Blockbuster watch: a Jumanji hatalmas siker

Hétvégén két friss premier is erején felül teljesített, miközben a Jumanji pályafutásának 5. hétvégéjén ismét az élen zárt, Hugh Jackman pedig szintén megállíthatatlan a Greatsest Showmanként.

A 12 Strong nem túl bíztató előjelek ellenére közepes kritikákkal nyargalt be a mozikba és a macsó-háborús fronton tátongó lyukat azonnal be is tömködte az erre igényt formáló közönség szívében, a 15.8 milliós nyitás teljesen korrekt és pozitív meglepetés. Chris Hemsworth így ismét életjelet és bicepszet villantott a Marvel univerzumon kívül, mindenki Thorja erőteljesen dadogott eddig a képregény zsáneren kívül, bukott a Huntsmannel és az In the Heart of the Sea-vel is, és a Ghostbustert sem teheti ki szívesen az ablakba, de ez most kisebb siker a Ragnarök tarolása mellett.

Meglepetés még a Den of Thieves kezdése is, az erősen B-szagú mozi 2 óra 20 perces játékidővel is megtalálta a közönségét és szép 15.2 millióval kezdett. Ezért meg Gerard Butlernek jár a pirospont a kasszáknál, habár valami beláthatatlan elmebaj mentén a Geostorm is összeszedett globálisan 212 milliót.

És akkor ismét a régiek viszik a prímet, a Jumanji 2 újabb 19.5 milliós hétvégével otthon már 316-nál tart és lehet 350-ig eldöcög és Rock legsikeresebb filmje lesz Amerikában még a Furiousokat is lepipálva. Nemzetközileg összesen most 770 millión áll és az okosak szerint ez még 900 fölé is kúszhat. Kemény ez, mint a Tarzan sarka.

A következő pacsi-gyanús alkotás a The Greatest Showman, ismét csak 14.6%-ot esett és az 5. hétvégéjén is többet keresett, mint anno a nyitó 3 napján. Most 113 milliónál tart otthon, de ilyen esésekkel simán meglehet a 150 is. A múlt héten kimaradt blockbuster watch híján említsük meg a Postot, ami széleskörű premierjét követően a második hétvégéjére közel 40%-ot esett, de a legjobb film Oscar jelölés meglökheti még a mostani 44 milliójót. Szépen tartja magát a Paddington 27%-os eséssel és ugyan az elvárásoktól elmarad a mostani mindössze 24 milliója Amerikában, de külhonból ehhez már pakolt majd’ 150-et, míg a Commuter gyengécskén 35-40 milliós végeredmény felé tart.

A hétvége amerikai bevételei:

 1. Jumanji: Welcome to the Jungle – $19,505,170 – össz: $316,450,318
 2. 12 Strong – $15,815,025 – össz: $15,815,025
 3. Den of Thieves – $15,206,108 – össz: $15,206,108
 4. The Post – $11,716,960 – össz: $44,758,362
 5. The Greatest Showman – $10,644,824 – össz: $113,125,431
 6. Paddington 2 – $8,009,129 – össz: $24,810,362
 7. The Commuter – $6,603,842 – össz: $25,627,371
 8. Star Wars: The Last Jedi – $6,555,435 – össz: $604,273,911
 9. Insidious: The Last Key – $5,874,055 – össz: $58,658,320
 10. Forever My Girl – $4,245,490 – össz: $4,245,490

35 hozzászólás a “Blockbuster watch: a Jumanji hatalmas siker” bejegyzéshez

 1. Eszméletlen, amit a Jumanji és a Greatest Showman produkálnak karácsony óta.

  Az Oscar jelölt darabok is szépen gyűjtögetik a pénzüket. :)

 2. jumanji jó is volt amúgy? nem akkor szokott sokáig maradni a nézettség ha pozitív közönségkritikákat kap egy film? nekem itthon nézős lesz

 3. Jumanji azért megy ennyire,mert nem nagyon van nagy költségvetésű kalandfilm mostanában moziban.A Jurassic World is a dinós filmek okozta űrt foltozta be ugyanezen okból.

  A Greatest showman nem hibátlan de elképesztő dalai és koreográfiái miatt megérdemli a sikert.Kifejezetten szórakoztató darab.

  Kicsit off:A Geostorm a zsáneren belül hozta amit elvártam,sőt a krimiszál belekeverése újdonságként hatott.A karakterek is meglepően jók voltak a sablonos sztori ellenére is.Én szerettem a filmet és meglepetésként könyveltem el tavaly. Van ilyen is. :)

 4. Amennyire elfüstölt Kínában az aktuális Star Wars, annyira megtalálta Coco ott a közönségét: közel 200 milliót kasszált.

 5. Az ember azt gondolta, hogy a Jumanji akkorát fog bukni, mint a Baywatch.
  Ehhez képest, mégis mi történik?
  Számított erre valami?
  Szerintem még a stúdió sem.

 6. Fiti: én nem számítottam arra, hogy akkorát bukik. Mondjuk ekkora sikerre sem. Egyelőre Rocknál inkább a lefele kilengés a meglepő, amilyen a Baywatch volt.

 7. És még lehet fokozni!! A Jumanji a Columbia Pictures legsikeresebb filmje lett USA-ban a Pókember filmek után!!

  Bazki!!az utóbbi 10 év egyik legnagyobb meglepetés gigasikerea Jumanji! :D

  Greatest Showmanra sincsenek már szavak!!

 8. Nagyon örülök a Greatest Showmannek, Jackman jutalom játéka megérdemli, ilyen dalokkal meg főleg.
  Jumanji meg wow. Nem gondoltam volna az ekkora sikert, de tényleg szórakoztató film volt.

 9. A Rock majom megint betalált az üresfejű, valóvilág függő zombilakosságnak hála. Miközben a Blade Runner meg majdnem hasalt. Taps.

 10. ” Nem vagy az Uram” :-):

  Nagyon rég óta nem érdekelnek a valóságshowk. (Nem mondom, hogy nem néztem az első szériákát mikor hazánkba is megérkezett,de ettől függetlenül tetszett a Jumanji ÉS a Blade Runner is. Más a célközönseg, de biztos van rajtam kívül más is akinek mindkét film tetszett.

 11. Én is voltam mindkettőn moziban. A BR2049 persze sokkal jobban tetszett, de eddig a pillanatig eszembe se jutott volna összevetni a kettőt LOL. A Jumanji az családi szórakozás, a mozijegy meg még mindig nem olcsó, főleg egy nagyobb számú családnak. A BR2049-re nem viszed el kölyköket meg az anyóst. Mi csak azért néztük meg pl, mert nem volt más a Star Wars-szal szemben, amit mindegyikünk élvezett volna.

 12. De pont ezt mondom, ez az igénytelenség juttatta ide a filmgyártást. Tudják nagyon jól, hogy sok meg sok százezer proli beül majd az anyóssal meg a száztagú családdal a mindegymilyen filmre, elég egy ócska parádé akkor is hozza a pénzt. Ezért nem adnak teret a valóban értelmes, ne adj isten művészi értékű filmeknek, mert há minek. Sok vele a munka, és nem biztos hogy megtérül. Helyette jöjjön a rock meg pár fogyi, parádézzanak, aztán az igénytelenek úgyis kitömnek zsetonnal.
  Ezután még annyi értelmes filmet se fognak csinálni, mint eddig.
  NINCS CÉLKÖZÖNSÉG, csak a nagyi meg az anyós mit nézzen, meg a mekiből futnak ki a hiperaktív gyerekek aztán valamit mégiscsak meg kell nézni. És pont így lett a nincs célközönségből MAGA a célközönség!!

 13. oké, hogy trollkodás, de minek?

  ennyi erővel miért gyártank tarka, csicsás, giccses ruhákat kis méretben? mert a szerencsétlen gyereknek is hordania kell valamit, ami még tetszik is neki. nem azért, mert igénytelen, hanem mert gyerek.

  most nézzen a 12 éves korosztály mélydrámát karácsonykor? nyilván nem csak a gyerekek termeltek be majd’ 800 milliót eddig, de ne legyen már egy BR2049, meg egy Jumanji 2 célközönsége ugyanaz…

 14. jó hát nem lehet mindenki annyira kifinomult és kiművelt ízlésében, hogy a DC mozikat Chopint hallgatva, bio libamájat eszegetve és 2007-es tokaji esszenciát iszogatva nézi.

 15. Hát én simán azt hittem, hogy a Múmia sorsára jut, de ezt a filmet nem is vették komolyan (vagyis gondolom, mert kurvaélet, hogy pénzt nem adok erre) és hát ez bejött. Viszont Az Uratokkal valahol egyetértek, borzalmas, hogy ez a film tarol. És kicsit képmutatásnak érzem, hogy a fake Dundee kampány alatt ment a sírás, hogy megerőszakolják a DÁNDI szériát, most meg egy tényleges gyermekkori gyöngyszemet “Indieznek meg”, fejnek meg és ez belefér, mer’ hogy poén. Bár jutott volna a Baywatch sorsára.. igaz azt se láttam, de az a trailer nekem elég volt, majd ha egyszer megint “rágyújtok” talán. Viszont ahogy abelh is mondja, kereslet-kínálat, sajnos erre épül már a dolog 80%a és hát van is erre igény. Sajnos.

 16. A Próféta:

  szerintem minden évben akad 1-2 olyan mozi, ami “jókor van jó helyen” és jócskán az erején felül teljesít.

  nyilván megkérdőjelezhető a sikerük, de szerintem az a probléma, hogy páran ilyenkor tényleg demagóg módon ráborítják minden frusztrációjukat arra a filmre és Hollywood végét követelik. szerintem sokkal komolyabb gondok vannak jelenleg a filmiparban annál, hogy most a Jumanji 2-n verje el bárki a port.

  amúgy meg hiánycikk a családi kalandfilm, forgattak egyet relatíve nagy nevekkel, széles közönséget megcélozva, jól időzítve..ez egy ügyes projekt volt, amit nem lehet elvenni a Sonytól.

  a gyerekkori gyöngyszemmel kapcsolatban pedig szintén vitatkoznék kicsit :) ez teljesen szubjektív vélemény, de szerintem a Jumanji nem egy jó film. az is inkább jó időben készült, egy jó főszereplővel, de ezt leszámítva az idő szépíti…most visszanézve 10/6 egy jobb napon.

 17. @abelh

  Ebben egyetértek, bár a kultfilmek nem mindig azért lesznek kultfilmek, mert annyira jók lennének, de ja amúgy szubjektív, ebben igazad van. Az is tiszta, hogy éppen az adott dolgot kell jó időben nyomatni, ha jól emlékszem pont az It-nél is volt ez az egyik kulcsa a sikernek, as’szem pont itt volt megemlítve, de a konzum idiotizmus dologgal teljesen egyetértek.
  Legyen az film vagy zeneipar, itt ha lóvét akarsz, akkor a legnagyobb kört kell kiszolgálnod és az a baj, hogy már inkább erre játszanak. Human is hogy fogalmazott régen? Fókusz-csoportozás? Nem a Jumanji 2 Hollywood legnagyobb problémája, de ez is csak egy példa a jelenlegi rendszerre és amúgy részese a problémának. De ja, azért egy Emoji filmnél biztosan többet ér. Na meg azzal sincs baj, hogy ha valakinek ez kell, a baj, hogy a másikra már nincs igény + kiszorít más filmeket a vászonról. Nem csak drámát meg thrillert kell nézni igaz, de nem kell mindig fullba nyomni a kretén csak a profitért.
  Lehet nekem is tetszeni fog majd, de attól még egy kártékony dolog lesz ez a szememben. Én azon kevesek egyike vagyok, aki például tök jót lazult az új Múmián, holott az egy fos film és röhögve jöttem ki a moziból, pedig az még komoly is akart lenni a maga módján. Szó, mi szó, valahol mind a két oldalnak igaza van.

 18. jogosak az érvek, de én annyiban még védeném a Jumanji 2-t, hogy a vélemények többsége az, hogy egy tök jó, szerethető, vicces családi mozi lett, nem feltétlenül vállalhatatlan idiótaság. ezzel meg semmi baj nincs, mindig is volt a filmnek szórakoztató-szociális szerepe és ha családi programként megállja a helyét nem bántanám. ezerszer inkább, mint egy Transformers, ahol aztán már tényleg csak a közönség konzekvens leépítse a cél.

 19. Ja ez igaz, végtére is nem mi vagyunk az elsődleges célközönség. Csak ilyen téren én is zsémbesen gondolkozom, hogy túl van ez már tolva. De ezen nem veszünk össze.

 20. Miért fáj ennyire a Jumanji sikere? :-) Kit érdekel?
  Nekem a Fast F. sikere nem fér a fejembe :-)

  Tessék itt van a jelenleg legtöbb pénzt kaszáló filmek Top 10 es listájából 5 film.

  Ezeknél meg SZERINTEM bőven jobb J2 vagy inkább úgy mondom,hogy jobb élményekkel jöttem ki a moziból (A H. Pottert nem láttam, mert nem az én világom) Nyilván mindegyik másfajta szórakoztatást nyújt vagy nem valakinek nem nyújt.

  Sohasem jelentette azt ,hogy a legtöbb profitot termelő filmek a legjobbak.

  5 Marvel’s The Avengers BV $1,518.8 $623.4 41.0% $895.5 59.0% 2012
  6 Furious 7 Uni. $1,516.0 $353.0 23.3% $1,163.0 76.7% 2015
  7 Avengers: Age of Ultron BV $1,405.4 $459.0 32.7% $946.4 67.3% 2015
  8 Harry Potter and the Deathly Hallows Part 2 WB $1,341.5 $381.0 28.4% $960.5 71.6% 2011
  9 Star Wars: The Last Jedi BV $1,298.2 $606.0 46.7% $692.2 53.3% 2017

  Különben meg szubjektív, hogy kinek mi a jó.
  Van ismerősőm aki csak vigjátékot néz, mert annyi szar történik , hogy semmilyen” erőszakos ” filmet nem néz meg.
  Na és akkor mi van, ha valaki csak jót röhögni megy a moziba? Akkor már alacsony az IQ-ja?

 21. Roli a Man of Steel,Wonder Woman,Batman v Superman mivel rosszabbak mint az átlag tucat marvel filmek.Megsugom:semmivel.Csak divat fikázni őket.

  Gyuszi ezek közül 3 kb nézhetetlen:Ultron,Fast 7,TLJ.
  Az Ultronban Tony Stark gondatlanságból ki írtott egy várost,de ő a nagy menő.bullshit az egész

 22. clark: például annyival rosszabbak a felsorolt dc szemetek, hogy a többség szerint a háromból kettő nézhetetlen, egy meg átlagos. nincs az a tlj botrány, vagy fast 129 különkiadás ami alul tudná múlni őket.

 23. Aha.szeretnétek ti olyan gyönyörű képi világú és hangulatú marvel filmeket mint a Man of steel és a Batman v Superman.

  Na nem baj.majd a Hangya idén :D

 24. Gyula

  Ne aggódj, az is fáj. Meg az is, hogy ezt a filmet már az első trailer óta véded. Es igen, mindenki mas miatt jar moziba, mas okok miatt nez filmeket, de ilyen alapon akkor minek kritizalni a filmeket, hiszen valakinek ugy is tetszik. Nem is ertem, hogy akkor miert nezel egy olyan filmes blogot ami 85%ban a filmek kritizalasaval foglalkozik. Es itt a hangsuly nekem azon van, amiert lazadozok a film ellen, hogy egy ilyen film, hany masik remek filmet szorit ki a vaszonrol, mikozben a nepek meg ujjonganak, hogy jaj Jumanjit meg. Na de milyen Jumanjit.. Remelem a 3 Rob Schneiderrel lesz es a fegyvereket kicserelik walkie-talkie-kra.

 25. A Próféta

  Nem gondolom hogy ez az oldal” 85%ban a filmek kritizálásával foglalkozik”

  Én első sorban film kritikákat olvasok itt
  human tolmácsolásában és aztán a hozzászólásokat olyan filmekről amiket láttam vagy érdekel. Abban van persze kritizálás is.

  Miért ne védhetnek egy filmet azzal szemben amit te mondasz? :-),mert nem tetszik neked ,hogy egy általad szarnak vélt film másnak bejön.

  Akkor te minek olvasol olyan cikket ami a Jumanjiról szól?
  Fogadjunk, hogy nem is láttad és annak ellenére írsz negatívat róla.

 26. Barokkos túlzás azért úgy gondolom megengedett.

  Nem, nem azzal van a baj, ha ez valakinek tetszik, ahogy ezt fentebb is leírtam már párszor és azt is, hogy miért tartom károsnak ezeket a filmeket.
  Itt a baj az, hogy ha ezt szóváteszi valaki, akkor megy az értetlenkedés, holott erre is ki lett térve az emberek nagy része által
  ( Gyula says:
  2018. January 26 at 17:32
  Miért fáj ennyire a Jumanji sikere? :-) Kit érdekel?)

  ezért írtam, hogy basszus, egy oldal, ahol nagyrészt kritikák vannak, nehogy már gáz legyen akár egy filmet fingatni. Nyugodtan élvezze mindenki, ha úgy ítéli meg a filmet, de azt senki se akarja eladni, hogy nincs ezzel a filmekkel semmi baj és nem lehetne értelmesebb dolgokra költeni azt a pénzt, főleg, hogy ilyen szemeteket kapunk 70%ban egy ideje.

  A cikket azért olvasom, mert nem csak erről van szó és beszálltam egy diskurzusba, amit Az Uratok indított el.
  Igen, nem néztem meg, jól látod, igaz ezt is párszor elmondtam, hogy biztosan nem fogok egy ilyen mozira pénzt áldozni, mert nem akarom támogatni ezt a filmet. Viszont ennek ellenére lemerem fogadni, hogy egy fos. Megfogom nézni majd (ahogy ezt is leírtam, igen kalóz verzió) mert hátha tévedek, de tudom, még ha élvezni is fogom, akkor is egy fos lesz. Mint az új Múmia. Élveztem? Minden 2. percét. Röhögtem utána, hogy mi ez? Mint a szél. Bánom, hogy elcsesztem rá a pénzt? Yep.
  Amiért beleálltam ebbe a dologba, legutóbb, mikor volt róla egy tv spot asszem, odaírtam, hogy remélem bukni fog. Erre írtad, hogy biztosan én vagyok az az ember, aki titokban 2x is megnézni majd a moziban, de a nyilvánosság előtt ezt majd fikázza.
  Nem nyert.
  Frankó, ha az ember objektív akar lenni, főleg a filmek terén, de ennyi rossz film után, Nálam betelt a pohár.

 27. Nem azt mondtam,hogy ez a kedvenc filmeim között fog szerepelni.

  Nálam ez a popcorn mozi, ahogy mondani szokták és jól szórakoztam,de nem hibátlan.

  Persze, hogy lehetne ertelmesebb dolgokra is költeni azt a pénzt.

  Például az éhezőknek is adhatnának.

  Jól van, nem te vagy aki titokban 2x is megnezi a filmet és úgy fikazza, hanem mondom még 1x : nem is látta és úgy fikázza :-) de,ne húzd fel magad.

 28. Pumpedéket nézed? Nem kell látni ahhoz, hogy tudja mi elé ülne le az ember egy ilyen dolog kapcsán.

  Amúgy szépen írtad körül a szart. Látom szereted a szemantikát. Na de túl tárgyaltuk, vélemény az vélemény.

Comments are closed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.