Blockbuster watch: Annihilated

Mivel az elmúlt hetekben ellőttünk minden jelzőt a Jumanjira, nehéz újat kitalálni a Black Panther teljesítményére, pedig illene. Az egy dolog, hogy múlt héten csípőből minden idők egyik legnagyobb nyitását hozta, de ehhez most társult egy második helyezés a valaha volt legnagyobb második hétvégéket tekintve.

Mindössze 44.7%-ot esve és 111 milliót termelve a második hétvégéjét követően 403 milliónál tart otthon a Párduc, és ezzel nyílt kihívójává lépett elő a 623 millióval rekordot tartó Avengersnek az USA-ban legsikeresebb képregényfilm címért folyó harcban. Sőt, vita indítónak előzetesen megkockáztatnám, hogy ilyen magasságokba még az Infinity War sem lesz képes eljutni.

Nemzetközileg ehhez egyelőre 300 millió társult, de többek között Kína még várat magára, szóval globálisan az 1 milliárd egy pillanatig sem kérdés.

Az újak közül a Game Night indított 17 millióval a 37 milliós büdzsére reagálva relatíve jól, sőt a kritikusok is egészen elismerően nyilatkoztak az eléggé szétcsúszott Vacation rendező párosának új mozijáról. Az 50 milliót így elcsíphetik még otthon és ez nagyjából helyén lesz Jason Bateman vígjátékos karrierjében is az elmúlt 4 évből (Office Christmas Party – 54M, Horrible Bosses 2 – 54M).

Az Annihiliation forgalmazásra körüli kavarást Human majd újra linkeli itt, végül megkapta a maga 2000 moziját is a Netflix előtt és teljesen korrekt 5500 dolláros átlaggal 11 millióval nyitott. Moziban a 40 milliós költségvetés természetesen nem térül meg, de végül így biztosan nyereséges lesz majd Alex Garland új mozija és az Ex Machina szoftos sikere után (25 millió 15-ös büdzsére) ismét kihúzhatja magát rendezőként.

És akkor Jumanji újra, szokásosan 30% alatt esett és már 387 milliónál tart otthon a Rock, de ezt szerintem már biztosan eltologatják 400 millióig és 30. filmként beáll a 400-asok sorába Amerikában. A Greatest Showman közben már 160 felett jár, a Three Billboards végre kisebbeket esik és átlépte otthon az 50-et, nemzetközileg pedig a 120-at, a Shape of water pedig 55-nél, illetve 110-nél áll jelenleg.

Jövő héten Red Sparrow és Death Wish, de meglepő lenne, ha akár együttes bevétellel a Párduc közelébe kerülnének.

A hétvégi amerikai bevételek:

 1. Black Panther – $111,658,835 – össz: $403,613,257
 2. Game Night – $17,005,332 – össz: $17,005,332
 3. Peter Rabbit – $12,760,382 – össz: $71,506,084
 4. Annihilation – $11,071,584 – össz: $11,071,584
 5. Fifty Shades Freed – $7,147,285 – össz: $89,793,065
 6. Jumanji: Welcome to the Jungle – $5,650,497 – össz: $387,284,712
 7. The 15:17 to Paris – $3,573,259 – össz: $32,231,011
 8. The Greatest Showman – $3,411,649 – össz: $160,778,519
 9. Every Day (2018) – $3,016,149 – össz: $3,016,149
 10. Early Man – $1,773,963 – össz: $6,853,385

38 hozzászólás a “Blockbuster watch: Annihilated” bejegyzéshez

 1. Őrület… 111 milla a 2. héten. Nyitánynak is erős lett volna egy sima képregény eredetfilmnek.
  Infinity war (és minden más is) gatyát felköt.
  A Showman meg még mindig az első tízben. Wow.

 2. Párduc 44% esését nem lehet máshogy magyarázni, hogy kint igencsak tetszik a film a népnek

 3. Black Pantherhez: Haverom írta, hogy amikor megnézte amcsiban a 10:30-as adást hétköznap este még tele volt akkor is. Ráadásul csomóan még a gyerekeket is vitték, volt 4 év körüli gyerek is, az meg ugye végig hiszti-sírás.

 4. Teljesen érthetetlen ez számomra, egy az MCU-n belül is halál közepes film hogy szerezhet annyi pénzt, hogy még az is előfordulhat, hogy a 10 éve épített IW-t is le fogja körözni. Nem tudok másra gondolni, mint hogy kint a progresszív oldal protest mozizásba kezdett, ezzel üzenve felfele.

 5. azt azért leszögezném, hogy az amerikai bevételre gondoltam – ha nem volt egyértelmű – ahol szerintem lenyomhatja az Infinity Wart a Panther.

  az IW-nál hatalmas lesz a várakozás, ezért simán elképzelhető, hogy a legnagyobb nyitó hétvége rekordját is ostromolhatja, de olyan magasságból nyitva megtartani a közönségét igazán nehéz. teszem azt egy 240 milliós körül nyitásra már a 600 is nagyon szép eredmény (nem iskola szünetben, vagy ünnepi időszakban).

 6. Én sem akarom elhinni… Az egészről lerí, hogy csináljunk a feketéknek egy saját MCU filmet, és valószínűleg ennyi is a titka… Végül a film már magának generálja a hype-ot, ezért tódulnak az emberek.

 7. Számomra a Black Panther volt az első olyan marvel film, amit kifejezetten untam. Érdektelen volt a történtet, az afriakai vállrángatós táncokkal nem tudtam mit kezdeni, a majmos huhogásokon (szégyellem ugyan, de) felröhögtem. Nem értem a hype-ot, de biztos a rasszizmus elleni kiállás hajtja, csak ezt itthon ilyen szinten nem lehet átérezni.

 8. Szerintem simán hozni fogja ezt az Infinity War ezt a szintet. A Fekete párduccal megalapoztak annak a filmnek is és olyan közönséget szólítottak meg, vontak be az MCU-ba, akiket eddig nem sikerült elérni. Az IW egy jelentős része ráadásul szintén Wakandában játszódik és biztos vagyok benne, hogy a Disney – látva a mostani sikereket – a marketingkampányban ezt ki is fogja hangsúlyozni.

 9. Ezek után én nem gondolom, hogy az IW alulmaradna…ami “megnehezíti” a dolgát az az, hogy blockbuster szezonban kell majd alkotnia.

 10. Fel nem foghatom,hogy van ekkora sikere ennek a Fekete Párduc filmnek…?! Mindenki élteti és áradnak a csodálatosabbnál csodálatosabb kritikák (persze merne bárki bármi negatívat is állítani egy végre ,igazi ,”büszke” szinesbőrű emberekről szóló filmről!) ;) De én valahogy nem estem hasra ettől az alkotástól,hiszen a bele erőltetett morális,erkölcsi és társadalmi kiszólásoktól függetlenül is szépen belesimul az átlagos MARVEL filmek közé,azok közé amik a bevált recept szerint készültek mindenféle nagyobb ötlet vagy újdonság nélkül.

 11. Én is úgy gondolom, hogy a fekete szuperhős story nagyot lökött a párduc szekerén, ami nem baj, csak meglepett, hogy ekkorát. Mert maga a film elég közepes, “egyszernézős”.
  Az Infiny War, szerintem simán 200 felett fog nyitni és rekordokat fog dönteni. Ömleni fog a moziba a jónép az “all in one” superhero moviera.

  Az Annihiliationt igazán nyomhatnák nálunk is moziban, legalább limitáltan. Már csak a látványvilága miatt is.

 12. Én minden Marvel képregényes filmet megnézek, de a párduc tényleg nem volt egy nagy szám. Nem bánom, hogy elmentem rá, de semmi emlékezetes rész nem ugrik be, amire azt mondanám, hogy ezért tényleg megérte és jó volt. Látvány nem volt rossz, de semmi extra. A szinkron meg kifejezetten irritált néhol. Ettől függetlenül van benne valami, hogy a saját hype-ján ül már az egész. Miután szemtanúja voltam, hogy az itteni kis moziban is majdnem teltház volt. Egy random második heti vetítésen… így nem csodálkozom a bevételeken.

 13. Bosszúállók: Végtelen háború előtt érdemes megnézni? Épülhet rá a film?
  Nem terveztem megnézni moziban, csak majd ha kijön DVD-n, ezért kérdem.

 14. nem fontos, 1 jelenet van benne a végén kb, ami valamennyire összefügg, meg gondolom pár karakter ismerős lesz IW közben.

  a kritikánál a kommentekben valaki leírta spoileresen, itt ne menjünk bele.

 15. Igazából ugyan az van itt is mint tavaly a Wonder Womannél csak az valóban jó is volt. :D Mindkettőt megtolta elég rendesen a PC baromság. Csak míg az egyik kiérdemelte addig a másik nem.

  Egyébként ha jól rémlik a WW is pont ilyen headlineokkal indított hogy rekordokat döntöget meg a legtöbb pénzt termelő comic movie ever meg hasonlók. Mojo oldalt elnézve az is hasonlóan startolt és folytatta a 2. hétre mint a BP. WW is megduplázta az első heti adagját.

 16. Nem vagyok raszsista sőt, de nekemúgy jön le a kinti dolgokból hogy bizony az afroamerikai lakosság presztizst csinál abból hogy megnézze. Megertem őket egyébként de sztem ez is fob a nézettségen.

 17. Most komolyan azt mondjátok, hogy a fekete lakosok az USÁban annyira szeretik, hogy miattuk lett akkora siker, hogy Avangers/JW magasságokig repítette a szinte ismeretlen karaktert? Ez azért annál jóval grandiózusabb. Plusz ha csak a hype lett volna, akkor sokkal nagyobbat esett volna második hétvégére.
  Lehet hogy nektek nem tetszik a film, de másoknak igenis tetszik.

 18. Évek óta minden Marvel filmre beülök, mert érdekelnek, de a hópárducra csak és kizárólag azért mentem el, mert azt hittem, hogy fontos lesz az IW-hez. És szerintem rajtam kívül még borzasztóan sok ember csak emiatt nézte meg, szóval én ennek tudom be a sikerének egy részét.
  Ettől függetlenül olyan lett a film, mint ahogy az előzetesekből gondoltam, tehát egy nézhető, de nem kiemelkedő MCU cucc…
  Szerencsére helyi moziban néztem, így megspóroltam pár ezer forintot, mert nem nem kellett 140km-t utaznom, és drágább jegyet vennem. A mozi gagyi volt, de a film is igazodott hozzá. :)

 19. “Egyébként ha jól rémlik a WW is pont ilyen headlineokkal indított hogy rekordokat döntöget meg a legtöbb pénzt termelő comic movie ever meg hasonlók.”

  legtöbb pézt termelő comic movie ever? azt hol olvastad? :)

 20. Az eredetfilm lényege nem az, hogy bemutatja, hogyan lesz valaki amazonból WW, Peter Parkerből Pókimuki, először veszi fel a hős a jelmezt, szerez képességet stb? A BPben is hasonló van? Komolyan kérdem, mert nem láttam. De a Civil Wart igen amikor kijött és abból az rémlik, hogy ez az adott BP abban lett az…hordott rucit meg minden, így nem inkább egy “sima” szóló ez?
  Amúgy azért amellett, hogy nyilván meg is akarják mutatni, hogy nemcsak fehér pasikkal lehet eladni ilyen filmeket és ezért nyilván olyan lendületből mennek is el rá sokan nemcsak feketék, ahogy a WW-re is, emellett azért így nem látva is nem meglepő, hogy ennyi az annyi, viszont szerintem ezt a WW is hozta volna, ha ez a 10 évnyi rajongás (és kicsit túlértékelés) van mögötte.

 21. Egyszerű a Black Panther sikere…legtöbben (köztük én is) azért ültek/ülnek be, hogy az Infinity War kapcsán ne legyen lemaradás, mert április végéig tuti nem adják ki a filmet. Lemerem fogadni, ha ez a film fél évvel az IW előtt van, nincs ekkora sikere.

 22. Baros:

  a marketingben nem emelték ezt ki nagyon, ráadásul meglepne, ha ennyire tudatosan válogatna ekkora tömegben a közönség.

 23. Ebből is jól látszik, hogu egy filmnek cseppet sem kell jónak lennie, elég ha látványos és politikailag krva korrekt és dől a lé.

 24. hát igen, ez mindössze emiatt lett siker, szerintem jó lenne az itteni megfejtéseket elküldeni a Disney-nek is, mert feltehetőleg senki nem érti miért lesz ez minden idők 5., vagy 6. legnagyobb bevételét termelő mozija Amerikában.

 25. Meki jogos de azért ez inkább origin film volt mint a Hazatérés.azért rendesen bemutatta az eredetét Tchallának.
  Most már nem Dianáé a legsikeresebb eredetsztori :(

 26. Azt se láttam, de biztos, hátha a BP bemutatta az eredeteket, akkor jó. Eddig se vertem a mellem, hogy mi az épp aktuális legsikeresebb eredetsztori szóval nekem mindegy ilyen téren, ez a pénz nem hozzám jön :D

 27. nem akarom túlmagyarázni, mert sok komment volt már erről, de egy szóló filmről beszélünk, nagy számok törvények, vagy sem. itt semmi nem mutatott ekkora sikerre, ezért leegyszerűsíteni sem lehet, hogy mi miatt fut ez így ki.

 28. durva. anno mikor bejelentették h lesz ez black panther a film, meg jöttek a poszterek, csak arra tudtam gondolni, hogy ugyan kit érdekelne ez?xd mondjuk engem még most se, de azért megnézem majd gondolom

 29. Pedig egyszerű abelh.propaganda film mint a ahogy a Wonder Woman is volt.Az is rengeteg korosztályt megmozgatott a tizenéves tinipicsákon át az 50-es mamikig.
  Egy szóló film jelenleg ott tart,hogy üti az Avengerst otthon.Ez abszurd.Erre semmilyen Infinity War elötti utolsó film belemagyarázás nem érv.

 30. “Erre semmilyen Infinity War elötti utolsó film belemagyarázás nem érv.”

  Ezt mondja Abelh, hogy nincs ilyen egyszerű magyarázat rá?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.