RP1

Még egy semmi.

Talán pont ezért sem ugrottam neki ennek az írásnak rögtön, hiszen már így is beleöltem utazással majdnem 4 órát, amit sosem kapok vissza. Nem bántóan rossz a Ready Player One, de közel sincs bármilyen kiemelkedő teljesítményhez. Természetesen a popcorn stíluson belül, mielőtt valaki betámad a köldöknézéssel.

Arra jutottam, hogy ha nem lenne ez a 2004-ben, a máig remek Spider Man 2 képregényfilm premierjének hónapjában indult blog, aminek az alapjai valahova a Neuromancerhez vezethetőek vissza, hiszen harcolni kell a Wintermute által írt AI cikkek ellen – viccet félretéve, nagyon durva már milyen cikkeket csinálnak mesterséges intelligenciával –, akkor lehet el sem mentem volna a Ready Player One-ra. Pont olyan volt, mint amit az előzetesek sugalltak. Akiknek a trailerek tetszettek, az… már látta.

Az előbbi hülyeséggel, bár több popkult említés kellett volna bele, arra akartam rámutatni, hogy mennyire semmilyen az egész. Egy film nem attól lesz ütős, hogy tele van utalással, és ennél szinte mindenki azokat emlegeti, mert a drámai szál nem működik. Pedig abban még erősítettek is a könyvhöz képest Spielberg meg az írói. Csak közben kinyírtak minden mást.

Valójában nem akarok sokat sírni azon, hogy a könyv így meg úgy, mert az sem erős ám, sőt. És mozgóképen ott volt az az előny, hogy amit oldalakon át csak sorolgat az író, az itt kevésbé idegesítő, hiszen vizuálisan megmutatják és kész. Ellenben ha már Spielberg a rendezője, akkor a kaland résznek erősebbnek kellett volna lenni. Ez tette a tipikus YA regényekhez képest kicsit mássá a könyvet. Itt is megvan a siralmas jövőkép, ahol az emberek már csak menekülnek a valóságtól, és csak pár optimista fiatal küzd a jobb jövőért, viszont mellette volt egy Nemzet aranya szintű “ez a nyom erre vezet, amiből amaz következik” stílusú kirakós is. Nem volt bonyolult, de a látottaknál érdekesebb volt. Itt meg maga a kutatás halál egyszerű és agyon is vágott lett. Konkrétan a NyV podcastban azt hoztam fel, hogy már az első nap tolatott volna valaki egy online multiplayerben. A könyvben érthető volt, hogy miért nem találták meg az első kulcsot, de itt nem. Tipikusan olyasvalaki csinálta a film forgatókönyvét, aki nem szokott online játszani. És ez még sokszor tetten érhető volt amúgy.

Mindent beáldoztak annak az oltárán, hogy a dráma erősebb legyen. Ami valamennyire kellett is, hiszen a megbánás sokkal felnőttesebb téma, mint amit a lapokon olvashattunk anno. A gond, hogy ezt nem sikerült jól becsomagolni, hogy a végső csatáról, és az IRL részről már ne is beszéljünk. Ismét csak oda értem, hogy nem tudott kiemelkedni a Ready Player One. Van pár jó pillanata, de inkább unalmas, mint izgalmas. És értem, hogy a VR rész miért nézett így ki, tök jól el is fértek oda a popkult utalások, nem lógtak ki, logikusak voltak, viszont az egész úgy nézett ki, mint valami videójáték átkötő animáció olyan ember kezéből, akinek nincs igazi filmes tapasztalata. Érdekes, hogy a TinTin is sokszor volt videójátékos, főleg a fizika hiánya tűnhetett fel, ott mégis érezte Spielberg a határt. Itt nem.

Arról nem is beszélve, hogy ha jobban belegondolunk, akkor pont a nosztalgia kritikája lehetett volna ez az adaptáció. Ehelyett fogták a sok utalást, de semmi újat nem mashupoltak belőle. Itt a jövő, ahol mindenki a múltban él a jelen helyett, és ennek tapsoljunk is.

45 hozzászólás a “RP1” bejegyzéshez

 1. Szívemből szóltál.Tökéletesen egyetértek a kritikával.Más fórumokon magasztalják a filmet,meg Spielberg urat.Ugyan már.Öreg szakáll kiégett,már nem tud olyan jó filmeket összehozni,mint anno.

 2. “Valójában nem akarok sokat sírni azon, hogy a könyv így meg úgy, mert az sem erős ám, sőt.”

  Akkor nem csak én nem estem seggre a könyvtől?

 3. “Nem bántóan rossz a Ready Player One, de közel sincs bármilyen kiemelkedő teljesítményhez.”

  Köszönöm, pontosan ez a véleményem!

  A megszámlálhatatlan popkult utalás az remek dolog, de ez nem feledteti sem azt, hogy a sztori lapos, és néhol csúnya lukak vannak benne, sem azt, hogy (ennek köszönhetően) a film a vége felé kezd picit unalmas lenni, sem pedig azt, hogy az egyetlen jó színészi teljesítmény Mark Rylance-é benne.

 4. “Konkrétan a NyV podcastban azt hoztam fel, hogy már az első nap tolatott volna valaki egy online multiplayerben.”

  Emellett:
  – A rendőrök az utolsó 5 percben tűnnek fel. Hol voltak végig, mialatt a Nagy Gonosz Vállalat gátlástalanul ölte az embereket?
  – Az alapfelállás ugye, hogy az Oasisben összetalálkozik 5 random ember. Hogy lehet az, hogy a film közepén rögtön megjelennek egy helyen. Mindannyian ugyanabban a városban élnek? Kicsit fura véletlen.

  Ja, és a Holy Handgranade miért nem adott “halleluja” hangot a robbanás előtt? Na és a keményvonalas nördök között miért nem volt egyetlen kövér, csúnya ember sem?

  Én is láttam, hogy mennyire elkezdték a filmet felmagasztalni a különféle fórumokon, de ezt mindössze annak tudom be, hogy ilyen világot élünk. Ennél sokkal ócskább filmeket is legalább ennyire agyonhájpolnak, legutóbb pl. a Black Panther-t.

 5. Könyvet nem olvastam, előzetesből is csak az elsőt láttam mielőtt beültem a moziba. A popcorn finom volt, a filmen nem unatkoztam, sokat nem vártam így nem is csalódtam.

 6. Én vagy kétszer háromszor azt éreztem hogy tekerjünk már bele mert mintha leült volna vagy fölösleges jelenetek tennének elénk ami nem segíti előrébb a cselekményt, de ez a teljes játékidőböl max 10 perc.

  33 éves fejjel kb. 14 éves gyerekként jöttem ki a moziból. Én nagyon jól szórakoztam. És a grafika igaz mintha csak egy játékátvezető videó lenne, de valami kibaszott gyönyörű.

  Vonakodva ültem be rá, de nekem megérte :)

 7. Pár kérdés ötlött fel bennem azon kívül, hogy a film nevetséges, üres és totál cringy volt:
  – ehhez a középszarhoz minek kellett Spielberg neve?
  – mi volt ebben spielbergi?
  – komolyan éltetik a filmet? pedig nem is volt pc…

  Amit még szerintem eltoltak azon túl, hogy semmitmondó volt és rém egyszerű az a casting. Én kapartam a karfát amikor az élőszereplős jeleneteket kellett nézni. Ez a gyerek legalább olyan idegesítő tehetségtelen és ronda mint mondjuk Redmayne vagy Miles Teller.
  Ez a film tipikus esete annak mikor elvárások nélkül ülsz be a moziba még is csalódva jössz ki. Remélem nektek tetszett.

 8. “Ez a gyerek legalább olyan idegesítő tehetségtelen és ronda mint mondjuk Redmayne vagy Miles Teller.”

  Meg Ansel Elgort. Pláne! Jól nézünk ki, ha ők képviselik a hollywoodi sztárok következő generációját!

 9. Remekül szórakoztam a filmen, kikapcsolt kicsivel több mint 2 órára és mosolyogva jöttem ki a moziból. Továbbá feledtette a legutóbbi negatív mozis élményemet (The shape of water).

 10. Lekéstem a Black Panther-ről, ezt a valamit néztem meg helyette. Szóval most kérem vissza azt a 140 percet az életemből. Ilyen egy unalmas, semmilyen filmet. 10 perc után a végét vártam, de még jó sok volt belőle hátra. 3D-ben nyomták, aminek még mindig nem látom értelmét, de legalább a képminőségen ront. Mondjuk ez már nem a film hibája, csak általános kritika a 3D-nek. A premier napokban járunk és kb 10-en voltunk a teremben, ez is sokat elmond. Kétszer el tudtam mosolyodni a halálfej testű ürge beszólásain. Ennyi pozitívumot tudok felhozni.

 11. Én elvoltam vele, élveztem.
  Nem vagyok messze olyan olvasott, mint itt páran és tuti, hogy a szakmában is jobban benne vagytok, mint én, egy átlagos filmbuzi (kimondta, kimondta!)
  A dráma részével totál egyet értek, na meg igen, IRL ez lehetetlen gamer szempontból, elég felmenni VR chatre és meglátja mindenki, hogy milyen is az átlag player. Az a szeretlek jelenet pedig cringe áradat. Ott kicsit el is kenődtem, hogy ne már. Igen lehetne firtatni, hogy mi ez a civil hentelés, hol vannak a rendőrök, hol van az alap cég, adminok stb. Drámát megint kiemelném, hogy mennyire 0 , mert tényleg bántó volt,hogy

  SPOILER:

  meghal a nagynénje, de elrabolja a szerelme és már le sincs szarva az egész

  SPOILER OFF

  de biztos, hogy ez a film annak készült, mint aminek látjuk?

  A jelenlegi “filmes genre” újabb gyöngyszeme. Atom 80as évek, tele geek poénokkal, filmes, játékos utalásokkal, cameokkal egy laza tini-kalandban egy hatalmas feelgood érzésben. Nem azt mondom, hogy fú de kiemelkedő alkotás a filmgyártás történetében, nem fogom egy Blade Runner mellé rakni a “polcon”, de szerintem aminek szánták, abban jó lett.
  Volt baja, van baja, ettől függetlenül nagyon jól szórakoztam rajta.
  Írtad tegnap human a Jumanjit. Szerintem itt jobban működött a dolog,mint pl abban a filmben. Ott sokkal nagyobb volt nekem a cringe faktor meg a szájbarágós videó játék cuccok.
  Szerintem.

  ui: “Nosztalgia faktor” sokan ezt érezhették pl a SW:TFA-nal is?
  Jó volt látni azért a Firefly- Serenity hajót vagy csak a Ferris Bueller poén.. na meg még sok mást :D

 12. Már a trailer sem fogott meg. Szóval még nem láttam a filmet. De nem is vártam/várok tőle sokat. A beszámolók az utalásokat emelik ki. Én nagy kocka vagyok, ezeken nőttem fel, most mivel jobb ha egy filmbe belepakolják őket? Nem értem. Láttam azokat a karaktereket, dolgokat a saját “helyükön”, ezzel nekem nem adnak el filmet, hogy itt is benne vannak.

 13. Szerintem sem volt egy nagy eresztés, de a nagy karakterkavalkád azért imponáló volt az elején, a táncteremben és a végső csatában. Nem valószínű, hogy valaha látjuk ezeket a karaktereket így együtt egy képernyőn, tehát valahol ez a film számomra ezen fantáziavilágok ünneplése is volt. A BattleStar : Galactica mutatásától azért még az én szívem is másképpen dobbant…. Valószínűleg lesz majd 1-2 elemző oldal, amely minden kis easter egget megmutat, mert ezen a téren tényleg volt egy nagy tobzódás. Kár, hogy a trailer ennyi mindent ellőtt a cselekményből.

  Arra is kíváncsi lennék, hogy vajon egy ilyen filmet, hogy forgatnak? Full motion capture? Mert hát a film 90%-a animáció, amit néha élő szereplős betétekkel megszakítottak.

  Én egyébként jól szórakoztam rajta, mert bár nem volt annyira kiemelkedő, de a geek énemet rendesen kiszolgálta.

 14. Tele a hócipőm,hogy minden film le van fikázva,de valahol örülök ennek,mert így a rosszabbat várom és jobbat kapok…vagy nem :)
  Amúgy lehetne egy ilyen poszt is,hogy mi volt az utolsó jó film amit láttatok hátha lemaradtam valamiről!

 15. @Alain Prosztó

  “– A rendőrök az utolsó 5 percben tűnnek fel. Hol voltak végig, mialatt a Nagy Gonosz Vállalat gátlástalanul ölte az embereket?
  – Az alapfelállás ugye, hogy az Oasisben összetalálkozik 5 random ember. Hogy lehet az, hogy a film közepén rögtön megjelennek egy helyen. Mindannyian ugyanabban a városban élnek? Kicsit fura véletlen.

  Ja, és a Holy Handgranade miért nem adott “halleluja” hangot a robbanás előtt? Na és a keményvonalas nördök között miért nem volt egyetlen kövér, csúnya ember sem?”

  -Hát a robbanás az nem volt egyértelműen hozzájuk köthető ha jól emlékszem, de ha igen is annyi idő azért nem telt el az események között, hogy miért nem mentek azonnal bezáratni a második legnagyobb vállalatot. Ráadásul korrupt rendőrök vannak most is, nem kell értük a jövőbe menni. Sorento ellen már cáfolhatatlan bizonyíték volt, meg egy igazgató tanács se állt már mögötte.

  – Ez valóban furcsa, meg a könyvben nem is volt így, ha jól emlékszem a Halliday partnere szedte össze őket, de itt a filmben ugye nem dolgoztak együtt…szóval beáldozták azért ezt a helyi dolgot is.
  Ha csak a filmet nézzük talán hozzáadtam volna, hogy esélyesebb, ha helyileg is sok nyest verődik klánba, vagy a sok világválság miatt itt a legélhetőbb és azért vannak a legjobbak ennyire egy helyen.

  -Látod itt páran csúnyának tartják a főszereplő srácot :D
  Szerintem nem az…de hogy miért nem kövérek a legtöbben…szerintem az épp elég, hogy itt, hogy jó játékos legyél azért nem 5 gombot nyomogatsz a billentyűzeten, hanem megmozgatósabb a cucc..így én részemről elfogadom, hogy minél fittebb vagy annál jobb esélyeid vannak nyestként is.

 16. Nekünk tetszett, annyi volt a dolga hogy kb két órára lekössön, bőven teljesítette. Rendezhetne kicsit gyakrabban is blockbuster-t Spielberg.

 17. Nekem tetszett. Simán 8 pont:) Egy nagyon faja nosztalgiavonat, sci-fi, remek meglepetésekkel, nagyon erős jelenetekkel, apró humorral. Én nem vártam ettől többet. Fantasztikus volt a látvány, bejött:)

 18. A trailer alapján úgy véltem, nagy pofára esés lesz, és úgy is lett, csak teljesen máshogy. Az Oasis irtó gagyi volt az előzetesekben valhogy, de a filben nagyon jól integrálták. I-R0k meg konkrétan ellopta a show-t. Az egész meg mégis egy nagy meh lett. Lezavarták a kalandrészt, égbekiáltó plothole-ok voltak benne, és hogy ebbe is kellett a “lázadás”, hát kész… :-(

 19. jövő héten meg akartam nézni, de e vélemény után lehet megvárom a tékát.

  amit az Annihilation (9 pont) megindított bennem gondolatfolyamot, annak nagyjából csak human írása volt megfeleltethető, szóval amikor mozijegy-spórolásra int, azt nekem tanácsos megfogadni.

 20. roberto: hmm? ott az annihilation kritika 1 hete, nem kell messzire keresned.

  de ezt az offolast hagyjuk, torolteknek is szol, mert paran tovabbra sem hiszik el, hogy ennyi ev filmes blogolasa utan a trailerekbol jobban latom, hogy nagyjabol merre lesz a minosege. szerintem ez a tudas is ami miatt inkabb ezt az oldalt olvassak paran, nem a mindent a klikkekert hypeolo tobbieket. avagy tudom, ha tettetnem a hurraoptimizmust akkor nagyobb lenne a latogatottsag, es meg rendes penzt is hozna, de megsem teszem. ami kozepesnek nez ki az altalaban az is. dez ez amugy nem is utalat, csak azoknak akiknek az 1 vagy 10 per 10 letezik es semmi mas. nagyob reg utaltam tenyleg filmet, ami konkretan beugrik az a squad ami 2 eve volt. a rough night talan kozel jott hozza mostanaban, de ennyi.

 21. “a trailerekbol jobban latom, hogy nagyjabol merre lesz a minosege”

  Mármint, hogy neked mi jön be, max. azt látod, mert a kettő nem ugyanaz.

 22. Én nagyon jól szórakoztam rajta. Kb. 10-15 perc volt benne amit tekertem volna a vége felé, de a többinél mosoly volt sokszor az arcomon, vagy a látottak, vagy a jól adagolt humor miatt.

  Úgy ültem neki, hogy ez egy homage film, ami a sok benne lévő utalt cucc előtt tiszteleg, és majd a felénél jól megunom a CGI orgiát. De nem így történt. Kapott azért egy (bár nem túl bonyolult, de nem is az első pillanattól totál érdektelen) gerinc sztorit is amire az egész fel van fűzve, a rejtvény fejtegetés képében.

  Számomra a legutóbbi pár Marvel mozinál, de még az SW:TLJ-nél is jobb mozi élmény volt.
  Viszont tippre legalább annyira megosztó mint a Scott Pilgrim. Ha pont benne vagy abban a zónában akinek ez a nerdgasm bejön, akkor nagyon bejön, amúgy meg 15 perc után kinyomod. Örülök hogy benne vagyok ebben a zónában, mert régen jöttem már ki moziból ennyire jó kedvűen :)

  (Nem tudom melyik trailer lőtte le a sztorit, én csak egyet láttam, abban az easter egg létezését igaz elmondják, de azért ezen túl is van a filmben egyéb más, nem is kevés.)

 23. DarkByte:
  Én is a zónában vagyok, de akikkel mentem pl nagyon nem és így is jól szórakoztak. Szóval még az sem mindenkinek feltétel :)
  Nekem is egy fülig mosoly élmény volt, nyilván nem 10/10nek gondolom, de olyan igazi mozi élményt adott és tényleg jókedvűek lettünk tőle mind.

 24. scott pilgrim nekem is eszembe jutott, még a 1up is benne van, csak már nem akartam azt is a kritikába keverni. pedig sokkal jobb film.

 25. A regény buta, felszínes és lusta volt — szerintem. Ehhez képest szintet lépett a film, de még így is 5/10 jóindulattal, vagyis közepes, átlagos, egyszeri megnézésére alkalmas alkotás. Persze, tök jópofa, ha tömve van easter eggekkel, de ez számomra csak akkor tud egyértelműen pozitív lenni, ha maga a film az easter eggektől függetlenül jó. Márpedig nem volt az, 0 meglepetés, nagyon buta rejtvények (mindhármat megoldották volna 1 nap alatt a valóságban), nagyon jellegtelen főhős, a végső csata pedig szerintem túlhúzott és érdektelen lett. Persze látványos, jópofa és a karakterek szerethetőek, de bőven nincs Spielberg 15 legjobb filmje között. A zene jó volt, és örültem, hogy a legtöbb utalást nem vágták az arcunkba, de nekem összességében ez egy egyszeri, közepes szórakozást nyújtó film, itt-ott jó pillanatokkal. Teljesen egyetértek human-nel.

 26. Szerintem pont a Suicie Squad volt a tokeletes pelda ra hogy elozetesbol itelkezni olyan mint konyvnel a boritorol :D

  Nem lattam meg a RP1et, de megmondom oszinten annyira nem is kapott el a hype, most hogy latom itt a kommenteket, sanszos hogy ebbol laptopozas less :D

 27. Mate4182: lehet ezért utálom a filmet, mert szar és előtte nagyon meg is vezettek :D

  vbalazs91: mivel én írom az oldalt, így igen, tippre erre kíváncsiak többen, mert belőtték, hogy merre van az ízlésük hozzám képest (van akinek megegyezik, van akinek tök ellentétes, mindkettő simán jó:). ezt nem elszállásból mondom, kicsi szar vagyok, viszont a sima szenvtelen filmes hírekre annyi hely van, aki arra vágyik tuti nem ide, vagy a más markánsabb véleményes filmes blogra megy.

 28. Nem lehet mindig mindenben egyetérteni, még ha az ízlés kb hasonló. De hát erről szól az egész. Én azért követem majdnem a kezdeti idők óta az oldalt, mert 90%ban nagyon azonos az ízlés, de most pont a maradék 10% áll fent. Ettől még nem fogom magamban elkefélni az oldalt vagy humant. Alapban nem könnyű ez a téma, hiszen mindenki mást keres egy filmben és mást lát meg. Bár én amondó vagyok, hogy lehet filmet élvezni annak ellenére is, hogy az amúgy eléggé 0 és ezzel te tudatában vagy is közben. Példának okáért személyes tapasztalat: Múmia, Infinite War, új Jumanji 2. fele, és most akár a(z) RPO. Főleg ha van benne egy kis feelgood érzés, akkor az ember könnyen elfelejti a dolgokat. Most itt sokunkban a geek dolgok látványa, valaki írta is feljebb, hogy látni a kedvenceket egy közegben, az egy külön élmény volt. Na de nem akarom szétoffolni a dolgot, sorry ha nagyon az lett.
  btw, amúgy sokszor szerintem kicsit offenzívnak veszik a válaszaidat vagy írásaidat. Bevallom én is párszor benéztem már ezt, holott csak szimpla vita-diskurzus volt. Lehet sokan itt csattannak a falnak.

 29. Ami engem a legjobban zavart, hogy aki ezt írta az sose játszott virtuális térben. Pár példa:

  – miért néz ki majdnem mindenki avatarja úgy mint ő???
  – miért ilyed meg vki egy csúnya avatartól???
  – miért kell órákat sétálni egy adat megszerzéséhez??? (könyvtár)
  – hogy lehet egy könyvtáros élő személy??? ( ott ül éjjel-nappal?)

  Meg ugye hogy lehet úgy játszani hogy rohangálok az utcán kezemben a fegyverrel??? :))))

  Szóval vannak szabályok, de miért vesszük semmibe 5 perc után? A végén már a szemüveg alól is ki lehetett nézni, ami az elején egyértelmű kilépést jelentett.. meg ugye miért nem léptünk ki ha bajban vagyunk, inkább rohanunk…. hagyjuk is! :)

 30. Nekem a fő bajom az volt a filmmel, olyan emberként, aki élvezte a könyvet, hogy túl komolytalan, gyerekfilm szintű dologot csináltak belőle, vicces főgonosszal, stb.

  Ne értsetek félre a regény se egy mély dráma, de azért nem ugyanaz a hangulat.
  Azt simán el tudom engedni, hogy a sztorinak csak pár fő elemét tartották meg, de ezzel nem vagyok kibékülve.

 31. Sziasztok, lenne egy kérdésem.
  Nekem sem igazán jött be a film, nagyon látványos volt és élveztem Imax 3D-ben az élményt, de ettől többre számítottam főleg steven spielbergtől. A kérdésem az lenne, hogy komolyan ez a f*s miatt nem fogom tudni megnézni a Pacific Rim Uprising-ot Imax 3D-ben? Igaz az is látványos, de mást nem is vár tőle nagyon az ember, viszont hogy pont ezt ne lehessen megnézni, azért mert éjjel nappal ezt a gagyi filmet adják az Imax teremben?

  Valaki tud valamit, hogy miért van ez, esetleg lesz rá valamikor lehetőség Imax 3D-ben megtekinteni?

  Box Officet is lecsekkoltam a számok sem adnak értelmes magyarázoatot arra, hogy ne adjanak ennek ter(m)et…

 32. Puffin

  Off

  “Ronda gyerek”

  Szóval legyen inkább egy helyes arcú srác kocka hassal, zselézett fejjel, akitől egyből nedves lesz a tinilányok bugyija igaz?
  Nyílván azok az abszolút kockagémerek.
  Több kérdésem nincs.

  On

  Nem olvastam a könyvet. Úgy ültem be, hogy egyszer néztem meg a második trailert.
  A történet egy faéknél is egyszerübb, de szerintem felül tudott rajta kerekedni, így engem nem zavart. A színészek rendben voltak, még a “ronda” főszereplő gyerek is.
  Egyedűl a főgenya játékát tartottam erőltetettnek. Lehet mostanában sok volt neki a gonosz szerep, és úgy maradt a szája 😃
  A sok utalás/kitekintés nagyon feldobta a filmet, igazából ez az erőssége. Ettől lehetett igazán élvezni.
  Egy nagy nosztalgia bomba!
  Engem kikapcsolt arra a 140 percre. Egy dolgot bántam meg, de most már legalább tudom hogy milyen a 4D-s mozi.
  Ugyanolyan mint a 3D, csak még feleslegesebb.
  Film élvezeti szempontból semmivel sem nyújtott többet nekem, mintha 2D-ben néztem volna.

 33. Hát igen. Furcsa dolog az ízlés.
  Mondjuk nekem nagyon tetszett a film, persze megvannak a hibái,
  de van valami varázsa is. Lehet az easter eggek miatt, vagy a
  rendezés, a hangulat. Nem tudom de megfogott. Olyan Vissza a jövőbe hangulatom támadt a film alatt. Naiv mesefilm felnőtt gyerekeknek.
  Ja és van benne Krull bolygós dobócsillag.
  Viszont például a Star Trek Beyondot utáltam. Ha jól emlékszem az meg Humannek tetszett. Ezt a filmet sokkal jobbnak tartom.
  Ilyen blockbustereknél nehéz megmondani miért jó vagy rossz.
  Valljuk meg nem a film müvészet remekei ezek a mai hollywoodi nagyfilmek.
  Attól függetlenül meg hogy, tetszik Humannek egy film vagy sem, szeretem az oldalt és a Nyilvános vetítést meg pláne. Sajnálom hogy negatív lett a kritika, de nem kell egyetérteni. Abban mi az érdekes.

 34. “Nekem a fő bajom az volt a filmmel, olyan emberként, aki élvezte a könyvet, hogy túl komolytalan, gyerekfilm szintű dologot csináltak belőle, vicces főgonosszal, stb.”

  szerintem pont fordítva, a kö9nyv egy ifjúsági regény, a film pedig klisés de felnőttebb téma kicsit. legalábbis a dráma benne, nem a világelfoglalós rész.

 35. Én egyet nem értek. Ugye a vr szemüveget bármikor levehetik az emberek! Na már most 851szer sírt mindenki hogy ha lelőnek a virtuális világban minden gyűjtött extrád odavész…
  Kínos pillanatban miért nem kapták le magukról a szemüveget azt csá😁

 36. @revolver: mert attól még nem léptek ki a játékból magából… Látszik életben egy MMORPG-hez sem nyúltál… xD

 37. Nagyon jó kis film volt. Nekem hozta a Spielberg szinvonalat. Egy dolog rontotta le a végén a nagyon szájbarágós tanulság utalást, miszerint inkább a természetben valóságban éljünk mert ott van az élet mint a virtuálban:) ez eröltetett volt, és ezt az üzenetet akarja a film a végén a torkunkon lenyomni :) Ez nem kellett volna azért így:) De egyébként egy jó kis muvi volt:)

 38. elfogadható, h elégedetlen valaki. viszont ilyenkor nagy örömmel fogadnám hasonló természetű, de jobban sikerült filmek címeit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.