Samsung Galaxy S9 plus vs Hollywood Movie Camera Arri Alexa

Mindegy hova fejlődnek a telefonkamerák, azért nem fogunk velük mozifilmet forgatni. Mármint ha nem Steven Soderbergh a nevünk vagy ha nem pont ez a digitális, kiégett fényes túlélesített képminőség a célunk. Azért érdekes ez a videó azoknak, akik szerint csoda videókamera van a zsebükben.

Bár igazából tényleg csoda egy kicsit, de a fizika határait nem tudják áthágni akármilyen trükköket alkalmaznak.

human
írta
2018. 04. 04. 17:25
megjelenés
19
hozzászolás


19 hozzászólás a “Samsung Galaxy S9 plus vs Hollywood Movie Camera Arri Alexa” bejegyzéshez

 1. számomra érdekes volt a videó, jól is adta elő a srác, kitettem, ha ennyire nem tetszik a blog szerintem olvass valami mást. ha pedig szereted olvasni, akkor a nem tetsző posztokat át kell görgetni, nem pedig önteni ezt a trollkodást.

  Erre felesleges válaszolni, minden offot törlök innentől ami nem a videóhoz szól hozzá.

 2. Szerintem ez baromság. Mármint, hogy nem lehet filmet forgatni telefonnal. Aki látta az Unsane filmet az tudja hogy lehet és nem is az az egyetlen tudtommal. Manapság már olyan minőségiek a telefonos kamerák hogy simán vetekednek egy komolyabb filmes kamerával is akár. Nyilván nem blockbustert fognak telefonnal forgatni IMAX-ben de nem hinném hogy ez a cél. Egy átlagos kis indie filmet bármikor össze lehet telefonnal is hozni. Ha a története és a színészek is jók akkor nem hinném hogy a random nézőt az fogja érdekelne hogy mivel csinálták. Szerintem ha 10 embert megkérdeznénk azok közül akik pl látták az Unsane filmet, azok közül szerintem 8-an nem tudnák hogy egy Szifonnal készült. :D

 3. Fizetett samsung reklám a videó. Soha nem lesz olyan minőség mint egy profi filmes kamera, egy shitty telefon, hagyjuk már.
  Persze be lehet mindent magyarázni egyeseknek, csak jó körítés kell. Bullshit.

 4. “Fizetett samsung reklám a videó. Soha nem lesz olyan minőség mint egy profi filmes kamera, egy shitty telefon, hagyjuk már.”

  pont ezt hozza ki a videó, hogy eltörpül a samsung a hatalmas szenzoros filmes kamerához kpest.

 5. Azért ezt nem így kell nézni!Persze,hogy komolyabb lesz egy filmes kamera,de amit már egy telefonba belepakolnak az nem piskóta!!Néha csak bámulok hova fejlődik a technika…

 6. “Manapság már olyan minőségiek a telefonos kamerák hogy simán vetekednek egy komolyabb filmes kamerával is akár.”

  Roller vs űrhajó…ez jut eszembe erről.

  Amúgy mind a kettő csúcstechnológia. Az adott fizikai méretekkel jelenleg megvalósítható legprofibb berendezések.

  De mielőtt valaki túl sokat gondolkozna, még mindig messze a film a legjobb minőségű. Semmilyen digitális hordozó nem érhet a nyomába még hosszú ideig.

  Érdekes dolgok ezek!

 7. Vannak olyan filmek ahova felesleges a csúcskategóriás felszerelés. Ott van pl. a Tangerine 2015-ből, ami pár iphone 5s-el készült, de ez inkább hozzáadott a filmhez mint elvett.

 8. igen, ott ez volt a döntés, ahogy írom is a posztban vannak helyek ahova kell is, de céllal és tudva a határait.

 9. @Nicki Santoro: Congratulations, you played yourself! Gondolom a leírásra ránézni, vagy ne adj isten belepörgetni a videóba túl nagy erőfeszítés lett volna, így csak ránéztél a post képére amin az látszik, hogy a Samsung képe épp élesebb. :D Zseni.

 10. Egy telefon kamerája, akármennyire is új fejlesztés maximum a nem csúcskompakt gépeket fogja kiszorítani a piacról, mivel a telefon kis szenzora sose lesz alkalmas egy nagyobb szenzorú géppel felvenni a versenyt. A videón szépen látszik is mik a telefon gyengeségei. Például nappal a telefonnak szinte semekkora mélységélessége nincs, addig a másiknál gyönyörűen mossa a hátteret. Aztán ott van az éjszakai felvétel. A kis szenzor fizikai korlátja miatt jól láthatóan elbukik magasabb ison, szép zajos felvételt készít, addig a komolyabb kamera meg röhögve bírja.
  Persze fejlődik a technika, és mondjuk egy m43 rendszer is szépen közeledik a ff-hez, azt elérni sajnos a jelenlegi szenzortechnológiával esélytelen, pont a méretbeli korlátjai miatt.

 11. ” Például nappal a telefonnak szinte semekkora mélységélessége nincs, addig a másiknál gyönyörűen mossa a hátteret. ”

  plusz dynamic range sincs, ki van égve minden világosabb rész, pl a csaj arca a képen.

 12. Igen, a dinamikatartományt kifelejtettem , utólag meg nem akartam duplát, de teljesen jól látod. :)

 13. Ráadásul a digitális felvétellel bajban lesznek majd a 8K-nál, 16K-nál, 1060K-nál, 250000K-nál… :D

 14. A 3310-esemen szepp operátor logót készítek a beépített logó szerkesztővel mint amit a samsung csinál

 15. A profi kamerákon nem véletlenül van rajta a böhöm nagy objektív. Lehet, hogy a feldolgozóegyég a telefonban izmosabb lehet egy erre a célra kifejlesztett kameránál (leegyszerűdítve a dolgot ez még mindig csak az “adj hozzá RAM-ot meg processzort” problematikája), de valaminek be is kell gyűjteni a fényt, meg rendesen fókuszálni, nehogy a kislábujj-körömnyi telefonobjektív lenyomja a (hasraütésre) Cinemascope/Panavision/IMAX/egyéb lencséket.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.