Deadpool 2: Hi, Yukio!

A hatalmas bevétele ellenére is viszonylag megosztó volt a Deadpool első része. Leginkább azért, mert nem is annyira szuperhős film volt, hanem inkább vígjáték. A humor ugye még az átlagnál is szubjektívabb dolog, szóval teljesen érthető a nézői fogadtatás. Viszont ez sajnos egy elég komor előjelet is tett a Deadpool 2 elé, hiszen a vígjáték folytatások egyáltalán nem szoktak felnőni az első részükhöz. Az átütő poénok addigra már mindennapos érzetűek, nem újak. És ez a Deadpool 2-re is igaz.

Akció-szuperhősös mókaként még az első rész eredettörténet voltánál is rosszabb. Konkrétan a cselekmény nagyjából a felére kezd beindulni, onnantól pörgősebb. Előtte csak nagyjából sakk-szerűen mozgatják a darabokat, hogy valami értelmessé álljon össze a cselekmény. Emiatt a karaktermotivációk teljesen furcsák, meg erőltetettek.

Plusz nekem az is érdekes, hogy a John Wickért felelős duó milyen akciófilmeket és jeleneteket csinált Reeves vérengzése óta. Először azt hittem, hogy csak az egyikőjük ért jobban a szakmájához, de basszus, a Deadpool 2-t rendező David Leitch tavaly az Atomic Blonde-ot tette az asztalra. Abban hiába volt hiányos a történet, Theron iszonyat keményen odacsapott néha. Pont ezért is meglepő, hogy a most tárgyalt filmben mennyire semmilyen volt némelyik akció. Talán a nagyobb CGI nem megy Leitch-nek? Az eddigiek alapján úgy tűnik.

Viszont.

Viszont kurvajól szórakoztam, ha vígjátékként nézek erre is. Az első órán átrángatott a rengeteg utalás, meg egysoros, meg cameo. Konkrétan van egy olyan még az eleje felé, hogy a moziból kifelé az emberek azt felidézve újra röhögtek. És ez a Deadpool 2 erénye, kicsit olyanok, mint Reynolds maga: rengeteg mindent dobnak fel, így még ha a fele hatástalannak bizonyul, akkor is ott van a maradék. Ha más nem is, idézhető dolgokkal tele van a film.

Főleg, hogy itt nem lőtték el az összes jó poént az előzetesekben, hiszen a sok rögtönzés (tipikus vígjátékhagyomány manapság) miatt konkrétan olyasmik voltak a trailerekben, amik a filmben el sem hangzanak, hanem helyettük egy másik poén van azokban a jelenetekben. Arról nem is beszélve, hogy a nagyjából sejthető történetből is elég sok mindent rejtegettek. Itt bizony nem mutatták meg “Doomsday”-t előre, sőőőt.

Azt is el kell ismernem, hogy az X-Force bevetése után, ha minden előtte levő írói döntést elfogadunk a filmnek, működni is kezd a cselekmény. Onnantól már nem csak a poénok ütnek, de néha még az akció is. Domino pedig hiába nem olyan, mint a képregényben, akit a filmben végül kaptunk, az elég szórakoztató figura lett. A tüzes kezű Ricky Russell pedig üt.

Két dolgot lehet leszűrni a fentiekből: akinek nem tetszett az első rész, az ne kínozza magát, nem lett más. Ezen kívül azt, hogy mint film nem tudnám éltetni ezt a folytatást, a történet talán még gyengébb is volt, mint 2 éve, bár a Cable körüli írói döntéseket azért dicsérni is lehet, ennek ellenére nem nevettem, hanem röhögtem rajta sokszor. Ja és a végén a plusz jeleneteket MINDENKÉPP várjátok meg.

Bye, Yukio!

human
írta
2018. 05. 18. 19:35
megjelenés
52
hozzászolás


52 hozzászólás a “Deadpool 2: Hi, Yukio!” bejegyzéshez

 1. ez a hi bye Yuiko a filmben elég fasza kiszólás a PC kontókat betartó producereknek, nekem ezért jött be, mielőtt valaki “ez volt a legszarabb poén” :D

 2. SPOILER
  A batmanes poén nagyon komoly volt plussz a a babaláb meg a végén amikor visszamegy az időben na azon sirtam b@zdmeg xDddd,de sajnos a többi eröltetett poén volt azokon nem tudtam nevetni a főszereplő gyerek nem tetszett a többi karakter jóvolt sajnos túl sok poént ellöttek az előzetesben nálam 6/10 a film!

 3. Az eleje valóban kicsit lapos, DE… SPOILER

  – Xforce casting, Xforce bevetés, cable felbukkanása a vak nő házában, a kamionos jelenet és persze a záróakkord :D
  – Konkrétan az egész MCU és DCU megkapja a magáét :D
  – Marthás, Batmanes , Thanos kiszólás és a fricska a hugh jackman cameót váróknak :DDDD

  aki történetet várt az jól el van tévedve, de hát ízlések és pofonok.

 4. Ketszer ugyanazt nem lehet elutni.
  Elmentem, szorakoztam. Hogy megegyszer megnezem hamarabb mint 1 es fel ev 2 ev mulva nem hiszem.

  Domino volt a legjobb, szepen feltorolte a padlot a karogokkal.

 5. Szórakoztató volt de az első részhez valahogx nem tudott feléeni. Lehet a belső hype volt nagy, de nem volt az abteljes agymenés mint az egy, a dránai komolynak szánt részek meg egyenesek megcsúfolása volt az első rész “szellemiségének”.
  Spoiler
  Az elsőben Deadpool pl simán pofán lőné a srácot, a csaja meghalásából pedig egy nehyedik falat áttörő vicc letr volna, nem a film alapja.

 6. Lehet nem maradtam túl sokáig az after scene-ekre de én a végén tényleg vártam, hogy feltámasztja rozsomákot :D

 7. “Sexy mutherfuuuckaaa…”

  Senki nem emlegeti a Bondos intrót? Én már azon meghaltam! :D

  Domino és Cable is brutálisak voltak, Josh Brolin jobban bejött Cable-ként, mint Thanosként!

  Ugynaz a minőség, mint az első, szóval nekem bejött!

 8. A film eleje kínszenvedés volt a csaja miatt, de utána egész jól beindult és hozta a nagggyon beteg poénokat, amik ütöttek is. A cameok is hatalmasak voltak (Spoiler – Brad Pitt hahaha). Viszont nekem kicsit túlzás volt a túl sok utalgatás, meg ismét elővették Reynolds régebbi filmjeit csak feltuningolt módon, azaz inkább önismétlően. Szóval nem volt olyan friss mint az első az biztos, de azért olyan 7/10-et ért.

 9. Én pont azt kaptam, amire számítottam, ez már elég nagy pozitívum. Két óra szórakozást. A poénok kevesebb százaléka ült, mint az első filmben, de ami ült az brutál :D
  Brolin isten, Ricky Baker is. Stáblista csillagos ötös, vannak hibái, de lényegében elhülyülgetnek ők is, én meg bármikor elnézném.

  SPOILER
  Az X- Force! :D na akkor kb. az egész terem hisztérikusan röhögött.

 10. SPOILER:

  Szerintem az egész film legnagyobb poénja, amikor az eredeti x-men tagok becsukják az ajtót.

  Domino király volt, de sajnáltam, hogy Negasonicból és Yukióból alig kaptunk valamit :C

 11. Nem végig, de én nagyon röhögtem bizonyos poénokon. Ahogy a végén is. A nagyon a végén. Ott volt egy olyan poén, amin sírva.:)
  És igaz, a Bond szerű főcím, az már berántott. Voltak hibái a filmnek, de még így is nekem üde színfolt és megint kiderült számomra, legalábbis feltételezem, hogy ilyen scriptet nem lehet józanul írni. :)

 12. Mint hatalmas Deadpool fan, nekem az első picit csalódás volt, főleg az elősztori, bár sokan azt éltetik.
  Így ültem be másodikra, ezért nagyon jól esett a sok röhögés és utalgatós poén. De aki nem nézi a többi képregényfilmet, az a fél filmet nem fogja érteni.

  SPOILERS

  Azért volt amikor én is hangosan röhögtem (bocs a nem pontos idézésért):
  – “Without my powers, I am nothing. Give me a bow and arrow. I’m basically Hawkeye”
  – “Grumpy old fucker with a ‘Winter Soldier’ arm”
  – “Zip it, black Black Widow” (dominónak)
  – “Hey, big guy. Sun’s gettin’ real low.” (amikor Juggernauton van, na ettől feküdtem)

  meg persze a Camoek és ami a 2 perces X-Force összeállás volt

 13. Nem volt rossz, az első egy kicsit jobban ütött, de talán azért, mert még nem nagyon láttam hasonlót.

  Amerikában is 16-os karika van a filmen?

 14. SPOILER

  Még egy dolog. A Holy shit balls soundtruck a fight alatt és a végén. :D :D Zseniál.

 15. A Deadpool tipikusan az a film amit egyszer néz csak meg az ember mert ahogy a mondás tartja, az igazán jó poénok csak egyszer viccesek. Ezzel jellemeztem is kb a filmet. Önismétlő, önimádó, akár csak DP maga. Ha nem lennének az utalások, pár jó poén akkor a filmre nem adnék 2-nél több pontot.

  Szebb látvány, szarabb történet. Sőt, szerintem nyugodtan kimondhatjuk, hogy nincs története a filmnek. Inkább csak váza van amiből nem mászik és meg sem próbálja. Kábel meg elég meh volt. Brolin kihozta a maxot de ennyi. A dagadt csávó is totál érdektelen nem volt egy jó jelenete sem.

  Az a legnagyobb baj a filmmel, hogy hiába áll 98%-ban más filmek kifigurázásából a film, ez nem viszi el a hátán, sőt. Pont ezért nincs saját stílusa. Olyan mint egy stand-up comedy, egyszer megnézed, vicces, és utána el is felejted. Itt nincsenek igazi karakterek, mindenki azért van itt mert valamilyen utalás valamire. Még maga DP is.

  Azért én a 2. részre elvártam volna egy normális képregényes sztorit és nem csak egy újabb Deadpool 1. részt csak több büdzsével.

  Én igazából még vígjátéknak se mondanám mert sértés lenne az igazi vígjátékokra nézve. Ennek a filmnek külön kategóriát kéne adni, “Easter Egg” néven.

 16. Szerintem sokkal jobb lett annál mint ahogy a kritika bemutatja. Iszonyat vicces es szerintem az akció valamint a karakterek is jók. Simán 8/10, méltó az első részhez.

 17. sokkal jobb = 1 ponttal adtál többet, és a kritika is kiemeli, hogy kurvavicces. értem.

 18. Első jó volt, ez nem. Nagyon nem. A z elemi ösztönös kislábú poénon kívül már most nem emlékszem egyre sem, pedig nemrég lett vége. Erőltetett lett, nyomába sem léphet az elsőnek. Szerintem.

 19. Az elmúlt 5 év legjobb marvel produkciója számomra a Deadpool 1. Na nem a történet hanem a poénok miatt. Most hogy láttam a “bambi családbarát” Isten barma 2-t ez semmivel sem rosszabb az első résznél. Az akcióval sem volt problémám, voltak benne kifejezetten remek megoldások talán csak az első két kábel történetre váltás zökkentett ki. X-force darálásnál mindenki szakadt, de pl a Mártás poént nem sokan értették. A konvojos jelenet végéig volt a legjobb utána már vagy elfáradtam vagy túl belassult a drámai halál nem halál részére. Matt Damon-t nem sikerült felismernem, Brad Pitt meg… nah jól van. Az a bizonyos halállal végződött lépcsős motoros rész kimaradt a filmből vagy csak én nem vettem észre? Kíváncsian várom Zsönvikk egyik kutyagyilkosától a Hobbs & Shaw és a The Division filmeket.

 20. X-force jeleneteknél meghaltam. Végem volt, zseniális. Meg úgy en bloc az egész konvojos jelenet. Már ezért megérte.
  Ha az ember helyén tudja kezelni, remek 2 órás szórakozással ajándékozza meg magát. Nyilvan tele van proszto meg borzasztoan sok filmbuzis poénnal, amit, ha nem vagy az, nem is tudsz értékelni igazán. Ezt néha lehetett is hallani, hogy mikor visított a mozi és mikor nevettek kevesebben, de annál hangosabban:D
  Szembemegyek a forgalommal és azt mondom, jó sztorija volt. Legalábbis az üzenet, amit a kissrác fejébe is bele akartak verni. Manapság ez azért ritka. Mármint, hogy ennyire ellentmondásos maga a film azzal, amit üzenni akar.
  A kiskrapeken kívül mindenki nagyon jó volt, szerettem, őrülök, hogy még tudnak szórakoztatni.
  Céliiiiiiine zene elég jól szólt az elején. Namindegy 8 pontot nekem simán megér

 21. IMaxben néztem.. 1x hallottam, hogy felnevetett valaki a Sharone Stoneo-s résznél.

 22. Ja tényleg nem való annak aki utálta az elsőt, nálam ugyanaz maradt, az elsőt is kétszer néztem moziban, ezt is fogom megint mert megígértem egy barátnak. Az első nagyon szórakoztató, a másodikon majd azért már mocorgok és vagy még újabb 30 évig elő nem veszem újra.
  A legutolsó DC vicc annyira jó volt, hogy a másik kettő gyengébbet is megbocsájtom. Erről beszélek, amikor azt mondom, hogy lehet viccelni a másikkal csak ne a szokásos elcsépelt szarral, hanem valamivel ami még nem volt, oké ez volt már, csak kihozták belőle a maximumot. Az nagyon adta… Valamint egyik kedvencem az Elemi ösztön megidézése csodás volt. Domino nekem bejött, Negasonic és a csaja is lehetett volna többet. Egyetlen kívánságom a jövőre, hogy a 4. Falas dolgokat még feljebb lehetne tekerni.

 23. Nevettem , sokat, lehet benne keresni a mondanivalót , nem sok van , a történet faék, de egyben van, a színészek pont megfeleltek a szerepre mind, és nagyon sokat nevettem , a moziban ez utoljára velem a másnaposok című filmnél esett meg. Megérte a pénzét. Kösz Raynolds :)

 24. 6/10
  Tényleg beleesett a szokásos folytatási hibákba. Én akartam szeretni a filmet de ahogy a előzeteseknél éreztem valóban romlott a színvonal. Épp azért romlott mert a film második része nagyobb, több és jobb akart lenni. Hát nem sikerült és nagyon bosszant engem mint képregényrajongót de mint egyszerű mozinézőt is. Spoilermentesen a legnagyobb hibái:
  – Poénok: Többsége nem működik. Na ez a legnagyobb baj. Ez vitte volna el a hátán a filmet, ha nem is a történet vagy az akciók illetve a karakterek. Van benne jópár amin nevetsz de nem az a térdcsapkodós mint az első résznél ráadásul nagyon sok inkább nem is vicces. Hiába a sok kikacsintás mint az első részben de itt többsége nem lettek jók, egyszerűen rosszul írták meg. Na és még ráadásul az első részből emeltek át többet is. Na ez a legnagyobb bűn amit elkövettek. Nem újra kell elsütni a poénokat mint pl: a zöld lámpás vagy a főcímbeli feliratokat, mert azokon már nevettünk elég volt jó volt de újakat kell kitalálni amik hasonló tendenciákat mutatnak és abból sajnos elég kevés van ebben a filmben.
  – Túl sok karakter és kb mindegyiknek pár mondat/jelenet jut főhősünkön kívül így egysíkúak lettek.
  – A kreativitás nagyon hiányzik a filmben. Az első rész emiatt is lett kedvenc mert újított és nem a vér és káromkodás terére gondolok. Az akció jelenetek, a poénok és a szereplők, a zene mind azért is voltak rohadt jók volt mert látszott hogy igazán találékonyak voltak az alkotók. De itt? Itt minden egysíkú.
  – Mivel egyhangú is lett elég sokszor unalmas is lett a film, még akció közben is.
  – A CGI az egykét szereplőnél gány. Mivel nagy költséggel készült a film, ez már tényleg nagy hiba.
  Összegezve egyszer nézősnek jó ez a film otthon.
  Az első részhez képest hatalmas csalódás. Megyek is megnézem azt újra, hogy elfejtsem amit ez a film okozott :D

 25. SPOILERS

  Ez nagy csalódás volt. Sokkal gyengébb mint az első rész. A filmközi érzelmi hullámvasutazás nagyon zavaró volt. Nem lehet túlzottan komolykodni egy olyan filmben, ahol mindent poénra vesznek. Hiába erőltették a szerelmi szálat, úgy volt szar ahogy. A vége meg már egyenesen kínosan üres és indokolatlanul hosszú lett, mivel még a kétbites agyú néző is tudta, hogy nem halhat meg. Erőltetett volt végig, a kevesebb több lett volna. 6/10 jóindulattal azért a 2-3 valódi poénért.

 26. ,, sokkal jobb = 1 ponttal adtál többet, és a kritika is kiemeli, hogy kurvavicces. értem” az ilyen reakcioknal van bennem az az erzes hogy : minek komment szekcio ha igy reagalsz egy masiknezopontra? 🙄

 27. SPOILER

  Ejtőernyős résznél imaxben kivétel nélkül
  mindenki szakadt. Hogy belett mutatva mindenki, hogy mekkora badass aután meg mindneki bedarálódik.
  Fun Fact: az ténylrg Brad Pitt volt. 7 percig tartott a jelenet amit felvettek vele.

  Brolin hozza a kötelezőt, de Thanosként jobban adja. Am poén, hogy itt is visszatekeri az időt meg Avengersben is.

  Egyébként rengeteg poén nekem nem feküdt de sokan olyan poénokon is sírva röhögtek amin én csak fapofával néztem, hogy ez vicces?
  Nyilván azoknak valószínüleg ez volt az első moziélményük. Én meg azért már benne vagyok a bizniszben jó pár éve és a humor küszöböm magasabban van.

 28. “minek komment szekcio ha igy reagalsz egy masiknezopontra?”

  te meg úgy reagálsz, hogy szüntessem meg a komment szekciót, mert nem értettem egyet egy kommentelővel, aki olyat állított az írásomról, amit nem érzek igaznak, és rávilágítottam, hogy miért? ha töröltem volna a kommentjét, akkor megérteném a felvetésed, de láthatóan bennhagyok minden normális ellenvéleményt, viszont ettől még válaszolhatok rájuk néha, nem?

 29. @Mateka szinte sose értek egyet humannel, de most teljesen igaza van, tök jogosan kérdezett vissza a másik kommentelőre, a reakcioja meg teljesen indokolt, a faszi elkuldte a picsaba konkretan mert 1-el kevesebbre ertekelte:D jogos a visszakerdezes.
  A kommentek es a kritika alapjan meg nem rohanok a moziba, nem volt rossz az elso resz, de akkor en abba a csoportba tartozom, aki inkabb ne menjen el ra:D

 30. SPOILER

  Totál egyetértek az írás első felével. A másodikkal, csak azért nem, mert sajnos én nem szórakoztam rajta annyira. :( Na meg nekem nagyon traileres poén film volt. Sokkal gyengébb mint az első rész. A legjobb poén a végén a Green Lanteres volt. Annál üvöltöttem.
  Domino miatt én sokat hisztiztem, de tényleg korrekt volt.
  Na meg hol voltak az akció jelenetek? Az első részben durva darabolás ment, na de most?
  Eh.. még 1x majd megnézem vasárnap egyszer azt csá.
  Kár érte.

 31. Story-ban gyengebb, mint az eslo. Viszon viccekben/eg
  ysorosokban/cameo-kban nagyon odateszi magat.
  Igazi jo vigjatek, mintegy all in all superhero parodia.

  SPOILER ON
  eleg furak az erzelmi reszek benne: pl a vegen mikor enekli Papa can you hear me?

  jah es NINCS jelent a vegen

 32. Spoiler!? A végecím utáni jelenet, amikor Negasonic és Yukio megpimpölik Cable órágát, nem véletlenül egy Tony Starktól lenyúlt energiaforrást használnak fel hozzá? :D

  Szerintem k.vajó volt ez a rész is. Nem volt erőtlen. Sok wtf pillanat volt benne, jó poénokkal. A vége meg arany. :D

 33. Hmm 40 komment, nem semmi. Rajonganak érte az emberek? Kíváncsi leszek Albeh féle box office-ra, meg arra aki azt írta, ez majd betesz az Avengers bevételnek :D

 34. Látom ez a film is azok közé fog kerülni amit divat lesz utálni, de azért mindenki megnézi.

 35. Hát azért kötetlenül, pártatlanul ezt a filmet isteníteni akkor meg divat imádat:D

 36. A story tényleg felszínes, semmi extra! De stílus még mindig bejön! :D Viszont a tech része néhol sajnos gáz volt (pl.: kamionos rész, Buldózer)……

 37. mondhat bárki bármit, én imádtam az elejétől a végéig :D lehet én vagyok hülye, de ennek egy fokkal több sztorija és mondanivalója volt, mint az első résznek, szóval nem értem mi a probléma vele. És igen, valaki írta fentebb is, aki itt történetre várt, az eltévedt.

 38. Szuper volt, tök jó dolgokban javítottak, és alig lett valami rosszabb :)
  SPOILER >>
  Az elsőben is voltak olyan részek, amik már az elsőben sem tetszettek, nekem pl. az összes vak szobatársas, albérletben játszódós, taxizós dolog alapvetően nem élvezetes, hiába voltak jobb pillanatok azokban is. Nagy piros pont viszont, hogy a trailerekben teljesen filmtől eltérő jelentek is voltak, nem számítottam arra a landolásra :). Azt sajnálom, hogy Deadpool most egyáltlaán nem érződött badassnak, talán csak az intro-ban és a börtönös Cable harcban. Ehhez képest az első részben a hídon és a végén a kikötőben is durván aprított. Cable és Domino nagyon állatok voltak. Az egész filmet amúgy átlengi a következetlenség, már a kiindulópont is sántít a félre dobott tortakéssel, ugyanez igaz aztán az intézet előtt az elrontott lövéssel, egy egész részen keresztül nem hibázott pool, most meg erre épül a film… Juggernaut nem érthető, miért segít ilyen könnyen a kölöknek, Domino motivációja detto, a végén meg a Cable féle érmebedugós visszaugrás meg végképp feleslegesnek tűnik. Egyrészt szerintem csak írói döntés, és deadpool halottként is feléled ha leveszik a nyakörvet, másrészt meg pontosan ugyanazt megcsinálhatta volna a gyerek a tollal a haldokló poolnál, amit aztán csinált. A bónuszjelenetek ütöttek, Vanessa megmentése necces, de belefér.

 39. Affene a lényeg kiamradt: Szerettem az egyet, a kettő pedig még jobban tetszett. Ez a második Lendületesebb, érdekesebb, még mindig jól működik a monológos / visszatekintős történetmeséléses nekikezdés. Jó pár újranézés lesz belőle :)

 40. Rohadt szórakoztató volt. Az utalások, cameok marha jók voltak. Csak néztem hogy Alan Tudyk mit csinál itt, de Matt Damont nem ismertem fel. Meg Pitt. Hát kész voltam. De az X-Force is hatalmas volt. Domino szerintem baromi jó lett és az “erejét” is marha jól kezelték.

 41. Nem igazán vagyok képregényes arc, de Deadpoolt szeretem, mert számomra a jelenség úgyis nagyon szórakoztató, hogy nem ismerem behatóan a többi Marvel karaktert/füzetet. A filmekből már az első rész is bejött anno, ez pedig talán még jobban tetszett, effektíve végigvigyorogtam a két órát, és elég sokszor nevettem fel hangosan rajta, még ha vannak is benne érezhető hangulatváltások és narratív/érzelmi logikátlanságok.

  Ami tetszett:
  ————-

  – Párbeszédek, humor, gegek. Rengeteg van belőlük, és ahogy human írta, ha egy jó része nem jön át, akkor is marad elég végigvigyorogni a filmet, mondom, én comic-laikusként is nagyon jól szórakoztam rajta.

  – Dominot nagyon jól eltalálták (még ha eléggé másként is néz ki, mint a képregényekben vagy a játékban), Zazie Beetz lubickolt a szerepben, és az egész “szerencse szupererőt” marha ötletesen ábrázolták szerintem.

  – Kolosszus az előző résszel szemben nem volt teljes laughing stock, odatette magát amikor aprítani kellett, és jutott neki is jó beszólásokból.

  – Dopindert jól továbbgondolták, rajta is sokat mosolyogtam, szerencsére nem vált idegesítővé.

  – A Henrys poént szerencsére nem tolták túl. :)

  – Az X-Force vonal, ahogy fentebb már sokan említették.

  – A stáblista jelenetek.

  – A látvány és az akció szerintem rendben voltak, pusztakezes, katanás és lőfegyveres harc egyformán elég sok van, a gyakás zöme pedig követhető, bár a Leitchre jellemző stílus tényleg nem nagyon lelhető fel a filmben.

  Ami annyira nem:
  —————-

  – A végét eléggé elnyújtották szerintem

  SPOILER-SPOILER

  Deadpool halálával, főleg annak tükrében, hogy Cable egy huszárvágással megoldja végül az egész önfeláldozás témát (na meg valljuk be, nyilvánvaló, hogy úgysem merték volna meglépni Wade megmurdálását). Számomra egyébként eleve ez az egész önfeláldozás DP részéről eléggé karakteridegen és hirtelen döntés volt, látszott, hogy nem nagyon tudtak jobb megoldást kitalálni az írók a katarzishoz (szóval oda is elfért volna egy “This is just bad writing” kiszólás).

  SPOILER VÉGE

  – Hasonlóképpen nem tudtam hovatenni Deadpool rendszeres

  SPOILER-SPOILER

  átruccanását a túlvilágra (még ha a játékban-képregényekben ez elő is fordult, ugye) és a Vanessával való “erkölcsi útkeresését”, illetve a melodrámába forduló részeket a “szív erejével” és a “jóságra való törekvéssel”. Ahogy fentebb is írtam, eléggé karakteridegen az egész vonal, a film fő üzenetét adó egyszerű morális tanulságot (azaz, hogy mindig adott a lehetőség, hogy valaki jó útra térjen, ha megadjuk neki a támogatást ehhez) éppen nem egy Deadpool filmtől és Deadpooltól vártam volna, ahogy azt sem, hogy egy csettintésre Russell elkötelezett megmentője legyen, még ha igyekeztek is valamelyest megágyazni a motivációit. (Bár azt sem nagyon jól, ugye az X-Men Trainee-s résznél azonnal bosszút áll a srácért, amint megtudja, hogy abuzálták, utána meg a börtönben azonnal ellenséges lesz vele, hogy aztán a fináléban mégis “megmentse”). Gondolom, hogy a nagyobb költségvetéssel a stúdió is jobban beleszólt a filmbe, amit azért érezni.

  SPOILER VÉGE

  – Negasonicnak sajna nem sok szerep jutott a kötelező DP-s szívatásokon túl, igazából belegondolva csak egyetlen egy “robbanása” volt az egész filmben.

  Összességében számomra valahol a 7-8 között van, marhára élveztem, de voltak benne karakteridegen és inkonzisztens elemek.

 42. Mi nagyon jól szórakoztunk a feleségemmel, volt egy két poén, ami sírva röhögős volt.
  SPOILER
  Senki nem említi, de amikor Cable elmondja, hogy csak két akksija volt az útra, DP kinéz a 4. falra és csak ennyit mond: Dramaturgia 1-es! Ott felnyerítettünk. No meg a végén a Green Lantern-es poén… :D

  SPOILER OFF

  Szóval olyan volt mint az első rész. 8/10

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.