az edzőteremben, ha elütik nemtudomhányszor és egyéb dolgok, amiken Wick átvergődik filmeken az ugyanúgy nevetséges, ha ilyen szemmel nézzük, mint egy csomó más nagy kedvenc. Garfield hozzászólásából ragadtam ki a dolgokat “leesett a szikláról a biztos halálba, ám szerencsére mindig volt mibe belekapaszkodnia…
  Szerencsés lány ez az Alicia”
  Csak még nem is idézve, hanem így “Ezeken a épp van mibe kapaszkodnia, meg nem fogja a golyó úgy, jaj épp van fegyvere”…
  Az én hozzászólásom a szokásos filmes potyáról szólt, ami ott van mindegyik akciódúsabb filmecskében, ezért nem értem miért ennél a filmnél köt bele valaki…

 35. Ha a játék sztoriját nézem, akkor KST persze, hogy a legszemetebb, hiszen ő a fő gonosz.
  Nekem bejött. Egy traliernek ilyennek kell lennie. Megvoltak a pillanatok, amelyek a játékra emlékeztettek. Alicia pedig szerintem is eddig a legjobb választás.
  Nagyon régen vagy tán soha nem volt még jó játék adaptáció a mozikban és a trailer alapján ez annak tűnik. Igen, ha egy 6-7/10-est elér, az már igen jó eredmény lenne és én bizakodom. Srácok, nem tűnik ez rossznak. A CGI szempontjából pedig: a szakemberek még most is ott ülnek a vágó asztal felett és készítik a filmet, szóval nem lesz itt gond. :)

 36. Egyáltalán nem tűnik rossznak, mondjuk én csipázom Vikander kisasszonyt. Szívesen elnézegetem, ahogy leizzadva rohangál egy szál trikóban másfél órán keresztül.

 37. jah az lemaradt, hogy szeretem Alicia Vikandert, az UNCLE emberében kifejezetten tetszett, de nekem ő akkor sem Lara.

  Nekem csak jelenleg akkor is Angelina J. = Lara Crofttal.

 38. El Nano, te melyik univerzumban élsz? :D :D :D :D :D :D :D Vikander nagyon ügyes, nézd meg néhány filmjét.

 39. “You messed with the wrong family”

  EEEEhhhh. Itt nálam kinyírta magát, az amúgy nem olyan rossz trailer. Azért egy mozit megér a műfaj miatt. De nekem is Jolie marad Lara. Basszus 17 év telt el a film óta..

 40. “You must stop them Lara…”

  Apuci kicsi lányának kiadta a házifeladatot… Hogy esetleg beledöglik? Kit érdekel!!! ;)

 41. Mit keres Rick a dzsungelben? :D BTW nekem várós, bejönnek az új játékok is, erre is kivi vagyok. :)

 42. Sokkal jobb Wonder Woman lett volna belőle. Szép is, ügyes is, jó színésznő, durvulni is tud, mégis van benne stílus és finomság. :) Nem érdekel a film, de miatta megnézem.

 43. Browncoat Na, Wonder Womannek meg aztán még annyira se lett volna jó, mint Larának, pedig az nagy szó. WW egy amazon, a teljes karakterhűséghez még Gal Gadot is alacsony kicsit, mert az eredeti karakter vagy 185 centi. Egy mitológia harcos nemzetség tagjának hogy adnál el egy 165 centis, 45 kilós csajt? Larának is hiteltelen, pedig Lara kalandor, nem echte harcos. Nem mondom, hogy Gal Gadot a legnagyobb színésznő a világon, drámai szerepet lehet előbb osztanék Aliciára, de vannak szerepek, ahova fontosabb a fizikai fellépés. Wonder Woman durván ilyen, és azért Lara is. Egy Caity Loitz például ezerszer jobb lett volna, vagy úgy összességében szinte bárki, akit hírbe hoztak a karakterrel. Percekig tudnám sorolni a kicsit is ismertebb színésznőket, akikre jobban illett volna Lara szerepe, mint Aliciára. Azért igazán érthetetlen a választás, mert nem is illik hozzá a karakter, meg ráadásul még annyira nem is nézőcsalogató név. Igen, szerepelt egy-két sikeresebb filmben, igen, Oscar meg ilyenek, de nézőbevonzó ereje az nem sok van.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.