Get Out őszintén

Mákja volt a Honest Trailereseknek, mivel közönségszavazás miatt csinálták most a Get Outot, erre pont behúzott az Oscaron is pár fontos jelölést. A lényeg, hogy valamennyire szétszedik a filmet, bár inkább az éltetésre mennek rá. Mernének mást?

human
írta
2018. 01. 24. 04:20
megjelenés
26
hozzászolás


26 hozzászólás a “Get Out őszintén” bejegyzéshez

  1. Nagyon örülök a jelöléseinek. Jordan Peele-t tulajdonképpen 3 szoborra jelölték (írás, rendezés mellett producer is többedmagával ugye), állati érzés lehet. Nagy sikersztori szerintem, hogy vígjátékos (vagy comedian) arcként megcsinálsz egy horrort (oké, thrillert), csak azért mert a műfaj rajongója vagy lowkey-ben és azonnal elismerik a munkád.
    Rohadt szórakoztató film, a rasszizmus kérdést kulturált szinten adagolja, de ha nem akarod, nem abból a perspektívából nézed, mert működik azok számára is, akik nem megrögzött szuper PC aktivisták, hanem csak szeretnének egy kreatív, (viszonylag) low budget körülményekből maximális minőséget prezentáló filmet látni.

    Nagyon szorítok a filmnek!

  2. “Nagyon szorítok” – szintén. Ugy adott jó film élményt, h kb semmire sem szamitottam.

  3. Egyszerre rettegtem és röhögtem végig a filmet, ami a legnagyobb elismerés. Egy igazán jó film sosem feledi, hogy az éremnek két oldala van… :)
    A szinhaz, mint fogalom jelkepe sem hiaba a ket arc. :)

  4. Furcsa, de nálam ez olyan film, amit általában mindenhol, mindenki dicsér, szeret, szinte csak pozitív véleményeket hallok, olvasok…én meg… úgy ahogy van, semmi nem tetszett benne, sajnos nem talált be. Pedig lelkesen ültem be, azok után amiket olvastam róla,de teljesen mást kaptam, vagy inkább csak nálam máshogy csapódott le. Ja, előtte, és utána sem volt még ilyen moziban, de ezen elaludtam.

  5. Nekem csalodas volt a film, az a fajta, amit a megfejtesnek szant csavar tesz tonkre. Az elso orajat nagyon elveztem, tele volt erdekes felvetesekkel, aztan az utolso felvonasban kozli, hogy a faji szempont, amire epitett, nem is erdekes, es lemegy B-horror gagyiba.

  6. Nyilván aki arra számított, hogy egy Transformers szerű buta tucatfilmet fog kapni, az persze, hogy csalódott, de aki szereti nemcsak az igazán jó thrillereket és egyedi filmeket, annak tetszett. ;)

  7. Szerintem annyira unalmas már ráhúzni mindenre ezt a PC-zést. Szerintem ez egy tök egyedi film volt, jó vágásokkal, jó színészekkel, jobbnál jobb jelenetekkel, párbeszédekkel és jó zenével. Nekem 2017 egyik kedvenc filmje volt. De mindig belevonni ezt “jaj fekák, buzik, nő uralom, stb.” PC címkéket….A Brightnál ugyanezek jöttek elő…az orkok a fekák, az elfek a zsidók, társadalom kritika stb…MIÉRT???? miért nem lehet csak élvezni szimplán egy fantasy urban filmet? miért nem lehet végig nézni és élvezni egy Get Out-ot anélkül, hogy “jajj már megint a fekák”?

  8. Tényleg túlértékelt és unalmas film, de ebben a PC világban érthető a sikere és az is az lenne, ha hozzávágnának még pár szobrot is érte, bár erre szerintem kevés az esély, de ki tudja?

  9. “MIÉRT???? miért nem lehet csak élvezni szimplán egy fantasy urban filmet? miért nem lehet végig nézni és élvezni egy Get Out-ot anélkül, hogy “jajj már megint a fekák”?”

    Egy fantasynél tényleg ki lehet kapcsolni, már aki képes rá, de sokan még így is szeretnek párhuzamot vonni, belelátni dolgokat, nem is akarnak elvonatkoztatni, mert a realitást keresik, ami szintén divat a filmeknél mostanában.

    Viszont azt nem igazán értem, hogyan akarsz elvonatkoztatni a feketéktől a Get Out esetén?

  10. ” hogyan akarsz elvonatkoztatni a feketéktől a Get Out esetén?”

    képzeld el a főszereplőt csóró családból származó fehérként, akit a barátnője elcsal a szüleihez ahol meg akarják ölni? jó kis tipikus horror.

  11. “jó kis tipikus horror.”

    …lenne, ha az első óra nem csak arról szólna, hogy kibontják a főtémát. :)

  12. Nem elvonatkoztatni akarok a feketéktől, hiszen erről szól a film. Én csak azt nem szeretem látni, az emberek ezen lázadoznak, hogy ez a film azért tart ott, ahol tart mert FEKETÉK vannak benne és úristen most nekik áll a világ a PC jegyében.

    “képzeld el a főszereplőt csóró családból származó fehérként, akit a barátnője elcsal a szüleihez ahol meg akarják ölni? jó kis tipikus horror.”

    Először is, én ezt nem egy horror filmnek tartom. Másodszor ez a film attól jó és érdekes mert egy fekete srácról szól. És nem azért mert PC meg mit tudom én mi, hanem azért mert ez a történet nem eladható fordítva. Egyik részről ha fordítva lenne és egy fehér srácot kapnak el a fekák, hogy utána a feka nagypapa egy fehér fiatal srác lehessen mindenki rasszizmust kiáltana, hogy ” na persze mert minden feka fehér akar lenni mi?” Másod részről ugye ez a film is valamilyen szinten a fehérek rabszolgatartására vezethető vissza. Ezt egy fehér sráccal hogy játszatod el?

  13. Öhm, bocs, de magadnak mondasz ellent, hiszen pont a felhozott érveidért szeretik a PC-rajongók a filmet. :)

  14. De mindegy, nem akarok ezen vitázni, bár szerintem nagy kár, hogy nem tudunk visszamenni az időben, hogy ellenőrizzük, ugyanekkora sikere lett volna-e ennek a filmnek, mondjuk, a 90-es években.

  15. Lehet rosszul fogalmaztam, de nekem nem azért tetszett a film mert szegény feketék szenvednek megint és sajnálnom kell őket. Értem én, hogy erre van egy réteg, a PC rajongók, akik bármilyen filmbe belelátnak bármit. De ha én megnézek egy filmet, jelen esetben a Get Out-ot és le vagyok nyűgözve és egy nagyon jó film élményt ad, akkor nekem ne mondja már senki, hogy ez a film szar és csak politikai okokból van ott ahol. Persze nem mondom, hogy nem lehet ezeket a dolgokat könnyen belelátni a filmbe/filmekbe, de szerintem igen is tiszteletre méltó és értékelendő az, amit a Jordan Peele lerakott az asztalra ezzel a filmmel. Ahogyan az első hozzászóló is írta egy komikus összehozott egy érdekes thrillert, apró pénzből amivel megosztja a világot és emberek milliói beszélgetnek, vitatkoznak róla. Nem ilyen egy művész?

  16. 10.Mammutsays: “Tényleg túlértékelt és unalmas film”
    Érdekes, én máshogy látom. Nekem az AZ volt ilyen. Lehet koppanni ha nagyok az elvárások. Sőt, van, h abszolúte nincs hangulatban az ember az adott filmhez. (de ha mondhatok még egy 0 filmet: Geostorm. A végen röhögtem, h mi volt ez es, h ezt komolyan gondolták-e)

  17. “Lehet koppanni ha nagyok az elvárások.”

    Ez teljesen igaz. Lehet, hogyha az elsők között nézem, én is másképp élem meg a filmet. De tartom a véleményemet, egy félórás shortként ezerszer feszültebb és ezáltal jobb thriller lehetett volna.

    Az Azzal várok is, míg a hypevonat emléke is elcsucsuzik a fejemből. :)

  18. Nekem például az AZ egy óriási csalódás volt…a film hibáit még elnéztem volna, de nekem a történet, ami igazán betett. Bár arra meg mondható, hogy majd a folytatásban kiforr.

  19. Szerintem is teljesen semmilyen film volt. Egyáltalán semmi feszültség nem volt benne, aztán a hipnotizálós résznél csapott át gagyiba. Nagyon sok helyen volt kiszámítható, a vége pedig úgy volt zsékategóriás, hogy úgy éreztem, teljesen is komolyan gondolták. Személy szerint nagyon támogatom a PC törekvéseket, de most sajnos egyet kell értenem azokkal, akik szerint a “rasszista szál” miatt lett ez ekkora siker. Sajnálatos, hogy közben egyáltalán nem mentek komolyabban bele ebbe – előítéletes vidéki rendőr, meg aggódó fekete barát, ugyanmár.

    Egy kérdés: mi történt az igazoltatás végén, amikor a rendőr hirtelen elengedte őket, és a srác azt mondta a csajnak, ezt ügyesen csinálta?

  20. A Get Out egy egyszernézős, unalmas thriller volt, ami a végére egy kicsit felpörgött. Nagyon túl van értékelve, a jelölés pedig viccnek is rossz. Ennyi erővel jelölhették volna az idei filmek közül a Logant is. Szerintem még a készitők is meglepődtek, hogy eljutottak vele az Oscarig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.