Downey karrierje

Ha valakit érdekel, hogy miképp alakult Robert “Iron Man” Downey Jr. karrierje, annak most itt egy összefoglaló.

human
írta
2018. 05. 07. 02:44
megjelenés
24
hozzászolás


24 hozzászólás a “Downey karrierje” bejegyzéshez

  1. Azt mondja az Iron Man volt az első blockbuster filmje. A Sherlock Holmes nem számít annak? Azért az is eléggé nagyközönségnek szánt fil, volt, nem egy aapró költségvetéssel.

    De jobban fáj, hogy nem emelik ki a Vissza a Suliba szerepét :D.

  2. Tony és Sherlock karaktere nagyon jól áll neki de szinte bármilyen karakterrel elboldogul. Fiatalon nagyon sok jó színész között kellett érvényesülnie de valószínüleg sokmindent el is lesett.

  3. ez zsír volt. Gibsonbá’ amúgy 1-2 embert kihúzott így a szarból még nem?

  4. Kár hogy nincs belőle kettő. Egyrészt nem szeretnék elképzelni másik színészt Tony-ként, biztos lesz majd jó alternatíva, de nem akarom hogy más legyen. Másrészt hiányoznak az olyan zsenik, mint a Durr durr és csók, jó lenne látni őt más minőségi filmben is.
    53 éves, nem olyan sok éve maradt, hogy azt a karaktertípust játssza, amiben a legjobb, bár remélem, hogy még sokáig nézhetjük a munkásságát.

  5. Hát, mióta belépett az MCU-ba szépen lefele ívelt a filmes karrierje, ez vitathatatlan. Szinte azóta csak Marvel filmje volt. 2008 óta csak 5 másik filmje volt ami baromi kevés 10 év alatt. ÉS ebből csak 2 volt olyan ami említésre méltó. Szomorú mert egyáltalán nem szar színész. De hát ugye a biztos pénzt és sikert választotta. :D

  6. DarkEagle: Az MCU nélkül semmilyen karrierje nem lenne, ne beszélj hülyeségeket pls.

  7. DarkEagle: a valóság ellentettjét írtad le.

    Ma nincs filmnéző ember, aki nem ismerné a nevét és az arcát. Ennek az MCU az oka.

    Ha nem ő lenne Vasember, a kutya sem ismerné az átlag mozinézők közül.

    Én kedvelem, de ezután a szerep után, 10 év intenzív világsztárság után, csak lefelé vezet az út.

  8. Már nem azért de az MCU előtt sokkal jobb filmeket csinált, elismert színész volt. Most meg egy a sok közül. Kettőnk közül te nem vagy képben. ;) Ha nekem nem hiszel nézz fel IMDB-re és hogy hány komoly díjra jelölték és mennyi komoly díjat zsebelt be az MCU előtt aztán okoskodj.

  9. Így van. A Marvel-nek köszönhetően lett világsztár!! És keresett rohadt sok pénzt!

  10. sztem DarkEagle nem beszél hülyeségeket, mert még sehol nem volt az MCU, amikor David Fincher beválasztotta a Zodiákusba. Nyilván nem pénzeszsák blockbuster, de kategóriájában irtó nagy kultfilmnek számít és ami alapján az MCU nélkül is ígéretes, változatos filmekkel teli karriert futott volna be.

  11. Kegyetlen egyébként, hogy mekkora utat sikerült RDJ-nek bejárnia. A jótékonysági kampányai is eszméletlen mennyiségű pénzt és embert mozgatnak meg, +szakmailag is rohadt sokat segít a többieknek a forgatáson. Pratt és Holland is kiemelte, hogy mennyit tudtak tőle tanulni és milyen jó vele együtt dolgozni. Mondjuk ha külön lakókocsi negyedet biztosítanak nekem, az a legkevesebb, hogy jó fej vagyok a többiekkel :)

  12. pár gondolat:

    1. kimaradt a Gothika, az volt nála a komolyabb visszatérés a mainstream vonalba, de most hirtelen nem kerestem vissza, hogy oda ki tolta be. a leendő felesége, vagy Joel Silver segített be, ez nem ugrik be, de ott is valami jóakarója közreműködött.

    2. emlékszem bátyámmal mennyire imádtuk az Air Americában és utána még évekig beszéltük, hogy úúú Robert Downey Jr. és Mel Gibson, Gibson megvan még, de hova tűnt RDJ? aztán egyszer csak előkerült :)

    3. ahhoz, hogy felkapaszkodjon micsoda szart is vállalt még a MCU előtt, a Shaggy dogot szerintem soha nem törli le magáról, de akkor az nagyon kellett, hogy visszakerüljön a köztudatba.

    4. az első blogom egyik legelső cikke volt RDJ kinevezése Tony Starknak és már akkor majdnem magam alá pisiltem, amikor írtam azt a pár sort, hogy ez micsoda zseniális casting.

    5. Kiss kiss bang bang nálam a no.1 tőle.

    6. nem értem minek tolja még a Dr. Doolittle-t is, annyi pénzt keresett az Avengers filmekkel, hogy még az ükunokái is mehetnének nyugdíjba azonnal.

  13. @DarkEagle
    Erre szokták mondani, hogy mindenki magából indul ki. Nem tudom te mit tettél volna, ha eléd tolnának az életben egyszer egy 132 millió forintos szerződést, de inkább az a kérdés, hogy mit nem tennél meg érte…
    Ezzel szemben Robert Downey Jr. már az Iron Man előtt is nyugdíjba mehetett volna, ahelyett, hogy elvállaljon egy ilyen kosztümös filmet “zsebpénzért”. Az első filmre csak fél millió dollárt kapott, mert kockázatosnak találták, viszont a második filmnél már $10 milliót. Akárhogyis nézzük, szerintem nem lefelé ívelt a karrierje, ahhoz képest, hogy nem is volt rászorulva még arra sem, hogy saját filmeket adjon ki a cégnél…khm..live by night..khm..

  14. úgy látom a videót nem sokan nézték meg :D abban is dumálnak arról, hogy már ment a reboot a kiss kiss és a többivel, ahogy a drogozás előtti alakításait ne is említsük, az iron man csak blockbuster sztárnak betonozta be.

  15. Ez így van vasemberként fog a köztudatba maradni nem pedig tehetséges színészként…

  16. Blockbuster így, blockbuster úgy nekem ezekben is nagyon bejön ahogy játszik. Nyilván nem fog értük oscart kapni, de nem hiszem hogy ez őt annyira letöri. Amúgy meg van még jópár éve (remélhetőleg), nem hiszem hogy most Stark után menne a süllyesztőbe. Már miért menne?

  17. ,,Ha nem ő lenne Vasember, a kutya sem ismerné az átlag mozinézők közül.”

    Koromnál fogva eléggé emlékszem a ’90-es és korai 2000-es évekre, és szerintem már akkor is befutott színész volt. :) Persze volt is aztán honnan-hová ,,feltámadnia” és magasba szállnia a hullámvölgyével, az tagadhatatlan.

  18. DarkEagle: 10 év alatt 5 film PLUSZ az MCU filmek az szerinted kevés???

  19. Volt neki egy Kiss kiss bang bang meg a Good Night and Good Luck, kijött az alkhol-drog kettősből aztán nekiállt nyugdíjat megalapozni azóta már kisujjból hozza a tucat marvelt. Sherlock egy fokkal jobb.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.