Uma Thurman mérges, és Tarantino megússza (update: vagy mégsem)

A hétvégén újabb #metoo történet robbant ki, amikor Uma Thurman megosztotta a világgal a Weinstein-történetét. Most még jobban lehet utálni Harvey Weinsteint, de ez már annyira nem meglepő, hiszen egy borzasztó emberről van szó, aki sokáig csak együtt dolgozott a színésznővel, dicsérte, hogy utána egyszercsak letámadja a hotelben.

Viszont ebben az interjúban voltak arra való utalások, hogy Quentin Tarantino és a Kill Bill producerei milyen rosszul bántak a színésznővel a film forgatása közben. Tarantino kaszkadőr helyett mindenképp vele akarta felvetetni azt az autós jelenetet, amikor a Bride Billhez tart. A színésznőnek 50-60-nal kellett menni, hogy “jól mozogjon a haja”, viszont a kocsi irányíthatatlanná vált és beleszállt egy közeli fába. És ezt a felvételt sokáig nem is kaphatta meg Uma, aki most 15 év után végre hozzájuthatott.

Ezen kívül még szóba került, hogy Tarantino fojtogatta és Madsen karaktere helyett a rendező köpött a színésznő arcába a film egyik bizonyos jelenetében. A lényeg, hogy a férfi agresszióra volt kivezetve a cikk üzenete, és valamennyire arra, hogy a kocsival tulajdonképpen meg akarták ölni a színésznőt.

Ez volt a hétvégi történet, sokan már temették Tarantino karrierjét, viszont azóta meglepő módon rendeződött az ő kérdése. Egyrészt Tarantino bocsánatot kért nyilvánosan, és beszélt a félreérhető dolgokról, mivel a kiragadott egysorosok külsősként lehet komolyabbnak tűnnek, mint amilyenek a valóságban. És ezt nem a balesetre érti, mert az tényleg bántja.

Tarantino elmondása szerint beszéltek Umával az autóbalesetes történetről, amit a színésznő akart tisztázni végre ennyi idő után, lezárni magában a történteket, és a rendező segített neki előkeríteni a felvételt végre, még jóval a cikk előtt. Tarantino szerint végig csak “Uma vezeti a kocsit kicsit egy úton” módon gondoltak a jelenetre, sosem merült fel bennük, hogy ehhez kaszkadőr kéne. A rendező konkrétan végighajtott az úton, maga ellenőrizte, hogy semmi rejtett akadály nincs, és ezután mondta a színésznőnek, hogy sima az egész, nyugodtan csinálja meg a jelenetet. Csak épp az ellenkező irányból indulva, ami végül a balesethez vezetett.

Természetesen az eset vizsgálatot vont maga után, már csak a biztosítók miatt is, és így nem láthatta Thurman a felvételt, de Tarantinonak fogalma sem volt, hogy az ezt megtagadók közé őt is beszámolja a színésznő.

A köpésről pedig azt mondta, hogy egyszerűen megbeszélte Umával, és így csak 2-3* kellett felvenni, míg másokkal nagyon sok munka lett volna. Még a jelenetben a köpés elejét végző Michael Madsenben sem bízott annyira, hogy elég mozisan célba talál. Az említett fojtogatás meg konkrétan Uma kérésére történt úgy a felvételkor, és a NYT cikk csak ügyesen használta fel a valóságot a kitalált üzenetéhez, amit az átvevő clickbaitesek még jobban elmélyítettek. Konkrétan külsősök elmondását vették bele a Thurman interjúba azon a részen, nem véletlenül maradtak le az idézőjelek ott.

Uma Thurman már nyilvánosan is elfogadta Tarantino bocsánatkérését.

Nem mellesleg a cikket átvevő oldalakon előkerült Diane Kruger is, hogy őt is fojtogatta a Inglorious Basterds forgatásán, de az is megbeszélt jelenet volt, Kruger ezt itt nyilvánosan is alátámasztotta, egyáltalán nem hatalommal való visszaélés.

Ennyi lenne a sztori, mondjuk a #metoo témákkal nem tudom mit kezdjek a blogon mostanában, ezt is csak a felvetésetek miatt írtam meg végül, mert alapból nem nézett úgy ki, hogy vége Tarantino karrierjének, így nem érinti annyira a filmes témákat. Teljesen más problémának tűnt már az eredeti cikkben is, mint a szexuális zaklatások, olyasminek ami még nem nyírja ki a rendezőt. A tisztázás után pedig már főleg.

update: de ez a Roman Polanski védés kinyírhatja.

human
írta
2018. 02. 06. 18:06
megjelenés
15
hozzászolás


15 hozzászólás a “Uma Thurman mérges, és Tarantino megússza (update: vagy mégsem)” bejegyzéshez

 1. tök jó, hogy megírtad, pláne, hogy a 444 csak a sztori első felét hozta le olyan lelkesen, a tisztázás mintha elakadt volna valahol…

 2. Talán ez most arra is bizonyíték, hogy bár vannak szenzáció hajhász újságírók, azért akiknek valóban közük van a történtekhez, azok nem hagyják, hogy átessünk a ló túloldalára. Tehát nem csinálnak mindenkiből Harvey-t, itt is gyorsan tisztázták a félreértést.

 3. Megjegyzem a legtöbb magyar siteon a kommentszekció tele volt “szemét Uma dögöljön meg” illetve “látszik, hogy nő, vezetni se tud” jellegű kommentekkel ami jól jelzi hol tart sok ember még mindig agyban.

 4. (40-nel = 40 mérfölddel azaz 65 kmó-val.)

  Talán nem egyértelmű a posztból, a linkelt insta bejegyzésben Uma a felvétel visszatartásában nem tartja már semmilyen szinten felelősnek Tarantinot.

 5. Tiszta sor. Tarantino megkérdezte fojtogathatja-e Uma beleegyezett…… megkérdezte leköpheti-e Uma beleegyezett…..megkérte vezesse az autót Uma beleegyezett. Tarantino előtte még ki is próbálta, hogy mennyire biztonságos…… Nem látok semmi rosszat a történetben….akarom mondani a teljes történetben.
  Anno a Mad Max forgatásán George Miller meg Tom Hardy-t kötöztette fel az egyik autó motorháztetejére ami 90 mérfölddel repesztett……..a végén pedig mindenki örült neki hogy milyen élethen retteg Hardy azon a felvételen……..mert igazából is k*rvára félt. Női egyenjogúság van nem? Vagy csak akkor ha az előnyökkel jár? A hátrányok nem kellenek?

 6. ki hitte volna, hogy pont Tarantinoval lehet tisztázni egy ilyen “nyakatekert” sztorit. Lehet, hogy elvont fazon, de én pont emiatt nem tartom elmebetegnek.. Umát meg nem tartom pénzsóvár fafejű cicababának. Erről ennyit, igazából kár továbbgondolni a témát. Jó volna, ha más botrányokat is vhogy így tudnának rendbe hozni. Nyilván, akiről bizonyítható bármi, égjen a pokol kénköves tüzében, de akiről csak állítanak valamit, nem kell előre a vérét ontani és karóba húzni..

 7. “Talán nem egyértelmű a posztból, a linkelt insta bejegyzésben Uma a felvétel visszatartásában nem tartja már semmilyen szinten felelősnek Tarantinot.”

  szerintem egyértelmű a posztból, főleg, hogy Tarantino kerítette neki idén elő.

 8. A közös bele egyezés nem metoo# XD
  Ha azért fizetnek, hogy minél hihetőbb legyen az alakításom akkor annyi pénzért legyen már hiteles. Egy kis fojtogatás még bele fér abba a gázsiba. Irónia OFF

 9. Az updatre (sorry a duplázásért)

  Tarantino: And by the way, we’re talking about America’s morals, not talking about the morals in Europe and everything.

  nemár : DD

 10. Kíváncsi vagyok, hogy Uma olvasta-e a teljes cikket mielőtt megjelent a The New York Times-ben?

  Valószínűnek tartom, hogy nem. Különben nem lett volna szükség az utólagos nyilatkozat kiadására.

  Az újságíró célja mindenesetre nyilvánvaló…

  Azért is lenne furcsa, ha annyira haragudna Tarantinora, mert évekig együtt fotózkodtak még utána is boldogan. Inkább úgy nézett ki, mint aki a karierrje szempontjából örül, annak hogy egy ilyen kultfilmben szerepelhetett…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.