Star Wars: The Last Jedi sitcomként

Egy kreatív vágó Seinfeld-stílusúra összerakott pár jelenetet az eddig legmegosztóbb modern Star Wars filmből, a The Last Jedi-ból. Persze a zene és az alánevetés adja, meg minden, de azért durva, hogy mennyire paródia a fő akciójelenetek egyike még így is.

27 hozzászólás a “Star Wars: The Last Jedi sitcomként” bejegyzéshez

 1. Erre én is rábukkantam, nagyon ötletes.

  Ezen a filmen csak röhögni lehet. Néha kínosan.

 2. Én Rainke mellett “üdvözlöm” Kathleen Kennedy nagyságos asszony is! Hasolnó jókat kívánok nekik mint az előttem szólók.

 3. Mikor a moziban néztem csak arra tudtam gondolni hogy ez valami zsé sitcom minőség, vagy egy rossz paródia. A rebel ship-es jelenetek kivétel nélkül röhejesek, néha úgy is vannak beállítva a karakterek, hogy mindenki egy shot-on legyen.

 4. Igazából most látszik a legjobban, hogy a Star Wars “harmadik évadából” hiányzik egy showrunner, azaz George Lucas. Alapvetően Rian Johnson minden döntésével egyetértek, tökre nem érdekes, hogy kicsoda volt Snoke vagy kik voltak Rey szülei, meg hogy új alapokra helyezte az egész Erő-dolgot, csak a hetedik részben igen erős hangsúlyt fektettek ezekre, így lehetett mindent visszacsinálni, amivel elment fél óra a játékidőből. Másfelől meg az egész Monte Carlós kitérő szvsz tök felesleges volt, ill. ennek megint csak akkor lett volna értelme, ha a hetedik részben sütik el, jelezve ott, hogy az Erő demokratikus, mindenki részesedik belőle (amire végülis ki akart futni az egész a zárósnittben) és nem egy maréknyi kiválasztott homokozólapátja.

  Ilyen szempontból még az előzménytrilógia is sokkal koherensebb és érthetőbb, érdekes sztorival, más kérdés, hogy a megvalósítás milyen lett.

 5. Gábor Vajda (@Gabor_V): szerintem meg jelenleg konkrétan nem tudják a Disneynél, hogy mi az a Star Wars. Ami nem meglepő, hiszen a rajongók sem tudnak rajta megegyezni, és ez vezet a táborok vitáiba ahol szinte mindenkinek van jó érve, így esélytelen a későbbi összhang. Szerintem például pont a hős története, a kiválasztottság a Star Wars, az hogy egy mese. A mostani pedig ugye pont ezeket rúgja fel. Rendes sci-fit akarnak csinálni belőle, aminek lehet, hogy jó lenne, de ez már nem Star Wars, csak egy a többi sci-fiből.

 6. Nemrég néztem meg otthon. A felénél elkezdtem tekerni (ami nálam nagyon ritka), hogy lesz-e benne valami, ami miatt a rászánt időt nem fogom sajnálni, de sajnos nem így lett.
  Ekkora egy szarkupac valamit!
  Örülök, hogy nem moziba néztem.
  Nálam Star Wars a Jedi visszatérrel lett vége.

 7. ha áttekerted akkor nem releváns a véleményed. egy film nem csak a történetet jelenti.

 8. én örülök hogy premier napján néztem, mert úgy még nem jött szembe a sok negatív vélemény előtte. csak utólag olvastam őket meglepetten, mert nekem tökre tetszett. oh well.

 9. amúgy nem értem ezt a videót, nyilván eredetileg is humorosnak szánt jelenetek ezek.

 10. Scorba: hát ez az, hogy NEM. Ezek többsége (Csuvisat leszámítva) szinte mind komolyak, főleg a vége. De látod, még Te azt hitted humorosnak szánták őket… sejtheted milyen színvonalon mozog a film.

 11. Matthew: jaj ne csináld már. eleve szándékosan vittek bele szellemességet. van, akinek ez szentségtörés, nekem speciel szimpatikus volt.

  jóhogy “sejtem” milyen a színvonala, mert láttam.

 12. @scorba: szerintem is, ezek humornak szánt jelenetek voltak, és egyébként szerintem a filmben, egészében nézve nem voltak ennyire lámák (mondjuk a fröccsöntött gumicsirke már akkor is rém gagyinak tűnt — és hiányoltam a videóból a zöldtejű koca fejését, mert az volt az idiotizmus csúcsa…). Én pont azért találtam tréfásnak ezt az aláröhögős megoldást, mert a kiragadott jelenetek eleve idiótábbnak hatnak, de az effekttel még rá is erősítettek az idiotizmusra.

  A film egyébként valamilyen szinten hozta is elvárt szintet (nem mertem tőle többet várni), és csalódás is volt (titkon bíztam benne, hogy azért az ébredő erő szintjét csak sikerül megugorni). Azon véleményemmel viszont rendre egyedül maradok, hogy a Rogue One kifejezetten jól sikerült darab volt.

 13. Tudom, hogy kvázi egyedül vagyok a véleményemmel, de nekem nagyon tetszett a film, sokkal jobban, mint a 7. rész. Kétszer is megnéztem moziban, és számomra hatalmas élmény volt. Persze nem kezdem el megvédeni, mert kapnám a kövezést rendesen, csak jelezni akartam, hogy van, aki szereti. A videó aranyos, nem is olyan rég ledaráltam a Seinfeldet, úgyhogy így még viccesebb volt.

 14. ” Azon véleményemmel viszont rendre egyedül maradok, hogy a Rogue One kifejezetten jól sikerült darab volt.”

  szintén zenész, fogjatok kezet Willow-val. A film konkrétan feljebb van pontozva imdbn, mint a Last jedi, avagy te már aztán főleg nem maradsz egyedül, rengetegen imádták. Nem ti vagytok egyedül, sokkal inkább az ellenzői. ne random kommentekre alapozzátok az elméleteiteket, mert annak mindig rossz vége lesz.

 15. Higgyétek el, pár év és mindenki, aki szerepet kapott ebben a filmben, arról fog nyilatkozni, hogy mit hogyan kúrtak el. Kivéve a buzi rendező/írót.

 16. Human

  Releváns vagy sem, attól még vélemény marad.
  A történetet inkább ne is említsd, mert mint olyan, az már rég kihalt ebből a meséből.

 17. Ja, fingjuk noncs már mi az a Star Wars. Megvették a kötelező elemeket, a három öreg, Wlliams, Erő stb. Aztán egy rohadt nagy kulimájsz lett az egészből. Lucas is akkor cseszett el dolgokat, amikor bonyolított. Az egyszerűség volt a New Hope lényege… mégis a folytatások erősebbek, mert Lucas nem egy rendező zseni. De visszatérve Ő tudta mi az a Star Wars…

 18. Visszahozták a 3 nagy öreget, erre nem is találkoznak a vásznon szinte. Mind a hárman egyáltalán nem. Aki ezt így kitalálta ahhoz lenne egy-két keresetlen szavam.

 19. Egyetértek scorbával, szerintem is alapból viccesnek szánátk a jeleneteket, viszont nagyon érdekesnek találtam hogy megváltozik egy jelenet hangulata, ha leveszik a környezeti zajokat és kiemelik a szereplók hangját is a köznyezetükből és “dobozosítják”.
  Az alánevetéseket mindig megvetettem.

 20. @Gábor Vajda: az erő eddig is demokratikus volt. viszont voltak a Jedik, akik ráébredtek, hogy az erő használható jóra és rosszra is. ők arra esküdtek fel, hogy a jót helyezik előtérbe és azt védelmezik, azokat, akik esetleg rosszra használnák kivonják a forgalomból. most mi újat hozott Rian? semmit. felkavarta az eredeti mixet és hozzá öntött olyan hozzávalókat, amitől jó szar íze lett az egésznek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.