Mi a helyzet az Annihilationnel?

Az Ex Machina írójának és rendezőjének az új filmjéről van szó, amiben a Natalie Portman által vezetett csapat behatol egy a Földön idegenként kezelt zónába. Hogy ott mit csinálnak, és miért, az majd kiderül a filmből, viszont a forgalmazása kapcsán felmerülhet pár kérdés.

Az Annihilation is Paramount, mint a Cloverfield Paradox volt, és ezt is eladták a Netflixnek. Mondjuk ezúttal csak a nemzetközi forgalmazást, és Amerikában azért moziba küldik előtte. Konkrétan 2 hétig megy majd kinn, és utána felkerül streamingbe a világ többi részén, így nálunk is.

A kérdés pedig az lenne, hogy akkor ez is szar-e, azért adták el, amiért a Cloverfield hármat? Elvileg nem, csak túl intelligensnek tartják ahhoz, hogy igazi blockbuster legyen belőle. Ami azért jogos félelem a Blade Runner 2049 nagyjából buktája után. Nehezen marketingelhetőek az ilyesmi filmek. Mondjuk ha jobban a vita mögé megyünk, akkor két producer ellentéte miatt alakult így a helyzet, hiszen a Geostormért felelős David Ellison szerint volt túl intelligens, míg a végső vágást birtokló Scott Rudin (The Social Network) a rendező Garland mellét állt és nem engedte, hogy átírják a film tervezett végét és finomítsák Portman karakterét. Közöttük helyezkedett el a Paramount, aki ezek szerint amellett döntött, hogy félig eladja a filmet.

Az előbbi lehet jól hangzik, a Geostormos maradt alul, viszont a képet bonyolítja, hogy a teljes kritikákon embargó van a kinti bemutató előtti napig. Ez általában nem szokott jót jelenteni. Persze összeköthető azzal, hogy ha mindenhol “okos sci-fi”-nek hívnák, akkor lehet rögtön kevesebben mennének el rá. Szóval kicsit neccesek az előjelek.

Mondjuk rövid kritikákat engedtek az újságíróknak, amikben olyanok hangzanak el, hogy “Erőszakos, türelmes és székbeszegezően hatásos. A mother!-hez hasonló bevállalás a stúdiótól” – indiewire; “Így kell nagy költségvetésű sci-fit csinálni.” – Yahoo; “Az Annihilation nem túl jó. A cselekmény kétharmada fárasztó és tele van klisés párbeszédekkel, de a befejezése remek, méghozzá gyönyörű CGI-jal” – newsweek. “Az Annihilation egy új sci-fi klasszikus. Brilliáns, izgalmas és felkavaró.” – moviefone

12 hozzászólás a “Mi a helyzet az Annihilationnel?” bejegyzéshez

 1. Mikortól is lesz streaming konkrétan?
  (Már a második könyvet olvasom, de kb nyomokban sem emlékeztet arra amit a trailerben láttam :) )

 2. Azért a közelmúltból is volt amire rásütötték az “okos sci-fit” és tejelt rendesen, pl. The Martian, Interstellar, Arrival, stb. De még a felhozott Blade Runner 2049 is inkább nullszaldó világ szinten, és mozi után már tisztán termel. Nem keveset.

  Nem lehetetlen küldetés ez, ha tényleg jó a film. Meg azért húzónevek is vannak itt, Portman, Isaac elég nézőcsalogató, de még Garland nevét is sokan megtanulták az Ex-Machinával. Szóval… gyanús ez.

 3. Akkor most az a baj, hogy “okos sci-fi”? :D Ha valami látványos, akkor azzal van a bajuk, hogy nem “okos”, ha okos, akkor meg azzal van a baj. Most komolyan, lehet olyan filmet csinálni, ami lefedi ezt a két réteget? :D Én érdeklődve várom ezt a filmet. Az Arrival-t is sokan köpködték, de nekem az is bejött. Az vajon milyen sci-fi volt? Okos vagy buta? :D Mindegy ezt a filmecskét is megnézem leginkább Natalie miatt ;)

 4. “Az Arrival-t is sokan köpködték, de nekem az is bejött. Az vajon milyen sci-fi volt? Okos vagy buta?”

  ??a kritikusok éltették, és okos scifi volt.

 5. Arrival is bolt moziban mindenhol, látatlanban kb. az a szint lehet, sőt ebben valaminszörnyeknis vannak az előzetes alapján, tehát akár “mainstreamebbnek” is be lehetne állítani. Na mindegy, marad a házimozi.

 6. Évek óta várólistásak voltak nálam a könyvek és a film miatt el is kezdtem átrágni magam rajta, de egyelőre nem is értem, minek készült ebből film :D mondjuk az biztató, hogy nem minden jelenetet tudok hova tenni a trailerben, szóval lesznek új dolgok bőséggel. A könyv kifejezetten fárasztó és butának is érzem sokszor, a baljóssága viszont pozitívum.

 7. Én pont tegnap néztem meg Cloverfield Paradox-ot. Be kell valljam, nekem semmi bajom nem volt vele, szerintem simán nézhető, szóval, ha ez (és trail alapján várom is) csak azt a szintet hozza, már nyert ügye van nálam.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.