A Batman filmre aztán várhatunk

Mivel Matt Reevesnek még csak a történet van meg, a forgatókönyv pedig nem, így ő sem áll annyira készen a solo Batman filmre. Na meg a Warner sem, mert a Heroic Hollywood értesülése szerint (vagy csak kimatekozták és clickbaiteltek, szokásuk) idén forog a Shazam, a Wonder Woman 2 és a Joker film, csak azután jöhet 2019-ben a Batman, ami így 2020 előtt nem is kerülne moziba.

Bár még továbbra sem hivatalos, de ezekkel a dátumokkal Ben Affleck szereplésére egy petákot sem tennék. Főleg, hogy Afflecknek gond, hogy mennyi időt lenyelnek a kreatív idejéből ezek a blockbusterek. A Warner/Dc számára pedig az, hogy nem lett akkora összetartó erő az univerzumukban, mint Tony Stark a Marvelnél.

Mondjuk ide hozzátenném, hogy mit vártak, ha basztak csinálni neki egy új alapozó filmet? Az Iron Man sem az Avengersben tűnt fel először… Plusz még így is a BvS egyik legelismertebb dolga az Affleck által életre keltett Batman.

human
írta
2018. 03. 18. 03:52
megjelenés
81
hozzászolás


81 hozzászólás a “A Batman filmre aztán várhatunk” bejegyzéshez

 1. Az egyetlen értékelhető karakter a jelenlegi DC filmes univerzumban Gal Gadot Csodanő-je.
  Építsenek rá addig filmeket, amíg meg nem jön az ihlet a Denevéremberre.

 2. Jajj DC, annyira imádom a karaktereireket de amit filmek néven műveltek az borzalom. Megértem Gézát, hogy már lépne is le, nem tudom, hogy lehetne innen összerázni ezt az egészet.

 3. Hatalmas visszalépés ez a Batman a Nolan féle filmekhez képest. Nyilván egy fiatalabb, frissebb közönségnek tetszhet, de sz*r filmeket ők sem néznek meg.

 4. Batman is max közepes volt, durva mégis hogy kilóg a többiekhez képest pozitív irányba (nekem WW nem igazán jött át, persze a csaj jó). Sajnálom Gézát, értő kezek alatt jól hozta volna.

 5. Az egész DC mozis univerzum egy hulladék. Pedig nagyon vártam de amit el lehetett baszni azt el baszták. Ne erőltessék. Majd pár év múlva reboot de addig kuss.

 6. A BvSben tökéletes volt, a Josstice League beli szereplésével egyetértek, mondjuk nekem se lett volna kedvem jó munkát végezni már, Snyder verziójára írt alá, nem csoda, ha eleve a karakterrel is baszakodtak meg vele is, hogy kevesebb szenvedéllyel állt neki. Meg hát ugye ott voltak a magánéleti dolgok is.

  Azt nem is bánom, hogy a Batman film később jön..egyrészt mert végre előtérbe kerülnek más karakterek is, akik ezt meg is érdemlik..és épp elég, hogy az animációs filmekben alig lehet megszabadulni tőle. Épp ezért nem érdekel az sem, hogy nem alapoztak meg neki egy szólófilmmel előtte, mert ha belegondolok, hogy még később jutottam volna WW filmhez amiatt pl akkor vörös lesz a fejem :D a másik meg hogy ott volt a rengeteg korábbi Batman film, hiszen a lényege pont az volt a BvS-ben mennyire nem önmaga, mennyire elvesztette az útját (az utat amit már jó pár filmben bemutattak)..úgyis ment volna rá a rinya akkor, hogy megint egy Batman eredet/szóló és akkor pont más karakterekért, frissítésért könyörgött volna mindenki
  Másrészt meg használja ki nyugodtan az időt Reeves, ne siettessék.
  Azt hogy Ben lesz-e abban a filmben én még mindig nem temetném egy hivatalos bejelentésig, egy kicsi szereplésen kívül a Flash filmben (ha az is igaz egyáltalán) nem igazán lenne addig dolga, és már most jobban néz ki azért, addig pihenhetne, meg lehetne a családdal, strandolhatna tovább Oscar Isaac, Charlie Hunnam stb társaságában (lol azok a fotók), de akár még valami kisebb költségvetésű dolog is simán beleférne neki így a producerkedéseken kívül. De ha nem ő marad sem halok bele, a BvS és az a pici szereplés a Suicide Squadban már betette a kedvencek közé a szívemben.

 7. A JL-ben már nyoma sem volt a BvS-ben felépitett mitoszának.Joss Whedon szépen le épitette Zack Snyder addig felépitett munkásságát.De láthatóan Affleck is szart már bele.Az újra forgatott jelenetekben kétszer akkora feje volt mint elötte.Így nem lehet játszani.

 8. Josstice :D na ja.azok a dialógusok viszketőek voltak. :D

  Batman 2016-ban:

  “Dou you bleed?”

  “You are not brave,men are brave”

  Whatever you do,wherever you go i’ll be watching you!

  2017-ben:

  “Something’s definetelly bleeding”

  “I don not..”

  “Sorry guys i didn’t bring a sword”

 9. Többkötetes regényt lehetne írni azokról a fiaskókról, malőrökről amivel a Warner a “saját” hőseit gyepálja. S ki tudja még, hol a vége…

  Lassan időszerű volna egy ilyen filmet forgatni: Warner vs. DC Heroes.
  Féldokumentarista, District 9 stílusban kéne levezényelni és úgy tuti elérnék a hőn áhított 1 milliárd dolláros álomhatárt.

  Karakterek valahonnan a Warner székház eldugott alagsorából indulnának, lemeztelenítve, képességeik nélkül…
  Szintről-szintre, vállvetve jutnának egyre feljebb és feljebb, bővítve képességeik tárházát; kicsit aprítva a forgatókönyvírók, rendezők, vágók között.
  Már erejük teljében érnék el a producerek, részvényesek osztályát…ott kezdődne az igazi csigolyaropogtató hadművelet, végleg megszabadulva a karakteridegen béklyóktól…

 10. Okádék amit művelnek. A JL legértékelhetőbb pontja számomra a stáblista volt, a BvS-ről meg inkább ne beszéljünk :D

 11. Én is csak magamat tudom ismételni, hogy a BvS Batman/Bruce Wayne zseniális volt és azonnal kellett volna rá húzni egy solo filmet. Ezután nehéz lesz akár újra castingolni is, hiába volt a JL-ben gyenge.

 12. “úgyis ment volna rá a rinya akkor, hogy megint egy Batman eredet/szóló és akkor pont más karakterekért, frissítésért könyörgött volna mindenki”

  rossz elmélet, mert nyilván nem a család elvesztésére gondolunk és eredettörténetre, hiszen az benne van a BvS-ben is feleslegesen, viszont az út elvesztését bemutató pl. pont elfért volna akár.

 13. human ha szerinted a család elvesztése feleslegesen van benne pont a BvSben, akkor a szóló az útvesztésről is az lett volna :D

 14. Amíg ilyen nyomorultak kezében van a DC addig ne is legyen Batman film. Botrány, hogy mit műveltek a ligával.

 15. a lényeg, hogy akármit műveltek, akkor se rebootolják. most már vigyék tovább és ebből próbáljanak valamit, az is le van szarva, ha minden egyes filmre újra kell castolni a színészeket, mert ha még 10x látjuk a fiatal bruce-t ahogy beesik a barlangba és superman-t ahogy először felkapja a köpenyét, akkor a büdös életben nem jutnak/jutunk el se darkseid-ig se anti-monitor-ig, se starro-ig, hanem ugyanazokat a köröket futjuk majd, amik már senkit nem fognak érdekelni, hiába tolnak rá 2-6 ikonikus karakter nevet egy poszterre. jobban oda kell figyelni az új filmeknél, tanulniuk a saját és mások hibáiból és akkor lehet ebből még valami.
  a reboot nem megoldás, nincs rá garancia, hogy az jobb lesz, csak megint előlről kellene építeni.

 16. 6 év telt el eddig az nem olyan hosszú idő. Én még tudok várni. A stúdió meg csak bénázzon.

 17. “human ha szerinted a család elvesztése feleslegesen van benne pont a BvSben, akkor a szóló az útvesztésről is az lett volna :D”

  nem, azt mondom, hogy szerinted sírtak volna az emberek ha leadnak egy eredettörténetet mert unalmas, amikor MEGTETTÉK a filmen belül, de továbbra is szerint nincs szükség solo filmre, mikor csomó utalás volt a BvS-ben olyasmire amit nem tudunk kívülről. Avagy simán elfért volna az út elvesztéséről valami.

 18. De az volt vagy 5 perc, plusz olyan kijelentések,életmód jelentek, amik miatt pont nem volt szükség többre, ha odafigyelt valaki a filmre, ami sajnos luxus sokaknak. Már 5 percre megtették a rinyát, megtennék az útvesztésre is,mert ott ugyanúgy meg kéne mutatni az eredetet , ami motiválja és honnan veszít utat, csak még lehúzosabban, reménytelenebbül is ért volna véget a film, hiszen nem lett volna ott a megoldás, a BvSben történt dolgok emelték feljebb, inspirálták egymást a karakterek és az lett volna a Trinity alapja, illetve ott az is lett, csak a JLben szétrugdosták…
  Továbbra is tartom, hogy ment volna a rinyálás, mert ha megfigyeltem valamit így külföldi oldalakon, vagy akárhol az az, hogy a filmes fandomban több a napraforgó, mint a határban.
  Agree to disagree ;)

 19. de ez baromság, ennyi erővel mindenki ki tudná hámozni a csapatfilmekből is, hogy kicsoda micsoda iron man, de akkor közel sem lenne ekkora tényező az univerzumukban. avagy ha a warnernek tényleg az volt a célja, hogy batfleck legyen az ő iron manjük, akkor igenis elfért volna egy nem eredetfilm hanem útvesztéses darab, egy tényleg sötét végű azzal a veszteséggel. és akkor a bvs sem lett volna ennyire teletömve, és mégis jobban működött volna a konfliktusuk.

  arról nem is beszélve, hogy ez sokszor nem is figyelem kérdése, hanem felvillantott háttérdolgokhoz egyszerűen kevesebb kötődése lesz az embernek. ez írói hiba. hiába látja az agy és az értelem, hogy igen, ezek összeadódnak és azért ilyen batman, ha a tetőponthoz érzelem is kell, amihez meg idő és nem 2-3 expozíciós jelenet. hogy superman kezeléséről ne is beszéljünk…

  egyszerűen nem értem, hogy a rossz döntéseket miért véditek ennyire. “ezt jól csinálták, mert valaki tuti sírt volna”, valaki mindig sír, a marvelnél is, elég csak megnézni az infinity war kommenteket. az hogy valaki sírna, az nem érv a warner döntései mellett, miközben minden arra mutat, hogy tudták mit akartak elérni, csak csalni akartak az úton. ez nem azt jelenti, hogy ettől még el kell fordulni a dc-től egy rajongónak, de azért el lehet nyugodtan ismerni, hogy valaki a hibák ellenére szórakozott jól rajta, ahelyett, hogy minden jogos dolgot elhesseget.

  ahogy csomó marvel fan is elismeri, hogy szórakoztatóak a filmek, de igazi mélység nincs bennük. de a warner/dc-ben sem. ellenben a marvel nem csal az úton, így hiába van egy siralmas reptéri jelenet a civil warban, mégis érthető az eddig történtek alapján, hogy miért fordul egymás ellen két barát ideológiailag. konkrétan erről szólna a bvs-is, két egymást elismerő nem ért egyet egy fontos kérdésben, aminél nem a harc a lényeg, hiszen az egyikőjük nagyjából egy istennel felérő hatalmú és nem akarja bántani a másikat, de a warnerék baszták rendesen adaptálni a the dark knight returns-t. hogy a mű politikai és média felhangjáról ne is beszéljünk. ha dc fan lennék konkrétan nem tudnám védeni a bvs-t semmivel, pont az alapanyag (ami mellesleg itt van a polcomon, jó pár másik batman kötettel közösen) elbaszása miatt. hmm, lehet valójában dc fan vagyok sokak véleményével ellentétben, és ezért akadtam ki ennyire a filmre.

 20. De miért erőlködnek hatalmas bukta lesz ebből el sem megyek már moziba ezekre a baromságokra,shazam is be fog égni….

 21. Már rég nyilvánvaló,hogy a DC Tony Starkja nem Batman de még nem is Superman hanem Wonder Woman.Egy igazi vezéregyéniség lett belőle a csapat szíve,mentora.Affleck hajója elment.Szivesen láttam volna egy darkos,noir,brutális képregény filmben az ő alakitását.

 22. human ezzel még egyet is értenék, ha ugyanaz lenne a helyzet, de Batmannek jóval több filmje volt már, mint Vasembernek…és még ha a Batman és Robin lett volna az utolsó,akkor is jöhetett volna, de a Nolan trilógia után voltunk igen hamar, ami erősen élt a köztudatban és így ment is a kontraszt vele. Ráadásul ezek nem is felvillanások,végig jelen van a filmben az ő részeiben, de még Superman jeleneteiben is előkerül. Szerintem nem hiba, hanem valóban odafigyelés kérdése, most csak irl ismerősöket nézve tesóm,akkor 15 éves unokaöcsém egyéb barátok mind megértették és átérezték ezt a részét is és egyáltalán nem olvasnak képregényeket, csak azokat a filmeket látták, amiket mindenki más is…most akkor ezt a módszert miért kéne hibásnak gondolnom, nekem és sokaknak még működött
  A civil warban pont azért is nem műkodött a dolog számomra, mert szerintem sosem voltak barátok pl és pont azt felhozni éreztem csalásnak…de attól még nem mondanám, hogy baromság, hogy te azt nem érzed hibásnak és neked az elég volt…

 23. szerintem már most is felesleges lenne egy külön batman film, nem hogy évek múlva, hacsak nem a justice leagie 15-16 sztoriját vezeti majd fel

  de komolyra fordítva a szót, ha bármilyen eredet dolog lesz a sztorija, én többé nem nézek warner/dc filmet

 24. az gáz, hogy ez a fajta betmen engem már nem is érdekel? pedig szeretem a karaktert, de annyira elkedvtelenítettek az elmúlt filmek, hogy látni sem akarom.

 25. Don Quijote szerepében ezúttal human… :)

  Egyébként asszem már írtam egy korábbi thread valamelyikében, de a legjobb (illetve legkisebb rossz), amit most tehet a Warner ezzel kapcs, az egy soft reboot a Flashpoint Paradoxon-nal. Rizikós illetve tipikusan az a kapkodós manőver lenne, ami eddig jellemezte őket (Barry-t rögtön FP-be rakni és nem egy szóló filmben megismertetni a JL után), de az univerzumok érdekében szerintem ez a “get-out-of-jail-free” kártyájuk.

  Jeffrey Dean Morgan már többször is jelezte, hogy totál benne lenne egy FB-s Batman szerepében, WW és Aquaman pedig addigra kellőképp fel lesz építve a szóló filmeknek köszönhetően. A film végén meg ahogy Barry visszatér a rendes idővonalba kiderül, hogy az bizony a játszadozásának köszönhetően némileg megmásult (értsd: a gyengébb/problémás részeket lecserélhetik, de pl. egy Gal Gadot maradhat), és hopp, már nem is Affleck Batman, hanem egy új csávó – akivel Reeves pedig tudja továbbvinni a saját filmjét.

  Affleck egyébként a BvS-ben (habár human-nel abszolút egyetértek a The Dark Knight Returns-ös ziccer kihagyásával) nem volt rossz és lett volna benne kraft, de azóta egyszerűen a színészen látom azt, hogy a hócipője van tele az egésszel. Így erőltetni tovább pedig éveken keresztül nem szerencsés.

 26. Jaj még annyit, hogy az elbaszással is egyetèrtenék, ha valaha is The Dark Knight Returns lett volna a címe, de sosem volt szó teljes adaptálásról, talán az új label alatt arra is lehetne esély, oda jobban illene az a történet teljes egészében.

 27. persze, hogy nem volt teljes történet adaptálás, nem is mondták, hogy az lesz, de az is megkérdőjelezhető, hogy azok akik filmen dolgoztak ismerték-e a történetet.

  úgy képzelem el gugliba beírták, hogy “batman, superman” és az első 100 kép találat alapján mindre írtak egy 1-3 perces snittet, aztán látták, hogy ennek se füle se farka, valaki bedobta, hogy van egy nagy szörny is, de sajna doombzdey-re nem volt keresési találat, úgyhogy random összedobtak egy szörnyet a film utolsó felvonására.
  volt itt minden, man-bat, TDKR, the death of superman, death in the family, crisis, injustice, arkham játékok… tök vicces volt, hogy azzal próbálták megmagyarázni ezt a katyvaszt, hogy itt a rajongóknak akartak easter-egg-et rejteni, közben meg szerintem, ha valaki igazi rajongója a DC-nek az nem tudja ezt a szennyet kettőnél többször végignézni. az easter-egg-et nekünk kell felfedezni a háttérben, nem random az arcunkba tolni totálba, hogy ez kurvára nem illik ide, de tudod ezt honnan vettük?

  na de a lényeg, hogy nem kell ide flashpoint se, menjenek tovább, mintha meg se történt volna, de mindenképp tanulniuk kell a kritikákból és a visszajelzésekből. én ezután is megnézem majd az összeset amit összedobnak, és bízok benne, hogy egyszer sikerül.

  most elénk tolnának egy 30as noname színészt batmanként akármelyik filmben, és ugyanúgy folytatná a többiekkel, gadot, cavill stb. mintha nem is lett volna színészcsere, senki egy kurva szót se szólna, hogy de mi történt, ha letesznek egy normális filmet végre.

 28. Kezdem érteni miért paktált le anno a Marvel noname színészekkel. Elég volt egy pofon Norton-tól.

 29. batman-nél lazán megoldható lenne, már JLA van, nem kell bruce wayne, maszkot fel, hangját eltorzítja, ízi

 30. R besorolású (vagy legalább PG-13) Reverse-Flash (eredet) filmet Matthew McConaughey-vel a címszerepben.

  Na erre aztán várhatok.

 31. Csak azt nem értem, hogy ennyi, elvileg ebből élö, ember, akinek ez a szakmája, az élete, hogy a fenébem nem látja, hogy ez igy nemjó?
  Remélem tényleg rebbot lesz a flash pointal, csak akkor az Ezra gyerek marad, ami sztem kb az egyik leggyengépp pontja a JL nek. Szoval ez igy sehogy se lesz mér jó. Mert ha rebootolnak is, minor látunk egy jo filmet tölük, 5 év múlva?

 32. Az a baj hogy szerintem amikor a Warner nagy okosai össze ültek hogy kiválasszák a cél közönséget akkor nem minket hanem a 15-16 éves MTV Awards, Twilight gyerekeket választották, hiszen 10 évre előre terveztek. És ez nagyon látszik. Nagyon sok robbanás, akció, csillogás, gyerekes poénok, számunkra érthetetlen stílus. Az Easter eggek pedig nekünk vannak. Ott van pl a suicide squad, Ami 100 százalék tiniknek volt kitalálva. És a poén hogy a kevés tinédzser ismerősömnek az a film tetszett. Mert milyen jó volt a zene meg milyen mély érzelmek voltak a szereplőknek. Én csak pislogtam mikor a 16 éves lány az év legjobb filmjének hívta. A Warner itt baszta el. Itt, hogy nem fogta fel hogy attól mert felnőtteknek írja és nem tiniknek attól még a tinik ugyan úgy tudják szeretni. Szerintem nekem is tetszett volna ez a stílus 16 évesen, de ma már nevetséges.

 33. T

  Ezért köszönjük meg Zack Snydernek a Man of Steelt és a BvS-t.Olyat rakott elénk ami mamár ebben a túl tolt rágógumi műfajban nagyon ritka:értéket.

 34. Ez az utolsó komment az év vicce. Pedig imádom a Man of Steelt. A BvS meg gyenge mint a harmat sajnos.

 35. Clark

  Azért az értéktől kicsit messze volt. És kicsit mosolyoghatott volna Superman többet. Szerintem hiányzik a szereplőből az a báj ami christopher reeveben benne volt. A cserkész jófiú, akinek minden anyós örülne.

 36. 2021?:D
  Steve Trevor támadjon fel hamvaiból és legyen ő Batman…:D:D
  Az a legjobb az egészben, hogy szerintem a Warner sem tudja mit akar…
  Shazam film? Oké.
  Wonder Woman 2? Oké, bejött egyszer
  Joker eredetfilm? Ilyen még nem volt, hajrá.
  Suicide Squad 2? Persze, pénzben bejött…
  Becastingolták Deathstroke-ot, de jegelik… Ugyanúgy, ahogyan az egész Batcsaládot (nyilván míg nincs Batman, addig felesleges Batgirl, Nightwing és Gotham City Sirens is…)

  Miért nem csinálnak egy normális Superman filmet, plusz mellé jöhetne egy keményebb műfajú Deathstroke film, és azt építgetni, ami eddig van…

  Aztán még ott van a Flashpoint, ami totál átforgathatja az egészet…
  Óriási a katyvasz:D

 37. @JKJ Igazából a Nolan féle Batman nehezen lett volna összeegyeztethető Supermannel. Amennyit tudok a DC univerzumról, az alapján a BvS sztorihoz Affleck megtört karaktere kellett.

 38. Szerintem is csináljanak Superman filmet, de csak akkor, hogyha kívül hordja az alsónadrágját és sokat mosolyog, ne annyit mint a Joker, de ha legközelebb rárobbantják a szenátust akkor azért egy félmosoly nem ártana. Ja és az nagyon fontos, hogy Loisnál hangsúlyozzák ki jobban, hogy nem tud helyesen írni és az is jó lenne, ha valami módszerrel elfeledtetnék vele, hogy kicsoda Superman igazából és visszakaphatnánk a jó öreg Smallville alázásokat és akkor Superman röntgenlátással megnézhetné hogy milyen színű a bugyija és Lois reakciója tükrözhetné a problémákat Hollywoodban, használhatná a metoo hashtaget, de persze rosszul írná, meg nem törődne vele senki amúgy sem, mert épp aznap trendingelne twitteren a #supermanjustsavedmycat. Persze az is remek lenne, ha Superman lemondana az erejéről Lois miatt és sima emberként élne egy ideig, bájos lenne, aztán persze valami bully belekötne megint és megverhetné, de végül persze visszaszerezné az erejét és később visszamehetne bosszút állni és szétverni a fickót. Háh hiányzik az igazi Superman…
  I’m triggered :DDDD

 39. Mekare
  szidhatod a régi forgatókönyvet, de akkor is Reeves karizmája sokkal jobban átjött mint a mostani Szupi. A célt, ami az egész Superman képregénynek a célja, hogy az emberben, nézőben, felnőttben és gyerekben egy nagyon pozitív hatást váltson ki, ujjongjunk ha meglátjuk és meghalljuk a tökéletes Superman dallamot, azt a célt a régi elérte, még akkor is ha a forgatókönyv nem volt nagyszám és a színészi játék sem.
  Beleadták a képet, a fényeket, a jelmezt, a színészeket, de a hangulatot, a feelinget nem adták bele.

  Batmanben pici feeling volt, szerintem Affleck jó választás volt, csak a többiek nem úgy formázták mint ahogy rá talált volna, Diana is oké volt, bár tényleg nem értem, hogy miért magasztalják annyira a WonderWomant, számomra egy Captain Americával ért fel, mégis Avengers szintre magasztalják (talán a többi DChez képest az volt), de a többi szereplő semmilyen feelinget nem váltott ki bennem. Hiába láttam Szupermant, az a jó érzés amit gyerekkoromban éreztem Reevest nézve nagyon hiányzott belőle.
  Főleg Flash bénáskodása, lúzersége, megtörtsége idegesített a legjobban.

 40. :D :D ott a pont!ez nagyon ott volt!Pici mosolyt én is hiányoltam Henrytől a Capitoliumban :D

  Jó lenne ha egyesek túl tennék magukat a 70-es éveken.Nem kell már piros alsó gatya(egyrészt ma már röhejes meg elavult) meg “mézes-mázas,happy és mosoly minden körülöttünk”ábrázolás mert ez ma már bullshit,mese.Henry Cavill karaktere így is remény keltő volt sokaknak.De,hogy megnyugtassam a kedves kommentelőt a macska mentés a fáról elmaradt de mosolygot mindkét filmben nem egyszer :)

 41. Mekare
  Az a vicc hogy amit Justice League címen felböfögtek legutóbb annál még ez is sokkal jobb lenne. :D

 42. a piros gatya lenne a legkevesebb, amin kiakadnék, ha véletlen visszatérnének hozzá. nem volt semmi gond a látvánnyal a régi filmekben sem az akkori filmekhez képest, ahogy a mostanival sincs baj, ha csak azt nézzük.
  ha viszont túl látunk a látványorgián és a régi bugyuta, aranyos sztorikat próbáljuk összevetni a legutóbbi próbálkozásokkal, elég kevés a különbség minőségileg, mindkettő hulladék, csak a réginek legalább volt köze a forráshoz és lineárisan végig vitt egy következetes történetet, ahelyett, hogy egy 2 órás videóklipp szinten ragadt volna.

 43. Milyen történetbeli hiányosságokat véltél felfedezni a MoS-ben?Konkrétumokat írj

 44. T: a vicc az, hogy szeretem én azt a régit is tudod… persze máshogy mint,amikor elöször láttam gyerekként. Az is Egy Superman volt, sőt nem is baj, hogy úgy kezdték el a dolgokat, ahogy …mivel Wonder Womanek is ez volt az első mozifilmje vele sem bánom. Annak a kornak az megfelelő volt, viszont a Man of Steelnek köszönhetően nagyon sokan szerették meg a karaktert újra, jobban,mint valaha vagy pont amiatt csak, lehet, hogy,ebben ti nem vagytok benne, nyilván nem is lehet mindenki, de attól még sokan mások igen. Nem mindenki hallatja a hangját, főleg ha pozitívabb dolgokról van szó, üdv az interneten, de manapság már egy valós beszélgetésben se meri már odabökni valaki, hogy amúgy tudom, hogy ti szidjátok, de nekem tetszett…jajj már elmegyek másfelé :D eleve máshogy állhatunk a dolgokhoz ezzel, mert hiába tetszett kiskoromban az a Superman, olyan nagyon sosem érintett meg, mint most, nem találom annyira hősiesnek, már mint ezt. Egyszerűbb világban kellett élnie, persze hogy egyszerűbbek voltak a dolgai, úgy értem könnyen mosolygod végig a filmet, ha majdnem mindenki instant elfogad és izgalmasnak tartja, hogy ott vagy és a cikkekben azt olvasod magadról, hogy milyen ügyesen mentetted meg a cicát a fáról, ezzel szemben ezt a Superman ebben a világban kevesebb mosolygásért büntetni furcsa nekem. Ha ő lementi a cicát abból nemcsak olyan cikkek lesznek, hogy “sexy alien saved my pussy” höhö, hanem hogy mi lesz, ha ez az idegen ellenünk fordul, honnan tudjuk, hogy legközelebb nem eszi meg, megmentette a cucát, de közben letört egy ágat… most ez a cicapélda egy nagyon leegyszerűsített cucc, de tudod mit akarok vele mondani. Tulajdonképpen mindkét Superman ugyanaz, de a világ körülöttük más, olyan mint a miénk és bocs az ilyen,nem mosolyogna annyit Superman benne, nemcsak maga miatt, csak elég lenne körbenéznie a világban és politikailag nem avatkozna be, hogy diktátorként békét teremtsen (azok más történetek hehe) és hátmert nem pszichopata :D Az meg hogy már nem érzel úgy, mint akkor mikor gyerek voltál annak nagyon egyszerű oka van, már nem vagy az, a nosztalgia ereje. Szóval nekem személyesen jobban bejön egy olyan hős, aki akkor sem adja fel, amikor nem elég, hogy nyakig ér a szar, de még hullámzik is, mint az aki végigmosolyogja a szép időket. Amikor még néztem a Supergirl volt benne az a srác a Teen Wolfból és ő játszotta Supermant a sok mosoly panasz miatt iszonyat túlkompenzált és kurvacreepy volt :DD

  MrAndree: akarod mondani a Josstice Leaguenél? :DD lehet…engem kellett volna hívniuk Whedon helyett, legalább az annyira szar, hogy már jó kategória lett volna és én a bajusz simán benn hagyom a BvSben úgy is megmentette a mexikói kislányt Sups még egy sombrerot is raktam volna rá, odaböktem volna Trumpnak a mexikói Supermannel :DDD

 45. A probléma gyökere az, hogy mocskosul karakteridegen Snyder Supermanje. Ahelyett, hogy mosolyogva segítene az embereken, csak szenved attól, hogy jajj, neki most itt má’ megin’ meg kell mentenie őket. Ezt ugye pont így találták ki, mert hogy milyen sikeres volt a Batman trilógia is, meg a Marvel nem így csinálja, milyen jó kis kontraszt lesz, és majd dőlnek a népek.
  Csakhogy fordítva ültek a lovon, ez volt a kiindulópont, és erre az alapötletre próbáltak valamit ráhúzni, ahelyett, hogy kerítettek volna egy jó forgatókönyvet, ami valamennyire ebbe az irányba mutat.

  Meg is lett az eredménye, Snyder sajnos nem olyan kaliber, hogy tudott volna ezzel bármit is kezdeni, azaz nem sikerült elfogadhatóvá tenni a karaktert, nem következett értelmesen a forgatókönyvből, hogy miért ilyen Superman. Ez az oka, hogy a legtöbb embernek nem veszi be a gyomra ezt a citromba harapott Kal-Elt…

 46. @Clark
  most azt kéred boncoljam szét az egyetlen filmet, amit szeretek a DCEU-ban. azt kérded, hogy milyen történetbeli hiányosságok vannak, de hiába raksz hozzá még 30 percet, még egy órát, valamihez, ami egy fasság, az attól még nem lesz jobb.

  minden ami nekem tetszett a MoS-ben, azok pont azok, amik nem illenek Superman-hez. Nekem például rohadtul bejön ahogy keresztül ütik egymást az épületeken, vagy hogy gyermeteg bosszúból széhajtogat egy kamiont a kocsma előtt, vagy hogy a pszichopata nevelőapja azt mondja, hogy inkább hagyjon egy busznyi gyereket megdögleni, minthogy megmentse őket és felfedje a kilétét, aki utána egy kutya miatt feláldozza magát és hagyja, hogy a felesége és a fia is végignézze a halálát, csak mert szerinte bárki is észrevenné, ahogy egy töredék másodperc alatt megmenti Clark.
  Ez mind szép és jó, de azért mert szeretem a Dragon Ballt is és az Avengers-t is, és ez kb. pont ugyanaz volt, de Superman-től nem azt várná az ember, hogy civilek száz ezreit kockáztassa csak azért és több pusztítást okozzon, mint maga az ellenfél.

  Ezentúl az egész film teli van plot hole-lal. több oldalon keresztül lehetne boncolni ezt az 5 éves filmet, de ezerszer leírták már mások is. Szeretjük a MoS-t (bármikor megnézem azt a pusztítást), de mint superman film, egy óriási baklövés.

 47. Ezzel egyetértek, hogy ahhoz már én is fáradt vagyok, hogy mindennap megbeszéljem valakivel szerinte miért az és szerintem miért nem baklövés, ráadásul már évek óta, akit igazán érdekelik ezek a dolgok azok találnak már rengeteg elemzést róla,sőt videósakat is, podcastokat, mint a manofsteelanswers és hasonlók, de szerintem van annyira makacs mindenki már, hogy ne győzze meg senki.Ma én is nagyon belefáradtam, de sikerült felölteni az elemeimet az alsónadrágos,cicás,metoos trollkodásommal :DD Azért 10 év múlva lenne érdekes visszatérni erre igazán és ahogy elnézem még mindig beszédtéma lesz akkor is :D

 48. Ez a Batman film addig érdekelt amíg úgy volt, hogy Gézánk írja és rendezi. Amióta kibabráltak vele azt kívánom mielőbb lépjen a szerepből és csinálja a A vád tanúja remake-et.

 49. Ben Affleck a legrosszabb Batman valaha. Bojlertestű, tokás, őszül már, nem is értem, hogyan tudták becastingolni. Egy solo Batman-filmet megnéznék, de bízzák rá Nolanra az istenért! És szerezzenek egy harmincas kockahasat hozzá.

 50. Szerintem akármit mondtok az összes dc film nagyon jó volt, clarkkal és apával néztük őket és mindhármunknak nagyon tetszett mindegyik.

 51. Tükör
  és?A Dark Knight is,a Civil War is tele van plot hole-al.hogy a star wars filmekről ne is beszéljek.

  Példa:Batman és Rachel 60 métert zuhanás után egy autó tetején landolnak.semmi bajuk.

  Aztán.

  Kinyirják a rendőrfönökőt,felrobbantják a birónőt a gecibe majd másnap vigan felvonul a polgármester szabad célpontként bárkinek??wtf?

  Joker elküldi Batmant a címre ahol Rachel tartózkodik,Gordonék mennek Dentért.Hogy a faszba nem gondoltak arra,hogy nem e át basszabőket?

 52. attól még, hogy más film is rossz vagy vannak benne hibák, az nem javít egy adott film megítélésén.

 53. Persze,csak a “plot hole” nem érv arra,hogy a Man of Steel rossz film.blockbusterek szintjén még az okosabbak közé raknám inkább.

 54. “Joker elküldi Batmant a címre ahol Rachel tartózkodik,Gordonék mennek Dentért.Hogy a faszba nem gondoltak arra,hogy nem e át basszabőket?”
  Ott szerintem Joker arra hajazott, hogy Dentet kell megmenteni, a nagy embert, de megmutatja Batmannek, hogy mégis Rachelt választja, hiszen tudja, hogy szereti és Bat ebből indul ki. Mindegy, ezen csak elmélkedni lehet.
  —-

  Én régebben elég sokat olvastam Comic-okat, DCben főleg Batmant de néha Supermant is. Miután megcsinálták ezt a FlashPoint és 52-es csavart, vagyis újrakreálták a karaktereket, akkor a mindig mosolygó, mindig tökéletes, mindig a helyes és becsületes utat választó, mindig kiscserkész természetű Supermanből, komoly, lelkileg kicsit sérült, néha grumpy, morált megkérdőjelező karaktert csináltak. És ezt a karaktert vitték át mozivászonra is. Ha ebből indulunk ki, akkor a célt elérték, mert nagyon hasonlít a mostani képregényhez Szupi.

  Ehhez hasonlót csinált a Marvel is az Ultimate sorozattal, hirtelen már senki sem lett tökéletes, és a Marvel Szupi megfelelője, Captain America is néha köcsög volt az Ultimateben, káromkodott, ölt, nem volt teljesen tiszta, nem volt már kiscserkész, aki mindig morálisan helyes döntéseket hoz.

  Ez a két akció Marvel és DCnél ugyan akkor volt kb, gondolom leültek az okosok és megbeszélték, hogy a mai kölykök nem tudnak azonosulni a tökéletes szuperhősökkel, adjunk nekik valami óriás hibát ami nagyon megkeseríti az életét és erre építjük a sztorit, hogy lássák a kölykök, hogy a szuperhősök sem tökéletesek, ugyanolyan problémájuk van mint nekik és emellett mégis szuperek. (folyton ideges/morálisan törékeny/szexista/alkoholista/meleg/rasszista/depressziós/anyuka-apuka nem szereti/szexmániás/elvált/megcsalt/bezárkózó és még sorolhatnám)

  Az ötlet nem rossz, hogy emberibbé tesszük a túl tökéletes szuperhősöket, adunk nekik egy emberi oldalt, de túlzásba vitték néha. És ennek eredménye egy JL-Film szerű Flash, aki heti három terápiára szorulna így első ránézésre és elképzelem, hogy otthon ül a sarokban és zokog a sok trauma miatt. HA! HA az igazi világot nézzük, akkor el tudom képzelni, hogy egy igazi ember ezt csinálná. DE ő egy szuperhős! Én ha egy szuperhőst akarok látni, akkor azt akarom látni, hogy annak ellenére, hogy miket élt át, mégis morálisan tiszta, egyenes háttal áll, ha kell odafordítja a másik orcáját is. Én egy kiscserkészt akarok látni, egy olyan szuperhőst, aki a sok BS ellenére túltette magát a traumán. Motiváció kell és nem tükörkép az emberiségről.

  Igen, lehet ez a kép sok embernek bejön, lehet a depis gyerekeknek ilyen hősök kellenek, lehet emiatt dicsérik a filmeket, de én pont emiatt nem tudom. Ez saját vélemény. Ezért imádtam SonGokut is (valaki előttem írta), aki mindig mosolyogva legyőzte az erősebbet, még ha sok lyuk volt a történetben, nem az volt a lényeg, hanem hogy a jó, elveit betartva, mosolyogva, felülkerekedett a gonoszon.

  Másik: ott van Batman és Wolverine (vagy akár Pókember), akik millió traumán átmentek és mégis volt egy moráljuk, egy megtörhetetlen lelkük, egy szabályuk és még ha ez azt jelenti, hogy meghalnak, akkor is betartják. És ezért ők a legnépszerűbb karakterek! Nem a képességük miatt, hanem az elvük miatt!

  Ahogy előttem írták, Szuperman meg képes volt fél várost elpusztítani a küzdelemben. Még egy Batman is inkább saját életét kockáztatva azon lett volna, hogy kicsalja az ellent a városból, minthogy hagyja, hogy az szétrombolja a várost.
  Az egy gyerekben nem marad meg, hogy csihi-puhi, szétverjük a várost, egy gyerekben (és felnőttben) az marad meg, hogy minden erején a szuperhős azon volt, hogy megmentse a lakosokat! Mert az teszi szuperré!

 55. Clark
  Most őszintén. Sztem már lejött, hogy Dc rajongo vok. 95 ota képregény gyüjtö. A BvS az egyik kedvenc filmem, igen tényleg. Kb havinta nézem amiota kint van.
  De a Jl értékelhetetlen, föleg annak aki szereti a Dc t. Nincs benne karakter hü karakter. Borzasztó történet, gagyi akcio jelenetek. És elképesztöen rossz, vicceskedö, tátott szájjal nézö Batman. Ezt a filmet elb@szták. Innen kb a többi nem.is érdekel ezekkel a karakterekkel.
  Talán a batman film, mert Reevs az egyik kedvencem.
  Totál elölről kéne minden.
  És nem ilyen akcio központu, hanem inkább emberi drámák, kissebb költségvetéssel. Marvellel fölös versenyezni, más a közönség, pont mint a képregényeknél. Itt is sokkal komolyabb, felnőttebb történetek kellenek.

  Úgyhogy Clark, ha te tényleg szereted ezeket a karaktereket, akkor ezt engedd el, ez nem vesz el semmit az értékükböl.

 56. T: Meglepődnél a mai gyerekeken, figyelmesebbek, mint gondolnád. Nagyon a nosztalgiavonat se korlátozza be őket. Szerintem pontosan tudják, hogy mekkorák voltak az erőfölények és lehet pont eltudják fogadni, amikor ekkora erejű lények harcolnak 1v1-ben vagy 2v1ben akkor nem az lesz a maximum, hogy betörik egy ablak a sarki fűszeresnél. Meg szerintem az sem okoz nekik akadályt, hogy felismerjék, hogy Zod nem maradt volna békésen harcolni egy szép kis mezőn, hanem minél több rombolást szeretni végezni, mivel épp depis gyerek időszakát éli, mint én is :D még berakok egy videót majd, vagy elfogadják vagy nem, de csak mert hosszasan tényleg felesleges erről írogatnom, 5 éves a film, még nekem sincs mindennap kedvem kisregényt írni róla, pedig én olyannal foglalkoznék amit szeretek.

  Lordboxi: Neked pont az elvileg jövő mellékág létezéséért kéne szurkolni, ahhoz nem kell, hogy ezt rebootolják, ami amúgy nem segítene semmin. Ha az az is lesz, amiért állítólag készül, akkor be kell támogatni a Joker filmet, még ha épp nem is azzal a karakterrel szeretnéd ezt esetleg, de magáért a hozzáállásért és stílusért, hogyna működik most jöjjön egy xy (helyettesítsd be a kedvenceddel). Mire moziba mennénk rá kiderül mennyire igaz, ami a címke mögött van, de elvileg megvan rá a szándék. Én nagyon örülnék annak a labelnek, közben meg annak, hogy végre Aquamannek is van filmje és nem zavarják egymást.

 57. Mekare.
  Az nem zavarta őket mikor a multimilliárdos Tony Stark az évek óta tevékenykedő Avengers tagjaként kiirtott gondatlanságból egy kisvárosnyi embert.Majd a Civil Warban elmorzsolt egy könycseppet egy egyetemista miatt.Röhej!New York leamortizálása után az Avengesrt már minimum az Ultronban elökellet volna venni és orrukra koppintani,hogy ez így nem okés.

 58. Clark: Éngömet az nem érdekel :D más karakter, inkább már akkor a Steve, de még az se, ez tök felesleges

 59. OFF

  @Mekare
  te nem akarsz erről beszélni, de beraksz két videót triggerelni, na mindegy, ezt azért még leírom.

  megnéztem mindkettőt, mert nyitott vagyok mindenre, szeretnék én is végre egy logikus és következes véleményt látni arról, hogy mi a jó ezekben a filmekben (azon kívül, hogy a kedvenc karaktereimről mintázták a főszereplőket).

  első videó: nem is arról beszélt senki, hogy a gravitációs fegyver okozott nagy károkat soha, hanem arról, amikor konkrétan a két kriptoni harcol egymással civilek között, nem evakuált területeken (keress rá a harcra, ha már nem emlékszel). zodnak is sokkal előnyösebb lett volna supermant minél távolabb tartani a fegyvertől, mert zodnak nem kell ott lennie, hogy az működjön és elvégezze a dolgát, ha superman/zod kiviszi a harcot a városból, akkor is pár nano szekundum alatt visszatért volna a fegyverhez bármelyik, nem kellett volna extra pusztítást végezni. zodnak nem is lett volna célja, hogy leromboljon bármit, mert a fegyver úgyis elintéz mindent. logikusan következtetve abból ahogy az épületekbe csapódnak szerintem a harcuk több kárt okozott és civiláldozatot követelt önmagában, mint a fegyver, de legalább látványos volt. szóval igazából csináltak egy videót, hogy megmagyarázzanak valamit, ami eddig se kívánt magyarázatot. a fegyver által végzett pusztítást senki nem róná fel supermannek, akkor se, ha háromszor ekkora pusztítást végez.

  a másik csatornáról meg jobb, ha leiratkozol szerintem, mert a srác úgy próbál reagálni a kritikákra (amik nem feltétlen jogosak), hogy bevág mindenre egy jelenetet, amivel még több probléma van, mint azzal, amire reagál, de mégis úgy kezeli, mintha teljesen logikus lenne, ami történik. mindegyikre, de például az, amikor szuperman próbál segítséget kérni batmantől, elmondhatta volna úgyis, hogy a levegőben marad (egy csapda se élesült volna, és batman se támadt rá még, amíg nem közelített) vagy amikor konkrétan a srác kijelenti, hogy ez már nem batman, és ez még nem superman, világos, hogy nem azok a karakterek, amiket várnánk (nem ez a probléma), de ennek mégis mi a franc értelme volt a rendező vagy az írók részéről? a JLA-nak alapból nem egy TDKR batmannel kellene megalakulnia, a film annak áldozatául esett, hogy ők mindenképp egy harcot akartak a kettő között kihozni és nem akarták megvárni amikor már valódi okuk lehetett volna rá, azon kívül, hogy ez most egy idegen és bármikor elpusztíthatja a világot (feltételezve), de ezen kívül semmit se tudni róla. a TDKR lehet egy képregény, vagy egy animációs film, de mégis logikusabb és emberközelibben indokolja meg a harcot két karakter között, akik jól ismerik egymást évtizedek óta (jóval a JLA események után).

 60. tükör:
  Whá hát bocs nem gondoltam, hogy ennyire triggerel a videó :D, de mivel jelentős részével egyetértek, vagy valamilyen formában már leírtam többször is az évek alatt (itt is), inkább berakom már, mint tépem a szám tök fölöslegesen, aztán meg ki tudja kinek tetszik meg ez vagy az egy-két csatornán. A podcastot szeretem a legjobban, mert munka mellé hallgatom, de megértem hogy miért nem akar valaki rengeteg órányi adagot végighallgatni egy olyan filmről, ami nem tetszik neki, én lennék a legboldogabb, ha akinek nem tetszett vagy nem érdekli nem is foglalkozna már vele tovább. Nyilván olyan filmről, ami nem tetszett korábban sem írtam kisregényt ennyiszer.

  Tudom, hogy nem arról beszélt senki, hogy a gravitációs fegyver okozott nagy károkat, de mivel ilyenek voltak már korábban “Ahogy előttem írták, Szuperman meg képes volt fél várost elpusztítani a küzdelemben” ezért azzal a célzattal is tettem be, mert a városból kevesebb van elpusztítva és nem értékelem a költői túlzásokat minden esetben, másrészt meg szerintem a város végső látképében egyszerűen igazságtalanság mindent Superman számlájára írni. Nem okozott minden kárt a Gravitációs fegyver, de jó sokat.
  Amikor Zod és Kal-El végső harca volt pedig már mindkét gépezet elpusztult, addig nem is verekedett vele Zod 1v1ben, amíg ez nem történt meg. Az elsőt (és az volt egy olyan momentum, amire a gyerekek pl emlékezni fognak úgy ahogy T szeretné) ugye Sups intézte el kb a Föld másik oldalán, a második ugye a fantom zónába került át, eleve a vadászgépek is rombolták a várost és a katonaság a próbálkozásaival. Szóval Zodnak a harcban abszolút nem volt már semmilyen veszítenivalója ott, konkrétan egy ilyen szöveg után kezdenek neki a harcnak:
  Look at this. We could have built a new Krypton in this squalor, but you chose the humans over us. I exist only to protect Krypton. That is the sole purpose for which I was born. And every action I take, no matter how violent or how cruel, is for the greater good of my people. And now… I have no people. My soul, that is what you have taken from me!
  Itt már nem kellett semmilyen gépekkel törődnie, nem maradt mása csak hogy visszaadja az érzést.

  A másikra, a JL nem is egy “TDKR” Batmannel alapult meg, mert eleve azért alapult meg, mert ez a “TDKR” Batman megváltozott mire elértünk a film végére. Ha a levegőben marad még az a pici harc sincs :D, és mivel Batman ellopta Lex minden adatát (akiről tudjuk, hogy tud az ólomról, mert a tolókocsiban is az volt), joggal gondolhatjuk, hogy a dolgok akár ólommal voltak lefedve, elvégre Batmanről beszélünk, van rá pénze. Szóval miért ne szállt volna le, nem látta.De ha ezt ki is zárnánk, nem épp úgy állt a kapcsolatuk, hogy istenségként próbálja meggyőzni a segítségből, úgy se hallgatott volna rá onnan Batman, annyira dehumanizálta.
  A harc meg ki mit preferál, szeretem én a másik oldalát is, de ha választanom kell, mindig amellett vagyok előbb, hogy a kevésbé ismertségből harcoljanak előbb hősök, mint barátság után. Kivéve persze a szokásos agymosás és egyéb sztorik. Meg nem is vagyok túl nagy fanja a kormányokkal való túl nagy együttműködésnek se, mondjuk a TDKR-t tényleg újra kell olvasnom ez nagyon igaz, mert már nagyon rég volt meg, kíváncsi vagyok Miller mit hoz ki a DC Black Superman sztorijából viszont, majd azelőtt újrázok.

  Nézd mit tettél kisregényt írtam megint…ahh shameee :D

 61. ja, de amúgy köszi, mert eddig emlékeim szerint senki nem mondta a miért nem maradt fenn a levegőben dolgot így nem is gondolkoztam az ólmos cuccon :) a többi szeren, az tudtam, hogy a tetőn lévő gránát az olyan volt, hogy ne lásson át rajta, de az eszembe se jutott, hogy a többin lehetne (még ha más nem is fogadja el, ez ilyen önmagamnak öröm) szóval köszi :D

 62. rosszul emlékeztem a MOSnál akkor, azt hittem még közben volt a harc. azt nem mondom, hogy meggyöztél, miért kell nekik a városban rombolni, de így érthető zod miért szarik az egészre, akkor csak szuperman volt hülye :/

  de viszont pont úgy állt a kapcsolatuk, hogy miért bízna superman batman-ben, semmi oka nem volt, hogy leszálljon, amíg nem tudja bízhat-e benne (főleg azok után, hogy még a saját fajtája is ellene ment és az emberek se mind úgy tekintettek rá, hogy ő a megváltó). az meg, hogy ez a batman, hogyan viselkedett, teljesen abszúrd, persze ebbe a világba beleillik, hogy gondolkodás nélkül nekimegy mindenkinek, mert már robinja sincs, meg lex is levelekkel zaklatja, de ez egy rosszul felépített világ volt alapból, erre akarok kilyukadni. én inkább amellett lettem volna, hogy előbb tudjon meg róla mindent, ne csak azt, hogy a média szerint veszélyes és hogy hogyan kell megölni.

  de akkor se akarok rebootot még mindig, javítsák ki reboot nélkül ezt, hogy nekem is tetszen meg nektek is :D
  én sem akarom, hogy folyamatosan vigyorogjanak, mint a tejbetök és szar poénokat szórjanak, mint a JL-ben (ebben egyetértünk), de BvS-es egyik fejjel megy a falnak a másik meg egy naív barom dolgot is el kell felejteniük, ezek felnőtt emberek (eredetileg géniuszok lennének), nem tinédzserek. és tök rendes voltam, hogy a ripacs lex-ről még egy szót se írtam :D

 63. Igen,a miért bízott volna annyira Batmanben Superman, hogy leszálljon kérdést én inkább arról az oldalról nézném az ő esetében, hogy miért gondolta volna Superman, hogy veszélyben lehet egy kicsit is, ha leszáll? Azért ezt a fajta felkészültséget nem látta, nem láthatta jönni, ami itt nem olyan gáz szerintem, mintha hosszú évek közös együttműködése után ne tartott volna valamilyen taktikai előnytől, amit Batman maga mellé fordítana.
  A romboláshoz még annyit miután megbeszéltük, hogy Zod pusztítani akart és nem érdekelték már a gépek, a harc nagyrészét erősen ő irányította is Sups ugye legtöbbször üldözte, vagy épp hozzácsapódott valaminek, amihez hozzávágták, és ugye Zod minél nagyobb pusztítást akart végezni, sikerrel. Az, hogy megjárták az űrt sem segített túl sokat, ami azt illeti még a pluszban becsapódó műhold se tehetett jót senki üzletének :D Dehogy modndjak olyat is, ami nekem sem tetszett a csatában az az a rész, amikor hozzácsapják a kamiont és átugrik felette, ami ugye látványosan felrobban. Pl ott én azt úgy oldottam volna meg, hogy megpróbálja megállítani ez sikerül is, de mondjuk Zod simán felrobbantja akkor heat visionnel.
  A csata végén pedig az én meglátásomban (de ez csak ilyen extra) Zod már megakart halni, hiszen elveszítette a születésével megkapott egyetlen életcélt is, csak erre még odabökésként a lehető legjobb módot választotta, kényszeresen bemocskolva Sups kezét és elérve, hogy mégegyszer választania kelljen az emberek és az őshaza között, hogy tényleg ő legyen Kripton utolsó fia.
  Batmanről is van ilyen videó, mert már megint csak ömlengek és tök mindegy, de ha triggerel, akkor ne nézd meg :DD nem fontos azért ennyire
  Meggyőződésem, hogyha kitudták volna várni az eltervezett folyamatot belebizgerálás nélkül egy olyan filmet kaphattunk volna, lehet már csak a két részes JLtől, ami hasonló lett volna mindenki elképzeléséhez és páran utólagosan átértékelték volna az utat odáig, a tiédhez is, a nosztalgikusabbaknak is. Pl ebben a JLben ami benn maradt Snydertől és biztosra tudjuk, hogy az övé mert van BTS, az a nosztalgiásoknak is ajándékozó, széthúzza az inget a kosztüm felett klasszikus jelenet pl, amit lehet Whedonhoz gondoltak, pedig az arca is rendben van szegény Henrynek :(

 64. nekem is a lexcorp kamionos jelenet égett be a legjobban az emlékeimbe, hogy superman csak simán átugorja, közben meg ott civilek szaladgálnak a környéken. még csak hátra se néz, hogy hú ba..remélem nem volt ott senki…igen, megfoghatta volna, amit zod felrobbant VAGY ő is felrobbanthatta volna becsapódás előtt, esetleg lefagyasztja és akkor még csak nem is robban, csak széttörik (???)
  a végén meg, nem mintha zod nem tudta volna a szemgolyóit arrébb mozdítani, ha ki akarta volna nyírni a civileket (hiába mondott bármit is ott), nem rémlik hogy szándékosan egyetlen civilt is kinyírt volna az egész filmben Jor El-en kívül. csupán feltételezzük, hogy ha életben marad rosszabb lett volna, de ez alapján, akkor superman karakterfejlődése olyan irányba kellene menjen, mint az injustice-ban…ezért is érzem úgy, hogy azt se tudta snyder, hogy most melyik supermant vagy batmant, vagy történetet akarja egyáltalán megfilmesíteni, mindenből vett egy kicsit és ezért is olyan zavaros az eredmény.

 65. Zodról a csata végén már leírtam mit gondolok, ha kinyírja a családot ott Sups csak bosszúból ölhetné meg, azt meg nem is kell, mert elég befenyegetni, amit meg is tett, mert megígérte, hogy nem fog leállni. Legalábbis én így látom. Aktívan azelőtt meg nem kellett neki, kiszemelt célpontokkal foglalkozni, mert ugye a rombolást végezve ölte meg őket, benn épületekben stb, pl a BvSben Jack meg a többi Wayne munkás is neki köszönhetően veszik oda, ugye ott volt az a rész, hogy szétcseszte az irodaházat heat visionnel, neki volt vastagabb, nem annyira koncentrál, mármint akkor a harc közben így ölt, legtöbbször amúgy is repültek nem álltak úgy emberek, mint a család esetében. Nagy számokkal tolta, nem egyenként robbantgatott kocsit, mint Zod a Superman 2ben, nem tudom ők mit csináltak volna nagyobb költségvetéssel meg ezzel a technikával anno, kár hogy ezt már lecsekkolni nem lehet

  El is ment volna a karakterfejlődése egy alternatív világban az elvesztett Lois után, ezt láttuk a BvS-ben, a JLben is kaptunk volna betekintést a Knightmarebe, de kivágták grrr. Azt hiszem Cyborgnak jött volna és később emiatt lett volna az, hogy a védelmi rendszere meggárgyul Supermantől. Remélem egyszer megnézzük az eredeti verziót és arról is írhatok kisregényt :DDD
  Inkább számomra az a baj, hogy mindezt nem fejezhette be, mert összeálltak volna a dolgok, de már ha eleve megkapjuk is az eredeti verziót, akkor is még forgatás előtt két részesnek szánta a JL filmet ugye.
  Na produktívabban kell tölteni az estét, megyek filmezni, de amúgy jót beszélgettünk :)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.