A Marvel írói kamuznak, és egy utalás is befutott az Avengers 4 hosszára? Mennnnyiiii

Elvileg az Infinity Wart rendező Russo tesók ilyet ejtettek el: “It could easily be a 3-hour film.” Avagy 3 órás is lehet a folytatás.

Közben az Infinity War írói SPOILEREZTEK, csak az olvasson tovább aki már volt a nyár első nagy dobásán moziban.

Christopher Markus és Stephen McFeely azt mondja, hogy amit láttunk az valós volt, lépjünk a gyászunk következő lépcsőfokára az elméletgyártás helyett. Erre két válasz van: valós, amíg valahogy fel nem támasztják őket, másrészt ki az aki gyászol egy filmbeli karaktert?

Mondjuk az lenne a finomítás, hogy a “filmben látott halálok valósak”, szóval egy huszárvágás lehet az is, hogy a porladás az nem halál, és csak az előtte levő dolgokra értették.

54 hozzászólás a “A Marvel írói kamuznak, és egy utalás is befutott az Avengers 4 hosszára? Mennnnyiiii” bejegyzéshez

 1. Nem tudom megmerik e lépni a 3 órát, de nem bánnám, én simán elnézném. Az IW-nak se volt sok a 2 fél, élvezet minden perce.
  A halálesetekhez pedig, akármit mondhatnak, full kamu és marketing. Strange, a pók, a párduc és az Őrzők, de még Bucky is tuti visszatérők. A többiekről elhiszem, hogy halottak maradnak.
  Szombaton duplázok belőle.

 2. Ami durva, hogy mögöttem egy csajcsapat tényleg tutult a végén, holott a porladók nagy részének 5 éven belül legalább egy különálló filmje kijön. Szóval legfeljebb négy olyan karakter búcsúzott, akiknek amúgy sem lenne külön filmjük és csak mellékszereplők, remélhetőleg a kövi részben tényleg lesznek valós veszteségek.

 3. Melletem egy kb 11 éves kissrác ült a nővérével. Teljesen kiborult. Minden egyes szublimálásnál, csak rázta a fejét, hogy neeee. Volt hogy felállt, kiment hogy ezt nem bírja, majd visszajött.

 4. Kyp

  Nem 16-os karikás volt a film? :)

  Ezt sosem értettem miért nem ellenőrzik

 5. Evil9:

  Még egy ilyennél nem is akkora gond, de én anno a Deadpool premierjén úgy voltam, hogy a teremben voltak 10-12 éves forma gyerekek, nem is kevesen. Ott már tényleg nem értettem, hogy ezt miért engedik.

 6. Evil9

  Mert csak ajánlás, a mozit nem igazán izgatja. Anno engem is beengedtek a Van Helsingre faterommal, annyit mondtak félni fogok. De amúgy szvsz valami vonalat tényleg nem ártana meghúzni néha.

 7. Behozzák a multiverzumok, és keresnek egy olyan világot, ahol Thanos ott is győzött, de az élet másik fele veszett oda, és egyesítik a kettőt. Rick and Morty style :D. Minden halál valós, de mégse :D.

 8. Moziban a kedvencem az volt amikor a Rossz Szomszédság 1-et néztük és a film kezdése után egy jó 20 perc múlva egy 4 fős család felállt és kimentek a kb 6-8 éves gyerekekkel. Érted a film tele van faszos csöcsös szaros káromkodással és be viszik rá a gyereket. Lehet, hogy a felnőttrk azt hitték hogy hmm valami jó kis családi vígjáték lesz, de akkor viszont atom casualok, hogy egy nyamvadt trailert nem néztek róla otthon.

 9. Mikor moziban dolgoztam, akkor a Virsliparty volt ilyen, rengeteg 10 év alatti gyereket vittek be rá, és nem izgatta a szülőket, hogy nem véletlenül 18-as a “mesefilm”.
  Mondtuk, hogy rengeteg káromkodás, meg szexualitás van benne.
  A válasz: Nem baj
  ….

 10. Ez tök ugyanaz, mint amikor..

  Game of Thrones SPOILER

  A Game of Thrones-ban azt mondták, hogy Jon Snow persze hogy halott… az volt, nem hazudtak vele.
  Csak feltámasztották és kész.

 11. Evil9

  Én is gyerekekkel néztem, 10-12 évesek. Itt egy kicsit túlzottnak éreztem a 16-os karikát. De mondjuk egy Deadpool-ra tuti nem vinném őket

 12. SPOILER:
  Strange azt mondja ugye, hogy 160 vagy hány millióból egy jövőben győzik le Thanost. Szerintem valahogy megbuherálta a követ, és le fog pörögni az összes verzió, és majd megállítja valahogy annál, ahol ők győznek.

 13. SPOILER

  ez a porladós baromság hihetetlen ócska és olcsó húzás volt felesleges drámát generálni, úgyhogy jobban tennék, ha nem utalgatnának rá semmilyen formában. mondanám, hogy inkább felejtsük el, de nem lehet, mert ebből a szarból muszáj lesz kiírniuk magukat valahogy :)

 14. Ha a dizni valamennyire is követi a Marvel eredeti képregényes okosságait, akkor itt lehet kb 4545433 megoldás. Az MCU az ottani 616-os univerzum, és van rajta kívül még zillió. Lehet előfutára valamiféle bővítésnek (F4-féle zsebuniverzum megoldás), a fent említett alternatív világoknak (pl. Exiles – az egyik legjobb Marvel ongoing volt rég), esetleg tényleg egy időutazásos-buherálós dolog (mint mondjuk a comic Age of Apocalypse Xavier kicsi fiával). bármi lehet, a Marvel (és a DC is) imádja jól-rosszul resetelni, rebootolni, retconolni a teljes univerzumait.
  Szerintem 10 év múltán ez most kb esedékes is lenne az MCU-val, mivel a dizni nem engedheti meg magának azt, hogy ráunjanak az Iron Man 6-ra vagy a GoG Vol10-re. Ja, és a színészek is azért csak öregszenek, itt nem megy az időlassítás olyan egyszerűen.

 15. Én így pár nap után már elfogadtam, és pozitívan szemlélem a záró jelenetet, elvégre a filmben már volt rá nem egy utalás, hogy Thanos első dolga lesz egy csettintéssel kiirtani a fél galaxist, és hát végül is megtette.
  Abban lehet hiányérzetünk, hogy nem konkrétan Thanos taposta el őket egyenként, vagy hogy azok a személyek haltak meg, akiknek tudható, hogy van élő szerződésük további filmekre.
  De ez nem a film hibája, hanem a filmes franchise hibája.

  A készítőkben vélhetően élt egy olyan szándék, hogy ezt az ügyet most zárják le a régi tagok, a következő rész már kevésbé lesz zsúfolt, itt majd tündökölhetnek, megérdemlik, inkább egy olyan filmben hulljanak el, ami róluk szól, mintsem egy olyanban, ahol egész film alatt nem volt egyetlen összetett mondatuk sem a filmben (lásd Amerika kapitány).

 16. Ezt mondta, a gyász következő szakasza. Szerintem simán arra utal, hogy a harag után az alkudozás jön (mármint a gyász feldolgozásának szakaszaiban).

  És ki volt aki alkudozott? “Dormammu, I came to bargain!”

  Simán ő lesz a megoldás, Dormammuval alkut kötnek.

 17. @Evil9:

  És nálatok a gyerekeket nem viselte meg?

  Szerintem is átlátszó húzás, semmi súlya nem volt a végének, kb. most mindenki azt emlegeti, hogy a pókembert játszó színész legalább hihetően alakított, és meghatódtak az emberek, de közben mindenki tudja, hogy OTT A NAPTÁRBAN a pókember dátum, és csak olyanok maradtak, akik már min. 3 filmben voltak (jól számolom?).

  Kb. arról lehet szó, hogy igen, meghaltak, de lesz egy csere, egy csavar, egy izé, amivel hát végülis halottak, nem átkerültek valahova, de mégis visszatérhetnek, mert hát…nem gondolhattátok ti se komolyan :).

 18. Nyilván tudjuk, hogy valahogy visszahozzák őket viszont ezen sírni csak metázás. Számomra egyáltalán nem ront a film élvezeti értékén hiszen in universe nem tudják a karakterek, hogy néhány halál nem végleges.

 19. Sziasztok.TKO verziójára gondoltam elsőre én is.Miszerint multiverzum jön a képbe és az ott megmaradtak és az itt megmaradtak találkoznak.Persze az időutazás sem lenne rossz de hogyan?Amúgy a 3 óra ha ilyen lesz mint ez akkor jöhet

 20. én sem tudom igazán átérezni, hogy miért probléma, ha nem maradnak a karakterek halottak. ez mégiscsak egy film, annyira nem áll közel az emberhez egy karakter halála, hogy utána gyászoljon, még akkor se, ha abban a pillanatban mellbevágóan hat az esemény és valaki vagy dühösen vagy szomorúan éli meg, ebből adódóan nem is fog senkit különösebben meglepni, ha bárki vagy akár mindenki visszatér.
  ezenkívül messzemenő következtetéseket se vonhatunk le olyan bejelentett filmekről, amikről a címükön kívül se a cselekményét se a szereplőit nem ismerjük, de valójában csak az számít, hogy hogyan oldják a keletkezett problémát. ha rosszul, akkor nyilván mindenki azt kívánja majd, hogy hagytak volna mindenkit úgy, ahogy volt, ha viszont jól sikerül, akkor senki sem fogja bánni.
  valljuk be ez a befejezés még mindig jobb volt így, mintha a film végén bemozdultak volna a hamudarabkák és elkezdtek volna összeállni…vagy thanosnak bilibe lóg a nem kesztyűs keze és felébred…legalább adtak teret a találgatásoknak, nem tolták be az utolsó másodpercben, hogy csak poén volt, senki sem halt meg.

 21. Szerintem semmi súlya nem volt a befejezésnek. Mindenki tudja, hogy valahogy visszacsinálják. Aki a 4-esben meghal az valószínűleg úgy is marad.

  Spoiler!!!?
  Pókember azért meglepő volt számomra, és hihetően lett előadva.

 22. Ja persze, mindenki halott. Nagyjából addig amíg Marvel Kapitány megérkezik és megmenti mindenkinek a seggét. Tipikus Marvel kamuzás. Mindig eljátsszák, hogy mekkora a tét azt sehol semmi. Aki komolyan tudja vennie ezeket a filmeket, mármint olyan értelemben hogy elhiszi hogy minden halál végleges az szerintem sosem látott még filmet.

  De igazából kussban is maradhatnának mert nulla reklámmal is ugyan ennyit keresnének. Nem értem minek ez a fölösleges hype. Mármint értem de már nekem is, képregény fanként is herótom van hogy minden 2. poszt Marvel poszt. Ezt most nem erre a blogra értem.

 23. Nem mindenki úgy ül ám be moziba, hogy tudja melyik filmnek hány folytatása jön és mikor. Akik ide írnak azok nyilván igen, de a közönség nagy része nem hiszem. Én barátnőmmel és ő egyik barátnőjével néztem meg, ők is nézik ezeket a filmeket de baromira nem követik, hogy akkor “Pókember visszajön mert tudom, hogy 2019 július 5.” Meg, hogy a Black Panther keresett 3 csilliárd pénzt így ő is.

 24. Nahát, én utoljára Gandalf halálán érzékenyültem el, pedig párszor olvastam a könyveket, tehát tudtam, hogy és mi lesz. Jó, akkor 16 vagy 17 voltam amikor ment a moziban.

 25. Akkor már hozzák vissza Yondu-t is valahogy.

  A többihez képest ez már semmiség. :)

 26. “Tipikus Marvel kamuzás. Mindig eljátsszák, hogy mekkora a tét azt sehol semmi. ”

  jaja, tipikus Marvel és nem képregényes dolog, hiszen a DC-nél Superman nem áldozta fel magát a BvS végén hősiesen, és halott maradt a Justice Leage alatt végig.

 27. Na a DC sokkal gagyibb volt. BvS végén mozognak a kövek aztán a JL-ben meg teljesen másképp tért vissza Supes. Értem én, hogy valaki szereti a DC-t(én is) de be kéne már látni, hogy szánalmas szint az MCU-hoz képest. Már versenynek sem tekinthető a dolog. Kb mintha Bolt futna egy láb nélküli ember ellen.

 28. Bocs, Human hogy nem képregényeset írtam de szerintem ez nyilvánvaló ráadásul nem is csak képregényes. Egyébként most nem azért, legyen bármilyen béna a BvS de ott Superman áldozatának volt súlya. Itt minek volt súlya? Ha valamit lehet dicsérni a BvS-ben az Superman halála. Pedig messze nem olyan volt mint a képregényben. Nyilvánvalóan mindenki tudta hogy vissza fog jönni mert még a képregényeket nem ismerők is tudják hogy Supermant nem lehet megölni. De ott legalább fő karaktert nyírtak ki és nem olyanokat akik nem rég csatlakoztak. Pedig a DC is megcsinálhatta volna hogy pl megöli még a filmje előtt Wonder Womant. :D

  Szóval érted, én inkább erre célozgattam a mondandómmal és nem Marvel haterkedni akartam. Csak nagyon unom már hogy mindenki sír hogy jaj de szomorú volt a Végtelen Háború, Filmbarátokos Gergő vagy 5x elmondta hogy sírt rajta vagy 10x. Nem mondom hogy a fél felénél nem szorult el a szívem de az annak volt köszönhető, hogy két zseniális színész jó alakítást nyújtott és a LEGFONTOSABB: NEM VOLT ELBOHÓCKODVA, mint a többi halál. Rajtuk kívül ami hatással volt rám az a végén Hálós miatt. Ott éreztem azt hogy: Igen, ezt tudom hogy nem végleges de akkor is durva volt mert egyrészt végre kimondott egy hős olyan dolgokat amiket a többi halott nem tett meg, másrészt 5 éves korom óta szeretem a karaktert. És számomra a Marvel már kétszer kinyírta. Nála azt éreztem a film végén mint anno a BvS-ben Supermannél. Mindkettőnél tudtam mi lesz a vége és hogy úgyis visszajönnek de maga a jelenet az vitathatatlanul hatásos volt.

  @Mate815: Igen mozognak a homok szemek a koporsón de te azt elfelejted, hogy Superman feltámasztása alapból teljesen máshogy lett volna a Snyder verzióban. Ha jól rémlik még cikk is volt róla, még talán itt a blogon is, hogy a Snyder verziót teljesen átírta Whedon. De ahogy írtam, maga Superman halála akkor is kiemelkedő volt a BvS-ben. Még ha nem is volt nehéz kiemelkednie. :D Szóval senki se higgye hogy védem a DC-t de az ottani halálnak volt súlya és értelme is. Ebből is látszik, hogy a dráma terén a DC sokkal jobb, még akkor is ha a filmjeik harmada kb értékelhetetlen is.

 29. ” Egyébként most nem azért, legyen bármilyen béna a BvS de ott Superman áldozatának volt súlya.”

  itt meg gomorrának volt ennyi erővel, az jól volt felépítve, szemben a végén a porladásokkal.

  “sak nagyon unom már hogy mindenki sír hogy jaj de szomorú volt a Végtelen Háború, Filmbarátokos Gergő vagy 5x elmondta hogy sírt rajta vagy 10x.”

  az oldalon nagyon kevesen kommentelték, hogy iszonyat szomorú volt (a kritikánál is), ez a cikk sem arról szól, hogy tényleg szomorú volt a vége. a máshol felgyűlt érzelmeid ne itt süsd el, mintha mi csinálnánk, hanem a gergőnek ezek szerint.

  “Szóval senki se higgye hogy védem a DC-t de az ottani halálnak volt súlya és értelme is.”

  nem hisszük, tudjuk. nem tudom milyen illúzóban élsz amikor azt emlegeted, hogy te nem egy dc fan vagy, amikor bármiről van szó, szinte mindig a marvel fika a vége. de ha már így mondod, a bvs halál sem ért semmit, hiszen már a végén felvetették, hogy “háhá persze nem halt meg, még a kriptonittal sem lehet megölni”.

  nem mellesleg a dc, már ha kitart addig, is hasonló bajokban lesz nemsokára, és a WW-t is meg kell majd ölniük. sőt, affleck-et sem sokáig lesz már batman, az 100%. majd meglátjuk ők hogy oldják meg :)

  de a DC-Marvel harc baromságot innentől moderálom, mert igazából nincs helye ennek itt. MInden képregényben feltámadnak a hősök, felesleges bezzegezni.

 30. azon is gondolkoztam, hogy milyen jó, hogy 20 vagy akárhány film után még mindig nem tolták túl a feltámasztást, pedig elég sok elhalálozás történt már az IW előtt is, főként a gonosz és a mellékkarakterek között, de akik feltámadtak eddig, azok szimplán loki, groot és coulson.

  ehhez képest bőven volt közöttük fontos karakter: Odin, Quicksilver, Ego, Ultron, Crossbones, Ronan, Arnim Zola, Hela.
  ezek utóbbiak elég sokáig húzták a képregényekben, vagy feltámadtak többször is, vagy egyszer sem írták ki őket a mai napig, a filmekben viszont nem hezitáltak megölni őket. persze nehéz elképzelni, hogy valaki elbőgné magát Crossbones halálán (nem is volt cél), de ettől függetlenül nem szívbajosok a Disney-nél eldobni olyan karaktereket, amikben több potenciál is lenne egy-két filmnél.

  és akkor még ott vannak a közönségkedvencek, mint pl. Yondu, akinek aztán nem sok minden volt a képregényekben, de a filmben mégis sikerült úgy megoldani, hogy az drámaian hasson és akár hiányozzon is.

  az, hogy most behoznák pl. Novát egy új filmbe és kapásból meg is ölnék véglegesen, az nem tökösség volna, hanem egyszerűen orbitálisan nagy hülyeség és ezzel ők is tisztában vannak szerintem. addig kell pörgetni a karaktereket, amíg van haszon belőle, de nem félnék attól, hogy ha úgy érzik, már nincs benne elég puskapor, akkor meg is ölik őket, nem csak nyugdíjba küldik a hősöket.

  nem is tudom már ezzel mire akartam kilyukadni, de azért itt hagyom.

 31. Régen se nézték hány éves vki.
  Haver muterjával mentünk Bolygó neve halált nézni, mondjuk ő kiment 5 perc után, aztán csak mi gyerekek féltük végig…

 32. Spoileres lehet:

  Én nem annyira értem, miért akadnak ki sokan a végén. Ha egyértelmű is, hogy valahogy vissza fogják fordítani, szerintem mindenképp kemény húzás volt a Marvel részéről. Alapvetően Thanos motivációja és az arra kínált megoldása olyan dologra világít rá, ami a mai világunkban is aktuális. Nem véletlenül jön fel egyre több helyen a túlnépesedés problémája. (A genocide, mint megoldás sok embernek nagyon nem tetszett… és nem is megszokott a Marveltől, hogy ilyeneket benyom.)

  Az elporladásos halálok közül ténylegesen a hálószövőjé a leghitelesebb és legmegindítóbb. Innentől pedig mehet a találgatás, hogy hogy a túróba fogják ezt visszacsinálni? De sok kérdés van még. Hol játszódik a Thanos és kis Gamora közötti gyors párbeszéd a csettintés után? Hova tűnt Thanos mellkasából a sebhely mikor elteleportált? Miért tűnt rommá égettnek a Gauntlet és az egész bal kar? Nyilván a sok energia, de ez innentől befolyásolja-e a működést?

  Vannak találgatások, hogy minden elporladt élőlény lelke a Lélek kőbe vándorolt (és hogy Thanos ott beszélt kis Gamorával). Továbbá, hogy talán tudnak csinálni másik kesztyűt Nidavellirben… bár már ott van Vihartörő. Az pont ellenállt a 6 kő együttes erejének, szóval jó cuccnak tűnik. :D

  Akárhogy is, szerintem iszonyat jó lett az egész film. Azt mondjuk bánom, hogy a Fekete Rend nem lett bemutatva jobban. Pl. Ebony Maw (Áspis Száj??) iszonyatosan erősnek tűnt, kicsit méltatlannak éreztem, ahogy kidobták a hidegre. Proxima is badass, de a neve sem hangzik el, Corvusról és a mindent szétvágó pengéjéről sem esik szó. Pedig érdekes karakterek lennének.

 33. 15.

  Azt már korábban hangoztatták, hogy a Végtelen háború után minden megváltozik majd, szóval nem lesz Vasember 6 vagy Őrzők 10 a mostani felállással. Ne féljen attól senki, hogy a Marvel önismétlésbe fullad. A régi karaktereket, akikkel indult az univerzum építés majd el is lehet felejteni. Új csapat alakul, jönnek az X-ek a Fantasztikus négyes, az Őrzők csapata is teljesen megváltozik. Van itt még puskapor bőven a következő 10 évre.

 34. Szerintem nagyon hatásos a film vége, óriás a hangulata, főleg a sounddesign nagyon ütős.

  Egyébként tegnap velünk jött haverom barátnője, és ő azért eléggé kiborult a lezáráson. Nem mindenki olvas állandóan filmes blogokat.

  Biztos vagyok benne, hogy jól fogják megoldani a folytatást, nem csak céltalan trollkodás volt ez.

  Jövő héten nézem negyedszer. Engem nagyon elkapott a film, pedig nem vagyok szemellenzős Marvel fan. Sőt, ha belegondolok, igazából az első Vasember, a második harmadik Kapi film, meg Doctor Strange csak az amit igazán szeretek.

 35. Tök mindegy kurva jó volt a film és remélem a következő négy órás lesz,mondjuk azt nem értem miért nem csinálnak bővített változatot rengeteg pénzt keresnének még vele…

 36. vond: yeaboiii, Yondu-t vissza! Kell a munka Rookernek, vagy visszamegy végleg B-filmezni :S És tényleg, akkor már Quicksilver is…

  Spoiler vagy mi: ha azok a bizonyos forgatási képek amúgy is az első Avengers filmbeli kosztümökben tündököltetik a csipet-csapatot, ami egy időutazásos mókát sejtet a negyedik részben, akkor viszont pl. Vision kukázva? Mert hozzá Ultron is kellene asszem, és nem hiszem, hogy még 1x szívesen lemeccselik vele a világvége témát, csak hogy Wandának legyen pasija. Ultron nélkül viszont legalább az ikre megmarad! Mondjuk akkor már nagyon sok minden lomtárba kerülne, menne vissza Bucky is télkatonáskodni, meg durci se lenne Kapi és Tony között, meg satöbbi satöbbi. Gondolom, nem lesz ilyen snassz.

 37. @human: miért nem jelenik meg a kommentem? :( Többször elküldtem, most már írja is, hogy “You have already said that.”, de nem látom sehol. Moderálod? Vagy karakter-limit van? :( Utána tudnál nézni, kérlek? Köszi szépen!

 38. Az a baj az időutazásos megoldásal, hogy ha visszautaznak a New-Yorki csata idejére és megállítani Thanost akkor az utána lévő filmekben lévő dolgok meg se történtek az meg elég fura lenne.

 39. nem feltétlen, időutazást annyival is elintézhetik, hogy pl a múltban bezúzzák a space, power és reality köveket és máris nerfelték thanost. elég csak az avengers, a dark world és a gog végére visszamenni az időben. még ha ezután valahogy képes is lenne strange-től és vision-től elvenni a time és soul köveket, akkor is már bukta a küldetése.

 40. 36.

  A rendezők megerősítették, hogy Gamorra a lélek kőbe került, ezért is narancs színű ott minden. És mikor Thanos a csettintés után eltűnt, oda ment ő is, ott beszélt a kis Gamorra-val.

  A sebhely szerintem azonnal gyógyult, ahogy csettintet vagyis használta az összes követ egyszerre. Így viszont sérült a kesztyű és a karja. A működését talán annyiban befolyásolja, ha még 1x megcsinálná, szétmenne a kesztyű. Gondolom a végtelenségig nem használható.

 41. Szerintem is idő utazásos lesz a téma. Gondolom az öreg Hangya és Tony barkácsolnak egy időgépet. De ha bátrabbak akkor valamelyik x-men segíti őket vagy mr.Fantastic. Simán beleférne az univerzum ütköztetés is. Akik ebben az univerzumban meghaltak egy másikban élhetnek és akkor megvan oldva a dolog. Szerintem az új Pókember rajzfilm is a spiderman into the spider verse is ezt vetíti elő. De tényleg menő lenne ha az F4 és/vagy az x-men belépnének az MCU-ba.

 42. és egy kérdés! Ki lehet a következő Thanos szintű ellenfél? Talán Galactus…?

 43. A Dallas óta bárkit vissza lehet hozni . Nem nagy szám . Pl A kesztyűn van az időkő . Ha a kesztyűt megszerzik máris akciózhatnak az idővel , mondjuk egy éljük újra a napot stílusban . A másik lehetőség pedig – ez a jobbik – hogy Thanos egy csettintéssel vissza csinálja mert a film 3 órájában rájön hibázott . Úgy is ő volt a főszereplő .

 44. dr.Doktor
  Annó valamelyik fejes elejtett, egy új technológia fogja a kulcsot jelenteni Thanos legyőzésére, amit a Civil warban mutattak be. Ez valószínűleg a B.A.R.F. lesz amit Tony használt, hogy rekonstruálhassa a szülei halála előtti pillanatot. Valószínűleg ezt a gépet fogják módosítani, hogy valahogy a múltba vissza tudjanak ugrani. Ne feledjük, hogy az összes agyas túlélte a csettintést. Ott van Tony, Bruce, Rocket, Shuri?, Hank Pym?. Azt is emlegették, hogy a 4. rész 5 évvel IW után fog játszódi, szal lesz idejük felkészülni.

 45. Soha senki nem hal meg véglegesen egy scifiben, ez alapszabály. Időutazás, klónozás, alternatív valóság / dimenzió, tehát rengeteg megoldási lehetőség kínálkozik, ha vissza akarnak hozni valakit az írók. Itt pedig eléggé el van tervezve minden előre, így nem random alakítják a karakterek fejlődési ívét.

  SPOILER?

  A másik bejegyzésben is említettem, hogy éppen az a három karakter (Ironman, Captain America és Thor) maradt életben, akiket elvileg ki szeretnének írni a franchiseból. Bár lehet lesz az a pénz, ami miatt maradnak, tehát remélem csak kivonják őket valahogy (pl. Ironman apa lesz, Thor újjáépíti Asgardot, Captain America lemond a címről Bucky javár és visszavonul stb.)

  Szerintem Captain America szakállnövesztése is már annak van megágyazva, hogy ha majd a köv. filmben esetleg találkozik önmagával, akkor a nézőknek eléggé egyértelművé tegyék, hogy ki kicsoda. Tudom, ez kicsit lenézőnek tűnhet, de szerintem ez áll a háttérben, hiszen egyszerre forgatták a következő Avengers résszel.

  Azt se felejtsük el, hogy Bucky 9 részre írt alá, míg a Spidermant játszó srác pedig 6 filmre, tehát bőven van még jelenésük a filmsorozatban. Az ő filmes halála tényleg megindító volt, Tom Holland csodás casting volt. Remélem majd drámaibb szerepeket is kap pár év múlva és nem lesz végleg beskatulyázva, mert ő elég ígéretes tehetségnek tűnik.

  Én annak örülnék, ha visszahoznák Quicksilvert (és vele együtt esetleg a mutánsokat és talán még pár korábbi ellenfelet), mert mintha arról is pletykáltak volna, hogy ő is szerepelni fog a filmben, erre semmi. S azt is várnám, hogy Hela = Lady Death a képregény alapján, így szerintem még az ő sztorija sincs lezárva.

 46. Egyszerűbb azzal próbálni sokkolni a nézőket, hogy a porladás igaz, mint úgy tálalni, hogy ezzel kapcsolatban fel se merüljön kérdés.

  Ráadásul van olyan halott is, akinek a jelenlétét a saját filmekben erősíteni akarták és erről már ki ment nyilatkozat az IW megjelenése előtt.

  Nekem Strange tettei alapján az tűnik reálisnak, hogy azon a vonalon fognak végigmenni, amin az egyik rajzfilm sorozat. Ott is kb ez az összeállítás maradt meg és végül Tony felvette a kesztyűt és megmentette a napot. Nyilván a filmben ez bonyolultabb lesz a kesztyű állapota miatt, de a megoldása nem mutat túl egy filmen. Pláne, hogy azt is tudjuk, hol készült a kesztyű.

 47. Tegnap néztem IMAX 3D-ben. Hát nem ájultam el, sőt kifejezetten szar volt azt kell mondjam. A színész akire adott jelenetben fókuszálnak éles de mindenki más és a háttér is egy nagy blur. Most már tényleg azt mondom soha többet 3D, még IMAX-ben sem!

 48. Persze, hogy igazi volt a haláluk. Mint ahogyan igazi volt, John Snow vagy Superman halála is abban a pillanatban. Aztán a következő részben majd visszahozzák őket. Szóval súlytalan az egész befejezés. Egy fő karakter drámai halála sokkal többet ért volna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.