The Darkest Minds-előzetes: amikor azt hittük a YA-nak befellegzett

A Maze Runner utolsó részének bukása után azt hittük, hogy a YA, young adult, avagy ifjúsági regények feldolgozásának vége. A Twilight-Hunger Games duó hatalmas bevételei már a múltba vésznek, a stílus láthatóan haldoklik, erre jönnek a legsötétebbek. A Sötét elmék könyveket dolgozzák majd fel ebben a franchiseban. Az első rész tuti kijött magyarul, itt a leírása.

Amikor Ruby a tizedik születésnapján felébredt, valami megváltozott. Olyan nyugtalanító dolog történt, hogy a szülei bezárják Rubyt a garázsba és a rendőrséget hívják. Olyasmi történt, aminek következményeként Thurmondba, a kormány brutális rehabilitációs táborába küldik. Túlélte a titokzatos betegséget, amelybe az amerikai gyerekek többsége belehalt, de mellékhatásként nála és másoknál is valami sokkal rosszabb tulajdonság fejlődött ki: félelmetes képesség, amelyet képtelenek uralni. A tizenhat éves Ruby most a veszélyesek egyike. Amikor az igazság kiderül, Ruby kis híján életét veszti Thurmondban. De sikerül elmenekülnie. Szökésben van és kétségbeesetten igyekszik eljutni a hozzá hasonló gyerekek egyetlen biztonságos menedékébe, az East River-hez.

Ezt kis módosítással, de mintha láthattuk volna tavaly Logan címmel. Persze csak viccelek. Aki bírja a stílust, az már az epic zene közben mutogatott hősies mutáns megváltozott tinik akciózása közben is elmorzsolhat egy könnycseppet. Amúgy nem tűnik annyira rossznak, mint a Fifth Wave vagy mi volt az.

Gondolom a könyv válaszol rá, de mi a fene van ha felnőnek? Ha Ruby 16 évesen menekülget, akkor a 18 elérésekor kikapcsol a képessége? A táborokban csak ezt az áthidaló időszakot akarják kivárni a felnőttek? A poszter alatt ott a trailer.

5 hozzászólás a “The Darkest Minds-előzetes: amikor azt hittük a YA-nak befellegzett” bejegyzéshez

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.