Unsane-előzetes: a technológia mindenkinek kéznél van

Steven Soderbergh nem szarozott, és az új filmjét iPhone-nal forgatta. Claire Foy (The Crown) egy akarata ellenére elmegyógyintézetbe zárt nőt alakít, ahol a legnagyobb félelmével kell szembenéznie. Persze mindezt képzelgéssel megfejelve. A lényeg, hogy ahogy a trailer is mutatja, hogy Soderbergh tovább kísérletezget, elvan.

14 hozzászólás a “Unsane-előzetes: a technológia mindenkinek kéznél van” bejegyzéshez

 1. röhej ez a poszter xd kicsit arra emlékeztet, amit 17-18 évesen keráztunk a soha el nem készült szar horrorunkhoz. csak az talán még jobb is.

 2. Maga a sztori érdekel, ha a klisé halmazt ötletesen használja fel.
  Gondolom itt akarta is, hogy látszódjon mivel forgatott. Zack Snyder Snow Steam Iron rövidfilm szintén Iphonenal felvett, persze nem simán kézben, volt hozzá állvány,drón stb, de még úgy sem volt túl költséges, ha valaki beleakarna fogni filmezésbe saját pénzből. Engem nem zavar mivel vették fel, bár látványban elmarad a SSI-tól, de azért vannak benne részek, amik így is bejönnek.

 3. A filmmmel nincs baj, képileg sem vészes, viszont a fényelés, árnyékolás borzasztó. Ott nagyon kiütközik, hogy telefonnal forgatták. Viszont, ha ebből a sötétebb képi világból sztori szinten előnyt tudnak kovácsolni, akkor még jól is elsülhet.

 4. Miért kell ez??? Kinek kell ez??? Mármint a mozinak nem pont az lenne a lényege, hogy szépen megcsinált (minőség, világítás, hang stb) “csodát” csináljanak amitől tátva marad a szánk? Még a talált kamerás filmeknek is több értelmét látom. Értem, hogy fiatal kezdőknek ez egy jó eszköz, de miért nem lehet ezt csak a tanuláshoz, gyakorláshoz felhasználni? Soderbergh szerint ez a jövő! Hát nagyon remélem, hogy nem!!

 5. tyűű, most megnéztem az előzetest is, nem semmi xd képtelen vagyok egy picit is komolyan venni, annyira kizökkent ahogy kinéz. mintha nem is egy igazi film lenne.

 6. Szomorú, hogy ennyire nem értékelik a mai film néző emberek a művészetet. Persze nyilván jobban lehet élvezkedni egy csilivili Marvel filmre vagy Transformátorra.

  És azért ne feledjük el ki is a rendező és a főszereplő! Bőven letettek már az asztalra. Telefonnal vette fel? Kit érdekel? Meg se tudom számolni, hány MILLIÓSZOR jobb filmet láttam amit random emberek csináltak és nem valami nagy nevű rendező Gagyivúdban.

  Látványilag meg pont, hogy kicseszett jó. Nagyon jól megidézi a régi időket, de láthatóan senkinek nem esett le, hogy direkt ilyen. Még egy Szifonnal is lehet szép videót csinálni szóval nyilvánvaló hogy direkt ilyen darkos. Elvégre thriller. Ráadásul olyan mintha egy doku filmet látnánk ergo még valósághűbb. Szerintem kibaszott epic.

  Ja és ne feledje el senki, hogy Steven Soderbergh baromira nem kezdő és tavaly letette az asztalra az év legjobb vígjátékát is. Mit év, Évtized! Nem beszélve a többi filmjéről.

  Aki meg csilivilire vágyik mehet majd nem soká a Marvel féle Fekete Macskára. :D

 7. emberek=gyerekek.

  Szerintem itt Filbuzin a többség Marvelen nőtt fel és soha nem látott egy VHS-t sem. Mert láthatóan azt a kort idézi a film!

 8. lol. szerintem itt filmbuzin emberek nem egyenlő gyerekek, és a többség nem marvelen nőtt fel, és láthatóan úgy néz ki a film, mint amit egy telefonnal vettek fel, bármilyen nagynevű Gagyivúdi rendező is ez a Soderbergh. és ez az élvezhetőség rovására megy, nem is kicsit. persze kinek mi:) hogy jön ide a marvel egyáltalán

 9. Hogy jön ide? Ide vehetném a DC-t is akár vagy bármelyik fos blockbustert. A léyneg a látványon volt. Nem az a lényeg, hogy mivel készül egy film és, hogy milyen a látványa. Az atmoszféra és a történet a lényeg és ha van egy jó szereplő gárdád akkor főleg nyert ügyed van. És hát Claire Foy-jal az élen, ráadásul megtámogatva az egyik, ha nem a legjobb újonc céggel (Bleecker Street) esélytelen, hogy ez szar film legyen. Én láttam a Bleecker Sttreetesek összes filmjét és mind egytől egyig jó volt, vagy zseniális. Ők még mernek kockáztatni. És szerintem igen is értékelendő ha ebben az iparban még van olyan filmkészítő banda akik meg mernek lépni ilyen dolgokat és nem csak biztonsági játékokat játszanak mint a hollywoodi bagázs 98%-a.

 10. Szerintem senki nem mondta, hogy Soderbergh kezdő, sőt pont azért ilyen fájó tőle egy ilyen gagyi “újítás”. Mi lesz a következő? Power pointtal csinál filmet? Az iphone és a Marvel között nagyon sok minden van, uh hagyjuk ezt a menjünk a Marvelre dumát. A story lehet nagyon jó is, de ez a kivitelezés totál hatásvadász és értelmetlen.

 11. igen, a látványon, de nem a speciális effekteken és több százmilliós cgi-on. idevehetnéd a low budget indie filmek 95%-át is nyugodtan. bármilyen film hangulatán sokat tud dobni a sajátos, _szép_ képi világa. ezé a filmé viszont szerintem csak ront rajta, nagyon nagyon sokat. ezen nem változtat az elismerésre méltó bátorságuk a kockáztatáshoz, ilyen dolgok meglépéséhez. mintha azt mondanád, hogy ez a film attól különb a sok hollywoodi hulladéktól, hogy bátran telefonnal vették fel.

 12. még egy marvel komment egy ilyen indie filmnél és törlöm akármennyekkora munka is volt az a komment.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.