Franco és Affleck meg az Oscar

Összevonnám ezt akét hírt, mert miért ne. A Hollywood reporter beismerte, hogy az Oscar központú számának a borítójáról eltávolította James Franco-t. Nyilván a személyét ért vádak miatt #metoo. Lehet ezért is születtek meg az alábbiak: Oprah 3 keze, Witherspoon 3 lába.

az a gal gadot

Közben Casey Afflect is kijelentette, hogy inkább nem megy az Oscar átadóra. Mármint ez azért fontos, mert a szabályok szerint a tavalyi férfi győztes kéne átadja az idei női győztesnek a szobrot, és hát Casey ellen is hangzottak már el vádak.

human
írta
2018. 01. 26. 16:28
megjelenés
25
hozzászolás


25 hozzászólás a “Franco és Affleck meg az Oscar” bejegyzéshez

  1. Nekem James Franco vadjai nem igazan alljak meg a helyuket a tobbiekevel ellentetben.
    Persze biztos elfogult is vagyok mert nagyon birom a Franco tesokat, foleg Jamest, de aztan majd idovel cask kiderul…

    ettol fuggetlenul remelem a galan ott lesz, ha mar a jeloleset nem kapta meg a vadak miatt

  2. Nagyon durván megfordult Hollywoodban a szekér. Eddig a nők panaszkodtak, hogy kihasználják őket a férfiak, most meg ők csinálják ugyan azt a férfiakkal. Vádaskodnak mindenféle bizonyíték nélkül. És igen, tudom, hogy nehéz vagy nem is lehet bebizonyítani az ilyen dolgokat de akkor egyszerűen minden vádaskodást el kell hinni amit egy random nő állít? Én nem látom, hogy lenne határvonal a MeToo kampányban.

    Ráadásul olyanok osszák az észt, akik évtizedek óta tudták, hogy mi megy itt, most sajnáltatják magukat, hogy ők is áldozatok voltak.

    Ugyan ez a véleményem a fizetésekről. Férfi színésztársaikat hibáztatják és konkrétan elvárják tőlük, lásd Jessica Chastain, hogy adják t a fizetésük egy részét a nő társaiknak, főleg ha kitűzik azt a hülye TimesUp kitűzőt. WTF? Mármint komolyan? Máshol kisgyerek éheznek ők meg azon vitáznak ki keres több milliót? Egyébként sem a férfi színésztársaik hibája ez az egész, hanem a cégeké és a színészek ügynökeié. Ha több pénzt akarnak, kérjenek. Ha nem kapnak akkor továbbállnak, ennyire egyszerű. Azzal nem fognak elérni semmit ha csak dumálnak a közösségi médián meg rendezvényeken. Bojkottálják a filmkészítést hetekig ha kell vagy hónapokig és akkor egyből változni fog a helyzet. Ne a társuk fizetését akarják már elvenni csak mert nekik jobb az ügynökük meg több eszük van és mernek többet kérni.

    Ami Affleck srácot illeti, én is ezt tenném a helyében. Nem tudom, hogy bűnös-e vagy sem de nem is lényeg. Ez az egész már boszorkányüldözés, ha nem vagy bűnös akkor is megbélyegeznek mert férfi vagy. Nem lehet más véleményed csak ami egyezik a nőkével. No meg egyébként is vicc az összes díjátadó. Franco meg nem hiszem hogy álomba sírja magát mert letörölték egy címlapról. Eddig se érdekelte ez a Gagyivúúdi csillogás. :D

  3. Ez a képmanipulálás, egy adott kort juttat az eszembe, mikor a már nemkívánatos elvtársakat leradirozták a fotókról. Tényleg körbejár a divat?

    Mellesleg sose gondoltam hogy egyet fogok valaha is érteni veled Eagle, de azzal a kijelentéseddel, hogy nem látod ahogy lenne határvonal a MeToo kampányban…
    na ezzel nagyon.
    Szinte minden napra jut már egy bűnös(nek vélt) valaki.
    Most David Copperfield van a porondon. Azelőtt Woody Allen.
    Félreértés ne essék, elitélem a zaklatást, csak én sem látom, hogy hol az a gát…
    Jövőre meg mondjuk indul egy kampány a megvádolt, DE ártatlan férfiak mellett is?
    Hol a vége?

  4. Casey jól teszi, hogy távol marad, pedig amúgy igazán ellene már nem kéne rinyálni, mert tavaly simán odaadták neki a szobrot és az övé akkor volt friss, vagyis inkább újra előszedett ügy. Nem védeni akarom, amit akkor tett, de már megegyeztek a bíróságon ha jól tudom.
    Enyhülni fog ez, azért már most is…végül már csak azok a twitter harcosok maradnak majd “extrémek” akik amúgy mindig azok, pl megvannak róla győződve, hogy Gal Gadot háborús bűnös és gyerekmészáros (mert a hadseregben amúgy fitness oktató volt), Jared Leto erőszakoló, mert olvastak egy tumblr fanfictiont stb stb rajtuk nem lehet segíteni mindig ilyenek maradnak…de a normálisabbja nyilván nem ilyen és a #metoo-ban sem…nem mindenki Rose McGowan, neki pl durván elgurult a gyógyszere és rengeteg nőt láttam ellene beszélni már és felhívni a figyelmet rá, hogy jobb, ha befogja ennek meg annak a férfinek a támadását, amikor az elítélten pedofil fickóval nem okozott neki gondot együtt dolgozni és megvédeni.
    Most túlkompenzálás van, de sem Franco sem Casey nem jár úgy, mint Spacey.
    Amúgy igen egy igazi feministának az ártatlanul vádolt, megerőszakolt férfiak mellett is ki kell állni. Az erről bizonyítottan hazudozók pedig kemény büntetést érdemelnek, mert több részről is durva káros, amit csinálnak.

  5. Casey Affleck (ahogy a nagytesó Ben is) egy bostoni suhanc, az az építőmunkás típus, aki félrészegre issza magát és odakurjongat minden nőnek utána és rácsap a pincérnő fenekére.

    James Franco egy opportunista, aki szereti tudni mindenkinek hol van a helye. Például a barátnőjétől elvár egy fellációt, ha az kedvetlenül is, de beleegyezik, a színésznőjelölt-növendékeitől pedig meztelenkedés, ha már aláírták a szerződést miatta, még ha ott helyben lepte meg is őket a helyzet.

    Mindkét típus tud nagyon bunkó lenni, de egyik sem tartozik az erőszaktevők, vagy zaklatók sorába.

    A meetoo mozgalom kezdeti sikerei után akkorára nőtt, hogy már nincsenek tiszta céljai, a fellépni kívánok ma már minden vélt sérelemért is itt fogalmaznak meg vádakat, akár évtizedekre visszamenőleg – ami az elején érdemes volt, ma már egyre kínosabb.

    Oprah Winfrey estében derült ki nemrég egyfajta kétszínűség a mozgalom női felszólalóit tekintve, amikor harcosan elítélte Weinsteint és igyekezett vezető hangadójává válni a mozgalomnak (tekintve női szervezetekben elfogadott pozícióját ez nem is lett volna baj).

    Csakhogy a nem épp Oprah rajongó James Woods ezek után kitett egy twiteren pár közös fotót Oprah és Weinstein közös szórakozásáról, amiben a közismert talkshow mylady csókolja, öleli és szó szerint nyalogatja a nevezett producer arcát és fülét kuncogva.

    A szakmának a zaklatók megtűrése és elhallgatása a legnagyobb bűne, mivel zaklatás bármely más területen is előfordulhat, de mértéktelenségéről nők és férfiak egyaránt tehetnek. Mindannyian, akármit hazudnak, hagyták megtörténni, mert nem velük történt, vagy mert előnyös volt hallgatni róla és senkit sem érdeket a következő áldozat.

    Ez most már eg gusztustalan történet sajnos.

    Ahogy gusztustalan maga a Vanity Fair fotója is, szerintem, az álszentségével.

  6. “Jövőre meg mondjuk indul egy kampány a megvádolt, DE ártatlan férfiak mellett is?” – Amíg ezen gondolkodtam jöttem rá: ha ezek az emberek tényleg ártatlanok lennének , akkor már mind adtak volna interjút, twitteltek volna róla vagy írtak volna egy szívhez szóló facbook-üzenetet a rajongói oldalukra, hogy “Ez kamu! Soha semmi rosszat nem tettem még nővel és ezt bátran ki is merem jelenteni!” De nem teszik. Casey ezzel a lépéssel kb bevall mindent. És jól is teszi. Franco-t kicsit sajnálom, a karrierje csúcsán épp azért kell bűnhődnie, mert korábban valószínűleg beszívva csinált baromságokat nőkkel és hülye volt.

    Engem csak az aggaszt ebben az egészben, hogy mihez kezdjek azzal ha kedvencemről kiderül, hogy egy perverz, tapló, szexista barom? Évtizedek óta imádom Woody Allen munkásságát, most ne nézzek tőle több filmet, mert egy beteg perverz? (mondjuk ok, ezt eddig is sejtettem róla).

    Szerintem ez a metoo inkább szól a jövő művészeinek. Gyerek ne szálljon a fejetekbe a siker és ne gondoljátok azt, hogy bármit megúszhattok, mert híresek vagytok! Fogadjunk , hogy Kevin Spacey sose gondolta, hogy a nem kissé deviáns dolgai egyszer kiderülnek? Vagy Harvey nem hitte, hogy ekkora befolyással nem lehet kikezdeni? Szerintem ez itt most elég elrettentő.

  7. Szerintem Rose Mcgowent inkább ne is emlegessük, mert az összes nő közül ő a legnagyobb képmutató. 20 éve ha nem több tudja milyen ember volt az a nyomorult Weinstein most meg konkrétan mindenkinek neki megy aki csak anno ismerte a csávót. Azzal viszont egyet értek, hogy aki hallgatott anno az ugyan úgy bűnös, ha nem jobban mint az elkövető, de a bűnösök körébe ő is ugyan úgy beletartozik ahogy a sztárocskák jó nagy százaléka is aki most játssza az irgalmas szamaritánust.

    Amúgy furcsa visszanézni pl páréves díjátadókat amiken az öreg Weinstein még ott ült, elvitt díjakat vagy a filmjei és mindenki őt ünnepelte. Hát igen nem csoda hogy Amerika a Föld legnagyobb képmutatóinak gyűjtőhelye. Mindenki megfejte, ki így ki úgy most meg gödörbe dobták. Na nem mintha sajnálnám csak a tényeket írtam le.

    De továbbra is azt mondom, hogy a MeToo kampány csak egy felkeltő hadművelet, hogy nagyobb figyelmet kapjon az hogy a nők kevesebbet keresnek. Mert nekem senki nem adja be hogy a nők ennyire oda vannak egymásért ha 20-30 évig le se szarták egymást. Ez is csak a pénzről szól semmi többről. Sok naiv kislány meg azt hiszi eljött a világbéke. :D

  8. @kisaaame: Azzal, hogy odaáll, és elregéli bármelyik férfi, hogy ő biza nem tett semmit, kb annyit fog elérni mint a kap 1 nap hírnevet. Senkit nem fog érdekelni mert ezekben az időkben csak a nőknek hisznek. És ahogy a mondás tartja: “Csak a bűnös védekezik.”

    Egyébként engem nem érdekel milyen a művész engem az alkotása érdekel. A legtöbb zseni undorító ember a valóságban, ez nem újkeletű dolog. Aki pedig azt hiszi, hogy ez majd változtat bármin is pláne a jövőre nézve az naiv. Több ezer éve vannak ilyen dolgok, akkor majd pont most fog megszűnni? Ugyan már.

  9. Symor ezért nem igazán értem hogyan lehet hibáztatni bárkit. Mostha teszem azt rólad készül egy fotó meg egy barátodról ölelkeztek és szórakoztok, és a barátod másnap vagy évekkel a kép készülte előtt megerőszakol valakit, akkor te csak legyél szíves ne ítéld el, mert nyilvánvalóan tudnod kellett róla vagy milyen/vagy mire készül? Weinstein azért nem úgy állt hozzá mindenkihez, mintha most érkeztek volna a városba. Oprah már akkor hatalmas név volt, Meryl Streep stb, rájuk neki szüksége volt, hasznosak voltak számára szex nélkül is. Szerinted előttük úgy viselkedett, ami annyira árulkodó lett volna? Az lehet, hogy keménykezűnek tűnhetett, meg idegbajosnak, de az az öltönyösökre elég jellemző lehet arrafelé. Az egy dolog, hogy bunkó lehetett, de ha kölcsönösen hasznosok vagytok egymásnak, szerintem te se mondanád, hogy nem akarsz vele dolgozni, a súlyosabb dolgokat meg nem biztos, hogy úgy tudta mindenki. Te feltennéd az álom munkádat egy pletykára alapozva, mert épp a saját szemeddel nem láttad?

  10. DarkEagle hát, de pont én is negatívan emlegettem. Még a hallgatás az valami, de védeni egy pedofilt (akit elítéltek és nem tweetekben, hanem a bíróság) aztán rátámadni mindenki másra a magas lóról az a keményebb képmutatás.

  11. Mekare.

    Hogy mi??mészáros és háborus bünös???Erröl lemaradtam.Megtennéd,h írsz pár sort?

  12. Mekare:

    Weinsteinre egyik említett szereplőnek (Oprah, Streep) se volt már szüksége a karrierje beindításához, de nekem ne mondja senki (főleg Oprah ne), hogy csak a most emiatt elítélt férfiak tudtak valamit a producer zaklatásairól. Oprah nekem ne álljon ki a meetoo mozgalom élére, amikor a legnagyobb haverok voltak Weinsteinnel, amikor ilyen jó társaságnak találták egymást a múltban.

    Ez ugyan olyan, mint amikor Spacey nyilatkozatára Rosie O’Donnell odaírta, hogy “mindenki tudta, hogy milyen vagy Spacey évek óta…” utalva itt a meleg közösségre és talán magára a szakmára. O’Donnell szerintem fel sem fogta, hogy hallgatásával csak további áldozatokat hozott létre és kiállásával a képmutatásán túl kvázi bűnrészeségét is beismerte abban, hogy tudott róla és nem csak ő, a szavai szerint.

    Gusztustalan az egész, ahogy gusztustalanná kezd válni a meetoo mozgalom is, mert elveszíti eredeti célját amikor nem figyel az arányokra és ugyanúgy áldozatokat kreál, mint a valódi zaklatók teszik, akiket a hangadók elhallgattak évekig.

  13. “Évtizedek óta imádom Woody Allen munkásságát, most ne nézzek tőle több filmet, mert egy beteg perverz? (mondjuk ok, ezt eddig is sejtettem róla).”

    mire gondolsz? szerintem olvass jobban utána, ne csak az egyik oldalnak, mert nekem Woody története egyáltalán nem egyértelmű, szemben egy Harveyval.

  14. Szerintem meg a legjobb amit egy néző/fan tehet, hogy próbálja elkerülni az ilyen híreket vagy Blikk szintű oldalakat mert előbb utóbb úgyis talál olyat a kedvencéről amit nem csíp benne. Én ezért is mondom, hogy ahhoz hogy el tudjon vonatkoztatni ne a színészt nézze hanem amit letesz az asztalra a vásznon vagy a képernyőn. Mert a kettő két külön dolog.

    Egyébként azért az se semmi hogy a több évtizeddel ezelőtt történteket most felülbírálják hiszen akkoriban ami átlagos dolog volt ma már szexuális zaklatás. Pedig 100-200 éve még tarthattál a feleséged mellett nyugodtan ágyasokat is. Bár szerintem van ahol még mindig lehet ilyet.

    Amúgy a MeToo kampány vezetőinek ajánlóm az iszlám államokat meg a környékeit. Na ott “tudják” hogy kell bánni a nőkkel. Szerintem inkább oda kellenének reformok nem csak Amerikába. Itt van szavazati joguk, ott nincs. Szóval ezért is mondom, hogy azért a nők Amerikában ebben a bizniszben meg igazából egyikben sem ártatlanok. Történnek velük dolgok, de eltűrik pedig ott ahol ezek a nők élnek nyugodtan félre állhatnának, szólhatnának. Már nem a kőkorban élünk. De valamiért mégis vártak 20-30-40 éveket hogy most felszólaljanak.

    Tudom én férfi vagyok és nekem nyilván könnyebb (bullshit), de ha nekem nem tetszik valami akkor elkullogok a helyről mert munkát lehet találni másikat, pláne a 21. században ahol egy nyomorult Vlogger is milliókat tud keresni a semmivel. Szóval nem látom miért van szükség a nagy Álomgyárosokra ha annyira rosszak. Just sayin.

  15. Clark: Nem az. Csak Izraelben született és ugye kötelező a katonaság és így ebből nyilván ő sem maradt ki, gondolom alapkiképzést mindenki kap, de kb elmondása szerint ő edzéseket tartott ez volt a feladata. Na most neki emiatt van jó pár twitter harcos utálója, akik olyanokat terjesztenek róla, hogy az áldozatai számát bevéste a fegyverébe és stb stb szóval egészen meredek dolgokat. Mindegy ez egy más kategóriájú dolog, csak egyesek extremitása miatt gondoltam megemlíteni.

    symor:
    Ebben le vagyok maradva, azt még tudom, hogy Spacey a lehető legrosszabbkor jött ki a szekrényből. Rosie O’Donnell arra gondolt itt, hogy meleg? Mert azt még én is tudtam. Azt kb mindenki tudta. Ezen kívül volt más nyilatkozat, amiről nem tudok? Amiben egyértelműen bevallotta a fiatal srácokat, a bele egyezés nélküli szexet vagy akármi? S akkor erre írta a nő, hogy tudta milyen? Mert nem mindegy azért.
    Továbbra sem értem,és úgy tűnik ebben nem is fogunk megegyezni (bár nem is kell végül is :D) hogyha nem jön elő maga az áldozat először mit tehet maga az, aki csak hall róla. Azt pedig nem tudhatod, egyikünk se tudhatja már, hogy miről tudott a kép készítésekor Oprah és miről nem. Amikor nagy a vesztenivaló azt jobban is félted, én ezért nem tudom elítélni őket. De kb most ez olyan ítélkezés a kép alapján, amire panaszkodhatunk a #metoo kapcsán szerintem a fáklyás “igazságosztásnál”.

    Én már ott tartok, hogy az egészben a photoshop bénázás idegesít a legjobban. Pont a Vanity Fairnél nincs jó munkaerő?

  16. Mekare

    O’Donnell arra gondolt, hogy zaklató, nem arra, hogy meleg, azt írta (arra utalt), hogy ne mosdassa magát egy esettel (amire állítólag nem emlékszik), mert pontosan “tudták” róla, hogy szexuális ragadozó a meleg közösségen (vagy szakmán) belül

    ‘U don’t remember the incident – 30 years ago? – fuck u kevin – like Harvey we all knew about u – I hope more men come forward @KevinSpacey.’

    – ezt írta Spacey első nyilatkozata alá, szerintem elég egyértelmű. TUDTAK RÓLA, de le se szarták, amíg nem jött a Weinstein-ügy hírverése, aminél ugyanúgy évekig zajlott minden hallgatólagosan.

    Oprah szerintem van akkora mogul (ha nem nagyobb) mint Weinstein volt, jó barátja és jó ismerőse, azt pedig, ha még el is hisszük, hogy pont Oprah akinek az egyik legnagyobb kapcsolatrendszere van a szakmában “nem tudott semmit”, akkor is ott van mellékesen, hogy nem állok ki nők elé hangadónak zaklatási ügyekben, ha egy zaklató volt az egyik legjobb ismerősöm / üzlettársam – ehhez minimum vastag bőr kell, mellesleg szerintem tudott Harvey ügyeiről is.

  17. ‘No one knew it was kids except for the ones he abused most abusers have many many victims.’
    Legalább ezt tisztázta akkor utána.

    ” le se szarták, amíg nem jött a Weinstein-ügy hírverése ”
    Az egyik áldozata jött elő, nem úgy volt , hogy hé tetszett a Weinstein sztori, akkor ezt hallgasd meg, a Kevin egy genyó :D
    Ezt nem lehet másodkézből előadni. Annak kell előállni a sztorival, akivel történt és azt támogatni, nem rögtön megtámadni, ahogy ezt nagyon sokszor tették eddig. Persze attól a megvádolt személyt se kell rögtön tűzre vetni. Van egy középút, de előbb minden szélsőségből sokaknál szélsőségbe ugrik át a dolog, ilyen a világ lendülete. Az ilyen változásokhoz idő kell.
    Felőlem még Casey is kiállhatna hangadónak, ha párbeszédet kezdeményezne, mondjuk azzal, hogyha későn is, de tudja miért viselkedett f*szként. Vastagbőr kell hozzá vagy sem. Oprah-t is molesztálták kiskorában, nyugodtan beszélhet a dologról, nem számít ki volt a producere a filmnek, amiben szerepelt. Hallani biztos, hogy hallott róla (bár aszt sem tudhatjuk mennyire voltak részletesek a sztorik anno). De szerintem irtó nagy különbség van aközött, hogy valamiről mesélnek neked, vagy valaminek tanúja vagy és úgy nem teszel semmit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.