Blocbuster watch: Soloban nyomta

A Solo csalódás? Mindenképp. Bukás? Lehet, ezzel a nyitással még ezt is megkockáztatnám, hiába várhat a film további komoly milliókra az elkövetkező hetekben.

A 83 milliós dolláros nyitás, akárhogy is nézzük pocsék, mivel a pár hónappal korábbi becslések még a rossz előjelek ellenére is 130-140 környékére tették, hogy aztán ez az elmúlt hetekben 100-110 környékére mérséklődjön, amitől látszólag szintén sikerült elmaradni. Az elvárás azonban csak egy dolog, ennél két sokkal fontosabb dolgot érdemes kiemelni:

 • A Solo az újraforgatások, rendező csere és állandó problémák miatt állítólag 300 millió környéki produkciós büdzsénél tartott, ami mellé még elképesztő összegeket csengettek ki marketingre is, ergo nagyon nagyot kellett volna mennie, hogy a mozikból már nullszaldós lehessen, amire innen nem sok esélye van.
 • A Disney Star Wars világát gyakorlatilag négy mozi után sikerült oda eljuttatni, hogy 2015-ben még ha bárki elfingotta magát a franchise-zal kapcsolatban, akkor napokkal korábban rajongók hordái álltak sorban a neten a friss infókért, 3 évvel később meg erős túlzással a kutyát sem érdekli a teljes világ egyik legnépszerűbb karakterének önálló mozija.

Persze Force Awakens szintű magasságba senki sem várta Solot, sőt még a közelébe sem, hiszen a közel 250 milliós nyitást és 900 millió feletti amerikai bevételt 2015-ben a karácsony is megtámogatta, amikorra már amúgy egy évtizede Star Wars mozi után éhezett a közönség. De a Rogue One ezt még pont jókor lovagolta meg és úgy ment 500 millió fölé otthon és globálisan 1.056 milliárdig – amire a Solonak esélye sincs – hogy “csak” egy Star Wars sztori volt igazán nagy húzónevek/karakterek nélkül.

A vízválasztó így a The Last Jedi lett, ami még a karácsonyi szezon ellenére is csalódás tudott lenni 620 milliós otthoni és 1.3 milliárd dolláros összbevételével, mivel a rajongók nagy része is hátat fordított neki és a Solo forgatási viszontagsága csak olaj volt a tűzre. És akkor így jutottunk el egy 83 milliós kezdésig, ami egy jó nagy brainstorming sessiont indíthat el a Disney-nél, hogy innen mégis merre tovább, mert ez az út nem lesz sokáig járható.

Fontos azért még kiemelni Deadpoolt is, mivel kölcsönösen véreztették ki egymást a Soloval, oda-vissza nem kevés nézőt szipkáztak el egymástól, amit Ryan Reynolds filmje is megérzett, Mr. Pool 66% környékén esett a második hétvégére, ami szintén vészesen nagy. 300-ig azért még elkúszhat otthon és pánikra ugyan nincs ok, de a 3. mozira, vagy X-force filmre azért már náluk is kell valamit újítani, mert már a múlt heti nyitás is előrevetítette, hogy több kell a nézők megtartásához a bevált receptnél.

Az Infinity War közben 620 milliónál otthon és 1.9 milliárdnál nemzetközileg összesen, szóval náluk továbbra sincs semmi gond, de jövő héten amúgy sem érkezik nagy blockbuster, úgyhogy mindenki rendezheti a sorait.

A hétvége amerikai bevételei:

 1. Solo: A Star Wars Story – $83,325,000 – össz: $83,325,000
 2. Deadpool 2 – $42,700,000 – össz: $207,407,352
 3. Avengers: Infinity War – $16,494,000 – össz: $621,688,638
 4. Book Club – $9,450,000 – össz: $31,834,516
 5. Life of the Party – $5,115,000 – össz: $39,102,348
 6. Breaking In (2018) – $4,055,000 – össz: $35,643,385
 7. Show Dogs – $3,078,235 – össz: $10,672,960
 8. Overboard (2018) – $3,000,000 – össz: $41,494,413
 9. A Quiet Place – $2,230,000 – össz: $179,993,607
 10. RBG – $1,120,000 – össz: $5,636,638

80 hozzászólás a “Blocbuster watch: Soloban nyomta” bejegyzéshez

 1. Ez durva, ez még a Justice League-nél is gyengébb nyitás. Hasonló a két film közti herce-hurca: problémák, rendezőcsere (más ok miatt), kb. 300 milliót írtak ott is büdzsének.

  Nem sajnálom amúgy a Solo-t, kellett már egy ilyen.

  Deadpool-nak azért drukkolok, de számomra ez is csalódás, mármint bevételileg, mivel a film nagyon tetszett.

  Avengers-nek meg szerintem már meg lesz a 2 milliárd. :)

 2. Szerintem ez egyáltalán nem tükrözi a minőséget. Ma néztem moziban és szerintem jó lett. Vegig lekötött, nem volt üresjárat. Remekül szórakoztam.Ron Howardtól egy cseppet tartottam ,de szerencsére pozitív csalódás volt. Bár lehet az én ízlésemmel van a baj mert nekem például a Rogue One nem jött be annyira és nem hánytam a The Last Jedi-töl sem. Remélem nem bukik a Solo nagyot,mert én szívesen nézem ezeket a Star Wars mozikat ,mégha a minőség vagy a végeredmény nem is mindig tökéletes.

 3. Solo filmnél a 130-140 és 100-110-es nyitást a hétvége + Memorial Day 4 napjára mondták nem a hétvégére, és az utóbbi meg is lesz majd.

 4. A Last Jedi nagyon lehúzta ezt a filmet. Ez a 5 hónap nem volt elég a felejtésre. Szerintem sokkal jobban hozott volna ha ezt is eltolják karácsonyra.

 5. Ez sztem nagyban a Last Jedi hibája is. Személy szeront én ezért nem ülök már be több Sw filmre. Ha ez nem lett volna biztos megnézem. És nem én vagyok az egyedüli. Az episode IX. vagy megmenti, vagy kivérezteti a világot.
  Nagy a teher Abrams nyakán. Katlyn miatt szerintem nem fog menni,ne engedi, hogy egy tökös film legyen.

 6. Akkor nem gyengén nem vagyok egyedül.
  Nálam is kizárólag a Last Jedi tehet arról, hogy nem veszek jegyet a Solo-ra.
  Bármilyen forgatási hírek után december elején még simán úgy voltam vele, hogy első nap első vetítésen ülök majd….

  (ellenben az infinity War-ra még 4dx-ben vagy IMAX-ben simán beneveznék sokadjára :D, de ha jól tudom ezekben a termekben már nincs…)

  lehet OFF, de nagyon érdekelne: nézte egyébként valaki az új PINK-ben, lehet tapasztalni lényegi különbséget az Arénához képest??
  4K vagy Atmos van már egy ekkora filmnél, vagy csak a technika lenne rá képes?
  (a mozinál csak hebegnek-habognak értelmes választ még nem kaptam)

 7. Szintén a Last Jedi miatt skippeltem a Solo-t, majd bizományiból egyszer megnézem.

 8. Azta rohadt. Szar viccekkel élve, nagyon nem volt velük az Erő, de mondhatnám azt is, hogy ez Chewbacca szintű pofon a Disneynek.
  Ez a gyenge várakozásnál is gyengébb eredmény. Talán nem csak film sara, de ha ez nem indítja el a megoldáskeresést a Disneynál akkor semmi.

  Fulcrum
  A francokat. Három hete még 150 körüli hétvégét (3nap), meg ~180-as memorial day-t (4 nap) vártak. Aztán a premier közeledtével egyre gyorsuló ütemben zuhantak az elvárások is. Először csak kicsit, aztán 120(3)/150(4)-re, majd ahogy abelh is írja mostanra már a 110(3/130(4)-ra, amiből az lett, hogy talán a 100-at átviszi a 4 napos eredmény. Ez mindenképpen egy kurva nagy zakó.

 9. A Last Jedi “tökös” film volt, már ha tökösség, hogy szembement ezer dologgal ami SW. Abrams meg soha életében nem volt “tökös” rendező, szeretem a filmjeit de pörgős fanservice-t gyárt, a IX. is az lesz.

  Ettől függetlenül Kennedy szerintem távozik (illetve felfelé buktatják mert egy kirúgás erős lenne), amire szükség is van. Nem a filmek minősége miatt mert egyrészt az baromira szubjektív, a rajongók véleménye meg annyit ér amennyit, tekintve hogy az 1999-es első prequel óta mindent szénné fikáznak (természetesen nem ugyanazok a rajongók, de a képlet stimmel).

  Azért kell mennie mert szarul vezeti a Lucasfilmet, szarul választ rendezőket akiket aztán kirúg (Trank, Trevorrow, Millerék), gondolom mert nem enged az elképzeléseiből semmit. Edwards is csak azért maradhatott mert kussolt inkább, és tette amit mondanak. Ebből jön a rossz sajtó, ami mellett már a hagyományos filmnézők se siklanak el. Rogue One-nál megúszták, de egyrészt nyugisabb időszakban jött, másrészt meg ott még “újdonság” volt az éves SW.

 10. nem mintha összességében (frencsájz) nem lennének nagyon-nagyon vastagon a pénzüknél. de talán arra jó ez, hogy ne legyen több ilyen önálló film és a 9 után jöjjön pár év szünet, aztán egy vadiúj SW világ. mert annyi mindent el lehetne még mesélni, hogy ihaj.

 11. 3 napja néztem meg és abszolút úgy érzem, hogy a film nem ezt érdemelte! Howard és a stáb a belét is kidolgozta, hogy időben elkészüljön a film úgy is, hogy a 70%-át újraforgatták, még Emilia Clarke is megtanult közben színészkedni! Én pedig úgy mentem el a filmre, hogy ez egy céltalan antológia-film lesz és úgy jöttem el, hogy basszus ez a film nem volt céltalan, de nem ám!

  Pont most érzem úgy, hogy a Disney kezdi kitapogatni, hogy milyen úton menjen tovább az EP 9. után, erre most majd az jön le nekik, hogy nem jó úton járnak. A fanboyok kaptak egy szerelmes levelet de azok december óta megvadult trekkereket is megszégyenítő módon őrjöngenek és tudomást se vesznek róla, hogy mit hagynak ki.

  Alig várom, hogy a Disney továbbadja a jogokat a Warnernek vagy a Netflixnek, kíváncsi leszek, hogy mit szólnak majd a rajongók ha kapnak egy tényleg szar Star Wars filmet?

 12. Megírtam múlt héten 85 millio USA-ban…. 3 napra tippeltem annyit! Kína 10 milliós nyitása is csúfos.

 13. Last Jedi hibája is és az is számított, hogy a R1 az első mellékszál volt, az újdonság dobott rajta, mint az Episode 7-en. Mondjuk elég kétélű a dolog, mert ahogy a régi fanok ábrándulnak ki, úgy növekszik a mainstream “hirtelen rajongó lettem mert az cool, mint a marvel” jegyetposztolós rajongótábor.

  A IX minden lesz csak tökös nem… ott kéne abbahagyniuk és vagy Kennedyt kirúgni a francba, vagy eladni a jogokat (amire semmi esély).

  Amúgy ja, csalódás volt. Pozitív.

 14. Amellett, hogy alapvetően pozitív csalódás volt a 300 milla véletlen sem látszik meg rajta…

 15. Miért negatív volt? Kirúgtak két rendezőt a film 70%-nál, a színésszel nem voltak elégedettek, szar volt a marketing, a trailer alapján láttad milyen… Ennek ellenére annyival jobbnak tűnt, hogy csalódtál, megvezettek bármivel? Nem.

 16. Szerintem azért a Solo globálisan eldöcög majd 700 köré, de ezekután meglepődnék ha a többi spinoff-ra is ennyit égetnének… egy Kenobi vagy Boba Fett sztorira ugyan ki rohanna ezekután…?

 17. Akkor nem vagyok egyedül, hogy én sem éreztem a késztetést, hogy moziban nézzem meg. A Last Jedi pusztítása még bennem él…

 18. Ha már Dizni, én a Marvel bukását várom (gondolom Downey és többiek lecserélése után következik majd egy hullámvölgy), mert személy szerint tűrhetelennek találom, hogy a 14 éven aluliaknak gyártott hulladékok uralják a mozikat. Sehol egy új Kánikulai délután, sehol egy új Rövidre vágva, sehol egy új Barátom, Harvey, semmi, csak gyerekeknek gyártott bárgyúságok mindenhol.

 19. Javítsatok ki ha tévedek, de az SW filmeknél a mozis bevétel többszöröség hozzák a merchandise szarok, nem? A disney ezt a formulát nyomja 30 éve.

 20. Ne viccelj már. Az akkora gagyi volt, hogy pffff
  Totál out off caracter. Hol volt ilyen Luke?
  Na de bele se kezdek mert LJ flame firummá alakulunk azonnal :)

 21. Hkim, ott még nagyobb gondok vannak mint a mozinál! Az eddig bepalizott cégek már perkáltak, de újak meddig lesznek kiváncsi leszek… tele a net az sw brand dieing cikkekel és elég komolyak is foglalkoznak vele… pl. Wall street journal

 22. Nem tudom mennyire van ebben benne a TLJ, én kifejezetten szerettem azt a filmet, most mégsem rohantam a moziba. Elismerem, hogy biztos van egy csalódott rajongói réteg aki amiatt nem ment, de az nem lett volna elég egy ilyen “bukáshoz”, ehhez kellett a két főszereplő meg a rendezők közötti hercehurca, a kifejezetten gyenge marketing, az, hogy az Avangers meg a Deadpool is bőven erősek még. Sok összetevős játék, jól mellé lőtt a Disney ezzel. Fejezzék be a 9-et, legyen még egy Obi-Wan spinoff (Mcregor megérdemli) aztán kicsit jegeljék az egészet még ki nem találják, hogy igazából mit akarnak csinálni.

 23. Solot egyértelműen a Last Jedi miatt nem nézem meg, no meg nem érdekel ez a jött ment hülye gyerek egy legendás szerepben.

  yxcvb: Szaladj a Cirkogejzirbe! Marvel bukását várhatod öcskös, még 10 év simán benne van, muhaha!

 24. Hkim:

  “Javítsatok ki ha tévedek, de az SW filmeknél a mozis bevétel többszöröség hozzák a merchandise szarok, nem? A disney ezt a formulát nyomja 30 éve.”

  már a Last Jedi eseténél is felmerült, hogy nem baj, amennyiben esik a mozis bevétel, mert úgyis a merchandising a lényeg. szerintem azért ez nem ilyen egyszerű:

  1. az árukapcsolás eleve úgy működik, hogy valamihez kapcsolod a terméket – ha érdektelen maga a film, akkor kit célzol meg vele? muszáj a filmnek magának is szerethetőnek és sikeresnek lennie, hogy maximalizálják a merchandising profitot.

  2. és ha már profit maximalizálás – nem tudom mennyi folyik be az uzsis dobozokból, de pl. egy Force awakens többszáz milliós netto profitot termel csak mozis forgalmazásból, a Solo meg talán mínuszos is lesz, azért hiába nagy cég a Disney, nekik sem mindegy az a pénz.

  persze nagy üzletág az ág, és a filmforgalmazás ennek csak egy része, de akkor is maximális profitra törekednek már a moziból is.

  kicsit banális analógia, de ha van egy barommi jól fizető 8 órás melód, meg egy vállalkozásod, ami nyeli a pénzed, időd, kapacitásod, akkor nem biztos, hogy elégedett vagy az utóbbival.

 25. Engem nem lep meg a Solo kb. ennyit vártam….
  A karakter híres, de önálló filmként gyenge, mivel fiatal korában nem találkozott az erővel … innentől kezdve hogy lehet érdekes star wars filmet csinálni.
  Oké aláírom hogy a RO-ban se volt valami sok erő meg magic… de azért nyomokban még tartalmazott misztikumot.

  Meg egy TFA és egy Last Jedi után nem tudom mire számítottak, ez teljesen várható fogadtatás volt …

  Sőt én ezt már előre vetítem a SW9-re hogy rohadt jó marketinget filmet és trailert kell hogy csináljanak, ahhoz hogy a film megugorja az 1 mrd-t.

 26. Azért az sem gyenge, hogy a Solo világszinten a közelébe se fog érni a Jumanji-nak :D

 27. azért a Jumanji 2 kicsit olyan, mint a Black Panther, hogy nehéz hivatkozási alapnak tekinteni, annyira szürreálisan kiugró siker :)

 28. engem sem a Last Jedi térített el, de nem is állítom, hogy az egy jó film lenne, pedig nagyon szórakoztatott, mivel úgy néztem, mint egy vicces SW-dekonstrukciót és annak elég jó volt, meg hát engem már nem tud felizgatni, hogy Luke karateridegen volt-e vagy sem, mert tök lényegtelennek tartom, viszont nekem a rogue one-tól egyenesen megfájdult a fejem, mert még csak vicces sem volt, hanem csak kurva unalmas, és nagyjából ezt vártam a Solo-tól is, csak még kettővel gyagyibban, szóval nem mentem moziba…

 29. Azért érdekes, de megtérülési rátában a Quiet Place agyonver mindenkit :)

 30. A Marvel nem fog bukni, mert ha letisztázódnak az F4 és az X-men jogok, akkor az új lendületet ad majd kb. phase 5 környékén. Feltételezem a phase 4 fut majd nélkülük kb. 2022-ig, ami 9-12 film. Feltételezem trilógiává nő majd a Black Panter, a Doctor Strange és a Spiderman is, hogy megerősítsék őket, már ha rászorulnak ilyesmire, majd onnantól a phase 5-ben beemelik a visszakapott szereplőket.

 31. Igen, a Marvelben még simán benne van 10-15 év mire kifut. Ha okosan csinálják, akkor még több is.

 32. Hmm, kíváncsi vagyok, mi lesz így az SW iránya. Valami nagyot kell domborítani a 9. részre, mert most eléggé úgy fest, hogy a közönség már nem olyan lendülettel eszi meg a főztjüket.

 33. én közel sem vagyok SW fan, de az lenne a logikus, hogy számtalan fanbait, visszacsatolás az előző részekre – és ehhez persze az epic conclusion feliratú marketing anyagok, mert a nagy és katartikus lezárása valaminek mindig több embert érdekel.

  (mondjuk ez csak saját vélemény és én sem akarok Last Jedi vitát generálni, de nem is tudom minek lenne a lezárása, mert alig történt bármi az elmúlt két filmben, ami érdemlegesen koherens cselekményt vinne, vagy világot építene).

 34. abelh
  Mondjuk ez tök igaz.

  Spoiler:

  TFA: keressük meg Luke-ot és állítsuk meg halálcsillagot is már
  LJ: megvan Luke hurrá, meneküljünk el, Luke meghal

  Nem lesz könnyű normálisan folytatni.
  Félek szar lesz az egész, pláne úgy, hogy már korábban nyilatkozták, hogy mekkora szívás, hogy meghalt Leia.
  Gondolom ő lesz a kulcs az utolsó részben, és akkor meg nézhetjük a CGI Leiát, ahogy küzd a fiával, esetleg bevallja Reynek, hogy ő hagyta ott mert nem volt más választása, és igazából tesók Ren-el.

 35. yxcvb
  Én 24 éves MCU rajongó vagyok. Nézd meg az összes filmet, sorrendben, semleges hozzáállással. Amivel találkozni fogsz: akció, humor, karakterfejlődés, dráma.
  Őszintén sajnálom, ha ezeket nem fedezted fel benne.

  Ezek nélkül mindössze egy ezelőtt példátlan, filmtörténeti korszakot képező mozifilm-sorozat marad. Tök jogos a fikázás. ;)

 36. SOLO SPOILERS

  Én a Force awakensszel vesztettem el a hitem a SW univerzumban. Kopizós nyáltenger lett. A RO tetszett ismét, de a Last Jedira és a Solora is csak a gyerekeim kedvéért mentem el. Ők élvezték mindkettőt nagyon, sőt a 9 éves fiam a moziszék hegyén drukkolta végig a Last Jedit, ami mellett eltörpült, hogy nekem tetszett-e. A Solot tegnap néztük. Korrekt iparosmunka. Semmit nem tudok kiemelni, ami kiemelkedő lett volna, de gyengének se tudnám nevezni egy részét se – talán pár logikátlan jelenettől, a sárkánylány alakításától és a szarvacskás csóka megjelenésétől eltekintve – minden erős 4es alá. Mivel ez bukó lesz, a legtöbb már belebegtetett mellékszál film le lesz állítva, és a 9. sikere/bukása fogja meghatározni a hogyan továbbot…

 37. Hát nem vártam sokat ettöl a solotól,de csúnyán be is jött..Az infinity war meg behozza a panthert ahogy mondtam,de tuti 700 fölé megy

 38. Roberto:

  “Az infinity war meg behozza a panthert ahogy mondtam,de tuti 700 fölé megy”

  hetek óta ezt magyarázod, de attól még nem lesz igaz :D jövő héten is leírhatod, utána is, de attól még nem éri be.

 39. roberto: most komolyan, az Infinity War a héten 16 milliót hozott, ha a következő hetekben nem esne (lehetetlen), akkor is 5 hétbe telne neki a 700 millió elérése. Ez szerinted tényleg “lehet”, meg reális esély? A Black Panther 698 milliójának behozása miért biztosabb, az 5 hét -1 napnyira van, ha az Infinity War bevétele innentől nem esik, miközben még az Ant-Man is jön, meg a Jurassic World 2 is jön. Komolyan nem értem.

 40. Yo-ker:A quiet place egy hatalmas szerencse,hogy egy jó történetet adva van amihez még csinálnak egy jó trailert is,de a film egy rakás kaki nekem nagy csalódás…
  A második rész nagyobb költségvetésel készül majd és az lesz a bukta vagy közel sem hoz annyit..

 41. human:ejtsük a témát teljesen mindegy csak drukkoltam a warnak ne ez a fekete sz@rság legyen a jobb amúgy szerintem behozhatja xDddd

 42. @ Roberto. Igen lehetséges, hogy a Quiet Place sikere a szerencsén is múlott, ugyanakkor a kisebb költségvetést még mindig reálisabb meg 10-szerezni, mint a nagyot. Ha marketing nélkül nézzük, akkor a Quiet Place a 17 millás költségvetésének a 17-szeresét termelte ki.
  Az Infinity War ha 250milliónak veszem a büdzsét marketing nélkül, akkor is ‘csak’ a befektetett pénz 8-szorosát hozta vissza ………. világszerte kb. 4 milliárdot kellene hoznia, hogy a rátája a Quiet Place-hez hasonló legyen %-ban. Ez lehetetlen, mert egyszerűen nincs annyi moziba járó ember……..! Pénzügyi szempontból a Quiet Place jövedelmezőbb volt persze csak ha az arányokat nézzük.

 43. human: a 16 millió csak a hétvége. 24 milliót hozott ha az egész hetet számoljuk. Nem sokkal több, de ilyenkor minden kis millió számít. Szerintem nem sok esély van a 700 millió otthoni eredményre, valahol 680 körül fog megállni ha optimistán nézzük, bár azért drukkolok neki. Minden plusz fillért megérdemel.

  A Solo pedig hatalmas bukta. A hozzáértők szerint örülhet ha 450 millát összeszed világviszonylatban, ami majdcsak John Carter szintű lebőgés. Tekintve, hogy a költségvetése 300+ millió lett.

 44. jogos, de heti szinten meg előtte 80-38-akkor most 24, szal ott sem mutat semmi a 700ra

 45. De nem fogja beérni a Párducot.szomorú,hogy még mindig nem vagytok képesek átlátni.

 46. Roberto:miért lenne bukta a folytatása?Eleve egy kissebb költségvetésű horroról beszélünk.Ha megis növelik a büdzsét 50 milliónál többet nem hiszem költenek rá,látva 17 misiből milyen patentül összerakták.De lehet sokat mondtam.Szóval simán letudnak még hozni egy olyen sikert és pénzüknél lesznek.Kinában, ahol ez az első izig-vérig hollywoodi horror film ami mozikat kapott már a 30 milliót ostromolja!A Solonak még az is kihívás ott :D

 47. A Marvel nem off? Csak kérdezem. Amúgy én is szomorúnak tartom, hogy a képregényfilmek ennyire túlértékeltek – de ez van, ezt kajálják most az emberek, kivéve az 5%-ukat, a nyugdíjasokat és engem. (Lehet régen a cápát/ Alieneket is így ítélték meg páran, mikor a 4-edik ment le? Nem tudom… 4 film is más meg 44 is.)

  Aphex: hát ez az, Te az az oldschool generációs rajongó vagy, mint pl. én, aki a Disney csoda végét várja, a gyerkőcöd meg akire lő a Disney, többek közt, mert a Disney MINDENKIRE céloz a 40 éves bölcsész HC fantól a 15 éves diszkópatkányig.

  A Star Wars ma egy olyan trend, mint hogy az iphone-od tokjába tedd a bkk bérleted és feszülős szaggatott farmergatyához vegyél fekete egyen vans cipőt, aztán csinálj szelfit a “szabihídon”. Na ez most a Star Wars.

 48. @sum-blink “vegyél fekete egyen vans cipőt” ez jó volt :)
  a Vans-nek egyetlen értékelhető modellje volt anno a Half Cab meg talán a Lampin……. DC, Etnies, Emerica, És, Axion, Osiris, Duffs, DVS ………. mind torony magasan jobb, mint a Vans , fogalmam sincs miér pont a Vans lett a divatcipő…..

 49. mert sok influencert lefizettek még régen, amikor nem így hívták a dolgot, nem?

 50. Sum-blink:

  “Amúgy én is szomorúnak tartom, hogy a képregényfilmek ennyire túlértékeltek – de ez van, ezt kajálják most az emberek, kivéve az 5%-ukat, a nyugdíjasokat és engem.”

  szerencsére mindig vannak különb emberek :) én vígan beülök a képregény mozikra évente 4-5 alkalommal, ugyanúgy ahogy kb. ennyiszer beesek gyorsétterembe is, mégis tükörbe tudok nézni év végén.

 51. Tényleg nem volt rossz a Solo, nem is az a baj vele hogy rossz, hanem hogy langyos. Szerintem a témaválasztás mellett az időzítése sem volt megfelelő. Arról kár beszélni, hogy mekkora bevételt érdemelt volna. Költői kérdésként feltehetnék, hogy a TFA, a Black Panther vagy a Furious 7 érdemelt annyit, hogy ALLTIME top 10-es boxoffice-filmek legyenek? Fenéket.

  A Solón elképesztő módon érezhető a rendezői rutin, Howard valószínűleg egy teljesen szétcsúszott filmet ragasztózott össze olyan 6/10-es élménnyé (ennek egyébként pont az ellenkezőjét állítottam nemrég, de belátom hogy hiba volt) és kb. nulla százalékban az ő hibája, hogy a Solo úgy szerepel, ahogy.

 52. Amíg a Disney nem rúgja azt a gyökér nőt a csapat éléről és nem felejtik el a PC/SJW baromságaik erőltetését és kerítenek egy igazi, fasza csapatot a Star Wars filmek készítésére, addig folyamatosan fognak belesétálni a pofonokba.

  A Last Jedi volt az utolsó SW, amit moziban néztem meg és kész. Addig nem megyek el, amíg nem hallom, hogy mindenkit katapulttal hajítottak ki.
  A TLJ egy kínszenvedés volt, csak azért nem mentem ki a teremből a film felénél, mert sajnáltam a jegyre kiadott pénzt, de nagyon vártam, hogy vége legyen.

 53. @JoeCole

  Általában azon megy a kesergés, hogy a producerek nem engednek szabad kezet a rendezőnek, “belenyúlnak” a filmbe. Ez igaz, és ez sokszor rosszul is sül el. Arról nem szól a fáma viszont, hogy mennyi filmet mentett meg produceri felülkezelés. Csak tippelni tudunk, de a Solo valószínűleg ez utóbbira igaz. Már csak a rendezőválasztás okán is. Azt is érdekes lenne megtudni, hogy végülis hogyan tervezték a Zsivány Egyes utolsó harmadát (amiből elég nagy bizalommal mutogattak a végső verziótól teljesen eltérő jeleneteket az előzetesekben a bemutató előtt fél évvel).

  De tény, hogy a SW most identitás-válságba került.

 54. Amúgy kicsit tényleg visszás, hogy minden médiumból most már szinte a Disney meg a Warner (és esetleg a Universal) figurái köszönnek vissza.

  Mozik, tv, magazinok, internetes hirek, szupermarketek, játékboltok, fesztiválok, ruhák stb. Star Wars, MCU, DCEU…

  Csak a Batmanből létezik legalább 6 különféle, aktuális Batman-kontinuitás: 2-3 képregényben, 2-3 filmen, 1 tévésorozatban, 1 videojátékban, ember legyen a talpán, aki ezt követni tudja.

 55. 55: cipőkbe nem merek jobban belemenni, de egy trendi fb profilhoz kell egy sw pólós szelfi, mondjuk ha fingja soncs ki az a Kyle Katarn, vagy Bib Fortuna.

  56: influencer volt az akkor is, de a média befolyásának aránya közel sem volt ekkora.

  57: járnsk intelligens emberek is nézni, no offense. Én társaságokban rendesen szégyenkezem, de még a Nolanes batmanek se fognak meg, ilyen mindenkibennavan filmek meg végképp, valamit félredrótoztak nálam. :D

  60: A R1 rendezője is jó az én szememben. A végén nem halt volna meg mindenki – a Tie fightert Body vezette volna, a parta is a vinyóval jutottak volna le – Katika találta ki, mert “nem esik róluk emlités később”. Soloba is kinyírták azokat, akikkel nem lehet majd könyveket eladni hogy is volt tovább…

 56. OFF: A képen a bal csávónak egy keze van és az ott Bambi abban az akváriumban?

 57. Sose gondoltam volna, hogy valaha úgy alakul, hogy kívánni fogom egy SW film bukását, de ennél ez a helyzet. Megérdemli, hogy a földbe álljon, annyira középszerű film, hogy az már bűn. Elismerem a TLJ ben is voltak rossz dolgok(oké, nem is kevés), de abba legalább jutott némi jó is. Remélem a disneynél a konklúzió az lesz, hogy le kell állni a Story filmekkel, és csak a trilógiák maradnak két évente.

 58. Nem gondolom,hogy Deadpooltol sok nézőt elszipkázott a Solo.Láthatjuk,a kutya se volt kiváncsi a star warsra.
  Ha megnézitek A Deadpool 2 éve is majd 60 %-ot zakozott második hétvégén.Ott se ártana majd valamit újitani a folytatásra.A fingós poénok már sokadjára nem lesznek viccesek.Inkább már kinosak a nézőknek.Egy szerencséjük van:Június 22-ig nem lesz mit nézni Hollywoodban.

 59. Amúgy vissza térve a marvelre ahogy az sw szét fog csúszni(ez már látható a solonál) ugyanez fog történni a képregényhősökkel is ami jövőre fog bekövetkezni az avengers záróepizódja után,túl sok karakter fog meghalni és főleg olyanok akik miatt érdemes volt nézni ezt franchiset lezárultnak fogja tekinteni a legtöbb rajongó és az önálló pókemberek meg strangek vagy párducok közel sem fognak annyit hozni nem beszélve arrol,ha szint alatt készítenek el egy két filmet úgy mint a dcnél(ami ezen a vonalon totál ki fog égni rövid idön belül) szóval a képregényhősöknek max 3-5 évet adok és ráfognak unni az emberek az ilyen szintű futószalagon gyártott blockbusterekre…

 60. szerintem magadból indulsz ki. hidegebb fejjel én sajnos nem fogadnék a max 3 évre, lesz az még vagy 10 is, de az emberek egy része tuti lelép majd, ha a kedvenc karaktereit alakító színészek lelépnek.

 61. “hkim says:
  2018. May 28 at 04:24
  Javítsatok ki ha tévedek, de az SW filmeknél a mozis bevétel többszöröség hozzák a merchandise szarok, nem? A disney ezt a formulát nyomja 30 éve.”

  Igen igazad van ,DE az új széria hősei nem mennek. Nem veszik az új star wars játékokat egyáltalán. Senkinek sem kellenek, az áruk is lement. A the last jedi hősei, pl az a kis ázsiai nő ,és társaiból szinte semmit sem adnak el.
  Amerikában a polcok tele vannak a bontatlan játékokkal, és csak megy egyre lejjebb és lejjebb az áruk.

  A nézők többségének nem jött be az új liberális,tömény feminista . SJW, propaganda és életfelfogás ami a producertől jött.

  A rajongók nem költenek már új játékokra , az egyszeri nézőt meg nem érdekli.

 62. Ez a végtelen nyitobétvége-függőség szétbarmolja és tönkreteszi a mozizast, meg a szórakoztató filmeket. Mellesleg azt sem értem nagyon hogy miért szurkolnak annyian az SW-filmek bukásának? Most nem feltétlenül a filmbuzi kommenteloire értem, bár itt is van egy pár ilyen vélemény, de szerintem az mindig rossz, ha egy közkedvelt sorozat elbukik. Nem tudom, meg ha nekem nem is tetszik egy-egy bekezdés, azért mindig reménykedem újabb részekben a kedvenceimtol.

 63. mert más blockbusterek elől veszik el a pénzt? a marvel is. amíg csak a franchise filmek szakítanak, addig csak arra fognak költeni a stúdiók. arról nem is beszélve, hogy a disneynél már elfogyott a bizalom így 4 film után sokak számára. miért reménykedne aki eddig végig csalódott, hogy pont az 5. filmet nem basszák el. talán ha belső változás lesz, amihez mi kell… hát a bukta.

 64. Arrol nem is beszélve, hogy ezek zsáner teremtö filmek, amik ha bejönnek, lvekig ezt fogják utánozni, ls nekem pl nincs szükségem több ultra PC, feminista kampányfilmre.
  Érdekes reális karakterekre vágyok, akiket nem a trendek, hanem a törénetvezetés alakit.

 65. Igen, ezt még az eddigi Sw filmekre értettem. Arra reagáltam, higy elfogyott a bizalom. És ezért reménykedek a Solo bukásban, hogy vezetöi változás legyen.

 66. a TLJ-re még talán megértem az esjévé megbélyegzést, de a TFA/R1-nek mi köze hozzá? Mert női főszereplő van? :D

 67. Mind a kettö az. Rey maga a feminizmus Mary Sue ja. Az egész nem kell a megmentés erös nö vagyon dolog egy fos, semmi nöies nincs benne cdak eltorzított férfias tulajdonságok. Ww ben hiába volt erös nö, mégse éreztem azt, amit itt. Meg nincs egy normális férfi karakter se. Mint mondjuk Solo, vagy Obivan. Ugy érzem nem adnak jo példát a fiataloknak.
  Kell a lovag és kell a hercegnö. Ennyi

 68. Soloban sehol, csak az SW univerzumban, ami bőven elég. Meg indokot is ad arra, hogy hasonló mellékszereplőktől félve ne nezzem meg a filmet.
  Obi wan meg nem értem, hogy jön ide, azt csak arra irtam, olyan karakter hiányzik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.