Bizakodhatunk a Dűne elkészülésében

Denis Villeneuve a Cannes-i fesztiválon beszélt a Dune-feldolgozás jelenlegi állásáról:

A forgatókönyv első változata kész van, lassan kezdődhet a forgatás előkészítése is. Ő legszívesebben egyszerre csinálná a két részt, de az túl drága lenne, így kénytelenek külön-külön felvenni őket.

A lényeg, hogy az elsőre ezek szerint mindenkinek tolongani kéne, hogy tényleg legyen folytatása.

human
írta
2018. 05. 10. 03:12
megjelenés
26
hozzászolás


26 hozzászólás a “Bizakodhatunk a Dűne elkészülésében” bejegyzéshez

 1. Nem azért szoktak egybe forgatni több részes filmeket, mert úgy költséghatékonyabb? -_-

 2. Hajrá, én szurkolok neki(k). Aztán jöhetne már valami jó Asimov – Alapítvány feldolgozás is.

 3. Puffin, igen, de ha két film egyszerre másfélszer annyiba kerül mint egy film, akkor hiába költséghatékony, ha csak egyszeres összeg áll rendelkezésre. Ezért írja, hogy a második rész feltétele az első sikere. Viszont ha beüt, akkor a másodikra akár többet is költhetnek, kisebb kockázat mellett.

 4. Nehéz film téma szerintem. Sok elmélkedés, filozófiai kérdés. Remélem sok narratív rész lesz benne. Egyik kedvenc könyvem.

 5. Ennek nagyon drukkolok Villeneuve-ben nagyon bízom. Szerintem jól megoldaná. Viszont a tolongás szerintem nem lesz meg szóval a folytatás tényleg kérdőjel… Bár még húzhat vele egy Gyűrűk urá-át akár ami nem is lenne rossz.

 6. Valóban nehéz film téma, de szerintem jó kezekbe került. Nagyon szeretném, hogy jól sikerüljön!

  az Alapítvány-trilógia (és az előtte-utána) úgy ahogy van, zseniális! De az szerintem filmként nem működne, esetleg sorozatként.

 7. Hmm, a könyveket nem olvastam, de tudtommal nem egy egyszerűen adaptálható story. Remélem nem vágta túl nagy fába a fejszéjét DV. Az meg, hogy az első rész sikere a feltétele a folytatásnak, háát, ha a blade runnerrel nem sikerült elég embert bevinni a moziba, akkor ezzel mégneccesebb lesz szerintem.

 8. Hány feldolgozást akarnak még ennek a filmnek? :D
  mondjuk én minden klasszik sci-finek örülök, de vmi Asimovot szívesebben látnék vásznon. Mondjuk az Acélbarlangokat. És onnan lehetne szépen haladni :D

 9. Nekem megvannak a könyvek, valóban nem könnyű vászonra vinni. Viszont Villeneueve a legalkalmasabb a feladatra szerintem.

 10. Frank Herbertnek is van más, jó munkája. Szívesen megnéznék egy Lélekvadász (Soul Catcher) adaptációt.

 11. – Jó rendező, jó alapanyag, szerintem az első könyv filmre vihető, talán a második harmadik is, bár ködösen emlékszem (újraolvasásra vár), az istencsászárban mintha sok lenne a beszélgetés, én azt reméltem, hogy a Trónok harca mintájára sorozat lesz belőle, egy évad egy könyv felbontásban, szerintem az lett volna az igazi. Most reménykedek, hogy ha nem sikeres a mozi (szerintem nem lesz az, tényleg olyan kultusza van kb. mint a Blade Runner-nek), akkor mondjuk egy Netflix,HBO,Amazon,akárki felkapja a filmet, és folytatja sorozatban, filmet pilotként felhasználva.

  – Alapítvány sorozat nem pont hogy készülőben van az Apple-nél?

 12. Remélem meghagyja Lynch steampunkos látványvilágát, az nekem nagyon bejött. Csak egy jó filmet kéne végre csinálni a történetből.

 13. IGazából sosem tudtam végig ülni fiatalon a filmeket, csak a játék pörgött. Érdemes neki esni 25 éves fejjel?

 14. Bizakodásra azért csak mérsékelten lehet okunk. Ahogy előttem már többen leírták, a nézők nem fognak tolongani egy Dűne filmre (lásd: az új Blade Runner buktája), és hacsak valami csoda nem történik, akkor második rész maradhatunk. Mindenesetre rajtam nem fog múlni, bár Villeneuve filmjei a Sicario kivételével nem találtak be nálam, de elismerem, hogy szükség van egy ilyen stílusú rendezőre a filmiparban, ráadásul a Dűne megrendezésére tényleg ő tűnik a legkompetensebbnek a mai direktorok közül.

  lordboxi: dejó is lenne egy Asimov univezum a filmvásznon! ACU elnevezés, ami szépen felölelné az Alapítvány-Robot-Birosalom könyveket. kár, hogy ez nem valósulhat meg egy jó ideig…

 15. 2000-ben készült egy 3 részes mini film. Nekem az anno nagyon tetszett.
  Az akkori CGI technológia nem volt nagy szám, de nekem akkor is tetszett.
  Kíváncsi vagyok milyen elemeket hoznak át majd belőle.

 16. Nagyon Off de igen, sztem a legjobb detektív történetek Daneel féle történetek :D

 17. Remélem Roger Deakins ismét közreműködik majd a film készítésében. Villeneuve óriási rendező, de kell mellé a vizuális géniusz Deakins is.
  Amúgy jöhet a film.

 18. Érdekelne mekkor költségvetésre lövik be, mert azért azon sok fpg múlni.

 19. Ilyenkor mindig az jut eszembe, hogy mi lett volna ha a Jodorowsky fele Dune valaha elkeszul.. Mivel a ottani otletek nagy reszet azota mar elloptak, (pl. G. Lucas), azert bizom benne hogy Villeneuve abbol is merit egy kicsit.

 20. Gondolom, hogy az első rész ilyen benntjátszódós, kastélyosabb lesz, a másodikra viszont DV nem lesz rest kitelepülni a sivatagba forgatni valahova ezért a költség különbség. (Meghát nyilván az első résztől függ minden hehe) Jujci de várós. Azért egy mai cgi homokféreg csak menőbb, mint mikor Kit West egy homokkal töltött kotont ráncigált a kamera előtt (true story) még ha az is nagyon királyul nézett ki.

  Más.

  Azt a Jodorowsky-féle Dűnét ne sirassátok mert kb olyan szintre rúgta volna a regényt, hogy sem a Lynch-féle, igen király film (egyetlen előfeltétele, hogy olvastad a regényt), sem a syfy-channeles minisorozatok nem készültek volna el. (remélem a látvány és jelmez tervezőknek a vizüket vették azóta, b…dmeg sötétben világító ibadszem és társai!) Egy teljesen elborult művészi átértelmezést akart csinálni, vérfertőzéssel, herélt Leto-herceggel, egymásba szerelmes Feyd-Rauthával és Muad-Dibbel akit a végén megöl és ezért mindenkibe belemegy amiért Kwisatz Haderach és egy nagy boldog, békés hivemind lesz az emberiség mert mindenkiben ott van Paul személyisége. Giger meg Moebius persze festményen k…a jól nézett ki, de az akkori technikával gyalázatos lett volna a végeredmény, kb. mint az ilyen utolsó Kapa-Pepe Jancsó filmek csak 5. elemes jelmezekben.

 21. A szép az, hogy a Blade Runneren túl a Dűne még akkora rajongótáborral sem bír. Érzi a stúdió, hogy nem fognak nagyot szakítani, de volt már ilyen, hogy az első rész épp csak visszatermelte az árát aztán jött a folytatás. Én tuti megnézem, de az egyszerű nézőt is meg kéne győzni, hogy üljön be rá és ugye jó időpontba kéne mozikba küldeni.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.