Blockbuster watch: behúzták a bosszúállók

Múlt héten nem volt semmi izgalom box office téren és az Infinity War kapcsán is inkább most, a harmadik hétvégéjén látszik körvonalazódni, hogy mi is lesz a végleges kifutás.

Nagyon szépen, 50%-on belül esve 62 milliós bevétellel az Infinity War centikre az 550 milliótól 548-nál tart, nemzetközileg pedig 1.6 milliárdnál összesen, köszönhetően Kína 200 milliós startjának, ami így minden idők 5. helyére repítette a harmadik Avengerst a nemzetközi összesített számok listáján. Innen a 2 milliárdot illene hozni, szóval a Force Awakens 2068 milliója is lőtávon belül lehet, de a Deadpool jövő héten jócskán megboríthatja a piacot.

Az viszont szinte biztos, hogy a Black Panthert otthon nem sikerül majd utolérni, de Thanos is 650 fölé fog menni Amerikában, a Párduc azonban kis hátszéllel még a 700-on is átcsusszanhat, ami sokadik említésre is elképesztő fegyvertény. Gyors pillantást vetve a 2018-as globális filmpiacra, a fenti két MCU mozi szinte 3 milliárdot termelt már május közepére a Marvelnek, így halódik a képregényfilmek zsánere, ami felett már régóta kongatják a harangot.

A kinti anyák napját támadta még Melissa McCarthy is, ismét férje, Ben Falcone által rendezve, a Life of the Party 18.5 millióval tökéletesen az elvárások mentén nyitott, és valahol a 2016-os The Boss 63 milliója környékén végezhet majd. Ez a fele McCarthy legutóbbi filmjének, a régóta nem emlegetett Ghostbustersnek, de idén még két, jövőre pedig szintén kettő mozija érkezik majd még sokak kedvencének, szóval a tavalyi hiátus nem marad büntetlenül.

Harmadik helyen nyitott 16.5 millióval a 6 millióból forgatott Breaking In és a film érdekessége – azon kívül, hogy szép kis profitot termel – hogy az a James McTeigue rendezte, aki 2006-ban a V for Vendettával jelent meg Hollywoodban, aztán a Ninja Assassint és a Ravent követően el is tűnt.

Szépen halad közben a Vasmacska kölykeinek remake-je, az Overboard két hét után 30 millióig jutott. A Quiet place már elérte a 170 milliós határt az USA-ban és továbbra is szépen esik, a Rampage meglepően jól tartja magát és egészen közel kerülhet majd otthon a 100 millióhoz, nemzetközileg a 400-at lépi át a jövő héten.

És akkor múltkor tetszett a tippelde sokaknak, úgyhogy a Deadpool 2 kapcsán is játszhatnánk. Részemről 150 milliós start, 350 végeredmény Amerikában és 900 nemzetközileg.

A hétvége becsült amerikai adatai:

 1. Avengers: Infinity War – $61,817,000 – össz: $547,829,103
 2. Life of the Party – $18,500,000 – össz: $18,500,000
 3. Breaking In (2018) – $16,500,000 – össz: $16,500,000
 4. Overboard (2018) – $10,100,000 – össz: $29,593,977
 5. A Quiet Place – $6,400,000 – össz: $169,552,634
 6. I Feel Pretty – $3,710,000 – össz: $43,856,576
 7. Rampage (2018) – $3,380,000 – össz: $89,744,663
 8. Tully (2018) – $2,240,000 – össz: $6,980,060
 9. Black Panther – $1,932,000 – össz: $696,186,611
 10. RBG – $1,165,000 – össz: $2,002,767
abelh
írta
2018. 05. 13. 18:45
megjelenés
25
hozzászolás


25 hozzászólás a “Blockbuster watch: behúzták a bosszúállók” bejegyzéshez

 1. Nemhogy illene behúzni innen a 2 milliárdot, de biztos a TFA előzés. Durva, nagyon durva. A Panther csak amiatt nem lesz meg, hogy nyakába kapja a Deadpoolt és a Solot.

 2. Még mindig nem értem a Black Panther ekkora sikerét. Nálam legfeljebb a MCU filmek második felébe tartozik.

 3. Mindig közönyösen álltam ahhoz a feltevéshez, hogy “hülye amcsik”, de hogy egy hópárducra több jegyet váltsanak, mint az azt is magába foglaló, 10 éven keresztül felépített Marvel gigászra… hát az elképesztő…
  Nem értem. Vagy tényleg hülyék, vagy én vagyok az.

 4. Panther a sok afroamerikai miatt lett otthon annyi szerintem. Amúgy nem egy rossz MCU-film, de az Infinity Warhoz viszonyítva nem egy súlycsoport. Annak viszont örülök, hogy a Panther megelőzte a Last Jedi-t, mert azt rühellem a mai napig, nem érdemli meg a pénzét. IW meg remélem megelőzi a TFA-t, de szerintem nem fogja.

 5. Mit nem értetek, amikor olyan képek keringenek a neten, hogy egy tömött vetítés végén feltartott kézzel álltak a feketék és tisztelegtek a filmnek…

 6. Csak nem lesz lehetetlen még az a 2,5-3 milliárd. Akkor itt az ideje egy latin szuperhősnek és a mexikói vendégmunkások is magukénak fogják az MCU-t érezni. :)

 7. Black Panther sikere véleményem szerint az Infinity war miatt lett annyi, amennyi…én is kb. azért néztem meg moziban, mert az új bosszúállokban Wakanda kiemelt szerepet kapott és képben akartam lenni, hogy mi is az a hely. Szerintem sok ember így lehetett vele, hogy addig nem biztos, hogy megjelenik a párduc bluray-en/dvd-n, így inkább tutira ment és megnézte moziban.

 8. Süci, annyi afroamerikai és más fekete nincs, hogy ennyire megdobja a bevételt. Ha kétszer annyi fekete ment el BP-re mint egy átlagos MCU filmre akkor sem magyarázza csak ez a bevételt. Főleg, hogy kínában utálták a filmet, mivel a kínaiak nem bírják a feketéket.

 9. Bőven 2 milliárd felett lesz az avengers még csak 3 hete megy 2 hónapig még menni fog amerikába 750-800 lesz a vége..
  Deadpool behúzza a 400 miliót nemezetközileg 1 milliárd felett…

 10. Ez a legviccesebb beszelgetes amit lattam Black Panther kapcsan. 😁
  Valoban minimum egy magyarorszaghoz hasonlo isten hata mogotti helyen kell elni ahol elvetve latni “people of colour” hogy ne legyen vilagos a “hoparduc” sikerenek titka. Magyar szinkronnal persze hogy meg veletlenul se jojjon at az a humor ami pl a Get Out sikerenek alapkove volt.
  De az se masodlagos hogy az atlag mozinezo valoszinuleg mar unja hogy feher egyedulallo ferfiak/nok pufolnek felejtheto ellensegeket (mig az egesz marvel univerezumban 2 foellensegre fognak emlekezni, Killmongerre (kurva nagyot ment Jordan) es Thanosra).

 11. Hiába produkál elképesztő számokat, az első héten nagyot esett és jönnek a nyakára a nagyobb durranások. Talán szerencsésebb lett volna neki a Deadpooltól még korábban nyitni (meg talán a Deadpoolnak is jobb lett volna). A külföld behozza neki a 2M-ot, talán nem csak a TFA-t, hanem a Titaincot is lenyomja, de otthon nem gondolnám, hogy megelőzi a Párducot.

  Deadpool tippek
  Nyitás 140 M, vége 330 M

 12. Hm, kicsit korrigálnom kell a véleményem a Rampage-ről, mert internationally továbbra is jól hoz, és Németországban és Japánban még be se mutatták. Szóval így már nem bukta, de ettől függően tartom, hogy folytatása nem lesz, bár most már tanulva az előbbiekből, inkább azt mondom, hogy nem valószinű. :D

 13. A BP-re valszeg cool volt elmenni annak is aki am nem képregén film fan, mert hogy végre egy black mainstream mozi. Egyébként maga a film okés de nyilván nem egy IW volumen, moziban nem láttam de annyira nem is bánom. MBJ alakításán meg nem tudom miért van mindenki oda, valamivel emberközelibb motivációja volt mint az addigiaknak, én egyéb különlegességet nem éreztem rajta. Az IW meg hozni még szépen, nem tudom hány embertől hallottam, hogy mindenképp moziba nézd, míg a BP-nél kb senkitől.

 14. én nem tudom, láttam-e az elmúlt évben rosszabb blockbustert a Black Panthernél, az is egy mekkora nulla te jó atyaisten. ez a világ nem ép, de tényleg, képtelenség megjósolni az emberek reakcióit. valami láthatatlan gonosz kéz rángat mindenkit ide-oda, értelem nélkül.

 15. beállok én is a sorba a black panther-t nem szívlelőkhöz. én is csak az IW után néztem meg és nekem ez az 1 órás karakter és tech showcase után fél óra akció killmongerrel nem annyira tűnik jól felépítettnek, tök olyan érzés volt, mintha egy nagyon hosszú unalmas sorozaton mennék végig, hogy a végén kapjak egy jó évadzárót, mert az utolsó félóra az tényleg arany volt, de nem igazán jordan alakítása miatt, hanem mert végre történt valami a filmben és nagyon jól meg volt komponálva az egész, jordan magához képest viszont jobb volt, minth szokott.

  IW-nél én azért megvárnám a pontos kínai adatokat még az egész hétvégére vonatkozóan.

 16. Nekem a Black Panther egyszer nézhető kategória!Tuti a pc miatt volt ekkora kritikai sikere!

 17. Roberto:

  hogyan menne el innen 750-800 millióig Amerikában?

  Llew:

  “Hiába produkál elképesztő számokat, az első héten nagyot esett és jönnek a nyakára a nagyobb durranások. ”

  kisebbet esett, mint amire számítani lehetett.

  Más: hogyan fordult ez át Black Panther kibeszélőbe?

 18. és végre megtanulni, mi a különbség a szível és a szívlel ige között

 19. Örülök, hogy a Rampage nem lett totál kicsinálva, mert szeretném ha szállítanának még ebben a műfajban, de konkrét folytatást nem akarok a filmhez. Ebben ennyi volt, még az is alig :D

 20. abelh:
  “kisebbet esett, mint amire számítani lehetett.”

  Miért, mi volt a várakozás? 56% volt az Ultron 58 és a CW 59%-ához képest, ami nem túl nagy eltérés.
  Az többi nagy nyitást produkáló és nagy végösszeget elérő film max 33-51% között esett csak a második hétre. Erre írtam, hogy hiába jó a harmadik hét ha a másodiknál esett és most meg már jönnek a vetélytársak. Szerintem csak ez a harmadik hét lóg ki felfelé a képből majd.

 21. Llew:

  “Az többi nagy nyitást produkáló és nagy végösszeget elérő film max 33-51% között esett csak a második hétre. ”

  ezt honnan vetted?

  150 millió felett nyitó filmeknél a Force Awakens esett 40%-ot, a Black Panther most 45 körül, a Beauty and the beast 47-et, a Jurassic World és az Avengers meg 50 környékén.

  gyakorlatilag semmi alapja nincs annak, amit írsz :) nagy nyitással max. 33-51% körül..hagyjuk már.

  “Miért, mi volt a várakozás? 56% volt az Ultron 58 és a CW 59%-ához képest, ami nem túl nagy eltérés.”

  a várakozás 60 környékén, mivel az Ultronnál és CW-nál is másfélszer magasabbról indult, mégis kisebbet esett náluk, ezért ez szép teljesítmény volt.

 22. deadpool 2-vel kapcsolatban szerintem elmarad az elsőtől a start, talán 100 millió se lesz, 250 körül állhat be a domestic jobb esetben. második részek nem szoktak annyira futni, mint az első és az elsőre sokan bementek, akik még nem tudták miről van szó, hatott az újdonság ereje is, aminek köszönhetően sokan duplázhattak, de egy második résznél már ez kevésbé lehet jellemző.

 23. Visszanéztem keresőben az első híreket a filmekkel kapcsolatban amikor 10 éve bejelentették milyen részekkel készülnek a vasember siker után.
  Bejegyzés végén felvetett kérdésre elmondhatjuk hogy igen, mind sikeres lett végül :D
  “Vérszemet kaptak az Iron Man pénzt látva? Nagyot markolnak? Nem tudom, hogy mind sikeres lehet-e ezek közül.”

  Kommenteket is érdemes olvasgatni, itt van pl három egymás után közvetlenül.

  Ryxus says:
  2008. May 6 at 21:17
  Örülök az új filmeknek, de leginkább egy új és jó (Ironman szintű :P ) Spider-Man filmért vesznék meg.

  Süci says:
  2008. May 7 at 00:11
  Olyan nem lesz! XD

  El-ahrairah says:
  2008. May 7 at 10:35
  Nemhogy kiadnának egy jó Cable and Deadpool filmet….:)

  De hogy a cikkhez is legyen jobban köze a hozzászólásomnak. Meglehet neki a 2 milliárd gyanítom (előző tippelésnél azt hiszem 1,6 körül mondtam a végét), de a Deadpool és most már a Solo is alá vághat azért rendesen.
  Mondjuk a kínai bemutatóra azért kíváncsi leszek a Solo kapcsán. Mit fog az előző után produkálni.

  Quiet Placenek meg kifejezetten örülök. Volt ma este szerencsém megteklinteni.
  DE azt kell hogy mondjam az emberek miatt nem lesz egy nagyon jó mozi élményem sajnos. Körülbelül 30-an voltunk az esti vetítétsen itt Békéscsabán. 8 ember volt, köztük a mi 4-es bandánk aki csak innivalót hozott be.
  Az első 30 percben többet hallottuk a zacskó csörgését, a sok evést és nevetgélést folyamatosan, mint magát a filmet.
  Iszonyatosan hangulat romboló volt az egész. Mikor végre elfogyott a kaja, na onnantól valahogy csendben maradt végre mindenki na de addig….

  És akkor Deadpool start 120 millió, 300 amerika és 850 világ. De tuti mellé lövök megint :D

 24. nem bevételi komment
  de észrevette valaki hogy óriási hiba van Bucky karakterébe??
  a civil varba a jobb keze a fém, az avangersbe meg a bal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.