Avengers: Infinity War – vághatjuk a centit

Százezer cikk és videó szerda előtt: minden amit tudnotok kell az Infinity War megnézése előtt. 5 dolog. 10 dolog. Úristen nehogy lemaradjatok bármiről is.

Mivel egy blockbusterről van szó, így természetesen semmit nem kellett tudni igazán előre, akármilyen 10 év is áll az MCU mögött. A filmen belül minden mértanilag meg van magyarázva, jut idő a fontos infók átvételére is a majdnem 3 óra alatt. Amúgy teljesen beütött amit sejtettem: visszafelé hatott ez a 10 év meg EPICEPICEPIC kampány, hiszen csak a finálé előtti részt láthattuk. Most várhatunk 10.. ja nem, szerencsére csak 1 évet.

Mondjuk az tény, hogy így eszméletlen drámai ponton hagyhatták abba a hős(ök) történetét a filmben, ott ahol elbuknak. Ez remélem még nem spoiler egy ketté szedett történetnél. Lehet, hogy a készítői a Keresztapát emlegették, de inkább az Empire Strikes Backet kellet volna. Főleg, hogy a Infinity War legjobb pillanatai egy családi dráma körül csoportosulnak. Konkrétan megkaptuk a Guardians of the Galaxy vol. 3-at. Ami nem meglepő, hiszen a Guardians csapatnak sok személyes kapcsolata van az Infinity War főellenfeléhez, Thanoshoz, akit ügyesen tényleg a Marvel-univerzum legjobb gonoszává tesznek azzal, hogy bemutatják milyen normális lényből vált olyanná, akivel összefutnak hőseink.

Az előbb amúgy nem vicceltem, a film meglepő hányada játszódik az “űrben”, ahol természetesen a Ragnarök utáni Thorral is összefutunk.

Ezen kívül viszont azt éreztem, hogy kicsit túl volt tömve ez a film, és ez valamennyire a hátrányára vált. A Vision körüli történetet konkrétan megvághatták volna, ahogy az akciójeleneteikkel tették. Ők egyszerűen nem voltak annyira felépítve, hogy a drámájuk érdekeljen minket. Persze valamennyire kellettek, hiszen hozzájuk volt köthető jó pár Avenger feltűnése. Konkrétan a film legjobb belépője ott történt. Milyen fasza lehet annak, aki egy előzetest sem látott, mivel a kapitány talán az egyedüli, akinek jó zenei témája van, és hát új kinézete, és nagyon képregényes volt a feltűnése.

Visszatérve a lényegre, hiába van kompetensen összerakva a film, ha minden EPIC!!!-nek van szánva, akkor a végére túltelítődnek az érzékeink, és semmi sem lesz epic. Rossz példa, hiszen bőven azok felett van az Avengers, de a Transformers-filmek ilyenek. Na jó, aláírom, hogy az utolsó pár perc szíven csapott és tényleg hatalmas volt, viszont hazafelé baktatva már nem a legjobb kérdéseket vetette fel bennem a húzás.

A lényeg, hogy a Black Panther fölött volt bőven, sőt, az eddigiek alapján az Age of Ultront is megugrotta, de valami igazi plusz hiányzott. Talán majd jövőre, a tényleges “10 év óóóóóóóóóó” finálé után. Mert ez csak felvezette azt pár tényleg jó pillanattal megfejelve.

Kivételesen spoilerezni is fogok, a kommentek pedig aztán főleg, szóval aki még nem látta, az innen már ne menjen tovább.

Na, magunkra maradtunk így pár ezren, hiszen annyian belekattintottatok. Szóval két gondom volt amellett, hogy Thanosnak több játékidő kellett volna. Az egyik: a kesztyű túl erős volt az írók számára. Következmények nélkül nincs drámai pillanat, viszont ha bármi lehet hologram, képzelt valóság, akkor hogy izguljunk igazán? Tökéletesen felvezetik, hogy Starlord igenis képes a komoly ígéretét betartani és lelőni Gamorát, erre buborékok jönnek. Mindezt azután, hogy Gamora megkönnyezte a nem igazi Thanos halálát. Dupla átverés. Persze utalnak rá a szürreálisan meghaló karakterekkel, hogy ez nem a valóság, de akkor a dráma sem valós.

Porrá leszünk.

És a vége az előbbi gondolatmenetet folytatja:túl sok hőst öltek meg. Thanos terve bevált, könnyezünk vele a tragikus sorsán, viszont logikusan nézve ennyien végképp nem patkolhattak el. Nem maradhat a Föld Univerzum félig üresen, és nem távozhat ennyi karakter, főleg nem az új generációból, például Pókember eltűnése egyszerűen nem reális. Avagy az idő kell majd a helyzet megoldásához. Viszont akkor ki halt meg igazán? Mert rendben, Lokit megfojtották, Gamorát megölték, de… értitek, nem?

Ülve kicsit a filmen inkább csak a kíváncsiság marad: hogy írják ki magukat innen? Szemben azzal, hogy ledöbbenve gondolunk vissza a kemény húzásokra. Teljesen másfajta a két hatás.

176 hozzászólás a “Avengers: Infinity War – vághatjuk a centit” bejegyzéshez

  1. azért a pár ezerből ötvenet nyugodtan írj be nekem ,mert tegnap éjfélig kb annyiszor néztem be hiába :)

  2. a pár ezret arra értettem, aki a spoiler warning után maradt, nem azokra akik tegnap óta frissítgetnek. Nem direkt volt amúgy, csak este már nem volt bennem szusz kritikaírásra magánéleti gondok miatt.

  3. Szerintem a film végével tét nélkülivé tették az egészet, mert az ember tudja, hogy úgy sem írhatnak ki ennyi karaktert… Epik lett volna, ha kicsinálják Tonyt és the end of part one.
    A másik meg a kötelező arc nélküli tizenkettőegytucat alien gyepálás már nagyon bénán hat ennyi film után. Azt a részt kivágják egyrészt a játék idő is pozitív irányba mozdul, másrészt a csak remek Thanos bunyókra kéne visszaemlékezni.
    Végeredményben valahol az a top 3 MCU filmben benne van, és az end credit jelent is ütős volt.

  4. SPOILER:
    Nick Fury szerintem Marvel Kapitánynak üzent, csak a közeget nem vágom, hogy hogy smint.

  5. SPOILER

    Igen, ez volt a bajom nekem is a hős halálokkal, hogy az életben nem hiszem el, hogy pl. Spidey tényleg meghalt.

    Ha Starkot Thanos megöli az ütött volna de így már adott esetben az Ő halála sem lesz annyira drámai, illetve valószínű, hogy ezután már túl fogja élni az egészet. Plusz Cappel még össze kell borulniuk nyilván.

    Amin még gondolkodtam, hogy vajon fő-e a fejük BlackPanther miatt, mert amikor kinyírták még nyilván nem tudták mennyire közönségcsalogató karakter lesz a saját film után.

  6. Szerintem meg ezek a halálok voltak a logikus lépések, mivel pont rájuk nem számított senki.
    És én egy végtelen háború után azon se lepődnék meg ha tényleg halva hagynák őket….

    De a bosszúállók 4, vagy a marvel kapitány úgy is lerántja a leplet hogy kik térhetnek esetleg vissza.

    Azon se lepődnék meg ha marvel kapitány = bosszúállók 3,5 lenne …

  7. Szerintem te borzasztóan túlértékeled az embereket.

    Én olvastam az eddigi 5 Reddit threadet. (Máramennyire lehet mivel olyan gyorsan pörög és 10k hozzászólás van mindegyikben) Sok komment jött ahol az embereket váratlanul érte az hogy kikaptak a hősök és hogy meghaltak néhányan a filmbe.

    Egyszerűen az emberek hozzászoktak hogy a főgonoszok szarok a Marvel filmbe mert mindenki ezt ismétli mint vmi elromlott lemezjátszó. És hogy a jó mindig győz.

    Te benne vagy a témában mert minden filmet követsz. Rengeteg filmet nézel és neked már nem igazán tudnak újat mutatni.
    Egyszerűen tapasztalt vagy.
    Viszont sokaknak ezek a dolgok nem egyértelműek nem ismerik ezeket a fordulatokat és simán elhiszik azt amit látnak. Meg bele sem gondolnak a történésekbe. Strange megnézte az összes lehetséges kimenetet és aszerint cselekedett. Ez a pici bonyodalom már rengeteg emberen kifogott és nem értik hogy miért adta oda a követ thanosnak.

  8. SPOILER!!

    Annyiban volt bajom a túl sok halállal, hogy túl átlátszó az a csekélyke körülmény, hogy gyakorlatilag csak a Phase 4 várható szereplői haltak meg. Mondjuk ők szinte mind :). Nagyobbat ütött volna, ha “vegyesen” hullanak el a főhősök, mert úgy tényleg lett volna értelme tippelgetni, hogy ki marad halott és ki nem. Jelen állás szerint nekem viszont az a tippem, hogy helycserés támadás lesz a végső megoldás: a régiek az újak helyett. A hogyanra én is arra gondoltam, hogy valamiképp az idővel lesz a kavarás, bár ez így túl nyilvánvalónak tűnik.

    Az endcredit kapcsán viszont egy kérdés: csak nekem tűnt fel (vagy csak nekem tűnt úgy), hogy Nick Fury és Maria Hill a SHIELD-es outfitben voltak? Merthogy jelen állás szerint Fury illegalitásban van, Hill meg Tonynál dolgozik asszem. Szóval az én tippem, hogy az a jelenet egy párhuzamos idősík volt.

  9. Egyértelműen nem halnak meg se pókember, se a fekete párduc hiszen jönnek a kövi részeik. Arra leszek kíváncsi cpt. Marvel mit tud csinálni ez az egész ellen?

  10. nekem a filmmel az volt a bajom, hogy a földi események (kapitány, vízió, egész wakanda, az ebben a léptékben nevetséges scarjo) egyáltalán nem érdekeltek. viszont – és ez egy hatalmas viszont – az örzők, thor, pókember, a saját filmjében idegesítő strange és iron man szála iszonyatosan fasza lett, mind dráma, mind kreatív szempontból. egyébként is azt tartom a film legnagyobb bravúrjának, ahogy az őrzőket integrálták a bosszúállók közé (gamora-thanos, wowowowow), ott egészen bravúros forgatókönyvírói és rendezői ötletek voltak. a film előtt fogalmam sem volt, hogy miként fogják bepasszintani a fősodorba őket, de wow, szerda óta nem tudom “letenni”, hogy mennyire jól megoldották.

    SPOILER

    a thanos-hulk harc, stark majdnem halála és thor földre való megérkezése nálam abszolút csúcspontok voltak. amikor stark majdnem meghalt, az nagyon elkapott érzelmileg, ugyanakkor kicsit csalódott voltam, hogy végül megmenekült. annyira heroikus volt előtte a harcban, hogy _talán_ még tökéletesebb lett volna a jelent, ha meg merik húzni.

  11. Nem igazán szeretem ezeket a marvel filmeket, de egyszer mindig jól szórakozok rajtuk.
    DE ez a rész nagyon jol sikerült, messze a legjobb lett a Tél katonája mellett, függetlenül attól hogy amit többen irtak, hogy kizárt hogy ennyien meghaltak, valahogy visszafogjak oket hozni, igy sulytalannak erzem picit.
    AmCap intro meg gyilkos volt:D

    Ja ami nekem a legkevesbé tetszett hogy Bannerből bohócot csináltak!

    @human amugy nagyon korrekt kritika!

  12. A 4. résszel befejezi a frenchise-t :D
    Vagy legalábbis ezt, és új karikkal folytatja, x-men fantasztikus 4es, meg nem tudom mik kerültek még vissza hozzájuk :)

  13. SPOILER!

    Szinte biztos, hogy óriási fordulatra számíthatunk a negyedik részeben. Most azok haltak meg, akiknek vagy van már bejelentett, új filmje vagy él még a Marvel szerződése, pl. Pókember, a Guardians of the Galaxy (kivéve Mordály), Black Panther vagy épp Strange.
    Az is furcsa, hogy azok maradtak életben, akik vagy bejelentették már, hogy lelépnek vagy szünetelni fognak, pl. Amerika Kapitány, Stark, Thor, Hulk, stb.
    No meg ők azok, akik szerepeltek a negyedik rész forgatási fotóin, azokon a fotókon, amiken az első Avengers film idején, 2012-ben játszódó jelenteket vettek fel. Biztos vagyok benne, hogy a múltba fognak valahogy visszautazni vagy Marvel Kapitány segítségével vagy Strangenek köszönhetően, mert szerintem túl könnyen adta oda a követ. Biztos vagyok benne, hogy látta a 14 millió lehetőség közül az egyikben, hogy ezt kell tennie (vagy azt látta, hogy kell Stark Thanos legyőzéséhez).

  14. @Robin
    “Arra leszek kíváncsi cpt. Marvel mit tud csinálni ez az egész ellen?”

    Semmit. Saját filmjében bemutatják a karaktert és nem igen lesz kapcsolat az inf warral mivel 90es években játszódik állítólag.

    4. bosszúállókban meg majd lesz vmi időutazós téma… Gondolom stark és még vki vissza megy pár évet és előre jelzik a bajt.

    AVG 4 spoiler: Van pár forgatási kép ahol stark shield cuccban beszél pár karakterrel avengers 1-es jelmezben.

  15. SPOILER

    én négy halált érzek tutinak (Loki, Heimdall, Gamora és Vision, aztán ki tudja) a többinek valahogy visszafordíthatónak kell lennie. Még így is ebben a tudatban is ütött.
    Amúgy a régi zászlóalj marad meg rendesen a Cap-Tony-Thor gerincvonal, gyanús hogy ők lesznek az igazi távozók, és a többiek visszatérnek. Már aki. De most abszolút nem tudom merre fog menni a folytatás. És ez tök jó.
    Amúgy Strange valószínű azt az egy tervet követi, amiben nyerhetnek.

    Nagyon erősen kezdett a film, végig pörgött, nem éreztem üres járatot, néhol a tone váltások voltak azok, amik nem stimmeltek, ott szétesett picit, de a végére a hangvétel is összeállt. Thor sztorija és elhagyatottsága tetszett talán a legjobban, tényleg semmije nem maradt, az utolsó asgardi. Thanos jó kis gonosz lett. A két megjelenés az egyik említett Cap a téma zenével, plusz Thor csatlakozik a harcba, na azok nagy pillanatok voltak. Meg az egész titáni harc. Vágjuk a centit, igen, a két film közte érdekes lesz, hogy illesztik bele.
    Le a kalappal, nagyon komoly férfi munka volt ezt összehozni forgatókönyvi és rendezői szinten is.

  16. uhhh mekkora flash lenne vissza mennének a bosszúállók 1 new yorki csata idejére és ott mennek el Thanoshoz amikor még se kesztyű se kő nincs neki :) Bezárják a kaput mielőtt kilőnék az atomot és ők mennek át a féregjáraton :D

  17. Jobbulást a magnéleti dolgokra!
    Hány csillagot adsz amúgy a filmnek human? Lemaradt a tageknél :)

    És egyetértek az írással. Nekem is kicsit zsufi volt és az érzelmi töltete.. hát na, hagy némi kívánni valót maga után.. Nekem az se tetszett, hogy sokszor kapott valaki egy olyan sebet, amibe egy mellék szereplő simán kipurcan, jön a drámai jelenet, de aztán még se hal meg. Olyan érzésem volt, mintha direkt akarna “szivatni” a film. Direkt utaztak erre a “ki hal meg” spekulációra. Na meg a logikai bukfencek.. ahj. A kapitány tényleg király volt, pedig nagyon nem szeretem. Drax meg tök jól müködik és a poénok is szerintem jól voltak kezelve, főleg Marvel mércével. Viszont nagyon idegesített, hogy el volt mondva mindegyik teamnek, hogy mit ne csináljon, és akkor Thanos nem szerzi meg a követ.. na hát csak azt csinálták. Beáldozod az univerzumot, a mindenséget csak mert összespanoltál fél napja valakivel. Ne már.
    Thanos meg isteni! Tényleg nagyon jó lett a karakter. Talán túl jó is, a film nézése közben nem csak hogy szimpatizálni kezdtem vele, de valahol drukkoltam is neki, sőt, néhol inkább őt pártolta, mint magát a jó fiúkat. Na meg magát az üzenetet amit hordozna a film, azt én értettem félre vagy kb legitim lett a népírtás a túlélés nevében? :D

    A záró jelenet.. na igen. Mint a film maga, vegyes érzelmeket kelt bennem. Valahol tetszett, hogy mertek nagyot lépni. Hogy akkor most csókolom van a humanoid élőlények felének. De az a baj, hogy tudod, hogy úgy is visszalesz csinálva ez valahogy.. és a záróakkord .. na ott felcseszett. Stáblista utánira gondolok.. Kb olyan érzésem lett volna, mintha felvezetnék a cpt. Marvelt. Mintha ez az egész film, annak az alapja lenne. 10 évet vártál erre. Itt kiábrándító volt nekem. Összességében most ez jutott eszembe. Néhol lapos volt nekem még, meg súlytalan. De élveztem amúgy, tetszett. Simán moziban nézős. A hold szétrobbantós jelenet.. na az igazán ütött. Annak volt súlya. Szó szerint. (ha-ha)
    Úgy is eszembe jut még valami, szóval brb hölgyek és urak. (na nem mintha lennék valaki, csak értitek na..)

  18. 8. kommentemre egy példa:

    17. Claire8310 “én négy halált érzek tutinak (Loki, Heimdall, Gamora és Vision, aztán ki tudja)”

    Látjátok? Működik a film. Vmeik nap olvastam hogy a gamora nagyobb szerepet fog kapni a guardians of the galaxy 3. részében. James Gunn mondta USA Today-nek. :D

  19. 19. nekem ott volt egy kis watchmen áthallás, mármint az üzenet tekintetében, ezért nem éreztem különösebben egyedinek, meg hát hírből sem boncolgatták azon a szinten.

  20. Sziasztok!

    SPOILER TIPPEK A FOLYTATÁSRA

    Fury az időben üzent Marvel Kapitánynak, 1 feltételezés: Tony elkezd dolgozni az időgépen, visszamennek és az eredeti felállás “fiatalabb” kivitelével + Marvel kapitánnyal elverik Thanost.
    Tony pámcélja is folyamatosan figyeli és elemzi a környezetét, ahogy a Civil Warban Kapi mozdulataival tette, így Agamoto szemében lévő követ is folyamatosan scannelte.

    A fiatal csapattal bár elverik Thanost, de majdnem mind meghalnak.
    Mivel így a múltban legyőzött gonosz nem tudja elpusztítani az univerzum felét, a most meghalt friss karakterek visszatérnek, de a régiek nem lesznek ott.

    Innen tudhatta a Titán Tony Stark nevét és beigazolódik a Bosszuállok 2-ben látott jövőkép, ahol a pajzs is kettétört, Thor a kalapácsa mellett fekszik kidőlve stb. ( Tudom, hogy Thanos így nem emlékezhetne Stark nevére mert az időparadoxon lenne, de valahogy csak megoldájk nemigaz?)

    Stark, a végén ad egy üzenetküldő cuccot Marvelnek és a fiatalabb Fury-nak hogyha baj van tudjanak üzenni a jövőből.

    Tony ezután a múltban meghal, így védve ki a stúdió által, hogy minden halált az időben ugrálással meg lehessen oldani.

    2 feltételezés: Marvel Kapitány megkapja az üzenetet, felkeresi az Ősmágust, hiszen a múltban még életben van és Agamoto szeme nála van, elhozza megmaradt hőseinket a jövőből és folytatódik a fent leírt kör.

    SPOILER VÉGE

    Hatalmas film volt! Örülök, hogy a képregényfilmek aranykorában élhetek!

  21. Amikor Red Skull feltűnt, meg amikor Thor megérkezett a harctérre, beszartam behugyoztam. Amúgy fantazztikus moziélmény volt, jövőhéten újranézős.

  22. spoiler

    En marvel kepregeny fannak mondom magamat. 27 vagyok es szerintem 1000et biztos elolvastam. Ezert volt jo latni hogy a ironman 1 ota mennyire felnott a marvel a feladathoz, es mennyire jo embereket vlasztottak ki a ikonikus szereplokre. Nagyon vartam mire lesznek kepesek egybeteve mindenkit. Hat semmire. Vagyis de. Mindenkit megolnek hogy kevesebb legyen a part 2ra a koltsegvetes.

    Jaj de, elporlasztjak oket micsoda SOKK uramatyam, foleg mert bevan jelentve a millio film folytatas. Nem tudom melyik Russo gondolta hogy ezmicsoda jo lepes. A vegen csak egy nagy asitast ereztem semmi mast, mert UNALMAS volt. Amkap is ezt erezhette, amikor a Civil Warban buckyert mindent megtett volna itt meg csak nezi hulye pofaval a hamvait. A hamvasztas is ubergagyi volt. Mindig megmarad a fejuk de meg tudnak szomoru arcot vagni, mikozben elporladt a tudejuk, meg a osszes belso szervuk.

    a 68as metacritic teljesen helyenvan. Egy hajszallal jobb mint a ultron ami a leggyengebb marvel film nekem.

    A elporlasztos jelenet elotti esemeny meg boduletesen szar volt. Leszurjak a fejszevel thanost az grimaszol jaj jujj faaaj, jaj nem is faj. Ha mar itt vagyok akkor csettintek es teleportaltam, see you later suckeeeeeeeers.

    Hatalmas izzadsagszagu csalodas. Itt mutatkozik meg hogy ahogyan Bryan Singer is csak bemakolt a Days of future pasttal mert a tobbi x man filmje uberszar, a Russok is csak bemakoltak a Winter Soldierrel, mert a Civil War erosen kozepes, ez meg szar.

  23. Pár gondokat csak:
    A film nagyon jó!
    Birodalom visszavág feeling szerintem is.
    Thanos túl erős!! Emellett Strange egy körös varázslat csellel bármikor elintézhette volna, ahogy a kezet levágták…
    Túl sokan haltak meg… kicsit Son Gokus. Tudjuk hogy nem maradhatnak halottak!

  24. Nem kell ezt annyira tudományosra venni, szerintem EPIC volt maga a film! Megnézem újra a moziban, mert ütnek a karakterek illetve az egész! Kicsit fura volt, hogy Ruffalo volt a humorzsák, de jól müködőtt. Thor és az örzők minden perc aranyat ér! Vasember amit zuz a titánnal egyszerűen az agyam elszállt! Amikor a kapitány megjelent kirázott a hideg! Wakandás rész kicsit fura volt.. Bucky, amikor felkapta nyúlat..:D a nyúszit. :D Thanos karaktere zseniálisan meg volt írva…. összeségében igen nekem EPIC volt.

    Azzal meg igen is rettenetesen elbaszták, nem is értem komolyan… Be kell harangozni 2020 ig milyen filmek lesznek?! Érted?! Meg ennek lesz második része… már amikor beülsz tudod, hogy lesz második rész, meg 56 pókember, örzők stb… Ez akkkorát ütött volna ez a film, hogy szétszakadt volna mindenki arca!

    De így!?

  25. 28. Jackey MIért volt Ruffalo mint humorzsák? :D Thor 3-ban is az volts zerintem.

    Szegény mire bejelentette volna h micsoda veszély közeleg mindig vmi hülyeséget adtak a szájába. :D

    “Azzal meg … mindenki arca!”

    Várják amig bejelentik a következő filmben hogy a piros strange köpeny lenyúlta mondjuk a realitás követ. ÉS azután hogy thanos leszakította a köpenyt a kesztyűről minden csak ámítás amit strange követett el. :D

  26. KÉPREGÉNYSPOILEREK

    Ott ugye az volt a megoldas hogy Nebula lelopta a kesztyut es semmisse tette Thanos tetteit az elmult 24 oraban. Igy mindenki el ujra. Egesz biztos ez lesz a kulcs, csak valami mas csavarral/idoutazassal teszik ezt semmisse.

    Bazijo volt az egesz. Baromi jo dolog geeknek lenni manapsag, a mindenhol uvoltve dedósozó meg fikázó meg tarsadalom elbutulasaval jövő sznob kommenteloket meg igazabol sajnalom. Mosolyogj ha esik az eső mert ha nem mosolyogsz akkor is esik…
    Hiaba jonnek mindenhol azzal h unalmas meg kifingik a mufaj… Szerintem inkabb valtozik a mufaj es alkalmazkodik. Jele sincs kifingasnak.

  27. SPOILER:

    1. -Jól láttam, hogy Thanos kesztyűje a csettintés után, megpörkölődött? Lehet, hogy a kövi részben már nem fogja tudni használni, és üldözött lesz?

    2. -Hogy nyírhatták ki a fiatal Pókicát? Hiszen itt még tinédzser, vagy most akkor felejtsük el az eddigieket? Ennek semmi értelme (még).

    3. -Strange látta mind a 16 csillió kimenetelt, tehát sejthető, hogy tudja mit kell tennie abban az egyben ahol győznek, és azért is adta oda az idő követ. Nem mintha nem lenne egyértelmű, hogy úgy is győznek, de ha itt az idő babrálásával visszahozzák őket akkor az kimeríti a komolytalanság fogalmát, még ebben a műfajban is, ahol már mindenki meghalt egyszer minimum, vagy kétszer, meg ott van Loki, akinek ez már hobbiszinten megy. :D Persze ezúttal valszeg tényleg reccs volt.
    Jó persze győzelem alatt úgy értem, hogy megtörtént áldozatok árán.

    4. -Tényleg pont azok maradtak életben, akiknek gyakorlatilag lejár a szerződése, és azok haltak meg akik nemrég lettek felvezetve, és ráadásul bombasikerek voltak (Marvel szinten is). Pókfiú, Fekete Cica, az S-fejek (nah, őket tényleg sajnáltam! Fasrác? Most komolyan? Gyerekkedvenc, mi lesz így a sok merchandise cuccal, a Groot-os uzsidobozokkal, hátizsákokkal stb? Pedig méga karját is beáldozta nyélnek. :(
    Mr Proper-t is elvesztettük. :(
    Quill nemár! Ez tényleg WTF volt, elismerésem.
    Én azért titkon reméltem, hogy a kemény mag közül legalább egyet beáldoznak.

    5. -A hangya hol volt? Miért nem szerepelt benne, majd a másodikba? Őt is tartalékolják. Ugye most jön a második rész is. Erről is lemaradtam.

    6. -Kár, hogy nem keverik még meg az X-men-ekkel. Mondjuk érthető, mert ember legyen a talpán aki ennyi karakterrel is tisztában van. De azért egy Deadpool-t megnéznék még, milyen szöveget nyomnának Stark-al. :D

    7. -Tyrion-on besírtam. Élvezhette a forgatást. “Ha egyszer végre colos lehetnék.” :D

    8. – A Wakanda-i összecsapás konkrétan a Justice Legaue-t, plusz a Baljós Árnyak háborús jelenetének a keverékét idézték picit nekem, az nem tetszett. Olyan érdektelen volt a sok tucatszörnnyel. De ezen kívül el kell ismerni, nagyon összerakták. Úgy eltelt az a nem kevés játékidő mint a sicc.

    9.Sólyomszem amúgy nyugdíjba ment, megint? Az kimaradt nekem, mondjuk nem volt jelentős karakter. De mindenki ő rá tippelt, hogy megfog murdálni a trailerek megjelenésekor, mert sehol nem volt látható.

    10. A legvége meg Motherf…

  28. szpojleres mókus:

    Lehet, hogy elolvastál ezer képregényt, de hogy az Infinity Gauntlet és az Infinity story nem volt ezek között az tuti, ugyanis a film ere a két történetre épít és szerintem remekül megcsinálták…

    Remek poénok, látványos akciók, hihetetlen pillanatok és brutális, letaglózó vég jellemzi a filmet!

    Pókemberből, Vasemberből, Strange-ből és Thor-ból kihozták a maximumot! Nagyon bírtam a Tony vs Strange és Tony vs. Űrlord szócsatákat! :)
    Aki eddig nem bírta ezt a fiatal, zöldfülű, ámde rendkívül lelkes hálófejűt, az most tuti megkedvelte!

    A Titánon az a harc, valami eszméletlen epic lett!

    SPOILER:
    Strange ott Cyttorak Bíbor Béklyóit használta Thanos ellen, ugye? ;)

  29. Strange mondta,hogy csak egyetlen kimenetben fognak győzni…ez volt az. Ezer, hogy időutazás lesz,hiszen a forgatási kèpeken lebuktak, stark ősz ès a régi ruhàk vannak. Ès milyen menő volt màr red skull :)

  30. Yosha

    Én meg pont azt látom, hogy geeknek lenni menő most és ha nem 10/10 mindegyik neked, akkor hater csicska vagy. Mondom ezt geekként.

  31. Rohadt jó volt! Én nem éreztem, hogy minden epicnek van szánva! Pl a Ready Player One pont ott bukott el, hogy mindent epicelni akartak. Minden hű meg hú, és stb. Az Infinityben inkább csak feldobták a labdát, ha akarod érzed, ha akarod nem.

  32. 32. Acheron

    2. szvsz póki mindig ott van ahol a drámai haláltörténik. :D Most így hirtelen a ultimate marvel univerzum jut eszembe. Ott is lecsapták a srácot hogy behozzák a Miles srácot új pókembernek.

    Igazából én nem találkoztam még semmi új infóval a pók 2 filmről. Szerintem poén lenne ha vmi úton módon behoznák Miles-t mivel az első filmben futólag előkerült.

    5. Elég rövid idő alatt játszódott le a film. Szerintem még 1 nap sem volt az egész. Viszont a filmben mondták hogy vmi háziőrizetes téma van. Így igazából ideje sem maradt arra hogy reagáljon.

    7. +1

    9. Ugyan az mint az 5. Mindketten feladták a hősikés dolgot és elvonultak a családhoz. Azt hiszem a hangya 2. trailerében még mutatják vagy említik ezt.

  33. @25. István: ööööö….konkrétan szerintem lehet, hogy leírtad a következő részt. Mert nagyon ott van amiket írsz. :))

  34. Acheron:

    Sólyomszemről meg Hangyemberről volt egy mondat a filmben. Vádalkut kötöttek és házi őrizetben vannak. (Utóbbinál ez látszik is az Ant-Man utóbbi trailerében)

  35. A filmben elhangzik, hogy a Hangya és Sólyomszem alkut kötöttek az ENSZ-el, így házi örizetben vannak. Így oldották meg, hogy ne szerepeljenek. Hülye és gyenge módszer, de valahol logikus, hiszen mindkét karakternek van családja, akikkel együtt akarnak lenni, ami nyilván nem megy, ha bújkálniuk kell a börtönből való szöktetés után.

  36. Ez kemény volt. Helyenként picit zörgött a léc a sok karakter miatt, páran elég feleslegesnek érződtek, de összességében te Atya Isten! Meg merték lépni, hogy egy mainstream blockbusterben gyakorlatilag a főgonosz a főszereplő, toronymagasan a legjobb az eddigiek közül, és két és fél órán keresztül szarrá veri a korábbi filmek hőseit. Ráadásul mekkora kicseszett rémálom lehetett ez már Tony-nak? Erre készült az első new york-i támadás óta, kis híján elpusztította a világot félelmében Ultron-nal, és végül legyőzték. ÉS még Peter is meghalt, miután Strange kiszabadítása közben poénosan a fejéhez vágta, hogy: “maga miatt vagyok itt.” Emlékeztek még rá, hogy a Polgárháborúban mennyire aggódott érte? És most meg ez. Jézusom. Arról már nem is beszélve, hogy mennyivel másabb lett volna az egész, ha Zémó nem cincálja szét a csapatot.

  37. Ahogy Acheron is leírta, Strange látta az 1 győztes variációt,nyilván aszerint történt a harc a Titánon. Szerintem azt látta, hogy a gyűrűt oda kell adni, a populációt felezni kell, aztán majd valaki hozza a jó megoldást erre az egészre.
    Ami kicsit fura, hogy senkinek nem jutott eszébe, hogy levágja a karját Thanosnak, viszont Thanosnak sem jutott eszébe, hogy már 1 kővel is legyőzhetetlen…

  38. Spoiler! Az hogy lehet hogy Hulk ott szalad az előzetesben a többiekkel Vakandában, a film végén meg nem is alakul át.

  39. 45. Bigtatanka
    Nekik az jutott az eszükbe hogy lehúzzák a kesztyűt.
    Igazából egy nagyon gyors vágás de látszik hogy lehúzta a kesztyűt parker thanos kezéről. https://i.imgur.com/B1F9lwN.jpg Csak Peter Quill-nak sikerült elrontania. :/

    Szóval még több kővel sem volt legyőzhetetlen. Az a fránya 50% hülyeség. :D

  40. 46. Pardo
    Simán félre vezették a nézőket. Nem újdonság. Iron man 3 volt az első azt hiszem ahol ezt megjátszották.

  41. Azért akik azon pörögnek hogy jajj de buták a Russo tesok hogy be van jelentve a “Guardians 3 meg Spiderman2” lehet nem tudják hogy az őrzők felállasa állandóan változik a képregényvilagban is, A homecomingban meg behozták pl a néger srácot vmiért.. Nyilván Tom Holland visszatér de majd egy év mulva lesz csak biztos

  42. A próféta:

    1amit te mondasz az a ‘fanboy’.

    Amíg a geek örül egy új trailernek és figyel addig a fanboy sikolt, bárki jelenik meg a vasznon, ha ismeri ha nem.

    A fanboy a filmeket beteve tudja de olvasni max és nagyon max a kötelezőket lapozta át online. A geek ebben él, nem veri a mellet. Neki az élete része. A fanboy majd kinövi. A geek meg majd ír vagy rendez vagy producel vagy programoz.

  43. Szinte nincs is mit hozzáfűzni az itt leírtakhoz, nagyjából egységesek az álláspontok. A kiszivárgott forgatási képeken ugye az látszik, hogy Stark és a Hangya valószínűleg visszament a múltba egészen a New Yorki támadásig. Bár ott Amerika kapitány kezén is rajta van egy eszköz(és ő a régi ruhájában van ugyebár), kérdés mi az? Azt imádom az ilyen befejezéseken, hogy lehet ilyeneken gondolkodni. Valaki utálja, én szeretem.

  44. Yosha

    Ugyanúgy skatulyázol, mint azok akiket elméletileg sajnálsz. Nem mindegy, hogy ki hogyan éli meg ezeket? Amíg az nem a kötelező hype miatt van, hanem mert tényleg érdekli, addig szerintem kurva mindegy. Ezt a zenefanoknál se értettem soha.. mintha lenne egy hierarchia rendszer, hogy ki a nagyobb fan meg szakértő. Bullshit.
    Ha van aki meg nem értékeli, hát lelke rá. Elmondta a véleményét azt csá.

  45. Szerintem nagyon jó lett ez a film. Nálam az eddigi legjobb Marvel film. (lehet szidni)

  46. miért szidna bárki, amikor több pozitív vélemény is van fölötted? miért szidna bárki, csak mert leírtad, hogy tetszik egy film?

  47. 47. Mazsola

    amikor Quill “elrontotta” ott Strangenél volt még az idő kő amivel újrakezdhette volna , szóval inkább valószínű hogy ennek is így kellett lennie

  48. 57. theother
    Hát nyilván.
    Mégis vicces hogy milyen közel voltak ahhoz hogy ezt az egészet lezárják.

  49. Szerintem nagy szerepe lesz még a soul stone-nak a következő filmekben. Thanos látomása a fiatal Gamorával miután megtörtént az eltörlés.

    A következő részben szerintem kísérteni fogja a gondolat, hogy kicsinálta az egyetlen lényt aki számított neki valami is.

  50. nagyon jó film volt, kicsit zsúfolt ennyi karakterrel
    kiváncsian várom mi lesz a következőbe
    de szerintem tuti hogy az időkővel lesz valami buherálva
    amúgy nem az van hogy thanost csak a dr strange tudja legyőzni???
    vagy ezt én rosszul tudom????

  51. ez egy teljesen átlagos marvel minőség volt. semmi extra. amit jól megcsináltak, azok Thanos karaktere, meg pár másodpercekig tartó látványjelenet, illetve Gamora és Loki halála.

    A rosszak:
    A többi film végi halál nevetséges, szánalmas, felesleges és irritáló volt. A sok ártatlan hiszemű meg bezabálta, előttem is bőgtek a naiv tinilányok hogy jaj ne megdöglöttek… egek, nem is hittem hogy ilyen emberek léteznek, amíg nem előttem ültek a moziban. Van, akinek ilyen szinten van az érzelmi mércéje, hogy ezeket beveszi és meghatják? Nem csodálom hogy ennyire kelendőek minőségtől függetlenül a látványfilmek.

    A másik, ez a döntési mánia. Mindig dönteni kellett valakinek. Gamora “jaj elmondjam Thanosnak hol a kő, vagy meghal nebula?”, Quill “Jajj, lelőjem Gamorát ahogy kérte vagy hagyjam hogy elrabolják?” “Jajj megüssem Thanost és csesszem el az egész tervet, vagy ne?” Boszi “Jajj, megöljem Víziót vagy hagyjam Thanosnak?”
    Mint valami bevett klisé a filmen belül…

    A Vörös Koponyát ahogy használták… egyszerűen csak látszott hogy Russó tesók így ránéztek “hööö ezt betesszük oda, mongyon valamit és mindenki elájul”. Egy expozíciós nulla volt a karaktere, és úgy lebegett ott mint egy dementor…

    A komolytalanság… voltak benne jó viccek, de a buborékos lövés, a buborékos tőr, a klrumplihéjjá változott Mantis. Komolyan? Thanos fantáziája ilyen dolgokat termel ki? Buborékokat? Kapják be Russóék, tönkretettek egy csomó érzelmileg felépített jelenetet.

    Aztán a kesztyűvel a képességei és trükkjei. Mivel nem hat rájuk semmi törvény, akármi lehetséges, így bármi lehet illúzió, csalás, visszatekerés időben, hold ledobás, térben ugrálás. Annyira üres. Korlátozni kellett volna (és nem érdekel hogy képregény így meg úgy, nyolc éve olvasom, és akkor sem működnek dolgok)

    A földi kőszerzős események és a wakandai csata az üresség netovábbja. Teljesen hidegen hagyott mi történik kis sárbolygónkon, amíg máshol istenek, fél istenek és legfőbb mágusok verekednek a Titánon, és neutron csillagokban szuperfegyvereket kovácsolnak.

    Ami jó:
    A galaxis őrzői-vasi-póki-strange szál. Az érdekes volt és teljesen korrekt.

    Thanos mint karakter nagyon bejött, és a szándék alapja is jóóó. De a gagyi is szerintem, mert mi a fenét ér el azzal, ha kiírja pl a fél földet? mi 100 év alatt elszaporodtunk másfélről hét milliárdra! Minden ötven évben ledarálja az univerzumot? De az ő küzdelmét és gyászát és áldozatát jobban átéreztem mint például bármit is a Thor 3ban.
    Loki, Gamora halála. jól meg volt csinálva, és kellettek, ettől Thanost komolyabban lehetett venni, ahogy a Hulk legyőzésével is. A kedvenc jelenetem az egész filmben az volt, mikor nem a trónra ült le, hanem az alá a lépcsőre. az hihetetlenül hatásosan bemutatta, hogy ő nem tartja soknak magát, nincs önimádata és hatalmas egója.

    Meg pár jelenet, pl a harc Thanossal a Titánon, Thor visszatérése a Földre… és ennyi volt a jó.

    kb nekem olyan 7,2, egy jócska film. másodjára nem érdekelne újranézés.

  52. 10/10. Ez a film egyszerűen eddig a legjobb MCU film a Galaxis őrzői mellett. A kritika érdekes, még hogy a “Fekete Párduc mögött…” :DDD

  53. Akkor jövőre végleg befejeződik az infantilis felnőttek lehúzása és lesznek értelmes filmek is a mozikban? Ideje lenne már…

  54. Azt nem értem,hogy aki ennyire kritikus szemmel nézi meg a filmet…az minek nézi meg??? Én az első percétől kezdve élvezettel néztem és simán 10/10! :)

  55. Holy fuckin shit! Epic! Az MCU megcsinálta! Kurva jó volt! Lazer te menjél szomszédokat nézni! #még10év

  56. 68 Rosy: mert értelmes és szeret gondolkodni mi lehetne jobb a filmben, milyen hibákat követtek el az írók stb. de téged idézve: “Azt nem értem,hogy aki ennyire kritikátlan szemmel nézi meg a filmet…az minek nem néz meg akármit, hiszen mindent élvezne???”

  57. 1 hónapja leálltam a Infinity War-t érintő cikkek/videók követésével,mert egyszerűen már túltolták, így is vártam,nekem nem kellett több beharangozás.
    Nagyon élveztem a filmet, örülök,hogy még sikerült a premier után gyorsan megnéznem,így nem ronthatják el az élményt.

    Ez mindenképp moziban nézős volt,és lehet lesz mégegyszer :)

    SPOILER
    Sokan meghaltak, többen mint kellett volna, néhány halál nagyon sokkoló volt. Premierig reménykedtem,hogy Heimdall a 6. kő – szép sárga volt a szeme is :) és végülis minden lelket látott :)
    Abban látok lehetősége,hogy Thanos fogja visszaforgatni az időt – hiszen már csak ő tudja,mivel nem leli meg azt a kielégülést és lelki békét,amit ettől az eseménytől várt. Mert a bosszúállók nem győzhetnek,de Thanos veszíthet önszántából.

    Üzenet a végén cpt Marvelnek szólt,bár nem vagyok teljesen tisztában a képességeivel,kétlem,hogy ő egycsapásra mindent meg tudna változattni.

    Hozzáteszem,engem nem nyugtat meg,hogy egyes filmek folytatása belengetésre került már,mégis fontos szereplői haltak meg… merült már feledésbe néháyn belengetett, filmt (Gambit/spiderman film is …)
    (pl http://coolinfographics.com/storage/post-images/CA-Supermovies-Infographic-10-28-2014.jpg?__SQUARESPACE_CACHEVERSION=1414875673400)

    Spoiler VÉGE

  58. LOL, lehet, hogy a Pókember-film idővonala az MCU egészéhez viszonyítva szándékosan hibás, mert valaki majd belekavar az idő menetébe?

  59. 59. @H3lios pontosan ezen gondolkodtam én is. Mennyire menő lenne egy őrlődő főgonosz a 4. részben. Csomót gondolkodtam, hogy mi más lehetett annak a jelenetnek a célja a kis Gamorával. Szerintem látszott az arcán az elbizonytalanodás.. nagyon szeretném ha ebből kihoznának még valamit.

  60. Spoiler

    Akartam volna szeretni, de annyira becsapva érzem magam. Sok halált egyszerűen nem tudok komolyan venni. Engem nem sokkolt annyira, nem éreztem a végén, hogy hú ez az ezért nem semmi. Mivel sok karaktert a kesztyűvel ölt meg, ezért visszafordíthatónak érzem. Ha kesztyű nélkül végzett volna velük, akkor tudnék hinni benne. Súlytalan lett a végére. Na mindegy felhúzott, de azért voltak benne jó dolgok is. De azt hiszem a 4. részt nem fogom moziban nézni.
    Thanos viszont a 10 legjobb filmes gonosz listán bérelt helyet kapott
    10/6

  61. Nemtudom. Nagyon befejezetlen ez igy. Mondanám, hogy megint gyáva volt és nem nyírt ki senkit, nem lépett maradandót, de lehet a következöben akarja és ezzel csak elökészitette.
    Thanos jo volt. Ez a Hulkos vonal viszont nagyon gáz volt benne. Bár értem, hogy most szegyenli magát, mert kikapott. Nagyon vegyes lrzelmeim vannak. De marvelböl az egyik legjobb az tuti

  62. “Azt nem értem,hogy aki ennyire kritikus szemmel nézi meg a filmet…az minek nézi meg??? Én az első percétől kezdve élvezettel néztem és simán 10/10! ”

    ez már logika :D

  63. Cardas :DDD jaja, Rosy vajon mi alapján válogat, mert ránézésre minden tetszene neki.

  64. ” De azt hiszem a 4. részt nem fogom moziban nézni.
    Thanos viszont a 10 legjobb filmes gonosz listán bérelt helyet kapott”

    ezt így nem értem egymás után, mivel a következő részben is sokat lesz Thanos, szóval már csak miatta meg kéne nézned moziban.

  65. Human

    Hiába tetszett nagyon Thanos, de az egész film nem győzött meg, pedig nagyon jól indult, az első jelenet, New York- szcéna stb.
    Nem érzem, hogy lenne súlya, s maradandó következménye a tőrténéseknek.
    Ez az egy bajom az egész MCU-val, hogy nincs okom izgulni azért, hogy ki fog meghalni, hogy a karakterek döntéseinek milyen következménye lesz.
    S egy olyan filmes nincs kedvem beülni, ahol tudom, hogy minden rendben lesz s minden gond megoldodik.
    Nagyon menő, hogy kinyírtak egy csomó karaktert, de a kesztyű által s így nem érzem véglegesnek, csak egy mélypontnak, amibol majd kimasznak a hősök.
    Viszont elismerem, hogy változhat a véleményem később, és még ott a tény, hogy csak az Avangers 4 után kapjuk meg, hogy mikor melyik film jön, mivel gondolom néhány karakter tényleg meghalt most.

  66. Egyáltalán nem volt átlagos Marvel film!!! Nem fogom az egekig magasztalni sem a Marvel filmeket, sem ezt, de egy-két szempontból messze az egyik legjobb képregényfilm! (A Marvel filmek pedig minőségileg a legszórakoztatóbbak)
    Sztem egyszerűen a 10 év alatt beért a comic filmek készítésénél pár dolog, amit itt (és a 4-ben) kamatoztatni tudtak.
    Thanos már a kezdetek kezdetén tervbe volt az MCU-nál, mint fő gonosz. Folyamatosan figyelem előtt tartották post credit jelenetekben, Avengers 1-ben és végül a Galaxis őrzői vol1-ben. Jó választás, hisz a képregényekben is az egyik legnagyobb jelentőségű szereplő.

    Mindig van negatívum minden filmben. Minden ember más, a készítők is az ő egyéni szemszögükkel, és mi, a nézők is. Nekem sem tetszett annyira Banner szerepe, és nem is értettem miért nem akart Hulk előjönni.
    Ok, Thanos a film elején nagyon csúnyán helyben hagyta (EPIC zúzás volt), de ugye, ez nem azt jelentette a filmben, hogy Hulk pityeregve duzzog Bannerben és nem jön elő????
    Koponyát gondolom csak azért tették bele, mert igenis nyitott kérdés volt, hogy a Tesseract hova teleportálta.

    Ami a lényeg volt ebben a filmben, az Thanos! Abszolút 10/10, ahogy megcsinálták! Igazából ez tényleg az ő filmje. És szeretett karaktereink küzdelme vele szemben.
    Thanos tényleg egy eszement zseni, amellett h őrült!
    Csak egy jelenetet hadd említsek: Gamorra halála.
    Ha megfigyelitek, mikor a Koponya közli velük, hogy lelket-lélekért, Thanos abban a pillanatban tudja, hogy Gamorrát fogja feláldozni a kőért cserébe. Nem azért gördül le a könnycsepp az arcán, mert kudarcba fulladt a terve és nem fogja feláldozni magát. Hanem mert már akkor ledobta Gamorrát. Már eldöntötte. Persze, hogy a dráma dráma legyen Gamorra pont ezt narrátolja nekünk, majd a Koponya ébreszti rá ki itt az áldozat. Thanosnak már ekkor ökölben van a keze, használva a térkövet és megelőz minden öngyilkossági kísérletét Gamorrának.
    Nekem nagyon tetszett ez a jelenet, mindent elárul Thanosról.

    A film vége nekem nem tűnt gagyinak, ahogy szertefoszlanak az emberek és hőseink. Itt mindennel Istánnal értek egyet, nyilvánvaló, hogy egy másik idő síkba kerülnek át. (Vagy ha Thanos így törölte el őket, tuti visszajönnek valami időparadoxonnal.)
    A forgatókönyv sztem jó. Nem kell agysebésznek lenned, hogy megértsd, inkább a kivitelezésen és látványvilágon múljon a megvalósítás. (Ez sztem tipikus amerikai megoldás)

    Egy szó, mint száz, újranézős. Nem csak azért, hogy minden részlet a helyére kerüljön, hanem mert a karakterek nagyon jók és szórakoztatóak is mellette. És igenis zeneileg és hangvételben egy komorabb, elgondolkodtatóbb comic filmet (filmeket) kaptunk.

  67. @78. “Nem érzem, hogy lenne súlya, s maradandó következménye a tőrténéseknek.”

    Tiszta hülyeség. Ez végső soron egy disney film gyerekeknek véleményem szerint. Várható hogy nem ez lesz a következő “Matrix” vagy akármi amit komolynak gondolsz. Amin az emberek éveket elmélkednek meg könyvet írnak róla hogy mi van ha tényleg a mátrixban élünk stb…

    De azért kijelenteni hogy a történéseknek nincs maradandó következménye az enyhe túlzás.

    Legegyszerűbb példa sokovia. Filmbe felrepült majd lepotyogott.
    Jó sok civil meghalt. Attól hogy mutatják hogy a fürdőkádba kidobja stark a családot meg hogy a másik egy gyereket megvédett. Még nem az van hogy senki nem halt meg. Létrehozta a következő film főgonoszát zemo-t. Aki azért csinálta azt amit csinált mert a sok civil halott között ott volt az ő családja. Elég részletesen elmeséli hogy túrta ki a romokból a családjának a hulláit. Volt az a másik nő is aki stark képébe vágta a fotót a gyerekéről aki szintén ott halt meg. Ketten is utaltak rá hogy sokan meghaltak hiába hősködtek jobbra balra.

    Miért repült fel a sokovia? Mert stark be van tojva new york után. Ő és banner döntése miatt megszületik ultron aki felrepíti sokoviát ezáltal “létre hozzák” zemo-t aki szétveri a bosszúállókat. Mert ugye ha nincs ultron akkor sokovia nem repül fel Zemonak meg megmarad a családja és nem érzi kötelességének hogy szétverje a bosszúállókat.

    Zemo miatt meghal a wakandai király aminek a hatására meg pár másik probléma keletkezett és végeredményben wakanda kilépett a rejtőzésből az egész világ elé.

    Ez elég maradandó következmény nem?

  68. Mazsola ezt el tudom fogadni, amit írtál, és tök igaz is, de nekem az a bajom, hogy bárki bármi hibát vét azt vagy ő, vagy valaki, de ki fogja javítani.
    Galaxis Peter csinált egy hibát, megütötte Thanos-t, és végül sokan meghaltak. De nincs meg bennem az érzés, hogy most mi lesz, mihez kezdenek Strange nélkül, mi lesz Mordállyal meg egyáltalán, hogy oldják meg.
    Egyszerűen a csalódott érzés van bennem, hogy valami trukkel ezt is semmisé teszik.
    De ha a 4-ben kiderül, hogy aki halott, az halott, akkor emelem kalapom s visszaszívok mindent.

  69. Hatalmas lett a csavar az biztos,

    Szerintem amint Thanos megkaparintotta az idő kövét Dr. Strange-től visszament az időben és elpusztította a Bosszúállókat egyenként, ebből jön a hogy szertefoszlanak, ebből jön maga az alternatív idővonal és a jelenet is a Thor Thanos harcban, hogy Thanos hagyja hogy elpusztítsa őt, illetve hogy Nick Fury és Maria Hill a SHIELD-esek, Furry üzennek Marvel Kapitánynak, szerintem Marvel Kapitány a saját filmje végén fogja megkapni ezt az üzenetet s úgy értesíti a bosszúállókat szerint azok meg összegyüjtik a köveket thanos elől……majd 2019- május 9 én kiderül akkor jön a második rész

  70. 82: Biztos nem,mert az utolsó kő kellett a csettintèshez…. nem ment ő vissza. Túlkomplikàlod. Ezért is mondta Thanos hogy ha a fejébe vàgta volna a fejszét, mèg lett is volna értelme.

  71. SPOILER is előfordulhat

    Nem volt rossz film az idei eddigi hozatalt nézve, viszont azu MCU filmek között nincs a TOP3ban nálam. Voltak jó jelenetek, voltak feleslegesek, valamint ismét számtalan klisé, ami nélkül nem mernek filmet csinálni, lásd: SL inkább pofánvágja Thanost csak azért is, mit számít sok billió élet, amik elpusztulnak ezek után. Vagy ilyen horrofilmes klisé, mikor az áldozat rohan, menekül, a gyilkos meg sétálva simán utoléri = mindenki futkározik mindenfele, de Thanos csahos kutyái ripsz-ropsz fényéveket megtesznek pár mp alatt.

    Thanos maga végre egy jó karakter, akit nem léehet lecsapni a film végén. Már amúgy is unalmas volt, hogy minden gonosz karakter rém buta/egyszerű/és végső soron gyenge a Hősök számára.

    Az epic jelenetek nekme nem voltak azok, ahogyan a karakterek első megjelenése sem, valamint a drámai részek egy picit sem hatottak meg. Szinte minden kiszámítható volt. Egyedül az lepett meg, hogy a nagy nevek közül senkit sem mertek kiírni: megúszta Stark, AmCap és Thor is.

    CGI és egyéb látványos volt, viszont a tömegjelenet nem kellett volna, már unalmas, hogy midnen film végére raknak egyet. Jó, persze, meg kell élni valamiből az ilmnél is…

    Összességében azért egy 7/10 volt a film, bár moziban az újranézési faktora részemről csekély. Kíváncsi vagoyk pofavesztés nélkül ki tudnak e jönni a készítők abból a zsákutcából, amibe kormányozták magukat. Bár Bobby még mindig segíthet.

  72. spoiler

    Ezen a sok halálon elgondolkodtam, hogy kik tűntek el a végéről, és kik maradtak és ami elég feltűnő, hogy pont azok haltak meg, akiknek szinte tuti borítékolható, hogy lesz még filmje. így bár ez csak egy elmélet szerintem akik túlélték, ők majd feláldozzák magukat hogy a többieket visszahozzák. ezzel tökéletesen magyarázható

  73. Spoileres

    Engem nem zavart a tömegjelenet a végén, mivel kimondták a gonoszok, hogy “we got blood to spill” így teljesen más értelmet kapott számomra, nem egy arctalan hadsereg lett, hanem egy tudatosan felhasznált feláldozható eszköz az ellen kezében, amit direkt azért hoznak oda. Ez nekem adott még egy árnyalatot és megmutatta, hogy milyen okos és eltökélt a gonosz.

    Thanos klafa volt, végre volt motiváció és honnan hová, egy jó gonosz ég és földet jelent és végre megkaptuk ezt is. Simán lehet vele szimpatizálni is.

    Viszont onnantól, hogy a doktor mondja, hogy csak egy pozitív kimenetel van tényleg eltűnt az éle mindennek, mert tudod, hogy azt fogják választani.

    Thort sajnálni fogom, ha nem lesz többet, mostanra érett be a karakter igazán, nincs olyan verzió, ahol a Gardianssal nyomul? Abba az irányba el lehetne vinni, lehetne akár Pratt helyett is őt most túltolták szerintem, meg ha Gamora halott marad, úgy a karakter is interakciót veszít.

    Lényeg, hogy tetszett, várom a folytatást.

  74. Szerintem amíg a színész nem mondja hogy nem akar thor-t addig simán lehet thor film.

    Thor mondta nyuszinak hogy a népének a felét ölte meg thanos.

  75. 84. spoileres lesz

    igazabol bele lehet magyarazni, hogy miert stark, cap es thor maradt meg. ugye, elvileg random pusztul az emberiseg fele, de thanos belenyulhat, es pl strange-dzsel megegyeztek, hogy a koert cserebe, eletben marad stark. cap meg thor eseteben, szerintem siman csak meltonak talalta oket az eletre, hisz mindketto meglepte.

  76. És azzal vajon mi lesz, hogy Shuri láthatóan valamit elpakolt az utolsó pillanatban, amikor Vision-ről próbálta levakarni az elme követ :-)
    Ott valami másolat készült vagy valami, amit fel fognak használni szvsz a következő részben.

  77. Mazsola: Thor azért mondta hogy népének felét ölte meg, mert a másik fele mondjuk ott pusztult asgardon? :D

  78. SPOILER

    Mondjuk innentől nyert értelmet a Bossúálók elnevezés, hisz Thanos már megtette amit akart, nincs más hátra, mint a szemet szemért. Thanos már nem akar többet pusztítani, nincs értelme “megfékezni”, csak a bosszú jöhet számításba.

  79. Na, én is túlestem rajta. Nem tudom mit nyáladzik mindenki, hogy 10/10-es film. Azért ennyire nem kéne túlozni. Oké nem rossz a film de egy erős 7/10-nél semmiképp sem jobb. Thanos vitte az egészet a hátán, kb ő az egyetlen aki nem nyomata a hülye poénjait.

    És ez háborított fel talán a legjobban a film alatt. Elég sok komoly jelenet volt de a harmadát állandóan elpoénkodták. Kérdem én mire jó ez? Értem én hogy a Marvel nem szeret komolykodni de akkor ne csináljanak filmet Thanosról. Meg hal egy csomó ember itt a világ vége kb de Tony és Strange tök hülyeségről vitázik. Ahogy Human is írta, Thanos kamu halála, majd Gamora lelövése a gyökér buborékokkal. Tipikus Marvel baromság. Egyszerűen nem tudnak semmit komolyan venni. Akkor én minek vegyem komolyan bármelyik halált? Pláne hogy a halottak fele olyan akik nyilvánvalóan visszatérnek mert vagy újak vagy nélkülük nem nyerhetnek. Pókember és Párduc kinyírása tényleg a legalja. Nem tudom ki lehet olyan bolond hogy elhiszi hogy ők valóban meghalnak. Ezt utálom a legjobban a Marvel filmekben, ezt a kamu májerkodást.

    Gamora halála kvázi az egyetlen amit komolyan tudtam venni. Meg talán Vízió-Boszi és Thanos harc jelenet ami még fain volt. Na meg amikor megjelent Thanos Wakandában azok a harcok ott voltak a szeren. De azt is elbaltázták a hülye poénkodással. Tudom sok fanboy/girl elcsöppent Mordály és Bucky baromkodásán de basszus, aprítják az űrlények az embereket ezek meg fegyvereken viccelődnek? Tipikus Marvel.

    Ha Tony meghal azt mondom, oké, pacsi merészek mert Tonyra egyáltalán nincs szükség. Itt van helyette a jóval gazdagabb Párduc is. Strange meg simán hazateleportálhatta volna a népet.

    Ezen kívül Hulk teljes mértékben felesleges. Másról se szóltak Banner jelenetei hogy vele vitázik. Kapitány és Tony tényleg nyugodtan meghalhatott volna. Ha a rendezők és a Marvel bátor akkor Tony úgy hal meg hogy megvédi Pókit, Kapitány pedig Víziót és Wandát védve. És akkor a 4. részben jöhet Marvel Kapitány aki átveszi a helyüket Párduccal.

    És akkor itt térjünk is rá Marvel Kapitányra. Nem tudom hogy tervezik beépíteni őt a 4. részben de kíváncsian várom mert lényegében ő a Marvel hősök legerősebbike. És alapból is kijár majd a magyarázat hogy merre volt eddig. Mondjuk nála könnyebb megoldani mint pl anno a Polgárháborúban Pókival, akivel csak annyit csináltak hogy beugrott és ment is.

    Egyébként szerintem Marvel Kapitány tuti majd Strange-el fog kitalálni valamit mert nagyon fura ez az átállás a Dokitól hogy csak úgy átadta a követ pedig előtte megfogadta hogy sosem mond le róla, plusz ugye látott vagy 14+ millió végkimenetelt és csak egyet látott amiben nyertek. Szóval tuti hogy ő fogja visszahozni az embereket valahogy.

    Egy szó mint száz, Thanos nélkül talán még rosszabb is lett volna mint Ultron baromság de vele simán a legjobb a Bosszúállók film. De még így is nagyon kevés volt Thanos. A sok fölös poénkodás helyett kaphattunk volna több Thanos sztorit.

    Nagyon remélem, hogy a Marvel Kapitány film jó lesz mert Póki mellett ő a másik akit szeretek a Marvelnél. Ha őt elrontják akkor számomra vége is az egész MCU-nak mert nyilvánvaló hogy rá akarnak építeni majd és Pókot már így is lealázták.

  80. Szerdai élmény volt, és abszolút pozitív.
    [SPOILER]

    Voltak furcsaságok, a CGI egy helyen lógott ki nekem, amikor Mantis szedálta Thanos-t, ott az a fröccsöntött kékfej gáz volt.
    Iron Man durva tápott kapott a nanobotokkal, kell is ide, bár haza már nem tudom hogy megy.
    Volt 1-2 karaktergyilkosság, Gamora nekem csalódás volt, annyira idegesítő volt már a hegyen, hogy én is ledobtam volna. Ő elvileg egy hideg, szűkszavú bérgyilkos, nekem nem volt megalapozva, miért volt ez máshogy.
    Egyébként mintha a Ragnarök meg sem történt volna, Thor elvileg már fegyver nélkül képes lenne teljes erővel zúzni, Hulk meg kb. mindent szétragelt annak a filmnek a végén, megfutamodás nélkül, erre 3 ütéssel elintézi Thanos… Loki meg trükk nélkül belesétál a halálba.
    Vision-t meg tudják lepni, miközben egy úrhajóval jöttek a földre, Scarlet Witch is alig tud valamit tenni ellenük, miközben Widow meg simán meg van sérülés nékül az összes harcban.
    Thanos a képregényekben úgy tudom eszelős, itt meglepően átgondolt volt, abszolút nem éreztem a film gonoszának, inkább egy különvéleménynek, egyébként bejött. Feltétlenül nem is ölt meg senkit, inkább a csettintésre bízott mindent.
    Fury és Hill jelenete meglepő volt, egyrészt akkor kapták a hívást, hogy Wakanda fölött úrhajók vannak, és ahhoz képest időben arrébb volt Thanos érkezése és a csettintés, meg hát én nekem bekeférne, hogy megint Shieldesek, de lehet, hogy ezzel bevezetik a multiverzumot több Earth-el?
    Az időutazós ötletet itt olvastam, simán lehet, hogy az lesz a vége, az itteni halálok sajnos tényleg inkább csak azért voltak, hogy meglepőt húzzanak.
    Akárhogy is, szuper volt, így tovább, várom a következőt :)

  81. Jó sok elmélet került itt szóba, még jó hogy nem mi írjuk meg a folytatást mert ezek alapján elég szar lenne. :D Engem jópár ponton meglepett a film, remélem a következő is ilyesmi lesz, mert akkor borítékolható hogy az is szórakoztató lesz.
    Spoiler
    A halálokon kár agyalni, nem véletlen a ködösítés, sanszos hogy mindenki visszatér aztán random kiírják azokat akiket ki kell.
    Spoiler vége
    Innen gyakorlatilag senki nem dolgozik a filmen, okoskodni meg felesleges mert csak vita lesz belőle. Miért nem lehet meghagyni az ilyen filmek lényegét, a meglepetést? Miért csak a fikázás/belemagyarázás/hülyeség megy?

  82. Az x/10-es fanyalgók meg írhatnának 10/10-es címeket… Régóta ostobaság pontozni, az elméleti 10-et semmi nem éri el olyanoknál akik mindenbe bele tudnak kötni. A film vagy jó vagy rossz. Nem lehet ennyivel beérni?
    Sry a dupláért.

  83. Valaki spoilerrel csak annyit áruljon már el Fekete özvegyet ugye kinyirja Thanos?

  84. Az tény de belemagyarázni mindent felesleges. Nem ellened beszélek, évek óta csipem az oldalt, szimplán az érdekel miért nem tudnak az emberek simán filmként tekinteni ezekre. Mindenki ráerőltetné a másikra a véleményét meg belemesélné a hülyeségeket meg elméleteket ahelyett hogy szimplán élvezné a filmeket, vagy épp otthagyná őket. És ja, egy film vagy jó vagy rossz, ez nyilván nem igaz mindenre a világon de én maradnék most a filmeknél, azokat meg fölös pontozni. Az elmélkedés szintén fölös, mert folyton az megy hogy mennek a teóriák, aztán ha a filmben meg más történik mint ami meg lett jósolva akkor már csak azért is lehúzzák a népek a filmet, mert miaz hogy meg lettek lepve…

  85. SPOILER!!!

    Nem tudnék negatívumot mondani, az egész film folyamatosan pörgött. A sok karakter jól megfért egymás mellett és igen ez a film Thanosról szól, aki a Marvel legjobb gonosza, nem olyan egysíkú mint Ultron vagy Malekith. Ő az a karakter akire illik az, hogy minden gonosz egy hős a saját történetében, az érzelmeit is láthatjuk főleg amikor feláldozza Gamorát a küldetése érdekében. Nekem személy szerint Thor jelenetei voltak a kedvenceim nagy jellemfejlődésen ment át a karakter az első Thor film óta és hát amikor a wakandai csatába megérkezik az új fegyverével meg a zúzása hatalmas volt. Thanos a film végén valóban kiirtotta a fél univerzumot, nagyon kíváncsi vagyok mi lesz az a megoldás a következő részben amit Strange látott, hogy úgy nyerhetnek. Amit sajnálok az Loki és az asgardiak halála.

  86. Egy SPOILERES kérdés: ugye a ragnarökben kiderült, hogy Thor asgardból nyeri az erejét és, hogy asgard maga a nép, de mivel az asgardiak elvileg halottak hogy van Thornak ereje? Mert elvileg a Mjölni és a Vihartörő is, hogy önmagában is egy erős fegyver, hiszen Uru fémből készült, de csak segített összpontosítani Thor erejét. Esetleg elképzelhető, hogy Heimdall több asgardit is megmentett a Bifrösttel úgy mint Hulkot?

  87. Amon: lehet nem csak a hajón meg asgardon volt a nép, hanem a többi világon is ami asgard fennhatósága alá tartozott. max valkűr elszökött pár taggal, mert az elég gagyi lenne hogy Korg vagy ki, meg Valkűr a filmen kívül megpusztul…

  88. Spoiler
    Valaki tudja esetleg, hogy Thanos honnan ismerte fel Starkot? Illetve a filmbéli Marvel Kapitány milyen erő képesseggel lesz megáldva?

  89. 99. Amon Nem figyeltél. Amikor Thor és a GotG csapat arról tanakodik hogy melyik kő után megy Thanos. Akkor Thor mondja hogy mult héten lecsapta a Nova corp bolygót (nem tom már mi a neve) Thanos és hogy egy másik követ meg ellopott Thanos tőle és lemészárolta a lakosság felét.

    Thor szerint a lakosság fele megvan. :D

  90. Mazsola: Igen emlékszem, hogy azt mondta Thor, hogy Thanos ellopta tőle a tér kövét amikor az ürhajóján legyilkolta a népe felét. De hol a népe másik fele, kering az űrbe vagy mi? :D mert a hajó feltobbant

  91. Ma voltam 2. alkalommal nézni a moziban és sokminden letisztult. Figyeltem bizonyos dolgokra.

    Thanosnál marad a kesztyű a végén, amikor nézi a naplementét. Továbbra is a kezén van, mégha nem is a legjobb állapotban. Ebből arra következtetek, hogy az univerzum irtás után megsérült és összeégett ugyan, viszont valahogy rendbe hozza a későbbiekben. Ellenkező esetben semmi értelme nem lenne annak, hogy továbbra is a kezén van. Ez csak azért szopás, mert így a hősöknek 0 esélyük van ellene.

    Valszeg a hangyában lesz a megoldás. A story sokak szerint arról fog szólni, hogy atomi szintre zsugorítják magukat és megkeresik Pim rég eltűnt feleségét. Az atomi világban valszeg nem telik az idő vagy nem úgy, ahogy a külvilágban, tehát valszeg ilyen szinten hozzák be az időutazást. És azok az órák, amik a forgatási képeken voltak a karaktereken valszeg a zsugorító eszközöket irányítják.

    Visszatérve a mostani filmre:

    Szerintem nyugodtan ki lehet jelenteni, hogy Thanos nem gonosz karakter. Egyszerűen meg akarja menteni az univerzumot attól, hogy saját magát csinálja ki. Nyilván a módszer az erőőőőőőősen kérdéses, de ha elfogadjuk azt, hogy a cél szentesíti az eszközt, akkor valójában Thanos 1 hős karakter, a többiek meg mind az univerzum pusztulásáért küdzenek (hosszú távon). Az elején úgy kezdett neki, hogy megtámadott ártatlan világokat, és lelövette a nép felét (Gamorás Flashback). Viszont ezt a megoldást ő maga is utálta és ezért kereste a megoldást, hogy mégis teljesítse a feladatát, de ne kelljen ártatlan embereket mészárolnia. Ezzel gyakorlatilag (a halottak szemszögéből nézve) egy fájdalom mentes megoldást talált mind saját maga, mind az áldozatok számára. Valamint ez 1 random módszer, tehát nem egyéneken vagy épp rajta, hanem az univerzumon múlik, hogy ki éli túl és ki nem.

    És ez rohadtul tetszik a karakterében, hogy végre nem a világuralom a cél, meg az, hogy mindenkit értelmetlen módon kinyírjon. Mondta is a filmben, hogy a céljához vezető út nem egyszerű és még 1x nem hagyja, hogy bármi megállítsa. Az egyetlen “családtagját” is hajlandó volt kicsinálni az ügy érdekében ami kíváncsi vagyok, hogy a kövi filmekben fogja-e még kísérteni. Ha tippelnem kéne akkor igen.

    Ami Strange-et illeti:

    Nyilván nem véletlen adta oda a követ Thanosnak. 14000605 lehtőséget nézett végig és csak 1-ben nyertek. Kérdés, hogy a nyerni mit jelent. Mekkorák voltak az áldozatok. Ha 1-2 hős meghal az rendben van, viszont az univerzum felének eltörlése nem lehet győzelem.

    Biztos vagyok benne, hogy minden azért történt így és azért nem avatkozott közbe Peter idióta megmozdulásánál sem, mert így kellett történnie a dolgoknak, hogy visszafordítható legyen az univerzum törlés és az egész végkifejlet.

    Thanos-t leszámítva Strange a legintelligensebb karakter az egész MCU-ban. Elég valószinű, hogy nekik köszönhetik majd, hogy végül jól jönnek ki az egészből.

    Thor:

    Második néznésnél direkt figyeltem a jeleneteire, ami egytől eggyik zseniálisak voltak. Nálam most jelenleg ő a kedvenc hős. Simán átvette Tony helyét, mert ugyan vannak humoros jelenetei. Viszont neki van a legerősebb motivációja a bosszúállók közül és igazából belesz.rt mindendbe. Ha kellett 1 csillagba állt bele, mert nem volt veszeni valója. Az a rész, amikor megérkezik a Wakandába egyszerűen cool. Nagyon menő volt, hogy kéken lángolt a bárd a kezében, aztán elég rendesen elkezdett aprítani. Eddig 1 erősen nerfelt verziót láthattunk belőle és jó látni, hogy valóban isteni képességekkel rendelkezik.

  92. Annyit az előző kommenthet még hozzáfűznék, hogy Thanosnak sosem volt célja az, hogy kicsinálja a bosszúállókat. Ezek az elméletek, hogy visszament az időben és egyenként csinálta ki őket teljesen értelmetlen. Miért tett volna ilyet ?

    Nem gyilkolászni akart ő, mert ez nem tette boldoggá (különben nem szerezte volna meg a köveket, hanem módszeresen lemészárolta volan a bolygók lakosságát). Egyszerűen a küldetését akarta tejlesíteni ami nem volt más, mint a túlnépesedés megállítása és a jó minőségű élet megteremtése az univerzumban.

    Ehhez az elején még gyilkolás volt szükséges, de a kövek segítségével fájdalom mentessé tette a megoldást.

  93. H3lios: Van valami abban amit írsz, de én úgy gondolom, hogy Thanost annyira nem gyötörte a bűntudat amiért gyilkol, neki a legfontosabb a küldetése és a kövekkel ezt egy szempillantás alatt nagyon egyszerűen elérte.

  94. Amon:

    Nem arra gondolok, amikor hősöket gyilkolt.
    Ellene fordultak és megpróbálták megállítani a küldetésében.

    De amikor a trónteremben mesélte Gamorának, hogy miért keresi a köveket és miért ezt a megoldást válaszotta, akkor megemlítette, hogy így nem kell többet gyilkolni és fájdalom és szenvedés nélkül tudja elérni a célját. Ami nem más, hogy jobb élete legyen az univerzum lakóinak.

    Ha a karakter gonosz lenne soha nem jutna ilyen következtetésre, hanem fogná magát és szépen Space Hitler módjára menne és írtaná a bolygók lakosságát.

    Neki nem az a célja, hogy magából csináljon jótevőt, viszont más nincs aki elvégezné a feladatot, ezért neki kellett elvállalnia.

  95. Nagyon jó a film, negatívumot nem is tudnék írni. A poénok, a szövegek iszonyat betaláltak és nem volt túltolva mint a Thor 3nál, így a dráma is átjött. Iszonyat hamar elment a két és fél óra, simán néztem volna tovább.
    A Russo tesók már harmadjára mutatták meg, hogy nagyon értenek ahhoz mit csinálnak. Konkrétan a 3 legjobb Marvel film hozzájuk köthető. EPIC!
    Szenvedés lesz a következő egy év. Addig is jövő héten újrázás lesz moziban, aztán majd itthon még jó sokszor.

  96. szerintem meg kurvára epic az egész, az első 5 perceb kb 3 ütéssel elintézi a Hulkot, ekkor esett le, hogy ez tényleg kurvára epic lesz… :D én kurvára jól szórakoztam az egész filmen basszus…

  97. Ennyit végigolvasni…
    csak egy megjegyzés azoknak akik “innen tudhatta a nevét” ergo időutazás elvet követik:
    Miután megszerezte a Lélek követ, utána tudta mindenkinek a nevét és motivációját, ahogy a Vörös Koponya is tudta az érkezők nevét és motivációját. Ennek semmi köze a múlthoz, a kő hatalma.

  98. Engem egy dolog nagyon zavart, hogy a Kapitány egész film alatt kőarcú volt, mint akit nem is érdekel az egész.

    SPOILER

    Ez főleg Bucky elfoszlásánál volt zavaró, és a film végi ‘oh my god’ is gyenge volt tőle reakciónak. Lehet egy újrázásnál már abszolút szándékosnak érezném, hiszen eléggé kiábrándult a karakter, de nekem ő így fájó pontja lett a filmnek, mert amúgy ő nagy kedvenc lett az évek során.

  99. Giligan: A kapitány ebben a részben úgy éreztem, hogy háttérbe van szorulva nem is szerepelt olyan sokat. Én azt a viselkedését betudom annak amit te is írtál, hogy kiábrándult a karakter. Ennek a filmnek a közèppontja valóban Thanos volt illetve melette még Thor belső érzelem világa került jobban előtérbe.

  100. 103 Katarn :

    Carol Danvers akkor vált Ms. Marvellé, mikor egy Kree eredetű „pszicho-magnitron” berendezésnek lett kitéve. Ez átalakította genetikai struktúráját, felruházva a repülés, a különleges erő és ellenállás képességével. Danversben kialakult egyfajta „hetedik érzéke” is, amivel mintegy megsejti, mi fog történni a közeljövőben.

    Első kosztümje (klasszikus szuperhős felszerelés), Mar-Vell második ruháján alapult: vörös dressz kék maszkkal, kesztyűk és csizmák. Később megváltoztatta öltözékét, kék dresszre, melyen egy villám hasít keresztül a mellkasán a csípőjéig. Álnévnek a Ms. Marvelt választotta és csatlakozott az Bosszú Angyalai csapathoz.

    ennyit irnak róla egyenlőre de több mcu wikipédián irják hogy majdnem a legerősebb marvel karakter.Plusz a cosmic cube amit megszerez visszaállitja az egész univerzum rendjét hallotakat mindent.hogy ebböl mit fognak meglépni az egy év múlva derül majd ki.

  101. Én még mindig azt mondom, hogy Loki ehhez túl trükkös, nem halt ő meg, ez túl egyszerű lett volna :D

  102. Kol: Ha Loki megint megjátszotta a halálat akkor mondhatjuk, hogy sportot űz ebből :D De most szerintem valóban meghalt, de bármi elképzelhető max őt is visszahozzák valahogy mint a többi elveszett hőst.

    Pletykás SPOILER:

    olvastam, hogy a következő részben Stark és Pym egy időgépen dolgozik és visszamennek a New-Yorki csata idejére megállítani Thanost, kíváncsi vagyok, hogy valóban így lesz-e.

  103. Nagyon tetszett. A végén a Vasemberes jelenet epic. Szerintem a csavar az lesz a végén, hogy a soul stone-nal vissza lehet majd hozni az embereket. Es pont azért maradtak meg az öregek, mert ők áldozzák majd fel magukat. Pl Tony Peterért és így tovább.

  104. Darkseid, azért mert ott még nem volt thanoson a kesztyü, és volt egy kapu nyitva hozzá new york felett. Egyszerűen átosonnak rajta, a régi énjeik észre se veszik, és nem változtatják meg ott a múltat. Szétrugják Thanos seggét és ennyi.
    Amúgy az a fura, hogy a Dc univerzum elvileg a sötét, de a Marvelben sorozatgyilkosok a hösök, ls az első megoldás mindig a nyírjuk ki :)

  105. Darkseid: Mert akkor még Thanos egy követ sem szerzett meg, a Bosszúállók még akkor a kövek létezéséről se tudtak plusz voltak olyan forgatasi képek amin a Kapitány abban a ruhába van amibe az Avengers első részében.

  106. Amúgy mindenki trükköt sejt abban, hogy Strange odaadta az időkövet Thanosnak? Mi van ha nincs trükk, és nem sikerült az egyetlen megoldás, és azért adta oda, mert így többen menekülnek meg, mintha tovább folytatnák a harcot. Ahol Thanos mindenkivel végez.
    Most elbuktak, és nagy veszteségeket szenvedtek. A következő részben meg újra neki futnak.

  107. Lordboxi,Firelord szerintem tök felesleges visszamenniük odáig.Elég volna a jövő évi filmben a mostani cselekményekig vissza menniük,hogy győzzenek.Mindegy.ebből nehéz lesz faszán kijönniük,hogy hihető is legyen

  108. igazából nem kell visszamenni az időkővel, nem értem miért feltételezik annyian. ha ott a kicseszett HAT kő valakinél, az csak simán csettint és a lelkek a testtel együtt megjelennek újra és kész :D
    és ahogy a GotG-ben mondták, a követ csak nagyon erős lények képesek kontrollálni károsodás nélkül, szóval ha az alapcsapat megpróbálná, Thoron kívül mind elenyésznének a használata miatt. ez egy szép halál lenne. vagy úgy csinálják hogy thor használja és túléli, a többi meg csak a megszerzés során hal meg.
    az időkő használata azért baromság, mert akkor miért nem mentenék már meg a többi régi tagot is, akik meghalnak feltehetőleg jövőre? szerintem úgy lesz hogy miután visszahozzák az újakat, és a régiek meghalnak valahogy, a kövek elpusztulnak, megakadályozva az időutazást és az old team megmentését.

  109. Az a baj,hogy nézitek a filmeket,de nem értitek a galaxis őrzöi 2 végefőcim jelenetében van a lényeg….csak egy valaki tudta legyőzni thanost!!Adam Warlock…

  110. Roberto: Nem felejtjuk el AW-t, csak tudni veljuk, hogy a MCU-ban a jelenlegi allas alapjan (interjuk, bejelentett filmek) nem lesz benne a Thanosos buliban.

  111. Elkövettek viszont mégegy bakit. Thanos elment Nidavellirbe ahol kiirtotta a népet és csak a kovácsot hagyta életben aki elkészítette a kesztyűt. Amikor Thor odaér szabályosan meg van lepődve hogy nem működik a csillag és nincs ott senki ergo nem tudott semmit és azt hitte minden rendben van. Namármost ha Thor ugye nem tudott a kesztyű létezéséről akkor vélhetően Odin sem tudott róla de a korábbi filmekben láthattunk egy másolatot a kesztyűről Asgarsban. Na szóval hogyha Odin és Thor nem tudtak a kesztyű létezéséről akkor hogy lenne ott egy másolat róla? Kizártnak tartom továbbá azt hogy Odin tudott a kesztyűről de nem aggódott az univerzum köztük az Asgardiak sorsa miatt…

  112. Cardas: Nem az időkővel mennek vissza hanem egy időgéppel a pletykák szerint, de kitudja milyen csavar lesz a történetben.

  113. Nem megy vissza senki az időben csak üzennek a múltba és összeszedik a csapatot..

  114. Nekem gyanus az idoutazas, nagyon! Nem csak a New-yorki csatahoz, de meg a vegso wakandaihoz is. Sztem nem veletlen hogy a trailerben pl Hulk fut a csapat mellett, nem a Hulkbusteres Bruce es hogy meg csak ket ko van Thanos kesztyujeben, mikor a Kapitany visszatartja a mancsat…

  115. Félek ettől az időutazástól.. a paradoxok amiket szül meg a logika.. miért nem ment akkor vissza egyből a Doc’ a legelejére szólni a srácoknak, hogy gebasz lesz.. És ezt ne magyarázza meg nekem senki, hogy “megnézte az összes végkimenetelt és csak ez az egy megoldás van”

    Vissza megy a múltba és a zöld követ bezúzza. Csá.

  116. Roberto

    Adam Warlock majd csak a Galaxis őrzői 3ban lesz, ami a Bosszúállók 4 után egy évvel jön. Ne keverd a képregényeket a filmes univerzummal.

  117. Z
    A trailerek csak elterelések voltak. Pl.:erős spoiler lett volna ha a trailerben látjuk, hogy a Wakandai csata idején már 5 köve van Thanosnak.
    Engem jobban érdekel, hogy most kamu halálok voltak, vagy lesznek olyan tökösek, hogy, aki meghalt az meghalt.

  118. Roberto es van valami forras is erre vagy Kevin Feige irta meg whatsupon ? :D

    amugy ha mar velemenyek:

    NEkem bejott a film, sok pozitivuma volt, a teljesseg igenye nelkul par:
    – Thanos karaktere
    – Pokember osszes jelenete
    – Thor osszes jelenete
    – Karakterek kozotti kemia : Strange- Tony, Star Lord – Thor, stb stb
    – Sosem latott latvany (mondhat barki barmit szerintem a CGI tokeletes volt)
    – Ertekelheto sztori (na ezt majd kifejetem)

    Ami nem jott be :
    – Thanos tul eros a kesztyuvel (amikor Gamorra megolte a kamu thanost, vagy amit Draxel es MAntissal muvelt)
    – Vasember ruhaja – szamomra ez cseszett el mindnent. Amikor a taskabol lett ruha az Ironman2-ben arra mondtam hogy, na ez fasza! aztan amikor a Civil Warban a helicopter feloltozteti, azt mondtam na ez beszaras. De amikor az Adidas pulcsi valtozik naonruhava ami mindig olyan alakot olt ami pont kell, fuggetlenul attol hogy egy 5 centis testreszbol lesz egy meteres pajzs vagy a hatabol lesznek szarnyak vagy vmi furcsasagok amik lonek mindenfele (az elejen a new yorki reszre gondolok)
    szamomra ez teljesen elrontotta az elmenyt az osszes vasemberes resznel… deus ex machine … es ha nem Thanos lenne az ellenseg, ezzel a ruhaval barmelyik MCU fogonosz le lenne zuzva egy perc alatt.
    – a vegen hogy minden masodik ember porra lett.. elhiszem hogy meglepo huzas meg ilyenek, de ahogy tobben irtak elottem, nem tudok aggodni Pokemberert amikor teljesen nyilvanvalo hogy jelenleg o a legerosebb resze az MCUnak marketing szempontbol (Tom Holland szerintem a kovetkezo 25 evben orommel lenne Pokember, raadasul az egyik legjobb MArvel casting ever a srac)
    vagy FEkete PArduc aki 1000% hogy kap masodik filmet. es meg sorolhatnam.

    Nem tudom elhinni hogy vegleg meghaltak (de cask emiatt a 2 karakter miatt, ha ok nem porladnak el simman elhinnem hogy ezek mind meghaltak)

    Ettol fuggetlenul a legjobb MCU film a velemenyem szerint, es alig varoom hogy szinkronosan is megnezzem

  119. Tökéletesen súlytalan, tucat film lett ez is sajnos. Erős középszer a marvel filmek között. Igaz, a képregényeket nem olvastam soha és nem is fogom, de minden filmet többször láttam a 10 év alatt.
    Szvsz túlságosan is pazaroljátok rá az epic jelzőt. Epic így, epic úgy… Minden perce epic, minden mozdulat epic. Azért ez a nap végén mégis csak egy képregényfilm, zúzás és relatív langyos sztori, hogy mindenki felfogja 2 nachos között.
    Ettől függetlenül 1 év múlva én is megnézem a második részét….marvel kapitány meg már most meh… Sajna.

  120. Azt olvastam , h majd a GOTG 3 -ban nem csak Warlock lesz hanem belebegtetik Nova-t is , ami bitang jo lenne , Marvel Kapitany mellett az egyik legrajabb karakter :$

  121. és ezt hol? csak mert hivatalos közleményeket nem láttam róla, nem meglepő módon igyekeznek rejtegetni az infókat. sőt, ha jól emlékszem Gunn twitteren még le is szólt egy “belső infós” cikket azzal, hogy még nem is tart ott a forgatókönyvben, hogy egyáltalán előkerülhessen olyan infó.

  122. Egyébként a hangya is szerepelt a filmben csak nem volt láthato,de késöbb majd mutatják…

  123. Roberto says:
    2018. April 29 at 19:09

    És ennek mi értelmem ha bezúzza ott a többi kő…

    Az, hogy nem tudná megszerezni az összeset, nem lenne ultimate császár minden felett + nem tudná machinálni az időt. Így is gennyes kemény lenne, de még mindig jobb, mint ami most van.. Csupán ennyi.

  124. Most néztem meg. Ez volt az utolsó, hogy átbasz..tak a palánkon a kritikusok és a fanatikus rajongók. Nem mondom, hogy rossz volt, de semmivel sem volt több, vagy súlyosabb, mint az eddigiek. A karakterek műanyagok, így nagyon nem tudott meghatni, ha valamelyiket eltüntették.

  125. Én is megnéztem. Az egyik legjobb Marvel film lett, még ha itt és ott eléggé kapkodós is lett, mintha egyfolytában rohantak volna, aztán meg csak elméláztak egy kicsit lelkizni, majd megint vissza a zúzásba. Nagyon tetszett, hogy az olykor infantilis kötekedő humor ellenére szépen összemesélték a karaktereket, bár azt vártam, hogy a földiek jobban kiakadnak az idegeneken. A párharcok során a készítők is tobzódtak az ötletekben, hogy kit mivel gyengítsenek le, tehát ez kreativitás a harci koreográfiákban is igazán imponáló volt. Ami kevésbé tetszett, az a szavannán folyó harc az idegenekkel. Egyszerűen nem lehetett követni, hogy ki van kivel a nagy kavarodásban és ezt már a Transformersben is nehezményeztem. Azt is kicsit túlzásnak gondolom, hogy a semmiből materializálódik Ironman és Spiderman páncélruhája, pláne még kivehető egységekkel és lábakkal. De tételezzük fel, hogy használta az Ant-manes kicsinyítős-nagyítós technikát. Eszméletlen jó volt, ahogy sikerült 4-5 karakternek végre legyőznie Thanost a Titanon, erre Starlord cseszte el az akciót, mert Mantist odébb lökte gyászreakcióként. Ehhez képest az erdőben művelt akció eléggé amatőrnek hatott, ahogy egyesével rá rontottak. A vége pedig igazán drámaira sikerült, engem leginkább Spiderman halála hatott meg, ahogy nem akarta elfogadni a végzetét. Bravó. A plusz jelenet pedig önmagában rendkívül fontos, mivel Fury kis kütyüje aktiválta a következő hőst, aki segíthet a helyzet megoldásában. Kicsit hiányoltam Korgot és a Valkűrt is, de a Thor 3 végén ott volt a sárga köralakú hajó a mentésre használt tetején, tehát lehet ők időben leléptek. Én egyébként úgy gondolom, hogy az lesz a megoldás, hogy azok a karakterek, akik visszamennek a múltba, többet nem térhetnek vissza a jövőbe. Tehát lehet ezért megy majd Thor, Captain America és Ironman, mert így mindhármat úgy írhatják ki, hogy feláldozzák magukat a többiekért, de közben megmarad a másik idősíkbeli énjük, akik már kevesebbet fognak szerepelni. Ez viszont pompás alkalom lenne akár Quicksilver és a mutánsok (X-Men) és az F4 behozatalára, tehát összességében Thanos még jót is tesz a Földnek ezzel hosszabb távon. S csak nagyjából olvastam utána Thanos utóéletének, de olyan szép lenne, ha ha már a Halál a barátnője, akkor azt a szerepet Helának osztanák le. Tehát remélem Hela Thanosnak dolgozott, de akkor azért csak kereste volna, ha bármilyen érzelmi kötődés lenne közöttük. Itt pedig a filmben elég egyértelmű lett, hogy kit szeret igazán. Kíváncsi leszek, hogy ha ő egyszer elbukik, akkor milyen méltó ellenfeleket tudnak nekik bemesélni még? Mert itt mát félistenekkel és felmérhetetlen erejű technológiák ellen harcolnak, tehát utána bármilyen random gonosz kevésnek fog tűnni. Így is annyi hős van már, hogy simán leoszthatják őket 3-4 csoportba. Várom a folytatást.

  126. Egyebkent azt lehet tudni miert elte tul Thanos a mellkasaba csapodo Stormbreakert? Es h a csettintes utan miert volt szetzuzva a kesztyu a kezen, amin meg o maga is csodalkozott?

  127. Alapvetően nem volt rosszabb mint a korábbi marvel filmek, sajnos jobb se. Egy két gyerekbetegséget orvosoltak mint az értelmesnek tűnő 3D-s gonosz szerűség bemutatása. Bár sok játékidőt sajnos nem kapott, mert hát csihi-puhi kell a népnek ami a csövön kifér. Sajnos a kötelező agyatlan, sehova sem vezető akciójelenetek ismét vitték a prímet, amiből talán a Thanos-harcok hoztak némi frissességet.

    Amit most sem sikerült megoldani, az a feszt poénkodós idiotizmus még a komoly pillanatokban is, így ezek súlyának totális semlegesítése.
    A föld legokosabb elméi ismét ösztönlényekké lettel degradálva, senki se használja az agyát, csak a “gyakás” van mint egyetlen eszköz. A másik, hogy túl erős lett az ellen és így már az ember izgulni se tudott, mert hát minek, úgyis jön a huszárvágás, amire “senki se” számít. Na ez lesz a következő részben. Juj de izgi lesz, már vágom a centit.

  128. Srácok. Az jelent valamit hogy Brie Larson filmjei közt megjelenik a 2019-es Avengers is…? :)

  129. az imdb többnyire semmit sem jelent készülő filmnél. De az Avengers plusz jelenete alapján elég valószínű a feltűnése, igen. gondolom ez alapján vitte fel valaki az imdb oldalára amúgy.

  130. Kissé ambivalens érzéseim vannak a filmmel kapcsolatban, mert a film zárásáig simán ott van az egyik legjobb Marvel filmek között, a készítők már a nyitójelenettel tudatosították a nézőben, hogy itt nem babra megy a játék.
    Végig ott lóg a levegőben a feszültség és a tét súlya, de aztán csak vársz vársz, ki fog elhullani, de semmi, és végül jön a film utolsó jelenete….nem mondom, hogy nem volt drámai, de mikor
    SPOILER!!!
    Fekete Párduc is porrá válik, onnantól kezdve nálam tét nélkülivé vált az egész.
    Pár hónapja robbantott a pénztáraknál, majd a következő filmre meg is ölik a címszereplőt, nyilván….
    Egy csöppet átverve érzem magam.

    Na, de mindegy, jó lesz ez így is, már alig várom, hogy lássam, ahogy a következő részben a régi tagok összecsomagolják Thanos-t, pláne Tony Stark-ra leszek kíváncsi, gondolom Pókember “halála” nem tett jót a lelki világának.:)

  131. >. A Vision körüli történetet konkrétan megvághatták volna, ahogy az akciójeleneteikkel tették. Ők egyszerűen nem voltak annyira felépítve, hogy a drámájuk érdekeljen minket.

    Ja, ez nagyon feltünően húzta le a filmet nekem.
    Amúgy összeségében tetszett, és ezt mondom úgy, hogy én marhára nem bírom a Marvel cuccokat már. Age of Ultron után még megnéztem 1-2 filmet de annyi. Viszont Thanosra azért kiváncsi voltam… és nem csalódtam.

  132. Szépen összerakták ezt a filmet. Egyedül a Gamorás szál sántított egy picit, mert a Lélekkő esetében egy nagyobb szabású felvezetést vártam. Tehát nem is Heimdall és nem is Wakanda lett a nyerő, hanem egy ennyire egyszerű megoldás. Ez egy picit falsnak tűnt nekem.

    Továbbra is fenntartom, hogy pont azok a hősök maradtak meg, akiket elvileg ki akarnának írni a következő Avengers filmben, tehát lehet a nagy hármas (Thor, Captain America, Ironman) feláldozza magát a többiekért. Csak akkor persze kérdés, hogy miért szenvedtek most ennyit az új fegyver kovácsolásával, de biztos lesz más oka is a teleportálási képességén túl. Bár ha azt nézzük, akkor a Ragnarok is még drámaibbá vált ezzel a folytatással és jogosan tehetnénk fel, hogy akkor minek szenvedtek ennyit, ha utána az első öt percben mégis elbuktak.

    Az is egy picit marhaság, hogy Tony átment szabóba és Spiderman nélkül ilyen rucit tudott neki gyártani, amit ráadásul a srác rögtön használni is tud profi szinten. Ez a nanotechnológiás technoblabla magyarázat kevéskének tűnt, de fogadjuk el.

  133. Meglepően jól össze rakták a filmet. Kicsit zsúfolt lett valóban de köze sincs az Ultron Féle össze-visszasához.
    Thanos megfelelő árnyalatot kapott és végre nem tucat gonosz lett mintha hallgatnának végre a visszajelzésekre.
    A végére sikerült tényleg meglepő csavart hozni azzal ,hogy kb tényleg azok maradtak akiket mindenki várt ,hogy elpatkolnak és mégis ők maradtak a régi Avengers gerinc Tony-Kapitány-Thor-Hulk
    A megoldás/feloldás szerintem is a Strange álltal látott 1 lehetséges verzió lett végig játszva de ehhez gondolom az kellett ,hogy a többiek ezt ne tudják és szinte biztos vagyok benne hogy mindennek így kellett történnie ahhoz ,hogy majd nyerjenek.
    Sajnos a Kézlevágásos logikai bukfencet én is egyből észre vettem, mármint ,hogy Tony-ék miért nem vágták le Thanos kezét amíg kábult volt? De ennyi baj legyen… a többi rész azért rendben volt.

  134. nem igazán állt össze a dolog, úgyhogy plusz – mínuszozással a véleményem SPOILERESEN:

    pozitívum:

    1. Tony vs. Strange és Tony vs. Starlord nagyon jól működik, erős a kémia a színészek, karakterek között. Főként a két első arrogáns karakter “párbaja” zseniális, ha valaki átveszi a stafétát RDJ-tól, akkor az most már mindenképp Cumberbatch legyen.

    2. Ha már Strange, oké, hogy egy bejáratott eredet sztori volt az övé is anno és volt honnan fejlődnie, de nekem nagyon bejön, hogy milyen nagyhatalmú mágus lett relatíve gyorsan és hogy milyen erős küldetéstudata van. Elképesztő potenciál van benne, remélem kiaknázzák idővel.

    3. az epic hidegrázós pár jelenet, Kapitány megjelenése, Thor megérkezése, vagy a harc a Titánon és Spidey minden pillanata felhúzták az élményt.

    4. Thanos karakterét csodálatosan bontották ki.

    5. A lezárás, ha nem egy rohadt nagy blöff lenne, akkor azt mondanám zseniális, ahogy Thanos megpihen a naplementét nézve a kis kunyhóban. Eszméletlen erős vége lehetne az elmúlt 10 évnek, ha nem írnák felül az egészet tutira a következő mozival.

    Negatívumok:

    1. Én többnyire védtem eddig a Marvel vicceskedését, de most sok volt. Minden komolyabb jelenetet elbaromkodtak és sok pillanat volt, amikor túlzásba vitték most már. Jópofák voltak a viccek, működtek, de most visszavehettek volna. Túl görcsösen akarták oldani a feszültséget és komolytalanná vált így az egész.

    2. Thor új fegyveres szála engem baromira untatott, eleve már tárgyakat keresünk, hogy összerakjunk egy nagyobb tárgyat, ami aztán elpusztítja a fél világot, szóval csináltassunk ellene egy szupererős tárgyat. Hagyjuk már. És nagy drámát akartak adni neki közben, de inkább lett vontatott az egész.

    3. Túl kevés screentime a Kapitánynak. Lehet én vagyok vele elfogult, de az egész MCU egyik legjobb karaktere szerintem, ahogy leomlik a szuperember naivitása és az eltökéltsége megmarad, de kétségbe von mindent, amit valaha hitt – ez volt az ő vonala a Winter Soldier óta, most meg jegelték pár jobb pillanatért. Cserébe a Titános vonal a többi nagyágyúval sokat kompenzált, de én hiányoltam őt nagyon a fősodorból.

    4. Na és a vége…ez az elporladós baromság az utóbbi évek legócskább húzása volt. Nem akarok senkit bántani, de aki ezt megkönnyezi, annál tényleg alacsonyan van a léc. Nem azért, mert kilométerekről látszik, hogy blöff az egész, hanem azért, mert egyáltalán nem volt drámai katarzisa a dolognak.

    Tonyt amikor majdnem megölte Thanos, ott tátott szájjal néztem, hogy 10 év, sok film ide, vagy oda, hiába fáradt el a karakter, most beledöngölne a székbe, ha megölné. Az fájt volna durván, hiába számoltam vele valamennyire. De így, hogy 10 főbb szereplő porlad el 2 perc alatt, így milyen súlya lehet egy-egy tragédiának? Nem is tudod rendesen megélni, nem is látod a reakciókat, nem érzed át az egészet. Ha Bucky meghalt volna a Kapitány karjaiban kivérezve, vagy Peter Tony mellett harcolva és ment volna egy pár mondat arról, hogy kinek a felelőssége, és büszke vagyok rád stb. az lehet súlyosan giccses lett volna, de az dráma.

    Ráadásul az end credit scene-nel, hogy Fury tol egy madafakázást hozzá…hát poén meg minden, de ott bagatellizálták végleg az egészet.

    Ismétlem, ha ezzel vége lenne, akkor azt mondom oké, belefért így, viszont hogy egyértelműen viszik tovább a sztorit ez szerintem “gáz”.

  135. SPOILER!

    a film előtt azt mondtam, hogy ha megölik dr strange-t nekem ott vége is a mozinak, erre mit csinálnak, feltételezhetően több, mint 14 milliószor meghalt, hogy találjon egy olyan alternatív jövőt, ahol ha meghal, akkor is úgy alakulnak a dolgok, hogy nyernek…mindblown.

    ennek ellenére végignéztem és jól szórakoztam, főleg a starlord, pókember és thor poénokon, de végig olyan érzésem volt, ha nem építik fel ezeket a karaktereket + hogy egy ilyen cliffhangerrel fejezik be, hát valószínűleg teljesen más élmény lett volna a film. tulajdonképpen egy BvS-t kaptunk több karakterrel, viszont itt már ismertük, hogy ki kicsoda. nem csak felismertük, hogy oké ezen ilyen jelmez van és így hívják, akkor tudjuk kicsoda, hanem valójában a karaktereket, hogy hogyan reagálnak szituációkban, ezekkel a színészekkel és ezért érezte az néző, hogy igenis törődik és aggódik értük. hiába nem tetszett valakinek pl. a pókember film, azért mégis csak mellbevágó, ahogy ez a naív kölyök is áldozattá vált és elporladt Tony karjai között.

    nem ez lesz a kedvenc marvel film számomra, de szerintem erre a filmre sokáig emlékezni fognak az emberek, márcsak azért is mert itt végül bizony nem a jók a győztek. a gonosz karakter különösebb erőfeszítés nélkül ment végig az útján és elérte a célját és azt se feledjük, hogy mikor thanosnak még csak egy kő volt a birtokában, már úgy is nagyon elpicsázta a hulkot, szóval ez még így sem lesz egy gyaloggalopp a következő filmben, de mikor is jön? kegyetlen, hogy egy történetet így vágnak szét.

    csak olyanoknak ajánlanám a filmet, akik látták az előző filmeket is, de szükség van ajánlásra egyáltalán? már a box office adatok is magukért beszélnek.

  136. mindent elmondtatok nagyjabol. azt furcsallom, hogy drax “tokeletesre fejlesztett technikajat” nem emlitette senki, az egyetlen poen volt, amin a jelenetet koveto percekben is visitottam:D

  137. Spoiler.

    Kérdés: Titán harcjelenet, szarakodás a kesztyűvel. Baszki miért nem vágták le a kezét kesztyűstől? Kész, the end, vége a sztorinak.

    De ezzel együtt is jó volt, sokkal jobb mint Ultron. A forgatókönyv nekem az Avengers 1-et is ütötte. Csak a történet nem kerek Még.

    Honorable mentions:
    1. Cap belépője;
    2. Josh Brolin alakítása (Thanosnak nem kellett több játékidő, így is abszolút főszereplő volt);
    3. Thor belépője a Földön.

  138. nem hittem volna, de nagyon jól szórakoztam, király volt. ott van a top3 marvel filmben nekem. és durva, hogy _egy_ spoilerbe sem futottam bele sehol. pedig kicsit sem voltam óvatos.

  139. Tök jó volt, remekül szórakoztam, a poénok nagyon működtek, de a vége nagyon elvette a drámát a sok hihetetlen halállal.
    Ja és Wong esküvői meghívót érő megmozdulása, amikor a portállal levágta a melák kezét, megmutatta, hogy Strange kb. fél per alatt kinyírhatta volna Thanost.

  140. hát, így nem tudom. látványos volt, csihi-puhi volt, öhm… oké, ha az elmúlt hetekben nem olvastam volna hat helyen a hamuról talán a vége is jobban ütött volna egy kicsit, mert nagyon nem akartam elszúrni magamnak, de annyit csak összeraktam, hogy komoly aratás lesz a hírók között.

    az a baj, hogy túl sok filmes infót olvasok én is, és a bejelentett folytatások miatt ez a rész egyelőre kb. semennyire nem tud megmozgatni – csak a befejezés lesz igazán erős, vagy éppen gyenge, ki tudja. majd ott kiderül, tényleg ki marad életben és ki patkol el.

    Thanos miatt viszont le a kalappal, végre újra egy normális főgonosz egy Marvel filmben. voltak érzelmei, volt ereje, aratott mint a gép. na mindegy, ezt a részt így nem tudom értékelni, önmagában nem sokat ér. majd a befejezéssel együtt.

  141. Helló, én most jövök a moziból. Nekem is a Birodalom visszavág ugrott be róla, és nagyon tetszett azegész.

    SPOILER

    Az egész balhét rendbe lehetne hozni a zöld kővel szerinten. Csak azt kéne megszerezni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.