Melyik a kedvenc Marvel-filmed?

Mivel holnap premier előtt befut az Infinity War, ami egy 10 éve tartó franchise tetőpontjának van szánva, így tényleg adja magát a kérdés, hogy melyik az eddigi Marvel-kedvencetek? Csak mert hiába hasonlítanak az Iron Man utáni filmek egymásra, azért mégis van közöttük annyi eltérés, hogy nem mindenki ugyanazt mondja majd. Legalábbis tippjeim szerint. Esetleg egy rövid indoklás is elférhetne a szóba hozott címek mellett.

Hogy én is válaszoljak: nekem eddig a Guardins of the Galaxy első része. Persze a fináléja és gonosza lehetett volna jobb, de előtte a csapat összehozása annyira fun űrkaland, hogy a kevés tényleg újranézett Marvel-film közé került miatt. Szemben egy Age of Ultronnal, amit sosem indítanék el újra.

Akár egybe is vonhatjuk a kérdést azzal, hogy egyben melyik a legkevésbé kedvelt Marvel filmetek?

Természetesen maradjunk az MCU-nál, kihagyva az eladott filmes jogokkal máshol feltűnő marvel-hősöket. Na meg a DC fanok most görgessenek kicsit, mert a konkrét filmekből való válasz a lényeg a kommentek között, szóval erősebb moderálás lesz.

117 hozzászólás a “Melyik a kedvenc Marvel-filmed?” bejegyzéshez

 1. Iron Man első része a best, de ott túl magasra tették a lécet így a 2. kedvencemet is leírom ami az Avengers első része.

 2. Az az Age of Ultron amiben a vasember kb. 30 percig karbantartót játszik? :D :D :D Már nemtom ez-e az, de az az, ami a legrosszabb.

  A legjobb? Ez fogós, nekem bejött a Civil War, az tényleg olyan kérdést boncolgatott, ami valósnak tűnne, ha léteznének szuperhősök.

 3. Iron Man
  A tökéletes cast miatt RJD olyan jól hozza a laza milliárdost és a hős útja is nagyon rendben van.

  Guardians of the Galaxy
  Nekem is nagy kedvenc én mind a két részt nagyon bírtam a csapat közötti összes párbeszéd aranyat ér mindegy mi a többi körítés.

 4. Thor:Ragnarök pont ilyennek kell lennie egy fun képregényfilmnek, ha a “komolyabb” táborból akkor Winter Soldier.

 5. Az első Thor, volt benne olyan érzelmes jelenet, ami megmaradt és hatásos volt, újra is tudtam nézni egyszer szenvedés nélkül.
  Nem tudom miért kellett volna tovább pörgetni.

 6. Kedvenc: Guardians of the Galaxy és a Winter Soldier.
  A Guardians képregényben is nagy kedvenc (Abbnet-Lanning) és nálam nagy érdem volt, hogy elkapták annak a hangulatát, humorát, látványát és hát a zene!

  Winter Soldier: érzelmileg talán a legjobban ütő film nálam a Bucky- Cap dologgal, közben még jó kis zsáner film is, és iszonyat remek az akciókoreográfiája végig.

  Legnemkedvencebb: Iron Man 2
  Lehet inkább a legnagyobb csalódás volt a Vasember után.

 7. Ragnarok, Hangya, GotG vol 1. Nem állítom, hogy filmként ezek a legjobbak, de számomra ezek voltak a legszórakoztatóbbak.

 8. Civil War. Utána közvetlenül a Winter Soldier. A Russo tesók miatt bízom annyira az Infinity War-ban és a folytatásában. A két legjobban megírt és rendezett Marvel mozit szállították eddig.

  Legutolsó helyen nálam az Age of Ultron áll. Azt akárhányszor nézem újra, minden alkalommal egyre rosszabb. :D

 9. Vasember 1, de utána Galaxis 2, Avangersek, Póki, x-men filmeket is csippantom nagyon.

 10. 1. Doctor Strange, mert hát varázsló vagy, Harry
  2. Guardians of the Galaxy a csapatdinamika miatt
  3. Winter Soldier, mert szimplán jó

 11. Winter Soldier a végső harcig, mert az nagyon kiszámítható és uncsi. Pedig nem csípem Capet.

 12. Számomra a Spider Man-Homecoming, mert végre volt egy értelmes, megérthető fő gonosz, végre nem kellett megint egy pókember eredettörténettel kezdeni, valamint végre pókit is eltalálták karakterileg.

 13. Iron Man 1
  Guardians 1
  és még az Ant-Man-en is elég jól szórakoztam, a többi viszont elég felejtős (van néhány újabb, amit még nem láttam)

 14. “Csak mert hiába hasonlítanak az Iron Man utáni filmek egymásra, azért mégis van közöttük annyi eltérés”

  Nekem pont ez miatt kb mind kedvenc.

  De amit legtöbbször elindítottam az a Vasember 1-2 Bosszúállók 1
  és a Galaxys örzői.

 15. Talán még a felsoroltak mellett egy szinten van nálam az am kap 2-3 :)

  Lekötnek pörgősek.

 16. Legjobb: Vasember és GotG holtversenyben.
  Legrosszabb: Fekete Párduc — nagyon rég unatkoztam ennyire moziban, látványban sem fogott meg, a zene gyász (nem jött be az afrikai beütés), a huhogó törzs röhejes, és sajnálom, hogy Andy Serkis meg Martin Freeman nem valami ütösebb karakter szerepében tudott csatlakozni az MCU-hoz.

 17. Avengers 1 és az Amcsi Kapcsi 1 a nagy kedvencem.

  Amerika kapitány azért, mert visszahozta a régi kalandfilm hangulatot. :D

 18. Én legjobbnak a Guardians 1-et tartom, többek között már a project bevállalása miatt is, hiszen elég rizikós húzás volt 150+ milliót eltapsolni egy beszélő mosómedvés filmre, amikor a DC-nek még Superman sem jött össze :)
  Nekem amúgy főleg Shane Black utánozhatatlan stílusa miatt IM3 örök kedvenc marad, és mert tökéletes befejezése volt a Vasember arc-nak, amellett , hogy önálló filmként is működik. A mandarin ízlés dolga, nekem nem volt vele problémám.
  Leggyengébb : Hihetetlen Hulk

 19. legkevésbé kedvelt a Thor 2 / Ultron kora, de nem sokkal lemaradva követi őket a Vasember 3.

 20. Én is az első Iron Mant mondanám kapásból, de kicsit csalóka. Addig még nem igazán láttunk jò Marvel filmet és nem is ültünk olyan elvárásokkal neki mint mostanság. Lehet ha most jönne ki csak legyintenénk, hogy “Meh, megint egy tipikus Marvel film”.
  A másik amit nagyon szerettem a Winter Soldier volt, de jó lenne újranézni, hogy tv-n is olyan szórakosztató-e.

 21. Amikapi 1 – mert tetszett a világháborús környezet és remekül modernizálta Capet, aki eléggé régimódi hős. Ekkor lehetett már latni, hogy beindul a Marvel-kánonorgia. (Nagyon fasza amúgy a képregényben is, ahogy a régi hősöket integrálták a hatvanas években az új Marvel-univerzumba). Tök jól azonosultam Kapival: satnya fiúból egy macsó lett, a be nem teljesült szerelme egészen drámai. A Winter Soldier szintén szuper.

  Guardians of the Galaxy – nagy kaland, humoros, nem ül le.

  Spiderman Homecoming – mert ilyen jól meg nem adták vissza filmben a Pokember-feelinget. És Marissa a legszuperebb Aunt May.

  Nem jön be annyira: Hulk. Thor-filmek, Vasember 2.

  Egyebkent a Hulk kivételével mindegyik film van annyira “jó”, hogy megnézd legalább egyszer.

 22. Nálam egyértelműen a Civil War.

  Legrosszabbat már nehezebb lenne választani, de legyen az Ultron Kora, mert hatalmas csalódás volt az első Avengers mozi után.

 23. Leggyengébb a “Panter”,a legjobb( na kijön a rajongó belőlem) Vasember 1 óta az összes többi..:-) :-) :-)

 24. Nehéz döntés, de szerintem még mindig a legjobb az Avengers első része. Szerintem amúgy a Hulk nem volt annyira rossz, csak ugyebár kár hogy akkor még nem Ruffalo játszotta Bruce Bannert.

  A Winter Soldiert akkor tudja az ember igazán értékelni, ha közben nézi a Shield-et is. A Gakaxis Őrzői pedig nagyon erősen a második helyen van nálam.

  A legjobb: Avengers első része

  A legrosszabb: Thor 2

  A túlértékelt: Black Panther

  Az alulértékelt: Ant-man

 25. Egyértelműen az Iron Man. A Guardians of Galaxy is jól sikerült. De véleményen szerint a Marvel még mindig abban a sikerbe kapaszkodik.

 26. Best: Ant-Man, semmit nem vártam, de bőven nem csak comic book filmnek hanem Heist movie-nak is simán ütött. Poén, dráma, bőven legszórakoztatóbb (+ pont hogy nem éreztem hogy világvége lesz de budget miatt nem akarták összeterelni az Avengerst, ellenben a Doctor Strangel)

  Worst: Thor 2, semmire nem emlékszem belőle (a piros kövön kívül, de az is már youtube videóknak köszönhető) ez bőven elmond sokat

 27. Fuh de nem egyszeru.
  Azt hiszem nalam a Civil War az elso, (de az Antman es a Homecoming is nagyon eselyesek)

  legrosszabb se egyszeru mert utalom a vasember 1-2t es az avengerseket is.

  Remelem pentek este mar a legjobbnak az Infinity wart irnam :D

 28. Kedvenc? Talán a Winter Soldier és az Ant.
  Legrosszabb? Az összes többi ugyanaz a ‘3-4 évente talán előveszem megnézni, de ha mégsem, akkor sem hiányoznak’ szint.

 29. Legjobbak: Winter Soldier, Civil War, Avengers 1
  Leggyengébb: Homecoming, Guardians 1-2, Thor 2, Iron Man 2,

 30. A legjobban a Vasember és a Winter Soldier. Mindkettőnél normális nem erőltetett story. Vasember “első” szuperhős filmként újdonság is volt, Robert Downey jr is nagyon jó választás.
  A Winter Soldier-nél is jó történet, tetszett, hogy nem valami über félisten E.T. a főgonosz aki elakar pusztítani minket, hanem “földhözragadtabb” aktuális problémával foglalkozik a story.

  A legkevésbé tetszetthez többet is írhatnék pl, Thor, Black Panther, de nálam az Ant-Man van legalul. Ez az összemegyek-megnövök, és mit tudom én már, hogy de ettől erős is leszek, hangyákon lovagolok dolog nem igazán fogott meg.

 31. A legjobbak: Amerika Kapitány a tél katonája, polgárháború. Galaxis örzői 1. Bosszuállók 1. Doctor Strange
  De a szívem csücske a Vasember 2 volt. Nem hibátlan, sőt! De valahogy úgy sikerült az egyveleget megalkotni, hogy azt szeretem a legjobban. És legalább más biztosan nem írja kedvencnek.

  Legrosszabb: Vasember 3. Thor, Thor 2

 32. Nem tudnék egyet mondani. A favoritok: Guardians of the Galaxy vol1, The Winter Soldier, Civil War, Avengers, Ragnarok.

  Legkevésbé a Dark World és az Iron Man 2 tetszett azt hiszem.

  26 és fél óra még…come on! :D

 33. Thor 3 – Ragnarök. Ami érdekes lehet, hogy a Galaxis Őrzőit ezzel szemben mocskos nagy szarnak tartom :) Ami érdekes, mert Human véleményéhez általában nagyon hasonlónak érzem a sajátom + sokan a Thor 3-at is ahhoz hasonlítják, hangulatban.

 34. Best a Civil War/Winter soldier és az Iron Man 1. Leggyengébb a Thor 3. Kurvára elvitték a vígjáték felé, túl sok volt a poén benne, egy komorabb hangulat sokkal nagyobbat ütött volna.

 35. Most ki fogok lógni a sorból, de pont ezért írom:

  Nálam ha egyet kell választani, akkor az Age of Ultron a nyerő. Miért? Egyrészt mert egy “epic avengers múvi”. Másrészt, mert az első Bosszúállókkal ellentétben itt nem fulladt unalomba a film első fele: érdekesebb a sztori és a főgonosz (a maga módján népszerű sci-fi kérdéseket – A.I.- boncolgat), az akciók zseniálisak (lásd: a Hulkbuster vs Hulk összecsapást), és talán a legtöbb emlékezetes jelenet ebből maradt meg: (a Mjölnir emelgetés az elején, Vision születése, stb.).

  Ha még kettőt kell megneveznem, akkor az Amerika Kapitány 2-t és 3-at mondanám.

  A Vasember első része nekem hatalmas csalódás volt anno a mozikban. Bár RDJ-ra valóban illik a karakter, a viccesnek szánt beszólásai inkább hatottak erőltetettnek, akciójelenetek alig akadtak, ami volt az is rosszul megcsinált, és Jeff Bridges is elég gyenge gonoszt hozott (bár ez nem az ő hibája). Érdekes, hogy sokan ezek ellenére a legjobb marvelnek tartják, holott véleményem szerint pl.: a Spider-men 2 vagy egy X-men 2 a legtöbb téren odever neki.

  A GotG a másik gyenge pont nálam, hasonló indokok miatt: a humor bugyuta, a főgonosz jellegtelen, plusz engem a történet sem bírt lekötni, olyan ömlesszünk bele mindent, lesz, ami lesz feelingje volt. A látvány pedig egyszerűen borzalmas, a minden egyes képkockát telezsúfolok színes, csilli-villi CGI-jal már a prequel Star wars trilógia alatt sem működött, itt pedig még annál is rosszabbul nézett ki.

  Szóval ennyi, hasonló érzésem van az MCU filmekkel, mint anno a Harry Potterekkel: a legtöbb jó szórakozás, de igazán klasszikus egyikből sem lesz.

 36. A legjobbnál nincs kérdés: Vasember 1
  Legrosszabb: bármelyik marvel film az elmúlt évekből, de ha választani kell ezt utáltam a legjobban Thor:Ragnarök

 37. Abszolút győztes nálam a Winter Soldier. “Hands down.”

  A leggyengébb a Thor 2.

 38. Három legjobb:
  Avengers
  Civil War
  Age of Ultron

  Három legrosszabb:
  Thor
  Thor 2
  Captain America: First Avenger

 39. A kedvenceim első helyen a Vol.2 és második helyen a Vol.1. Nem is tudom, mi rájuk a jó szó? Szívmelengető?

  A leghitványabbak az Iron Man 2 és a Dark World. Bár előbbi lehet egy mestertrollkodás volt? Whiplash fél filmen keresztül épített páncéljának a végén lévő 3 másodperces bevetése priceless.

 40. A kedvenc talán a Civil War (a reptéres bohóckodás ellenére) épp egy kicsit beelőzve a Tél Katonáját, a GOTG, meg a Vasember 1. részét.

  Leginkább a Hangyát untam.

 41. Top:
  Avengers,Avengers 2,Vasember 1,Civil War

  Jók:
  Dr Strange,Thor 3,Spiderman: Homecoming

  Nézhetetlen:
  Kapitány 1…Vasember 2,3…GOTG,Thor 1,2

 42. Kedvenc MCU?
  Wonder Wo… hupsz, nem az DC…

  Szóval nálam első a Guardian of the Galaxy első része, majd holt versenyezik egymással az Avangers és a Thor: Ragnorok, és még ott figyel az AntMan és az Iron Man első része, mert valami baromi szórakoztatónak találtam mindkettőt.

  Legrosszabb: hát ide egy kupacot lehetne írni, de talán ami kiemelkedik a szarkupacból mert még annál is rosszabb illetve nagyobb csalódás volt, az az Ultron Kora és a Civil War, utóbbi különösen fájt.

  Nem láttam a Black Pantert és a Nortonos Hulkot, szóval azokat nem tudom hova helyezni a palettán.
  A Thor 2 is foss volt, de abba nem csalódtam, a többi meg valahol a középső posványban helyezkedik el. Látványra egyébként a legtöbbje simán jó volt, és adott egyfajta kikapcsolódást, pl. Dr Strange se volt rossz, de nem is volt jó. Mint ahogy az Iron Man 2-3 nem is nagyon emlékszem már, csak azt tudom, hogy nem hagytak bennem mély nyomot.

 43. Kedvenc: Civil War, Avengers 1, GOTG 1, Hangya
  Nem kedvenc: Ultron kora, Pink, akarom mondani Black Panter (uncsi, de nagyon)

 44. Eddig a Civil War/Winter Soldier/Black Panther a favorit. Legutáltabb meg az Ant Man. MARVEL_FOX kollabból meg nyilván a Logan. Talán még a Dark Knight-nál is jobban szerettem.

 45. Kedvenc: Iron Man 1, GotG 1 (leszamitva a vege)
  Legkevesbe: Hulk (hihetetlenul unalmas es gyenge a cgi)

 46. Legrosszabb: A Hihetetlen HULK!
  Meglep hogy mindenki az Ultront nyomja, mert bár az valóban nem volt jó, de a Hulk film szinte élvezhetetlen. Legalábbis nekem mindenképpen az.

  Legjobb: Thor Ragnarok – mert vicces. Régen nevettem ennyit egy filmen, pláne egy szuperhősfilmen. Remélem marad a rendező még egy részre.

 47. Kedvenc: Vasember 3. (Shane Black és amúgyis bárki bármit mond, akkoris kurvajó!), Thor: Ragnarök, Doctor Strange (óriási Cumberbatch-elfogultság, de ettől függetlenül jó), Captain America: Winter Soldier (talán a legjobban működő Marvel film)

  Nem igazán kedvelem: Ant-Man (túlságosan gyerekes), Iron Man 2 (az MCU mélypontja), Age of Ultron (James Spader kiváló, a film már nemigazán….)

  Túlértékelt: Avengers (jók a dialógok, de maga a film lapos) Guardians of the Galaxy (soha nem értettem a hype-ot)

  Alulértékelt: Vasember 3. (most tényleg a Mandarin csavar b@ssza ennyire mások csőrét? én rohadtjól szórakoztam), Captain America: The First Avenger (teljesen rendben van)

 48. Ami nekem tetszett az az Iron Man, az Avengers és a Guardians of the Galaxy volt.
  A leggyengébbek között felsorolhatnám az összes többi Marvel filmet. De talán a legrosszabb a Thor:Ragnarök volt. Rég láttam már olyan rossz és debil filmet, mint az volt.

 49. Winter Soldier, mindenféle hókuszpókusz nélkül marha jó film és kész.

  Titkos kedvenc: AntMan, egyszerűen bejött pont annyira idióta, hogy még nem zökkent ki annyira mint a Ragnarök vagy a második GotG, marha jók a zenés részek (az aktatáskában a Cure, hú) és egészen izgalmas ez a kicsinyítős-nagyítós világ.

  Megnéztem azt a 17 perces összefoglalót és azért bőven voltak olyan Marvel filmek az elmúlt 10 évben, amikről tényleg csak annyi jut eszembe, hogy: minek vannak? De a mérleg azért pozitívba billen mindenképp. Igaz csak hétfőn, de tekintem az új alkotást.

 50. “holott véleményem szerint pl.: a Spider-men 2 vagy egy X-men 2 a legtöbb téren odever neki.”

  nem MCU

 51. Nekem több kedvencem is van.
  1. Fekete Párduc
  2. Polgárháború
  3. Bosszúállók
  4. Galaxis őrzői 1
  5. Vasember 3
  6. Ultron kora

 52. Kedvenc: A tél katonája. Nagyon nagy húzás volt, hogy kvázi egy kémthrillert csináltak belőle. Jót tett neki a hangulat és zseniális volt a főgonosz. Ford bácsival nem lehet mellélőni. Szoros volt, hogy ne a Polgárháborút írjam, de ez egy fokkal jobb.

  Kevésbé szeretett: Galaxis őrzői 2, mert az első rész még a hiába ellenére is egy mókás kalandnak hat, most a folytatással túl sokat akartak, a csavarok se működtek igazán és a zseniális nyitójelenethez nem tudott felnőni a további játékidő.

 53. Komoly kedvenc: Civil War (komolyan tudtam venni a problémákat, nem szokásos püfölünk valami dolgot, ami a világot akarja elpusztítani, aztán yeee, nyerünk)

  Komolytalan kedvenc: Ant-Man. Mert igazából ennyire tudom komolyan venni a szuperhős filmeket, úgyhogy ezt nagyon tudtam élvezni (nekem a Ragnarök túl volt tolva).

  Legrosszabb: Igazából az összes. 2-3 film elég lett volna. Majdnem mindet megnéztem, mert pop-cornnal jó, de a végére majdnem az összes filmnél úgy álltam fel, hogy soha többet marvel… :)

 54. kedvenc az első Iron Man. Szerettem benne Downey-t, jó volt a történet, lehetett aggódni, unalmas percei nem voltak és talán még ki is tudott akasztani. Magyarul érzelmeket tudott kiváltani.
  Amit a legkevésbé kedvelek, az a Ragnarök. A rövid indoklás annyi, hogy sztem ebből a kategóriából én már kiöregedtem :D hiába bírtam az első részét, ez csak pusztította az agysejteimet, ahelyett, hogy simán csak kikapcsolt volna..

 55. Sokáig a Vasember első részét tartottam a legjobb mcu-nak, sőt az egyetlen jónak, de aztán jött a Doctor Strange és a Ragnarok. Most igazából nem tudom melyik ezek közül a legjobb, hogy eldöntsem újráznom kéne őket, de ahhoz jelenleg nincs kedvem. Ami még kiemelkedik, egy erős közepessel, az a Pókember.

  A legrosszabban szintén nem vagyok biztos, vagy a Thor 2 vagy a Vasember 3. A többi azért emlékeim szerint simán nézhető.

 56. Szerintem a Civil War volt a legjobb és talán a CA: The First Avenger volt a legkevésbé élvezhetőbb.

 57. a legjobb talán a Vasember, de holtversenyben odafér még a Winter Soldier is, az meglepően komoly volt nekem, tökre izgi.
  legrosszabb az első amerika kapitány, és a thor 2. kurva nagy szar mindkettő, pfej fuj. hozzátéve mondjuk, hogy a black panthert nem láttam, egyáltalán nem érdekel sajna

 58. nem tudom eldönteni melyik a kedvencem; viszont egyértelmű számomra, hogy az incredible hulk az amit egyszer elég volt végignézni

 59. Nagyon meglepődtem, hogy ennyien írtátok kedvencnek,legalább tudom, hogy nem vagyok egyedül!:D
  Legjobb: Captain America: Winter Soldier
  Ezzel a filmmel lettem hivatalosan is MCU-fan és lett az egyik nagy kedvencem a Kapitány.Nemrég láttam a TV-ben és még mindig zseniális!

  Legrosszabb: Incredible Hulk. Ezen a filmen kívül számomra nem is létezik igazán rossz MCU film( csak max közepes).

 60. Nagyon sok jó filmjük volt, de a legjobb a Guardians of the galaxy. Még ha itt és ott egy picit túl erőszakos is, ettől még a karakterek, a látvány, a humor és a zene itt váltotta ki belőlem a legmélyebb érzéseket nézőként.

  Második helyre tenném a Civil wart, mert nekem bejött a reptéres jelenetsor. Bár az is igaz, hogy az egész MCU olyan, mintha egy nagyon jó vagy kiemelkedő minőségű film-sorozatért részenként fizetnénk. S a végén lévők nyilván jobbak, ahol egyre több és több karaktert mozgatnak és olyan karakterek is interakcióba kerülnek, akik korábban alig beszéltek egymással. S ehhez kellett a sok évnyi alapozás, hogy után a nézők tátott szájjal nézzék, ahogy Thor vs. IronMan vs. Captain America egymást csépeli az erdőben az első Avengers filmben. Szóval valószínűleg az Infinity War is igazi tobzódás lesz.

 61. kedvenc: Deadpool, ha nem lehet rá szavazni akkor a Galaxis őrzői első része, a zene és a hangulata miatt.

  Legrosszabb nincs, sok nem tetszik.
  Legyen mondjuk az Avengers 2.

 62. Csomót nem láttam, azok közül viszont, amiket igen, a Guardians első része a favorit, a leggyérebb pedig az Avengers.

 63. Legjobb: Avengers.

  Idáig nagyon szépen épült az egész sztori, az összes karakter még kellően különböző volt és a humort is jobban hozták be a jelenetekbe. Az akciók látványosak, drámaiak és ez volt az eddig az egyetlen olyan megarombolásuk, aminél még tényleg valamennyire aggódtam is értük. Volt súlya jó pár cselekvésnek, nem pedig csak hiszti, mint a Civil War-ban. Nagyon élveztem, mindenből és mindenkiből a legjobbat építették be és még valamennyi eredetiséget is tudtak hozni a blockbusterek közé ezzel a katarzis élménnyel. Nekem innentől kezdett egybefolyni az MCU, utána is szerettem, de sok lett a buta viccelődés és cukiskodás, egy kaptafás hangvétel és sztori szerkesztés.

  Leggyengébb: Iron Man 3.

  Szerettem nagyon Iron Man-t, pedig annyira nem nyűgözött le RDJ, csak tetszett. Még a második is lecsúszott szódával, de ez a harmadik nagy csalódás volt. A marketing nagyon felspannolt, friss volt az Avengers élményem, egy egész utazásomon át erre vártam. És Shane Black miatt még eredetiségre is számítottam. Ehhez képest a viccekért félredobtak mindent, amit addig építettek a karakterbe. Pepper tunningja és gyógyulása a slendrián írás netovábbja, nem is beszélve Tony műtétjéről vagy a Disney barát borzalmasan gyenge gyerekkarakter nevetséges storyline-járól. Az egy helikopteres őrület van meg, hogy ha annyi lett volna a film és az end credit Hulk, akkor köszi, jól vagyok. Az sem baj, hogyha cserébe 5 perc így a film.

  A legnagyobb vízválasztó: Avengers: Infinity War.

  Ha ez nem lesz legalább olyan katartikus, mint az első Avengers mozi, akkor nem tudom, hogy kellemesen üdítő egyszeri limonádén túl érdemes lesz-e bármit is várnom az MCU-tól.

 64. Szamomra nagyon nehez a valasztas. Kb mindegyiket imadtam, meg a sokat ekezett ultront es a vasember 2-t is.
  De megis. Szamomra a winter soldier egy gamechanger volt. Jo sztori, kivalo fightok. Porges, jo mellekkarakterek es nagyon felhuzta Cap-et is.
  Emellett a legtobbszor ujranezendo Guardians 1, amit a legjobbak koze mondanek.

  Nagy csalodas volt azamomra a pocsek vasember 3 es a thor ragnarok is sajnos gagyi volt nekem :(

 65. Kedvencek:
  1. Thor
  2. Thor Ragnarok
  3. Guardians of the Galaxy 2.
  4. Iron Man 3.
  5. Guardians of the Galaxy
  6. Winter Soldier

  Amiket nem szeretek:
  Avengers, Ant Man, Civil War,Hulk…

 66. Avangers, Guardians és a Civil War a Top3 nálam, sorrend nélkül mert nem tudnák választani abszolút kedvencet. Mind 10/10 nálam.
  A “legrosszabbat” a Thor, Ironman3 és Black Panther hármasából választanám, ha már muszáj lenne. Igazából a leggyengébb marvel film is megüt nálam egy újranézhető 6/10-es kategóriát.

 67. Legjobb: Captain America: The Winter Soldier – mert földhözragadt
  Legrosszabb: Thor: The Dark World – mert egyszerűen szar

 68. A Galaxis őrzői mind kettő része. Ez a csapat nagyon szerethető. Az elsőben azért mert fantasztikusan bemutatodótt az összekovácsolódásuk, a másodikban meg az összhangjuk. :) Másrészt sikerült ennek a jelenleg még duónak megszerettetnie velem Chris Pratt-et. ^^ A legrosszabb filmnél beállok a sorba: Ultron kora. A legnagyobb ütőkártya Pietro halála volt, de ennyi.

 69. Kedvenc: Winter Soldier, Civil War (hail Russo tesók!)
  Csalódás: Ragnarök, Age of Ultron

  Ezek pedig nem az élvonalba sorolandók nálam, de mindenképp mérföldkövek voltak: Iron Man 1, Avengers 1

 70. A Galaxis őrzői!
  Vasembert azért nem írom mert elfogult vagyok, az ő karaktere verhetetlen, mind1 milyen a film amiben szerepel :)

 71. Legjobb: Winter Soldier (azt hiszem ezt néztem újra a legtöbbször:)
  Legrosszabb: Galaxis Őrzői 1 (idegesítő karakterek, rossz zene)
  Legnagyobb csalódás: Civil War (azt hiszem túlságosan vártam ezt a részt és a tét nélküli harcok miatt csalódást okozott)

 72. Legjobb: Vitán felül a Winter Soldier. Történet ami szerintem mint nem “szuperhős film” is megállná a helyét és a film dinamikája, ez utóbbi szerintem elképesztően jó és elég ritka a mostani filmekben, hogy ennyire eltalált, végig jó legyen.

  Legrosszabb: Vasember 2-3, még az annyira szidott Thor 2 is szívesebben nézem újra :D

 73. Én már egy jóideje szkippelem ezeket, csak néha-néha bevállalva egyet, ezért legrosszabbat nem írnék mert azt valószínűleg nem láttam, de amiket igen azokból az iron man 3 és a civil war volt az alja.

  Ami viszont rohadtul bejött és végig nagyon élveztem az a Thor 3, az a legjobb kész.

 74. kb. mindegyik film egy szinten mozog, se nem túl jók, de meg tudom nézni őket többször is akár, ezért is nehéz a kérdés.
  mindegyik csak addig emlékezetes amíg jön egy újabb, és a régiek kezdenek egybemosódni. szóval ez alapján, amire még tisztán emlékszem, hogy elütött a többitől és élveztem is, az a Doctor Strange volt, elötte persze Winter Soldier és az Iron Man volt, folyamat változik épp melyik, mert olyan sok film jön ki, talán fejezetenként jön egy amelyik kimagaslik a többitől.

  a legrosszabbak, amikről reflexből elkapcsolok, ha tv-ben meglátom, a hulk, iron man 3 és az ant-man, de ha lesznek a tv-ben, akkor a homecoming és a guardians 2 is köztük lesz (bár a tvzés nálam inkább csak háttérzajnak van, szóval nem feltétlen nézem a többit se, ha rákapcsolok)

 75. Kedvenc: Dr. Strange, Am.Cap2.
  Nem kedvenc: Póki, Guardians 1-2, Panther.
  A többi a közepesen elmegy kategória.

 76. 108.
  Azért a végén ne mond hogy nem volt epic amikor Tony megnézi a videót és elborul az agya… Addig kicsit komédia, főleg a reptéri harc nekem meg ez a menjünk egymásnak mert ez kell a népnek érzés. A végén hirtelen szertefoszlott ez a kabaré feeling és tényleg elhittem hogy szarnak mindenbe, ha kell akkor legyakják egymást… Annál a résznél jobban csak az baszta ki a biztosítékot amikor a Logan-ben a prof elkezd mesélni hogy rég aludt ilyen jól egyebek…. már beleéled magad, amúgy is szereted mert az X-men filmek egy általánosan szerethető karaktere aki már betegeskedik, erre hirtelen leszúrja az a geci és indul a hentelés..hát az nálam kivágta a biztosítékot. Amúgy is nagyon meg tudom élni a filmeket és kizárni a fejemben – vagy leblokkolni – hogy ha valami kiszámítható is, ne agyaljak rajta, megvárom hogy tálalják és talán ütni fog… De ennél a résznél én szétmentem a moziba. Öcsémmel nem mertünk egymásra nézni mert szájtátva a fejünket fogva könnyezve süppedtünk bele a székünkbe és néztük amit nem hiszünk el…
  Elkalandoztam kicsit… Szóval az a CW-os jelenet vagy rész sztem elég durva azért :)
  Jah ha már itt vagyok, nekem a legjobb azt hiszem a Vasember: kellően komoly, nagyon jól megalapozva és felvezetve Tony döntése, epic részek, élvezetes, izgalmas felépítés
  Legrosszabb, inkább legsemmilyenebb: Thor Sötét Világ

 77. Legjobb: Ragnarök, Avengers, Amerika kapitány 1-3

  Legrosszabb: Magasan a Black Panther, én ennyire kínosan moziba még nem éreztem magam, illetve unalmas is volt. Nem értem se a hypeot, se azokat akik szerint a legjobb marvel film. Nem rasszista okokból, egyszerűen gagyi és önismétlő volt, érdektelen szituációkkal. (Mondom ezt úgy, hogy a civil warban tetszett és érdekelt Black Panther karaktere)
  A közutálatban álló IM 2-3, Thor 1-2, Ultron kora megértem ha valakinek nem annyira okozott mély benyomást, de még ezek is 10x izgalmasabbak és érdekesebbek mint ez a wakandai valami.

 78. Tegnapig a Civil War volt a kedvenc, mostantól Infinity War. Legrosszabb legyen mondjuk a Vasember 3, hatalmas csalódás volt anno.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.