Ez hiányzott a világnak #2: Friday Night Lights reboot

Rendben, a GI Joe sokatokat üthet szíven, de én igazából ettől a hírtől döbbentem le a legjobban a héten. Konkrétan a Friday Night Lights film 7,2-es pontszámmal van jelenleg az IMDB-n, elég nézhető amerikai focis darab. Viszont utána ugye egy zseniális tv-sorozat is készült belőle!

Ez után minek hozzányúlni? Ritkán mondom, de Hollywood nagy szarban van, ha ezt az IP-t tartották fontosnak megvenni ahelyett, hogy csak simán csináltak volna egy új amerikai focis filmet. Az alapok mindben ugyanazok, és sokszor kajálja a nép az underdog sztorit. Nem kéne Friday Night Lightsnak hívni. Főleg, hogy nem a régi film folytatása, és nem is a sorozat adaptációja lesz, hanem egy Texas-i focicsapat igaz történetét dolgozzák fel.

Az Universal amúgy David Gordon Greent (Pineapple Express, Joe) akarja megszerezni rendezőnek.

6 hozzászólás a “Ez hiányzott a világnak #2: Friday Night Lights reboot” bejegyzéshez

  1. Nekem is a megdöbbentőbb, sőt a másikra tojok is, de ezt én se nagyon értem. A film is tényleg egy nézhető, vállalható darab, a sorozat meg odabasz. Felakarják használni a Clear Eyes Full Hearts Can’t Lose-t (ez az egyik csukló tetkóm jaj), vagymi? Akit ez a cím bevonz az pont el is vár tőle valamit, másnak meg, akinek nem akkora elvárása lenne emiatt, annak meg nem jelent semmit.

  2. 10 illetve 15 év után csak nem spoiler:

    Ha jól emlékszem a film vége és a sorozat első évadának vége között van egy “apró” különbség. Remélem nem az lesz a hatalmas változtatás, hogy megcsinálják a filmet arra hogy nyernek.

    Peter Berg iszonyatosan jól tud hangulatot teremteni, feszültséget érzékeltetni, ezt felülmúlni lehetetlen lesz. A sorin látszik is hogy imádta csinálni + mivel a film/sorazat/forgatókönyv az övé, azt mondja már meg inkább hogy a rebootot miért engedi ? Egyszerűen nem hiszem el hogy simán pénzért.

  3. Imádtam a filmet (többször megnéztem) és a sorozatot is, nagyon sok motivációt ad a mindennapokhoz, az élethez. Nem piszkálnám.

  4. Jó, akkor tisztázzuk.

    Ez nem egy reboot, hanem egy új feldolgozás, ugyanis a FNL egy könyv. Nem is regény ráadásul, hanem nonfiction, az író egy évig egy gimis csapattal élt, egy olyan városban ahol az amerikai futball már-már vallás. Benne van minden a vidéki Amerikából, ha elolvasod megérted a futballt és azt, hogy mit jelent ott. Erről szól az amúgy zseniális könyv, nem simán underdog story. A Billy Bob Thorton-féle film amúgy egész jól adja vissza, de simán lehetne belőle jobb film is, inkább szociológiai alkotás, mint sima sportfilm (kétlem, hogy az lesz, amúgy).

    A sorozatnak pedig semmi köze az eredetihez, csak a csapat neve és a cím egyezik, az egész fiktív. A filmben lévő karakterek mind valós személyek, ma is élnek és virulnak többnyire.

  5. attól még IP reboot, hogy most megint a könyvhöz nyúlnak. A sorozat pedig fikciós karakterekkel van tele, de pont ezt a foci a vallás dolgot átadta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.