A Warner elbaszta a 2001 ismételt mozibeküldését?

Első ránézésre sokan kiszúrták, hogy a filmről előállított “nem nyúltunk bele” változat kapott egy durva színezést. A tovább mögötti videóban megnézhető, hogy az idén frissen moziba küldött változat miben tér el a régebben kiadott blu-ray-től. Hááát, nem is tudom. És valószínűleg sosem tudjuk meg, mert a majmos jelenetben hiába furcsa az ég, máshol szebb ez a sárgás változat, de ugye Kubrick már nem tud igazságot tenni sajnos.

Backup:

16 hozzászólás a “A Warner elbaszta a 2001 ismételt mozibeküldését?” bejegyzéshez

 1. Úgy olvastam, hogy elhalasztja. Ejnye Human, hogy beszélsz? :) Amúgy tényleg kár érte.

 2. Tökre vicces, hogy az összes Blu-ray jelenet kb ezerszer jobban néz ki, mint az új. Élességre, színekben, vilagositasban, stb.

  Szóval ez nagyon nem jó így.

 3. LEhet, hogy pont a BLu-Ray verzió kapott egy “kékítést”. A hideg színektől modernebbnek tűnik minden, nézzétek csak meg a Star Wars Blu-Ray verzióját. Meg öregedett a negatív, bár van persze vegyi colour timing is.

  De tökmindegy, ez egy digitálisan szkennelt előzetes, szóval ebből tökre nem lehet megmondani semmit, az is lehet, hogy csak az előzetest csinálták meg ilyenre, pont azért, hogy kicsit ilyen régies színezetet kapjon.

 4. Gábor Vajda (@Gabor_V): az előzetesnek mindenképp a kópiát kellett volna tükrözni, ha már a kópia az egész mostani akcióban a pláne. Tippre Kubrik nem türkiz eget akart egy tudományos-fantasztikus filmbe.

 5. @human

  De az is lehet, hogy már a negatív ilyen, vagy csak ennyit tudtak kihozni belőle vegyi úton (veszettül el tud színeződni egy negatív a sokévi állásban, szinte menthetetlneül).

 6. Ha human azt írta volna, hogy sokkal jobb lett így sárgán, akkor a kommentelők 99%-nak is az testszene jobban… de így mindenkinek a kék jön be. Szerintem a szemnek sokkal jobban bejön a sárgított, jó ez így, de nyugodtan álljatok be a sorba.

 7. DnP: eskü nekem jobban tetszik sárgán, szerintem a poszt eléggé középen helyezkedik el, sőt, inkább a sárga felé billen ha jobban elolvasod. plusz a többség sokszor szembemegy a véleményemmel, de azért jó h ekkora véleményvezérnek tartasz, jól esett :)

 8. Azt hiszem Soderbergh mondta a blurayről, hogy szinte jobb, mint az “eredeti”, mert Kubrick a lehető legtisztább és legélesebb képet akarta, és hogy biztos imádná a digitálisat. A színekre nem emlékszem, de a múltkori posztnál ez is előkerült.

 9. De mi a szarért írják oda, hogy “the way Kubrick intented”?? Biztosan 4k-ban szándékozta megcsinálni. Akkor nem létezett 4k szerencsétlenek, ezért pont úgy tervezte megcsinálni, ahogy meg is csinálta…

 10. Na egy kicsit kevertem a dolgokat, Soderbergh más érvek miatt, de valóban a blurayt mondta a legjobbnak, akkor persze: http://extension765.com/soderblogh/23-the-return-of-w-de-rijk

  Ez maradhatott meg még bennem a blu-ray.com-ról: Kubrick chose to give the film a very crisp and clean cinematographic look. Fortunately, these technical choices, made forty years ago, render 2001: A Space Odyssey stunningly on Blu-ray.
  A szuperlatívuszokat meg én tettem hozzá, dehát Kubrick és a maximalizmus, ugye… :D

 11. “De mi a szarért írják oda, hogy “the way Kubrick intented”?? Biztosan 4k-ban szándékozta megcsinálni. ”

  a 70mm-es kópiára írják, mielőtt teljesen kiborulsz, nem a 4k-ra

 12. Hát valaki fényelő tanoncra bízták a színek rendbe rakását?!? Ez a tabaco színvilág mi a halál?!? Nincs egy Kubrick jogörökös aki azt mondaná; hogy ezt talán nem kellene egy mesterművel csinálni?!?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.