Heti mozibemutatók: március 15.

A szar idővel megküldött 4 napos ünnep alatt akár moziba is lehet menni. Hogy megéri-e, azt mindenki döntse el magának, bár szerencsére tényleg sok minden jött.

  • Tomb Raider – a kritikák alapján maximum közepes filmben, ami javulás a játékadaptációknál, itt van végre Lara.
  • Táncterápia (Finding Your Feet) – az angolok sem maradnak ki az idős korosztálynak szánt filmekből?
  • Sztálin halála (The Death of Stalin) – kőkemény szatíra a In The Loop készítőjétől.
  • Szellemek háza (Winchester) – egy folyamatosan épülő ház, meg valami szellemek. Ha valaki horror-szerűségre menne a héten.
  • Nyúl Péter (Peter Rabbit) – rendben.
  • Mrs. Hyde (Madame Hyde) – Egy tanár a főszereplője, aki egy villámcsapás után teljesen más ember lesz.
  • Láthatás (Jusqu’a la garde) – egy bántalmazó kapcsolat anatómiája.
  • A párizsi vonat (The 15:17 to Paris) – Clint Eastwood rendezése, de nem látom, hogy miért kéne rohanni rá.
human
írta
2018. 03. 15. 15:14
megjelenés
31
hozzászolás


31 hozzászólás a “Heti mozibemutatók: március 15.” bejegyzéshez

  1. Egyértelműen azt nézem. A nyúlat majd tékásban hátha van olyan jó, mint a Paddington.

  2. Tomb Raider alap. Kritikáknál láttam azért sírni egyeseket, mert komoly és nem vicces, én nem tudom dance off bro-t vártak vagy mivan? Plusz azért én megértem, hogy minden játékadaptációnál egy kritikusnak nincs ideje végigjátszani, de ha nekem ez lenne a munkám, akkor egy kicsit informálódnék azért arról, hogy ja itt ne a régi játékot várjam és azért legalább az előzeteseket megnézném a játékhoz. Ez még 20 éve okés, hogy nem volt benne a munkakörben, de ma már a google, youtube korszakában szerintem baromi gáz, főleg ha fizetnek érte.
    Nem bánom, hogy nem az ő véleményük alapján járok moziba,vajon mekkora lesz a szakadék a közönséggel?

    A Sztálin halála meg egy ideje alapítványilag is elérhető és amúgy inkább ilyen HBO vagy Netflix film lehetett volna, mert nem tudom azért mennyire lenne jó mozis élmény 1500ért könnyebben elmegy az ember a TR-re a családdal,barátokkal, de otthon viszont nagyon jó és hát le se tagadhatná a készítőit.

  3. “egy kicsit informálódnék azért arról, hogy ja itt ne a régi játékot várjam és azért legalább az előzeteseket megnézném a játékhoz”

    a régi játékok sem túl viccesek amúgy, sőt, sokkal lehúzóbbak mivel kihalt minden és sokszor órákig csak puzzlet oldasz meg a helyszíneken :D viszont szerintem nem arra értik, hanem úgy, hogy kalandfilmként túl komor. Legalábbis nekem ez jött le.

  4. Az otthonülősebbje hétvégén lecsaphat a már többször beharangozott Dear Dictatorra.

  5. human: ja, ez igaz :D.. nem tudom mennyi hajszálam veszett oda a puzzle részeknél anno…
    De ezt nem is tudtam, hogy elvárás lehet egy kalandfilmnél, hogy minél humorosabbnak kell lennie. Nem szeretem amikor bekorlátozzák a műfajokat. Most volt a Jumanji nemrég, mindkettő megközelítés ki lett elégítve rövid időn belül.
    Ez járt inkább a fejemben az előbb: (spoiler? mind tudjuk mi lesz az utolsó jelenet az előzetes óta)
    “Sadly, we get a look at what could have been in the after-credits scene, where Croft finally brandishes her trademark guns and confident swagger.” Na most itt ha meg lett volna az a minimális felkészülés, amit amúgy a filmesek is végig toltak a promóciós turnén, tehát mittudomén két random Alicia interjú és megvan a dolog, akkor eleve máshogy állhatott volna a filmhez szerintem.

  6. “De ezt nem is tudtam, hogy elvárás lehet egy kalandfilmnél, hogy minél humorosabbnak kell lennie.”

    hát nézd meg az összes fennmaradt kalandfilmet, egyik sem darkos. Indyből is a legdarkosabbt tartják a legkevesebbre. Ilyen a kaland műfaj. Továbbra sem értem miért tesz mindenki pont a Tomb Raidernél úgy, mintha védeni kéne, amikor egy max közepes stúdiófilmről van szó, ez tisztán látszik az első előzetes óta. Ahogy nagy szakadék sincs a kritikusokkal, hiszen a WW-nél meg simán ott az egyetértés, talán mert az… ki sem merem mondani… tényleg jó film?

  7. “sokszor órákig csak puzzlet oldasz meg a helyszíneken”

    és mennyivel jobb volt, mint az újban kvázi végigrohanni a pályákon…

  8. Az lehet, de ez nekem még mindig nem tetszik :D most ha fogják magukat és eldöntik, hogy a kém filmek csakis komolyak lehetnek, sosem kapom meg az Austin Powerst? Ráadásul itt van megint az, hogy hiába indul ki akkor az eddigi kalandfilmekből, elolvassa az új játékok kritikáját, 2 db cikk mondjuk, megnézi a két előzetest míg a wc-n ül és rájön, hogy ez nem igazán tűnik egy komikus történetnek. Szerintem egy kritikusnak nyitottabbnak és felkészültebbnek kéne ennél lennie, 2018 van és ott a zsebében minden infó ingyen, azonnal… de persze ez már egyéni szocproblem, ha nekem ez zavaró :/

  9. A Tomb Raider szerintem meglepően jó lett, rosszabbat vártam. Szurkolok neki, hogy sikeres legyen.

  10. TR szerintem meglepően szar lett. Kicsit sok a CGI és nem a jobb fajtából sajnos.

  11. En anno a moziban neztem a Death of Stalin-t. Sajnos en negyon csalodtam benne. Viccesnek nem volt eleg vicces, a teljesen sulytalan volt az egesz. Azt hiszem soha nem mondtam meg ezt, de ha magyarok csinaltak volna, szerintem szazszor jobban sikerul. Ugye nekunk van egy Tanu-nk, ami azert minta peldaja az aakkori rezsim bemutatasara… Na mindegy, tobbet vartam

  12. A szellemek háza a szokásos negyedéves szellemes mozi. Se több, se kevesebb. Ha szereted az ilyet akkor ajánlom.

  13. A Tomb Raider számomra pozitív csalódás lett. Megérte a jegy árát. Merített a játékokból, történetben is és a látvány is visszaköszönt, szerintem a hangulata is megvolt. Alicia nekem teljesen jól hozta az újkori Larát. Tetszett továbbá hogy nem egy az egyben lemásolták a játékot hanem a vége nem csapott át egy misztikus katyvaszba, hanem egy emészthetőbb forgatókönyvet írtak hozzá. Talán a Prince of Persia jobb volt, de ez szorosan ott van a nyomában. Biztos hogy a legjobb játékadaptációk egyike, De szimpla kalandfilmként is abszolút élvezhető.

  14. “Tetszett továbbá hogy nem egy az egyben lemásolták a játékot hanem a vége nem csapott át egy misztikus katyvaszba, hanem egy emészthetőbb forgatókönyvet írtak hozzá”

    Folyton csak az a hülye realizmus.

  15. “Talán a Prince of Persia jobb volt, de ez szorosan ott van a nyomában. ”

    ez azért nem a legjobb ajánlólevél.

  16. Nem volt jó a Prince szerintem se…

    A Tomb Raider – hát , so-so. Nem egy tipikus rossz játékadaptáció, de ami számomra érdekes lett volna, az sajnos le lett lőve a trailerekben. A pg-13 se igazán lett jól belőve.

  17. Játékadaptációt a saját közegében kell kezelni elsősorban, hisz az elsődleges célközönség a játék rajongótábora. Rájuk alapozzák a bevétellel kapcsolatos reményeket. Máskülönben filmkészítői szempontból egyszerűbb lenne egy random kalandfilmet készíteni amivel szemben nincsenek olyan elvárások mint ami egy bejáratott név esetében -esetünkben Tomb Raider- fennáll, hiszen itt a rajongóknak kell megfelelni elsősorban, ezen felül pedig szimpla kalandfilmként is működnie kell nyílván, hiszen nem szólhat kizárólag a rajongóknak. Ha ez elé a film elé úgy ülök le hogy nem tudom a címét és ki sem ejtik a Lara Croft nevet, akkor is ráismernék a játékra azonnal. Ezzel a rajongói oldal kipipálva részemről. Viszont a legnagyobb aggodalmam az volt a filmmel kapcsolatban hogy a játékban több ezer éves katonákkal és varázsló boszorkány úrnőjükkel harcolt Lara, az a mozivászonon nem állna jól. Ezt sikerült másképp megoldani, de erre szükség volt ahhoz hogy kalandfilmként működhessen, ne kizárólag játékadaptációként. A Prince of Persia párhuzamot pedig azért hoztam, mert a legjobb játékadaptációnak tartom.

  18. Én értettem, hogy azért hoztad, gondolom Human is, de nekem nem tetszett a Prince.

    Majd a kibeszélőben kifejtem a véleményem, de egyáltalán nem könnyű dolog kalandfilmet csinálni, itt ráadásul dupla nyomás volt a rendezőn. Én pont keveselltem a misztikumot.

  19. hja, minden idők legjobb kalandfilmjében kinyitnak egy frigyládát ami megöli a körülötte levő nácikat. szóval kalandfilmbe simán elfér.

  20. De azért lássuk be, nem attól a jelenettől lett jó a Frigyláda fosztogatói, hanem az addig vezető úttól, a kivitelezéstől, de legfőképp a hangulattól az érától amiben játszódik, és Harrison Ford karizmatikusságától. Én úgy éreztem hogy ez a Tomb Raider hozta az új játékok hangulatát, helyszíneit, és Alicia is meglepően jó volt a szerepben.

  21. Tomb Ridert néztük egész jó lett. Kb 3x jobban tetszett mint a Jumaji. Főleg a túlélős részeken nagyon jól szórakoztam. Szerintem nem lett darkos az tény hogy nem pojénkodják túl magukat de a túlélős részekkel üde színfolt a kalandfílmek között szerintem még jobban erre kellett volna gyúrniuk.

  22. Hát, szerintem “jó” lett a tomb raider. Szórakoztató. Hiányzott pár részlet a játékból mondjuk, ami nagyon feldobta volna szerintem. Ami kellemes meglepetés volt az Vikander.

  23. Semmi baj, a moziban is így mondták a mögöttem ülők, meg anno a játékot is sokan így hívták. :) Én tumbot tombnak mondom, mert megszoktam 15 évesen. :D

  24. Már gondolom úgyse olvasod, de még jobb, igazából néma a b, azaz ‘túm’-nak ejtendő. ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.