Így bombáztak

Némi extra a The Last Jedi trükkjeiről. Leginkább a film eleji bombázásról, de van valami más is a tovább mögött.

human
írta
2018. 02. 27. 03:16
megjelenés
19
hozzászolás


19 hozzászólás a “Így bombáztak” bejegyzéshez

 1. Persze szép a látvány, meg minden…
  De a súlytalan űrben való bombázás számomra kicsit WTF kategória.

 2. A profi látvány nagyon sok dolgot elvitt a hátán legalábbis az első nézés szinten, hisz leköt, lenyűgöz, a vizualitás (a zenével együtt) annyira hangulatkeltő hogy elsőre egész sikeresen eltereli a figyelmet a filmben hemzsegő nyilvánvaló plot hole hegyekről, fura és rossz döntésekről… és ennek akarnak adni még egy trilógiát. Kellene egy karikatúra hogy a röhögő Miki egér (nyakában “more money” fejű Kathleen Kennedy -vel) a síró Lucas-t hátulról…

 3. tompy: Ha valami kizuhan egy mesterséges grav. mezőből az űrbe, szerinted mi történik vele? Megáll?

 4. De minek kellett zuhannia? Miért nem lőtték ki, mint a rakétákat, hogy hamarabb felrobbanjanak és nem kelljen a hajó közelébe se menniük???

 5. logikailag semmi oka, de azért csinálták így, mert Lucasnak mániája volt a világháborús légi harc, ahogy azt láthattuk a korábbi filmekben, és azt hitték, hogy egy klasszikus bombázás a rajongók fejében bekapcsolja a dopamint, mert ugyanonnan merítettek ahonnan Lucas, de mégsem másoltak az előző filmekből.

 6. Ennyi erővel semmi értelme bombázó és lopakodó gépeket gyártani a való életben sem, mióta feltalálták a ballisztikus rakétákat :D
  Ugyan már gyerekek…

 7. Biztosan költséghatékonyabb a bombázás! A diszkontrakéta nem pálya! A lázadók büdzséje nem engedi meg a fejetlen rakéta és protontorpedó vásárlásokat, főleg nem a túlárazott közbeszerzések korában! ;)
  Amúgy szerintem azok ACME 16t szupermágnes-bombák voltak!

 8. Már nem azért, de bombázás már az Episode V.-ben is volt, mikor a Tie Bomberek szórták az aszteroidákat, miután Han-ék elrejtőztek egyben (meg az űrkukacban). Tehát nem olyan új dolog ez, a fizikát meg pont nem kéne számon kérni a Star Warson.

 9. Hogy miért ilyen fostaliga gépekkel kellett bombázniuk? Pusztán a látvány miatt csinálták, hogy legyen egy közelharci úrcsata. Mi más lenne a rendes magyarázat :D
  Ha pedig a “kánont” vesszük alapul (komolyan de útálom ezeket az elnevezéseket, kánon, legenda, fázisok) akkor pedig az új inkompetens köztársaság fogta magát, rakat békeszerződést kötött és leszerelte szinte a teljes hadi flottát. Teljesen logikus döntés igaz? Baszott nagy galaxis és ugyan minek hadsereg ami meg tudná védeni…. Szerencsétlen ellenállóknak meg nem maradt más mint pár kiszuperált leharcolt masina.
  Egyébként mezei proton bombák voltak ezek is, amilyenek voltak az Y szárnyű gépeken és vagy a TIE bombázókon. Csak más módszerrel dobták le.
  Ez a film sem az ILM csapatán ment el egyébként :D

 10. De komolyan, tájékoztassátok már a US Air Force-t, hogy tele van barmokkal amiért bombázókra szórják a drága pénzt. :D :D

 11. Sajnálom, hogy az űrhajós jeleneteknél is átálltak CGI-re, legalább abban megmaradhatott volna a klasszikus miniatűr makett + lassított fényképezési stílus, mint egyfajta védjegy. Tökre megnézném hogyan csinálnák meg a mai technológiával, úgy is úsznak a zsében. Már régóta várok egy olyan űrcsatára, ami übereli az Ep. VI-ot, de nem igen láttam egyikben se.

 12. A Rouge Oneban tényleg nagyon jó volt az űrcsata. Épp ez a vicc, higy a dizni éra magasan legjobb űrcsatája nem egy számozott epizódban van…

 13. Lex Luthor: Itt a köpenyt nem CGI-al kell felrakni a főszereplőre, nincs belassítva minden második snitt és nem minden összecsapás a félhomályban és esőben játszódik, hogy ne lásd a gagyi karaktermodelleket :D Ha ez szar, akkor érdekelne mit gondolsz… khm… egyéb blockbusterek megjelenéséről.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.