A Game of Thrones készítői Star Wars filmeket csinálnak majd… valamikor

Lehet csak mert sosem voltam Game of Thrones rajongó, de az a hír, hogy David Benioff és D.B. Weiss több Star Wars filmet kapott nekem semmit sem jelent. Egyrészt mert hallottam, hogy a könyvek elfogyása után nem a legjobb irányba tart a sorozat, másrészt mert ezek valami brutálisan távoli tervek lehetnek. És konkrétan semmit sem tudni róluk.

2019-ben jön JJ Abrams. Utána elvileg Rian Johnson a saját “nem Skywalker” trilógiájával. Közben itt a Han Solo film. Szóval ha nem a fő szálba készítenek valamit, akkor 2020 a legkorábbi időpont, ha igen, akkor pedig… 2027? Azt nem hiszem, hogy a Disney egynél több Star Wars filmet fog csinálni évente. Vagy csak nem szeretném? Főleg, hogy egyelőre nem mertek új karaktereket behozni az univerzum különböző részeibe, mert talán úgy elférne egy MCu-szerű buli. Viszont ha meg random arcok és történetek, az mitől is Star Wars? Mondjuk ezt a kérdést még sokszor fel fogjuk tenni az évek során.

Arról ne is beszéljünk, hogy David Benioff és D.B. Weiss közben elvileg az HBO-nak is csinálna egy másik sorozatot, de az olyan rossz visszhangot kapott, hogy lehet lefújták.

human
írta
2018. 02. 07. 13:09
megjelenés
27
hozzászolás


27 hozzászólás a “A Game of Thrones készítői Star Wars filmeket csinálnak majd… valamikor” bejegyzéshez

 1. “a könyvek elfogyása után nem a legjobb irányba tart a sorozat”

  Anno pár rész után leálltam vele, hogy elfelejtsem nagyjából a könyveket, szóval nem láttam annyit, hogy rendes véleményt mondhassak a sorozatról, de bevallom, volt bennem némi félsz a folytatás miatt, mikor meghallottam, hogy beérik a könyveket.

  Habár a félsz megvan a regényfolytatás miatt is, csak más miatt: az meg folyton csak tolódik, pedig még legalább kettő kötet jönne tudtommal.

  Ami a star warsot illeti, szerintem simán jöhetne több eltérő témájú film évente. Pl. a Solo film is elfoglal most egy évet, pedig totál érdektelen, mellette simán jöhetett volna karácsonykor a 9. epizód. Én simán néznék kisebb filmeket új karakterekkel, de ebben az univerzumban, sőt, még akár mezei tévéfilmet is. :)

 2. “a könyvek elfogyása után nem a legjobb irányba tart a sorozat”
  – szvsz egy kapalap szar lett …

 3. SW fanként, az EP VIII óta semmilyen SW hírnek nem tudok örülni. Majd talán akkor, ha a hír arról szól, hogy Rian Johnson és/vagy Kathleen Kennedy-t kijjebb rugdalták.

  off: A GoT meg akkor lesz majd jó, ha Daenerys-t kinyírják az írók. Bár az csak az utolsó részben lesz sztem.

 4. Szerintem fényévekkel jobbak az évadok azóta hogy nem követik a könyveket. Nem mellesleg 100%-ig biztos vagyok abban hogy Martin ugyan úgy beleszól a dolgokba. Akárhogy is ez szerintem nem von le a tehetségükből mert az hogy a GOT sorozat jó azt nekik köszönhetjük és nem Martinnak mivel sokakkal ellentétben szerintem a könyvek nem nagy kunsztok. Martin csak egy dolog miatt lett híres. Hogy minden karakter kinyír ami újdonság Gagyivúúdban. De ha ezt kivesszük akkor maga a sztori totál átlagos.

  A sorozatot pedig inkább a látvány és a szereplők adják el nem pedig a sztori. Ettől én még örülök ennek a hírnek mert tudom hogy nem valami újonc kapja a filmeket. VISZONT, alig várom hogy bejelentsék hogy ez a két csávó lelépett a Disneytől “Kreatív különbségek” miatt. :D

 5. volt szó SW sorozatról is. én azt hittem először, azt kapták ők. de a közlemény “movie”-kat emleget szóval valószínűleg nem.

 6. A GoT szerintem nem a rendezés miatt olyan nagy kedvenc. Részemről JJ is jó lenne, csak merjenek már Old Rep. irányba menni. Jedik és Sithek nélkül ezek “csak” scifi filmek, ami jó-jó, de akkor inkább nézek egy eredeti ötletet, mint SW-t

 7. Dark Eagle. Ne csináld már. A sorozat első 4 évadában szinte betüről betűre követte a könyveket. Az magánvélemény hogy most jobb vagy rosszabb a sorozat, de azért olyan írói hibák és blőd dialógusok nem nagyon voltak az első pár évadban mint manapság…

  a hírhez: pont leszarom. JJ 9. része még érdekel, de a disney elkezdte futószalagon tolni a star warsokat, így már most kezd eltűnni az a varázs amit anno a 7. rész meghozott. Kár.

 8. Szerintem meg inkább kerüljenek MINDEN ismert anyagot mert a fanok akkor elkezdik elemezgetni kockáról kockára és minden évben hónapokig megy majd a rinya. Inkább original sztorikat csináljanak amikről még senki nem halott akkor nem bukhatnak nagyot. :D

  Amúgy @scorba: lesznek sorozatok is. Disney legalábbis bejelentette hogy rögtön többet is terveznek, egyről hamarosan hoznak is valami infót. Ha így folytatják nagyon csúnyán a kardjukba dőlnek.

 9. Szent ég! Ezt akkor majd úgy kell elképzelni, hogy évenkénti váltásban jön majd egy Rian Johnson trilógia darab meg egy Benioff+Weiss trilógia darab?

  DarkEagle félelmeit én is osztom:
  Minek kellett bejelenteni ennyi idővel előre ezt a tervet? Láttuk mi lett az EP IX és a Solo film rendezőivel.

  Kezdem magam rosszul érezni, amiért Csillagok háborúja rajongó vagyok/voltam. Ok, hogy lehetett előre sejteni, amikor a dízni megboltolta a jogokat, de ez már kezd nagyon a Marvel Universe-hez hasonlítani. Ami nekem nagyon nem tetsző irány. Semmi szükség ennyi SW filmre, ez csak a pénzről szól.

 10. Csináltak volna három filmet, aztán újból jegelés tíz évre? Én meg annak nem örültem volna, és vannak ezzel még páran így. Amíg évi egy filmmel jönnek addig tuti vevő vagyok rájuk. Tök jó lenne, ha két trilógia menne váltásban. A Story filmeket meg lehetne hanyagolni, ezeket a kis történeteket meglehet írni a könyvekben, a filmek legyenek csak epic trilógiák.

  A GoT meg valóban jobb volt az első 4-5 évadában, de most is simán jó.

 11. NE! GoT mióta a könyvet lehagyták részről részre egyre silányabb és közhelyesebb.

 12. Nem hiszem, hogy egy 2027-es projektet jelentettek volna be:)
  Valószínűbb forgatókönyv, hogy a Rian Johnson féle trilógia mellett jönnek majd a további mellékszálak. Simán el tudom képzelni, hogy évente 2, de akár 3 SW filmet is moziba toljanak, hiszen óriási pénz van a dologban. Alapanyag meg van bőven. Még nagyobb az alkotói szabadság, mint a MCU-ban… Gyakorlatilag azt csinálnak, amit akarnak…

  Én fanatikus Trónok harca rajongó vagyok, de szerintem sokkal inkább Martin-nak köszönhető az, hogy ez a sorozat ennyire működik. Egyrészt fantasy-hoz képest nagyon realisztikus, jól adoptálható, valamint a jelenlegi felhozatalban abszolút nincs minőségi fantasy a piacon…
  Szóval itt majd lehet bizonyítani.

  Tőlem jöhetnek dögivel a SW filmek, csak végre mutassanak már többet az univerzumból…

 13. ja gondolom váltásban lesz, egy Johnson film, egy lézerkardos Jon Snow. amit a GoT könyvek alapján csinált a páros, az szerintem közel tökéletes, nem zavaró a sok kihagyott történetszál, ami ment az pedig érdekes volt, jól megírt karakterekkel. így a vége felé már kicsit meh, de nem tudtam eldönteni egyelőre, hogy azért mert úgyis kényszerpályán mozog már minden szereplő, a legvége előtt a nagy neveket úgysem nyírják ki és ezért veszett oda az izgalom java része, vagy más az oka.

  mindegy, ami SW az jöhet, hajrá.

 14. Meg is van a cím amin dolgozni fog David Benioff és D.B. Weiss! Crystal Friends: Fox’s and Porg’s Saga. Még munkacím de sokat elárul. :D

  Még nem hivatalos, ezt hozzáteszem azért. :)

 15. Szerény véleményem szerint ez a bejelentés azért nem várhatott tovább, mert szükség volt egy jó kis PR szövegre az elégedetlenkedések miatt.

  Weiss-ékről:

  -Tagadhatatlan, hogy a páros tehetséges, amikor 1000 oldalnyi, legalább 10 szálon futó sztorit tudtak értékelhető módon vászonra vinni 10 epizódban, 5 évadon keresztül.Érthető a fent említett kényszerpálya is itt 7. évadban (nekem mondjuk nagyon nem jön be) , mert most már csak 1 évad van hátra és össze kell valahogy jönnie ennek a kusza történetnek.

  -Voltak azért rossz döntéseik a sorozattal kapcsoltban (Sansa totál céltalan megerőszakolása? Minden, amit Dorne-al csináltak?)

  Viszont van 1 valami, amivel közvetetten is de nagy kárt okoztak, legalábbis ami a TLJ megítélését érinti: a létező összes Got-elméletet megvalósították! Az összeset! Még azt is ami totál lehetetlen lett volna egyébként (pl:Hidegkéz=Benjen Stark). Benioff és Weiss számára nem létezik olyan, hogy kiszolgálhatatlan rajongói elvárás! És ezért fogja őket alkalmazni a Disney leginkább.

  Ha lehetne tippelni, akkor egy jövőbeli( de nem olyan messzi) TV-sorozat élére tették őket. Olyan 2020-körülire tippelem. És Old Republic-area, ha nagyon bátrak.

  Amúgy egyébként halkan megjegyzem de ezen a bejelentésen én nem lepődtem meg annyira, eddig is többen dolgoztak Got-osok közül a SW-nak, például Nina Gold, aki a castingot csinálta eddig de a színészek , kaszkadőrök és a helyszínesek közül is többen.
  Hogy ez jó döntés volt-e majd kiderül, de valószínűleg jó. Most a Kennedynek mindennél fontosabb lenne egy elégedett közönség.

 16. “Benioff és D.B. Weiss trilógiájának bejelentése után azok a hangok is megjelentek, hogy a Star Wars-filmekért hiába felelős egy nő, Kathleen Kennedy, a Lucasfilm vezetője, a döntéshozói szerepben továbbra is fehér férfiak tűnnek fel. A Variety összegzése szerint a Birodalom visszavág volt az egyetlen, aminek az egyik forgatókönyvírója nő volt, a többi filmen rendezői és írói pozícióban csak fehér férfiak vettek részt és ez az újabb kinevezés nem áll összhangban azzal, amit a modern trilógiákban is elkezdtek, aminek női és színes bőrű, illetve különböző kisebbségből származó színészek voltak a főszereplői.”

  Még ilyeneket is írnak, ettől nagyon kiakadtam, ez MI A F??? Most komolyan mindenhol ez lesz? Nekifognak számolni hány nő, hány ilyen-olyan színű személy van egy filmben? Kell mexikói forgatókönyvíró, másképp nem jó a film, vagy mi a jó ég lesz már itt?

 17. Anthonz: köszi, hogy idehoztad ezt a témát, ahol senki nem számolt semmit. Ne olvasd az indexet, ha zavarnak?

 18. “Ha lehetne tippelni, akkor egy jövőbeli( de nem olyan messzi) TV-sorozat élére tették őket. Olyan 2020-körülire tippelem.”

  nem oda tették, direkt átolvastam többször, mert tegnap Star Wars sorozatokat is emlegettek, de végig filmekről van szó a nevük kapcsán.

 19. Szerintem meg a TLJ vegyes, inkább negatív fogadtatása miatt elkezdtek ágyazni Johnson cseréjének és Benioffék megkapják a köv. trilógiát, ők fogják vezetni a történetet, Johnson marad csendestárs, esetleg rendez 1 részt, meg kap társíró kreditet vagy valami, hogy ne legyen arcvesztés Disneynek.

 20. Nem, a Disney el van ájulva Johnsontól, azért vágták hozzá a következő trilógiát. Johnson pont azt csinálja amit elvárnak tőle, teljesen oktalan lenne bármilyen csere.

 21. kár, hogy már elsütötték Denerys-t. de egy Havas Jon még jól mutatna, alias Kit Harrington a Rise of the Old Republic 3 epizódjában, mint a sith rend alapítója…
  Tyrion pedig lehetne az első Jedi mester…

 22. Oké, hogy csak 1 évadig volt, de el is felejtettétek.. ? Sean Bean baszki! Ő mehetne egy SW filmbe. Tényleg sorozatszínészekkel töltenétek fel egy SW filmet? Ne már…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.