A Quiet Place rendezője a hangokról

A Paramountnál is látják, hogy a “csöndben kell lenni, na de mennyire?” kérdés sokszor felmerül a hangokra jövő gonoszos filmjüknél, így maga a rendező ejtett el pár szót a témáról. Röviden: mi is a karakterekkel tanuljuk meg, hogy mennyire kell halknak lenni, és mik azok a hangok amiket végképp nem szabad kiadni.

Annyira durva amúgy, hogy az internet miatt ilyesmiket kell előre magyarázniuk. Ha a film után éreznénk úgy, hogy nem kaptunk választ, akkor érthetőbb lenne a dolog. Egyértelmű, hogy ha jó a forgatókönyv, akkor a világ főbb szabályai le lesznek fektetve a filmben. Persze ha a koncepció nem tetszik, az más kérdés, de arra az alábbi videó sem igazán válasz.

human
írta
2018. 02. 07. 19:49
megjelenés
5
hozzászolás


5 hozzászólás a “A Quiet Place rendezője a hangokról” bejegyzéshez

  1. Hát basszus, ennek a filmnek tényleg van valóságalapja. Először én se tartottam logikusnak a történetet, de most ezt a videót látva döbbentem rá, hogy a kollégáimmal egy ilyen “szituációban” dolgozunk. Van egy munkatársunk, aki nagyon fel tudja magát húzni mindenféle kis hülye hangon (el nem hiszitek milyen kis apróságokon), és néha eléggé durván reagálja le. Így az évek során meg kellet tanulnunk, hogyan dolgozzunk csöndbe…

  2. ahogy egy másik törölt posztomban már linkeltem ezt a videót és reagáltam rá. végre nem azon kell agyalni, hogy a keletkező zajok decibel értéke a döntő (pl. lélegzés 10 dB), hanem a jellege (egy,áshoz koccanó dolgok, stb.)

  3. dexike3: sajna nem ezt linkelted hanem egy youtube reklámért több videót egybe összevágó hamis címes pénzvadász csatornát :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.