2001: A Space Odyssey traileren is

Már írtam arról, hogy Cannes-ban 70mm-es 2001: A Space Odyssey-t nézhetnek majd a népek a klasszikus sci-fire vágyó népek. Most “végre” előzetes is van hozzá. Az a helyzet, hogy ezt a videót sikerült elég modernre vágniuk.

Összehasonlításnak egy 2014-es re-release előzetese:

19 hozzászólás a “2001: A Space Odyssey traileren is” bejegyzéshez

  1. A konyv sokkal jobb, birom Kubrick-ot valamilyen szinten, de itt tul muveszi akart lenni… A masodik resz befogadhatobb, ha a filmeket nezzuk, ha meg csak a 2001-et, akkor ajanlom mindenki figyelmebe a konyvet. :)

  2. szerintem a könyv és a film is jó, na erre lépj :) Pedig a könyvet olvastam először.

  3. human: Nem azt mondtam, hogy a film rossz, csak hogy a konyv jobb. Mozgalmasabb/fogyaszthatobb. Ott valahogy a vege is jobban lett talalva es nem csak egy lebego babat kaptunk. Amit anno amikor eloszor lattam nem is ertetettem, hogy mi tortent… :D

  4. Sosem értettem, hogy miért jó bekiabálni valahova, hogy nem ért valaki valamit. Sőt. Sokan büszkék is a tudatlanságukra. Nem az a baj, hogy nem tetszett a film, hanem, hogy késztetést érzel arra, hogy a filmet minősítsd, ahelyett, hogy egyszerűen kimondanád, hogy nem érted. Nem bűn nem érteni. De azt állítani, hogy rossz a film, rettentő nagy butaságra vall.

  5. JKJ: sosem értettem, hogy miért kell azt mondani egy filmet nem kedvelőre, hogy nem érti. Sokszor értik ám, csak még úgy sem tetszik nekik. Főleg, ha valaki a könyvet is olvasta, ami sokkal jobban megmagyarázza a dolgokat. A 2001 elég lassú, művészies sci-fi, ami alapból megosztja a közönséget.

  6. Az a film rossz, ami nem érhető.
    A könyv ismerete nélkül a film vége értelmezhetetlen.
    Így az Ürodüsszeia rossz film.
    És unalmas is.

  7. “A könyv ismerete nélkül a film vége értelmezhetetlen.”

    ezzel nem értek egyet. Mondjuk gondolkozni kell rajta, de azért tuti van aki ki tudja hámozni a metaforákból a jelentést.

  8. JKJ: ha mar tudatlansag. Vegigolvastad amit irtam? Sikerult ertelmezni is? Azt irtam amikor eloszor lattam, ez elorevetiti, hogy tobbszor is lattam a filmet, kozben a konyvhoz hasonlitottam, igy nem tudom hova tenni a kommented… + nem ertem itt se, mashol is ez van, hogy miert csak vegletekben lehet gondolkodni? Egy film vagy jo vagy rossz? Speciel visszakerestem, es 7 pontot adtam ra IMDB-n, a rossz filmek nalam 5 pont alatt kezdodnek.

  9. human: Értem, hogy NEKI nem tetszik és ezzel nincs isbaj, de értelmes ember ezt megérti és nem kürtöli világgá, mert mindenkinek ugyannnyit ér a magánvéleménye. Ha viszont mint film nézzük, akkor vitathatatlanul kiváló. Csak neki nem tetszik.

  10. Én könyv nélkül is értettem, bár igaz lehet relatívan értelmezve, de legalább gondolkodásra késztetett, hetekig elmélkedtem rajta, erre kevés film képes. Ezért is kiemelkedő és páratlan.
    Még a Puskin moziban láttam haverommal (aki először látta) és a film közben és után is nézett rám hogy mi a sz*r volt ez. Aztán másnap rám írt, hogy ez a világ legjobb filmje, ő se tudott sokáig másra gondolni, csak a filmre, hogy mi is történhetett, de lassan összeállt neki.
    El kell tudni vonatkoztatni a filmtől, meg kicsit ismerni az elméleti fizikát meg szeretni a filozófiát, viszont teljesen megértem ha valakinek a gyomra ezt nem veszi be.
    Itthon adnák, akkor újra elmennék rá.

  11. Én is értettem, de pont az a jó benne ,hogy lehet rajta gondolkodni és több változatra is ki lehet futtatni a végét illetve a mondanivlóját is. A film pedig lenyűgöző főleg akkori viszonyokban.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.