13 hozzászólás a “Egy kép a X-Men: Dark Phoenix forgatásáról” bejegyzéshez

 1. nem ennek kéne most ősszel jönni? és még mindig forgatják + aftereffects + marketing? én szerezem az x-meneket (og 1-2, uj 1-2), de ez eddig nem tűnik valami erősnek. apocalypsis+sophie turner után.

 2. Nem rossz 16 év után rájöttek hogy milyen jelmezekkel KELL X-men filmet csinálni. Szerintem tuti a Deadpoolban alkalmazott Negaszonikus rucijának a sikere miatt. De ettől függetlenül azért remélem bukni fog mert ennyire összevissza csinálni egy sorozatot már nem egy megbocsájtható tény.

 3. Soha nem lehet kielégíteni mindenkit, a Shazamhoz beírják egy forgatási képhez, hogy már az első X-men idején rájöttek, hogy jobb, ha nem képregényhű a kosztüm, közben meg másoktól az megy évek óta, hogy mikor csinálnak már végre olyat :DD ahh szépséges
  A Deadpool 2 tán hamarabb jön és most újraforgatnak valamennyit elvileg, a Mission Impossible Fallout is nemrég fejezte be a forgatást és nyáron jön… lehet, hogy ez már nem ilyen hatalmas cgi-t igénylő jelenet, csak a háttere?

 4. Mekare: szerintem Shazam rucija annyira ósdi, hogy azt muszáj lenne föltupírozni. Sőt, Supermané is az. Legalábbis ahhoz a logóhoz jobban hozzá kellene nyúlni, illetve az a piros-kék ruha is csúnya, jó, tudom, Amerikát szimbolizálja. Meg Batman-részlegen kívül egy csomó 50-80 éves figurához, hogy működőképes legyen.

  Én jobban szeretem a DC-t (Flash és Batman a kedvenceim, illetve bejön a Clark-Lois közötti románc, viszont azt aláírom, hogy a Marvel univerzum hősei sokkakl jobban működnek. Miért?
  1. Amikor Stan Lee-ék megalkották a Marvel-univerzumot a hatvanas évek elején, akkor a valóság elemeit belekeverték a fikcióba: például ott van New York, amely több karakternek is a működési területe. A DC-nél meg szinte mindenki egy fiktív városban él.
  2. Az aktuális eseményeket (pl. hidegháború, vietnami háború) úgy szőtték bele a történetekbe, hogy azok a hősök életére is hatással vannak (lásd Vasember). A DC-nél ezek az események inkább csak epizódszerűen jelentek meg.
  3. Maguk a Marvel-karakterek sokkal emberibbek, esendőbbek, az olvasók jobban tudnak velük azonosulni. Ők nem istenségek, mint Supes vagy WW.
  4. Ahogy telik az idő, a Marvel retconokkal szépen hozzásimítja az aktuális kor “status quójához” a figuráit és a háttérsztorikat: például Vasember már az öbölháborúban szolgál stb. Ugyanígy a kosztümöket és az emberi erényeiket, negatív vonásaikat. Peter Parker fotósként kezdi egy napilapnál, de ez már nem menő manapság —> Peterből egy nagy vállalat feje lesz. Mondjuk ennek a levét a kocaolvasók isszák meg, mert nem értik, hogy mi történt. Ezzel szemben a DC megmarad a bevált, ósdi eredettörténeteknél és status quónál.

 5. Buzifiú:
  Oké…bár nem értem ez most, hogy jön ide, mert azon nem változtat, hogy az egyik csoport azért rinyál, hogy képregényhű kosztümök legyenek a másik meg azért, hogy ne és mindig lesz olyan, aki hoppon marad :D

  Én már attól vagyok kiakadva, hogy még mindig minden egyes forgatási képnél megy a sírás (nemcsak itt), a másik Captain Marvelnél is ez ment, ott is teljesen felesleges volt, itt is az, mert ezek nem azok, ahogy a mozivásznon látni fogjuk őket..az operatőr beállításai meg az utó munka mindent vagányabbá tesz, mint egy mobilos kép a távolból. Legalább már azt láttuk, hogy van rajta textúra, lehet pl egy feltupírozott Injustice-os jobban tetszene neked nem tudom, nekem pl az lehet, hogy modernebb, de túlzsúfolt.

  Az aktuális korhoz… anno a 2. világháború idején is ott volt a kérdés, hogy akkor most mit csináljon Superman, ami ugye valami 6 oldalas képregény lett volna jóindulattal és hipp hopp megoldja az egészet emberáldozatok nélkül, de megegyeztek abban az írók, hogy ez nagyon nagy tiszteletlenség lenne az igaziból harcoló és eleső katonákkal szemben, mert a való életben nincs Superman, aki ezt megoldja helyettük. Szerintem foglalkoznak ezekkel az aktuális dolgokkal stb csak nem megy a fősztori kárára. Nekem pl tök mindegy, hogy Superman New Yorkban él e vagy Metropolisban, mert igazából egyikben sem. Meghát az csak egy város neve, de a város attól hasonlóan valóságosan van ábrázolva, ott a hot-dog árus a sarkon stb. Nem nagyon olvasok Marvelt, szóval biztos így van, bár nem istenség Green Arrow sem, aki eléggé naprakész szerintem sjw szinten, még a Dakota pipeline tüntetésre emlékeztető jelenetek is rémlenek nem olyan régről (pff oké tavaly vagy tavaly előtt…Rebirth cucc már az tuti), Trumpra való utalgatás is volt bőven korábban, csak pont azt szeretem, hogy nem viszik túlzásba. De az ilyen nagyobb erejű alakokat, mint Sups vagy WW én nagyon szeretem, mert a mitológiákat bírom kiskorom óta (thanks Xena, you bitch)…és attól h mekkora erejük van, még betudják mutatni őket emberien. Pont ezért szeretem MoS, BvS Supermant is nagyon és szerintem a képregényekben is vannak bőven olyan momentumai, főleg ugye modernebb időktől kezdve, amik emberiek, esendőek.

 6. En a kepregenyhu jellmezek hive vagyok. Itt is jo lesz, es a shazam is jo. Ott efyedul az a gaz, hogy ki kellett parnazni, mert az egy vicc

 7. @Swarnaus:
  Amikor az Apocalypse-ot csinálták kb ugyanerre gondoltak ők is. Olyan is lett.

  Továbbra sem tudom megérteni ha bárki várja ezt a filmet. Ennyire könnyen felejt mindenki?

 8. Ez tényleg a who cares kategória. Se baj már csak pár ilyen gagyiságot kell kibírni és utána az X-ek is hazatérnek végre!

 9. Doctor Strange forgatását is kb márciusban fejezték be. Kipárnázott Shazam ruhán nem értem a rinyát még mindig…Ben Affleck Batman ruha és a Tobey féle Pókember ruha is kivolt tömve, mégis sztem mind2 nagyon jól nézett ki.Shazamot meg meglátjuk milyen lesz a nagyvásznon. Ez az X-men film még engem se vonz igazán, de főleg ez azért is lehet, mert nem sok mindent tudok a filmről :D

 10. Lordboxi: Miért ne lehetne Rozsomák nélkül megcsinálni a Sötét Főnix storyt? Értem én, hogy Rozsomák nagyon kötődik Jean-hez és volt is olyan történet, ahol ő ölte meg Jean-t. De az eredeti képregényben nem Rozsomák végez a Főnix-el. Én inkább azt nem értem, hogy miért megint ezt a történetet veszik elő? Viszont ha már megcsinálják, akkor remélem lesznek annyira tökösek, hogy kinyirják Jeant és visznek bele majd elég drámát.

 11. A régi X-men filmekben a legnagyobb vicc azok a fekete bőrjelmezek voltak már akkor lehetett volna sokkal képregényhűbb. Azt sosem bocsátom meg hogy Hugh Jackman nem viselte a klasszikus maszkos Wolverine jelmezt pedig szerintem nem nézett volna ki hülyén.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.