A Dark Universe nem halott?

Ezen instagram poszt alapján többen arra tippelnek, hogy a The Mummy-val (előtte a Dracula Untolddal) indított The Dark Universe, ami az Universalnál futott volna és ismert filmes szörnyekre épített, mégsem halt el teljesen az említett Tom Cruise mellényúlás buktája után. Ugye az “univerzumban” másodiknak tervezett Bride of Frankensteint már lelőtték, de elvileg még nem tettek le teljesen az egészről.

Elvileg az van, hogy a fejeseket a tényleg gótikus horroros filmekről akarják meggyőzni, hogy ne az MCU akció-fun modellt másolják a saját filmes univerzumuk építésével, hanem máshonnan álljanak össze a filmek. Ez számomra jó ötletnek tűnik, mivel a nézői igény már megvan a mozi-sorozatokra (szerintem hívjuk őket inkább ennek), és ahogy a tévében, úgy talán a nagyvásznon sem a teljes másolatokból lehetnének a legnagyobb hitek.

29 hozzászólás a “A Dark Universe nem halott?” bejegyzéshez

  1. Engem még mindig érdekel, annak ellenére, hogy A múmia nem volt egy erős kezdés. Elég jó színész csapatot szedtek össze, kár lenne veszni hagyni.
    A folytatás lehetne a Láthatatlan ember vagy a Farkasember.

  2. A Múmia egyszernézősnek teljesen jó volt.

    Viszont ha goth style lesz a többi film, akkor azokra nagyon vevő leszek!

  3. Nagyszerű színeszek mind. Számomra viszont hihetetlen (pláne a Marvel példájából kiindulva), hogy közepesen sok pénzből ennyire kurva(ezt írhatom?)nehéz lenne egy minimum közepes szintű filmet szállítani. Ez mondjuk a DC-re (vagy Warnerre? Melyiket szidjam?) is igaz.

  4. Az elejétől fogva gótikus horrorok kellettek volna, R-es besorolással. Ennek az egésznek csak igy lett volna értelme. Egy farkasember vagy vámpir ne legyen már kibaszott PG-13 matiné. Ráadásul a stúdió most láthatta, hogy horror is lehet siker, ha jól meg van csinálva.(AZ, Get Out, Conjuring stb.)

  5. Kár erőltetniük ezt a Dark Universe dolgot.
    A mostani fejesekkel és döntéshozókkal legalábbis biztosan felesleges további celluloid szemeteket gyártaniuk.
    A Dracula Untold-ra a mai napig nem vettem rá magam, annyira semmilyennek tűnik (igaz, erről Aaron Eckhart vízköpős hülyesége is tehet).
    A Tom Cruise-féle gagyi Múmia pedig szóra sem érdemes, ócska fércmű.
    Inkább álljanak össze a szintén kontár Warner/DC producerekkel és csináljanak pár Asylum-szintű direct-to-on demand gyöngyszemet.

  6. Azt kéne eldönteniük, hogy milyen korosztálynak szánják. Ha gyerekeknek, akkor bukta. Meg kéne célozni a felnőtteket, vérrel erőszakkal megtömni. Mert hát milyen legyen egy horror? Cuki?

  7. Nekem a Mummy és a Dracula Untold is tetszett, nilván nem 10/10, de nem rémlik, hogy bármelyik alatt is kellemetlenül éreztem volna magam.. (most akkor elbaszott ízlésem van?)
    Valójában az szórakoztató igazán, hogy ez az egész DU téma mekkora rejtett feszkót vált ki egyes emberekből:D

  8. Szerintem simán nézhető volt az új múmia. Az ilyen Pacific Rim, Maze Runner, Fast & Furious N, stb. átlag blockbustereknél sokkal jobb.

  9. Szerintem is nézhető volt a Múmia egy jobb forgatókönyv nem ártott volna neki de azért fogyasztható volt kevesebb utalás több kaland jobb lett volna de ennyi.

  10. A Dracula borzalmasan rossz volt, majdnem kijöttem róla a moziból, a Múmiát pedig nemtudtam végig nézni. Sztem ez szörnyű.

  11. Szerintem a Dracula Untold nem volt annyira rossz. Na persze jó sem, de azért simán nézhető volt. A Múmiára viszont még nem sikerült rávennem magam, valahogy mindig akad jobb nézni való.

    Ezzel az egész DU beröffentéssel igazából az a legnagyobb baj, hogy egyrészt nem tudják mit akarnak, másrészt már a kezdetektől elkezdtek univerzumot építeni a semmire. Nem emlékszem, hogy anno a Vasmanus megjelenésekor már nyomta volna a Marvel, hogy itten mekkora univerzum lesz mennyi filmmel meg szereplővel, meg közös beállós fotó még nulla screentime-os alakokkal, de persze cáfoljon meg valaki, ha tud ilyenről. Görcsölnek rajta és így ez nem fog menni.

  12. Már rég el van baszva évek óta húzzák nevetséges az egész ha tényleg meg akarják csinálni az ötödik filmnél kéne,hogy tartsanak…

  13. ezt nem értem, a “nagyjából nézhető” pár ember számára szerintetek jó alapok egy univerzumnak? az MCU egy Iron mannel kezdett, amire pont az ellentettje, a nagyjából nem nézhető pár ember számára mondható el.

    avagy értem, hogy a filmnek nevezhető valami titeket lekötött, de még ti sem tudjátok teljes szívvel védeni, a bevételeket nem is nézve, arra építeni elég nagy balgaság lenne, valamin mindenképp változtatniuk kell.

  14. Én mikor indították is azon bosszankodtam, hogy miért nem az eredeti könyvek alapján csinálnak horror filmeket.
    Ezekből az alapanyagokból lehetne hangulatos filmeket csinálni, de ahhoz komolyabban vett, morális kérdésekkel foglalkozó, komorabb filmeket kell csinálni, az előzmény műveket szem előtt tartva.
    Amíg különálló sikeres filmeket sem tudnánk csinálni, nem érdemes összekötni őket, de később lehetne bármi, mert elférnének egy univerzumban.

    Bár, ahogy előttem írták nagyon úgy néz ki nem tudják mit kezdjenek ezekkel a történetekkel. Először az Universal-nál kellene pár embert lecserélni, olyanokra akikbe több kreativitás szorult és látják a lehetőséget ezekben a történetekben.

  15. Human: változtatniuk kell, a Múmia szint nem elég, de annyira nézhetetlenül szar nem volt, mint sokan írták.

    Én egy Tim Burton féle iránynak örülnék. (Mint kb. a Van Helsing, ami szintén gyenge közepes.)

  16. Kemény horrorba kellene elvinniük… alacsonyabb büdzsével. Egy Farkasember vagy egy Múmia filmet is lazán meg lehetne csinálni 2-3 helyszínen játszódó intenzív túlélő horrornak…… nem kell ide repülőből kiugrálás/kizuhanás meg ilyen pénznyelő mutatványok. Legalábbis az elején ……….

  17. Volt baja, nagyon gyenge közepes film volt, de azért a te 3/10-edet is túlzásnak gondolom Human :)

  18. nem, a közepes film az a mittomén, age of ultron, annál ez sokkal szarabbul volt összerakva és megcsinálva.

  19. adja az ég, hogy ne legyen halott! az senkinek se jó, ha a Marvel monopolhelyzetben van, a versenyből mindenki csak nyerhet

    remélhetőleg megtanulták a leckét a többiek is a buktáikkal és előállnak valami tényleg jóval és mással mint a Marvel

  20. Human
    Na, minap néztem meg az Age of Ultront (Infinity előtt, újra), szerintem tök jó volt. És ezt viszont az IMDb és a bevételek is igazolják. Nyilván ha melléteszem az első részt, akkor visszaesés.. de ha a Thor 2-t teszem mellé, akkor meg tök jó. Minden relatív. Mondjuk a Múmia nem csak relatíve szar, abban egyetértünk :)

  21. Most belinkeled a saját kritikád, nyilván ez a véleményed. Másnak lehetett 6/10 ettől. Én pl. A Trópusi Vihart tartom hulladéknak, imdb-n meg…

  22. Inkább azt itt a baj, hogy habra-f@szra univerzumról beszéltek különösebb filmek vagy koncepció nélkül, de logó meg pózoló fotó az már volt. Szerintem a marvelnak annyi a titka, hogy nem akart egyből mindent szép lassan stáblista utáni jelenetekben csorgatta a dolgot. Amerika kapitány az első avenger, stb. Ez az egész az első avengers filmig volt szerintem előre felhúzva, és mivel hatalmasat durrantottak akkor lett az mcu. Hát emlékezzetek, hogy az infinity gauntletet is mint egy kis easter egget lőttek el már a Thorban aztán amikor meg már kikelt a csirke akkor kínlódva kellett egy későbbi filmben magyarázkodni róla. Ennél meg volt két film ami beleállt a földbe de már 5252414 filmet harangozgatnak úgy ,hogy gyakorlatilag a szörnyeik 80%-át ellőtték már egy mozilátogató generáción belül más filmekben.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.