A Quiet Place: csöndesen…

Az A Quite Place alap koncepciója pofon egyszerű: hangoskodsz, meghalsz. Viszont egyszerűségében nyilván rengeteg kérdést vet fel és nem mellesleg egy olyan szabályrendszert épít, ami millió buktatót hordoz magában. Mert másfél óráig relatíve könnyű szórakoztatni és befosatni, de ha utána napokig azon gondolkodsz, hogy az egy percre eső következetlenségek számában talán rekorder a mozi, akkor nem biztos, hogy maradandó élménnyel gazdagodtál.

És a történet tényleg ennyi: valami történt a világban, amiért teljes csendben kell létezni, mert ha zajongsz, jön valami Starship Troopersből hátramaradt vérengző szöcske, ami önmaga orális örömszerzése céljából (étkezés) pillanatok alatt belapátol. Ilyen állapotok között igyekszik túlélni az Abbott család, akiknek egész tűrhetően ment a soruk, amíg nem láttuk őket, de innen kezdve nyilván személyes tragdédiák és sorozatos katasztrófák kezdik el sújtani őket.

A probléma ott kezdődik, hogy kapásból a cold openingben olyan banális hülyeség alapozza meg Abbotték drámáját, amit szerintem bármelyik (potenciális) anyuka, vagy apuka szájtátva néz, hogy wtf dude. És innen kezdve a film cselekménye nagyrészt egy napot ölel fel, amikor is olyan hatványozottan veri a sors egy hatalmas pénisz rajzolatú korbáccsal a családot, hogy csak na, de akkor már nem hogy pisszenni lehet, de az éjszaka közepén kukoricásban rohangálni is teljesen oké.

És tényleg nem kukacoskodni akarok, de amint felkapcsolják a moziban a fényeket és kicsit is magadnak érzed a történetet, azonnal millió hiba ugrik be, amiket tényleg nem lehet tolerálni, ha már az egész filmet a hangtalanságra fűzzük fel. Másfél óráig egész biztosan markolod a karfát, a párodnak nem mersz odaszólni, nem hogy beletúrj a popcornos zacsiba, de utána másfél napig biztos bevillannak még jelenetek, ahol csak elmosolyodsz, hogy na ezt a hülyeséget.

A történet hibáit leszámítva hatalmas pacsi jár a teljes szereplőgárdának, a gyerekeket is beléertve kiválóan játszik mindenki, John Krasinski pedig szinte rutintalan rendezőként olyan professzionalizmussal fogja össze a filmet, ami szinte süt a vászonról. A feszültség tökéletesen adagolt, a képek gyönyörűek, az atmoszféra lenyűgöző és annyit tár fel a világból, ami szigorúan kötelező, ám az utolsó másodpercben a film itt is megbicsaklik, a záró képsor üzenete, sugallata hiába teljesen egyértelmű, nevetségessé teszi a történteket, mivel 2 másodperc alatt egy B moziba nyargalunk át.

Az A quite place számtalan logikátlansága ellenére rendkívül szórakoztató, szinte egyedi mozis élményt nyújt, csak ne gondolj bele a végén a történtekbe. Vagy hogy végleg teljes ellentmondásba kerüljek önmagammal, feldobnám azt a labdát, hogy hasonló ötletre felhúzva, meg lehetett-e volna jobban csinálni? Ez egy olyan ötlet, amit lehetetlen nagyobb hibák nélkül megvalósítani, szóval az igyekezet és a kivitelezés mindenképp értékelendő.

45 hozzászólás a “A Quiet Place: csöndesen…” bejegyzéshez

 1. Ez egy jól elkészített és izgalmas film. Fent lehet akadni a hiányosságokon amúgy teljesen jogosan, de szerintem a pozitívumok így is többségben vannak.

 2. Én az agyhalott mozizó prototípusát testesítem meg, a százas szöges baromságon kívül úgy igazából semmi nem tudott kizökkenteni a karfaszorongatásból SPOILER – a vége mondjuk sajnos baromság, ezerféleképp lehetett volna zajt csapni, hogy elterelje a szörny figyelmét, erre ordít egyet… Igaz lehet úgy érezte haldoklik aztán úgy volt vele legyen túl rajta :) – SPOILER vége.

  Röviden, kurva jó kis film volt.

 3. SPOILER

  Én imádtam, nekem csak az űrlényekkel volt problémám, de velük rögtön négy is:

  1. Látás nélkül, pusztán hallás alapján hogyan lehet megfejteni az univerzum titkait és a tudományos eredmények felhasználásával űrhajót építeni?
  2. Ilyen kezekkel hogyan lehet űrhajót építeni?
  3. Akinek csak annyi az intelligenciája, hogy fut és öl, az hogyan mereng el az univerzum rejtélyein?
  4. Olyan nincs, hogy átmész egy másik bolygóra szkafander nélkül. A levegő összetétele, a légnyomás, a hőmérséklet, minden pont megfelelő a számodra? Ilyen nincs.

  Ezeket leszámítva imádtam.

 4. én inkább a hatalmas hibákra gondoltam, amik viszik előre az egész történetet, azokkal van a gond. mert apró logikai baki mindenhol lehet, de amikor valami a dramaturgia szempontjából megkerülhetetlenül fontos, az ne legyen ordítóan nagy hülyeség:

  SPOILER:

  1. ki olyan felelőtlen, hogy egy 3-4 éves gyereket egyedül hagy a sor végén kullogni. a tesója lehet idióta, hogy odaadja neki a játékot, de akkor is itt inkább már fogtam a fejem és nem lesokkolódtam, hogy ez mekkora tragédia.

  2. értem én, hogy be kell tölteni a kicsi mögött az űrt, de ki fog gyereket szülni erre a világra??? hogyan lesz csendben az a gyerek addig, amíg meg lehet vele értetni, hogy semmi zaj? vagy a föld alatt tartották volna 3-4 éves koráig? ezerrel kéne védekezni, nem kihordani azt a gyereket. akkor legalább mondták volna, hogy hoppá becsúszott, de minden jel arra mutatott, hogy a repülős kiskrapek helyére jött.

  3. a végén már tényleg elszabadultak a dolgok, és sok helyről jött a zaj, mégis szerencsétlenkedtek a kukoricásban, a tárolóban, az apa teli talppal rohant a felszórt úton, stb. rengeteg zajt csaptak és mégsem volt következménye.

  ezek a nagy dolgok, abba már bele sem megyek, hogy az olcsó ijesztgetés miatt bedobja azt, hogy egy mosómedve csapta a zajt és őt kapja el a szörnyezet – na az az állat hogyan maradt életben évekig, hang nélkül?

 5. Nekem sajnos tönkretette az élményt egy egyszerű teremtés, aki nem olvasta az írásodat, és bizony az első 25 percet végigturkálta a popcornos dobozban.

  Amúgy az alapötlet remek, jók a színészek, csak éppen ez kevés egy nagyjátékfilmhez. Ez egy 15 perces rövidfilmhez elég.

  Az alapötletnél nincs több ebben a filmben. A kezdő drámai jelenet tényleg nevetséges. A fordulat (?) röhejesen kiszámítható, a befejezés szánalmas. Ott egyenesen fogtam a fejem.

  A marketingeseknek jár a keksz, engem átvertek.
  Jó koncepció, jó trailer, fájóan közepes film.
  (Triple 9 ugrik be a fenti receptről)

 6. Sparrow

  Spoiler!!!

  Honnan veszed hogy az űrből jöttek a lények? Egyáltalán nem derült ki az eredetük, mégcsak utalás sem volt rá.

 7. Human hogy,hogy megnézted?Moziban nézted?Amilyen várakozással ültem be a filmre olyan semmilyen érzéssel jöttem ki. buta film.Rengeteg részletre nem figyeltek.Csalódás.Nem tetszett annyira.

  Purplerain.

  Spoiler
  mert ha nem ordit és más,hogy csap zajt akkor nem öli meg? :)

 8. Teljesen egyetértek. Szerintem szuper film ami addig tart amíg elengeded a nyilvánvaló hibákat, de csak azért mert ezeket nem igen lehetett volna kiküszöbölni kár lett volna lemaradni a filmről.
  Ebből a szempontból a 6. érzék jutott eszembe hiszen az a koncepció is csupán addig működik amíg nem gondolsz bele mi minden történhetett a jeleneteken kívül ahol rég ki kellett volna lógnia a lólábnak mégis mennyien szerették/szerettük azt a filmet:)
  A Quiet Place nekem kis paradoxonnal élve pont a hangok miatt tetszett (a fent leírt rendezés és színészeken kívül persze). De ha ezt nem moziban nézi az ember már csorbul az élmény. (meg a moziba is ha pofának közben, vagy viháncoló tinik mellé kerülsz)

 9. Fogalmam sincs milyen űrhajó építésről van szó, ez nem a The Thing XD

  Természetesen spoilerrel teli!
  Először is ahogy a podcastben és itt is szó esett róla a pofázás és zabálás rengeteget rontott az élményen, de legalább jókat röhögtem mikor megrándult a széksor, mert ritkán nézek horror vagy horror elemeket tartalmazó filmeket moziban. Másodszor ez a film olyan volt, mint tavaly az It. Túl nagy volt a hypeja. Félreértés ne essen, nem volt rossz de valóban bőven vannak hibái amin át kell siklani. Kifejezetten pozitívum volt számomra, hogy láttuk a lényeket. Kicsit aggódtam, hogy egész film alatt csak árnyékokat mutogatnak majd. Az utolsó harmadban volt egy 15-20 perc ami megmentette számomra a jegyárát. A minimális párbeszéd miatt én úgy éreztem mintha két órás lett volna. A legérdekesebb az, hogy az egész film olyan mintha már láttam volna más filmekben ennek ellenére mégis élveztem. A boltos rész mint a 2007-es The mist-ben. A lények miatt Cloverfield érzés, (ugyebár eredetileg ehhez az univerzumhoz csatolták volna, csak később átírták a forgatókönyvet). A gabonatárolós rész, mintha a tavalyi Jigsaw-t nézném. És leginkább aki látta a 2015-ös Hidden című filmet Alexander Skarsgard-al annak ez a történet csalódás lesz, aki meg még nem látta és tetszett a Hang Nélkül annak kötelező, mert a csendben éljük az életünk koncepcióra épül szintén, van ennyire jó története csak épp ezt nem hypeolták szét.

 10. Nekem nagyon tetszett, a hibái ellenére is. Annyira beleéltem magam, hogy a film vége után próbáltam csendben maradni és minden kis zajra felfigyeltem.

 11. Volt szerencsem -teljesen veletlenul- egy nagyreszt suketekbol allo kozonseggel nezni a filmet, es emiatt megjobb elmeny volt!

  Igen, teli van idegesito (es konnyen kikerulheto) hibakkal, emiatt sajnos nem lett uj klasszikus, pedig lehetett volna. De remek, feszultseggel teli horror, inkabb ez mint az Annabelle 3

 12. engem ezek a logikátlanságok már látatlanban idegesítenek, így inkább neki se kezdek.

 13. Nekem bejött, a csajomnak is (ő akarta inkább megnézni, nekem a trailer már elég fosatós volt és féltem). Próbáltam elmagyarázni neki, hogy sokan fognak enni közben és nem akartam még egy “Csillagok között” élményt, amikor legnagyobb kussban űrhajó sodródik szituáció közben (amikor is egy űrös filmre gerjedő arcnak merevedése van) a mellettem ülőnek még mindig akad egy kis nacsosz és hozzávaló tunkolnivaló. Mindent egybevetve teljesen rendben volt, a Csillagok háborúja több magyarázni valót rejt magában kezdve a fénykardtól az évezredekig nem fejlődő technikáig.

 14. Sajnos engem már az alapötlet hülyesége is annyira felbosszant, hogy inkább nem adok neki esélyt, legalábbis moziban biztosan nem. Szoktam ám nézni a valóságtól marhára elrugaszkodott produkciókat is (gyakorlatilag a sci-fik 90%-a), de azért ez na, itt egy iszonyat idiótaságra van felfűzve az egész.

 15. @Sparrow:

  A Prometheus (SPOILER) történetében az Alien-eket létrehozó izé egy biofegyver volt, fejlett, de kegyetlen fajként, ha kell egy bolygó, én se biztos, hogy katonákat küldenék, hanem ilyen dögöket.

  @abelh:

  “a záró képsor üzenete, sugallata hiába teljesen egyértelmű, nevetségessé teszi a történteket”

  A mosolyra gondolsz?

  SPOILER

  Hibák:

  – A film elején a boltban arra is figyeltek a készítők, hogy a chips-es zacskók ott maradjanak a polcon, hangos kaja a halál, ez tetszett, olvastam még a film előtt :).

  – A cold open-es felütés vége szerintem egyszerűbb, mint gondolnátok: az egyik gyerek beteg, egyik szülő cipeli, másik elbambult, abban a világban elég megfeszített lehet egy átlagos napot is végigélni, oké, hogy pont ezért elvileg éberek kéne legyenek, és rendezettek, de van egy pont, ahol rutinná válik minden, és egyszerűen hibázik az ember.

  – A szög szerintem béna ötlet volt, na.

  – Apuka kiabálására: van az a helyzet, ahol nem gondolkozol, hanem a legelső ötletet végrehajtod. Nem emlékszem, volt-e valami körülötte, amivel zajt csaphatott volna másik irányba, de nem biztos, hogy a “jól kigondolom mit csináljak” lett volna a megfelelő lépés.

  – Kukoricásban, és teli talppal rohanás, mosómedve: fordítsd meg. Miért lehet az, hogy néha sikerül egyeseknek látotávolságra odasétálni egy őzhöz úgy, hogy az elvileg figyel? Egyrészt nagyon nem mindegy, hogy hol van épp egy ilyen dög, közelben egy fingás is hangos, ha épp a fák közt van negyede annyit se hall belőle. Nem beszélve arról, hogy minnél több dologról verődik vissza a hang annál nehezebb visszakövetni, hogy honnan jött. Nem mondom, hogy tökéletes megoldások voltak, de szerintem nagoyn szélsőséges úgy gondolni a dögökre, és a környezetre, hogy hát bármit meghallanának bármikor. De ettől függetlenül én is figyelnék mindenre, még arra is amit már egyszer túléltem.

  – A film végén nem teljesen értem, hogy most a kamera képen látható két másik dög jött feléjük, vagy menekült előlük? Mert hogy hát arra a hangra mindent csinálnának, csak nem rohannának oda, vagy igen?

 16. SPOILER

  @cherockee:”A Prometheus (SPOILER) történetében az Alien-eket létrehozó izé egy biofegyver volt, fejlett, de kegyetlen fajként, ha kell egy bolygó, én se biztos, hogy katonákat küldenék, hanem ilyen dögöket.”

  Ilyen dögöket, amik NEM látnak? A természetben nem látó élőlények általában rohadt mélyen a víz alatt és a föld alatt élnek, a felszínen egy ilyen életforma, pláne ragadozóként életképtelen. De tegyük fel, hogy egy idegen civilizáció telepítette őket ide valami konténerekben, hogy kipucolja az élővilágot. Mi a fenéért nem lőtték szét az összeset a levegőből, mondjuk helikopterről? Meg mit csinálnak egy zajongó, dübörgő harckocsival? Addig kenik magukat szét a lánctalpán, amíg elakad a holttesteik ezrében vagy mi? Elég lenne egy faipari létesítményben valami giga körfűrészt vagy mást ne mondjak egy aratógépet beindítani és az összes dög kinyírná magát rajta. Nevetséges.

 17. @Gunslinger:

  SPOILEREK

  A felvetés jogos, előzőleg nem arra reagáltam, hogy jók-e ezek a lények bármire is, hanem hogy egy látszólag tényleg nem intelligens lény is idekerülhet, ha fegyvernek szánják. Másik irány lehet a “valahonnan mélyről előkerült”, tengerből ne, mert akkor mit keres az erdőben, mondjuk barlangokból.

  De tegyük fel, hogy fegyvernek szánták. Szerintem jelenleg az emberek túlbecsülik, hogy mekkora területet képes biztonságosan megtartani egy ország katonasága. Ha mondjuk párezer ilyen dögöt leraksz egy ország területén tökéletes hálóban, szerintem a lakosság elég nagy részéhez még csak a hír se jut el, már megették. Gondolj bele, hogy rettenetes különbség van mondjuk a városi és a vidéki népsűrűség és szokások között, internet ide vagy oda, kapnék egy emailt, hogy hát maradj csendben, majd jön a katonaság, és elvisz, nem lennék nyugodt a család helyében. Főleg, hogy akkor tegyük fel, hogy mondjuk golyóállók a vackok, ezért a legkisebb amivel lőhetsz rá az azért nem a sorállományúak kézifegyvere. Mennyi tankja van Amerikának? Mennyi kisvárosa?

  Nem azt mondom, hogy logikus az egész, azt mondom, hogy van legalább annyi alábecsült részlet a témában, mint a filmben hülyeség.

  Maga a látás számunkra elengedhetetlen, de szerintem sokan nem tudják elképzelni mennyire rá tud hagyatkozni mondjuk egy kutya a szaglására és hallására. A másik, hogy nem tudhatod mennyire képes egy ilyen lény “látni a hallásával”, csattogó hangjával, saját mozgásával, falevelekkel-széllel kb. folyamatosan adatot kapott.

  (Elég biztos vagyok benne, hogy a film abból született, hogy volt egy ötlet, kb. mint a Don’t Breathe (2016), hang=halál, véletlen hang = ugyan úgy megdöglesz. Az ilyen filmeknél cseszett nehéz minden eshetőséget megoldani, mert nem oldotta meg helyettük az élet.)

 18. @cherockee:

  SPOILER

  Nyilván valamilyen szinten veszélyesek, igen, eleinte akár még sokan meghalnának, főleg a kis településeken, de egy idő után mindenki rájönne, hogy hogy használhatná ki az úgy mond erősségüket (hiper jó hallás), hogy ez később a legnagyobb gyengeségük legyen. Még ha golyóállók is, ami mondjuk kvázi elképzelhetetlen, mert a páncélos élőlények a természetben pont nem az agilitásukról híresek, lásd teknős, de tegyük fel, hogy valami ultra ász bőrük van, aminek nincs súlya, akkor is gyerek játék lenne csapdába csalni őket jól elhelyezett csali hangforrásokkal. Mondjuk egy 4 méter hosszú bot végére kiraksz egy rádiót egy szakadék fölé, karós vermeket helyezel el, de ezer másféle dolgot is el tudnék képzelni ami következtében odajutunk, hogy az ember fog ezekre sportból vadászni.

 19. SPOILLLER

  Nos kutakodtam és Sparrow-nak volt igaza.
  Tényleg az űrből jöttek, pontosabban egy másik bolygórol.
  Maga a rendező beszélt róla:

  http://collider.com/a-quiet-place-monsters-explained/

  Mivel sebezhetetlenek, így túl tudták élni bolygójuk pusztulását, ezt követően pedig meteoritokon érkeztek hozzánk. Csak akkor lehet őket megsebezni, ha ugymond “megnyílnak”.

  Hát ez így akár egy 10 éves gyerek ötlete is lehetne, de attól a film nekem még mindig nagyon tetszett.
  Nem kell bonyolult történet, a megvalósótás legyen profi, és azt itt megkaptuk.

 20. SPOILLLLLERRRRRR [jelezzétek már basszus – a szerk]

  Turrican: LOL. Meteoritokon jöttek. Ki él túl egy meteorit-becsapódást? Lehet akármilyen páncéljuk. És nem tudok elképzelni olyan bolygót, ahol nincs fény. Ha nem kering semmilyen csillag körül, akkor minden keményre van fagyva a felszínén. Jobb lett volna, ha nem beszél a lények eredetéről, és meghagyja nekünk az elméletgyártást. Nekem pl. jobban tetszene az a magyarázat, hogy valami dimenzióhasadáson át jöttek ide egy alternatív Földről, ahol ugyanilyen a légkör, de másfajta, furcsa lények népesítik be. A második részben egy csapat katona átmehetne oda. ;)

 21. nyilván vannak benne faszságok, de hagytam magam sodródni. Összességében élveztem, mondjuk tényleg idegesítő benne néhol a cselekmény, de baszni rá. Folytatást várom, korrekt mozi volt.

 22. először is sok bajom volt a filmmel (előzetesen is és a megtekintést követően). ennek ellenére nem sajnáltam azt az időt, amit ráfordítottam (mint mondjuk a Solo-ra). legalább nem csak jump scare-re épített a történet, hanem az állandó suspense zaj parára.
  ne feledjük, hogy ez egy nagy film levezetése volt, amolyan jutalomfalat a rendezőnek és feleségének (a két főszereplőnek). szóval inkább fogom a fejem random történetek után, mint valami nimbuszának a pusztulását szponzoráljam mozijegyekkel.
  SPOILER
  pár bugyutaságot mondanék csak például a kukoricást. minden elismerésem a családnak, hogy kézzel elvetették olyan precízen. pacsi.
  szerencsések, hogy tudnak jelelni és senki sem horkol, vagy beszél álmában. tuti túlélhetnénk egy hangstudióban, ahogy mutatják a vízesés mögött, de akár egy víz alatti létesítményben, de szerintem egy sziget is esélyes lehet, ahova nem jutott belőlük… de tényleg nem szőrözök, mert ez fikció (mint pl. a zombik), szóval így vannak lerakva a filmbeli világ szabályai, nem úgy mint nálunk.

 23. Én még nem láttam. De ezt a végig nem beszélős dolgot már megcsinálták a majmok bolygójában nem? Csak fekákkal.

 24. Sparrow SPOILLLLER

  Értem én, ezer sebből vérzik ez a megmagyarázás (kár is volt érte). Én is jobban örültem volna ha egy másik dimenzióbol véletlenül, vagy egy félresikerült kísérlet útján kerültek volna ide. Ez az ürlényes dolog annyira elcsépelt, és ezerszer lerágott csont már.
  A baj az, hogy a következő rész vagy közvetlen folytatása lesz (akció ezerrel) vagy előzmény (szintén akció ezerrel), vagy egy ugyanilyen szitu más szereplőkkel.

 25. SPOILER_

  Igen sajnos rengeteg buktatója volt a filmnek ,hogy honnan érkeztek? mik ezek?hogyan alakultak ki?miért nem jött rá senki,hogy a magas frekvenciát nem birják?,ha egy puskával el lehet intézni őket miért nem nyirták ki mindet? főleg úgy hogy amerikában játszódik ahol sosem fogy el a lőszer hol vannak az emberek?Amúgy visszatérve senkit nem ettek meg csak a hang zavarta őket és elpusztították az embereket,de akkor hol vannak az emberi maradványok?

 26. Bezzeg azzal senkinek sem volt problémája, hogy Az utolsó Jedikben szőnyegbombázást tartottak a világűrben. Abban nem volt semmi hiba.

  Miért kell egy filmnek realisztikusnak lennie? Nem elég csak élvezni?

 27. Amíg ment a film, jól szórakoztál, nem? Akkor meg kit érdekel, hogy utána mi jut eszedbe? A filmek többsége pont azért olyan szar, mert már menet közben is folyamatosan fenn lehet akadni a szarságokon. Itt nem ez történt.

 28. SPOILER [jelöljétek már – a szerk]

  Sparrow: ki mondta, hogy ők vezettek és építettek űrhajókat? ezt mutatták a filmben? Nem lehet, hogy ők csak eszközök?

 29. Nekem tetszett a film.

  SPOILER!

  De mi a francert nem koltoztek a vizeseshez, ahova kivitte a gyereket ordibalni?? Ott meg a szules is sima ugy lett volna, a fingastol elkezdve a horkolasig. Kalapalhatott, epitkezhetett volna ha mar mindent beleadva uvolthetett. De nem. Menjunk ki a sraccal dumalni meg orditozni a vizeseshez es aztan osonjunk haza es maradjunk kussban egesz nap. Bar lehet, hogy pont ezert nem koltoztek oda mert igy a csalad legalabb kussolt es nem idegesitette aput. :)

 30. @Magpies: :DDD

  SPOILER!

  Tanyasi gyerekként engem egyes-egyedül a siló idegesített, mert a tengeri azért többnyire nem futóhomok. :) Minden mást megbocsátottam, de ez felesleges is volt, meg béna is. :)

 31. Engem a trailerben a megszólaló gyerekjáték már megfogott, ha már a logikátlanságoknál járunk.

 32. SPOILER

  Sparrow: senki sem mondta, hogy az űrből jöttek. De ha onnan is jöttek, lehet ez csak egy rabszolga faj akit katonának használnak. Ezer féle képpen megválaszolhatom! :)

  A végén az a csőretöltés tényleg gagyi volt, anélkül is tudjuk mi fog következni.

  Nekem nagyon tetszett, logikai hibákkal nem foglalkoztam. És meglepő volt, hogy az emberek csendben maradtak, tényleg nem ropogtattak!

 33. Kiszabott nagy film. Számos filmnek vannak hibái, ennek is, emellett az év legegyedibb élménye. Még belegondolva is tetszett a sztori. Nem kell magyarázni a bizonyítványt, ha meg van az ötös. :D

 34. 7. Csabi:

  Ha mondjuk fogja a baltát és elbassza messzire akkor gondolom odarohant volna a lény…

 35. Cherockee:

  SPOILER:

  ““a záró képsor üzenete, sugallata hiába teljesen egyértelmű, nevetségessé teszi a történteket”

  A mosolyra gondolsz?”

  Is…meg arra, ahogy Sarah Connort csináltak Bluntból egy fél pillanat alatt. Egyáltalán nem erről szólt a film, műfajilag sem ebbe az irányba tartott a cselekmény, és nem is az a baj, hogy ő ott hirtelen kemény lett, csak engem például rettenetesen kibillentett a hangulatomból. Abban a pillanatban sem a veszteségüket, sem az egész létezés terhét nem tudtam komolyan venni, mert átragadt valami B-filmes hangulat, hogy most darálás lesz.

  teljesen feleslegesnek és “gagyi” megoldásnak éreztem, hiába vetítette ez előre, hogy mondjuk a második részben irtás lesz. kicsit olyan érzés volt, mint a Cloverfield lane-nél, amikor kiszabadul a csaj és pillanatok alatt Ripley-ben irtja az ellent.

 36. Sándor Tiba:

  “Miért kell egy filmnek realisztikusnak lennie? Nem elég csak élvezni?”

  leírtam a 4. kommentben, hogy nem a hibákkal van a probléma, hanem azzal, hogy ezek a hibák mozgatják a cselekményt és ezt nehéz megbocsátani. a logikátlanság egy dolog, de itt ezekre a logikátlanságokra fűzték fel a filmet, miközben szigorúan előadják, hogy itt milyen konzekvens szabályrendszer van.

 37. “Értem én, ezer sebből vérzik ez a megmagyarázás (kár is volt érte).”

  de ez csak az ötletelés még a kreatív folyamat közben, a filmet nézd, tisztán látszik, hogy a forgatókönyvből kipucoltak mindent az eredetrere vonatkozóan, mert nem az a történet, hogy honnan jöttek, az a történet h itt vannak és csak páran túlélnek. lehet pont a vágó emelte még feljebb a filmet. amikor alkotsz valamit, akkor ezer ötleted van, amiből kristályosodik ki valami végeredmény, és talán megtalálod benne a gyémántot is, ha lepucolod a felesleget.

  “Engem a trailerben a megszólaló gyerekjáték már megfogott, ha már a logikátlanságoknál járunk.”

  akkor nézd meg a filmet, hiszen pont abba a részbe egyszerűen nem tudnék belekötni. remek írással rögtön felépítik az egész “világot” 5 perc alatt, és az egészhez csak egy gyerekjáték kell nekik katalizátornak.

  SPOILER

  “Ha mondjuk fogja a baltát és elbassza messzire akkor gondolom odarohant volna a lény…”

  szintén foteles szőrszálhasogatás, mert az ottani tettébe nem tudnék igazából belekötni. maga a kocsi döngölése is iszonyat hangos, meg akarta menteni a gyerekeit, így mindenképp olyan nagy hangot kellett kiadnia, amire figyel a szörny és ott hagyja a zsákmányt. ha abba a jelenetbe akarnék kötni, akkor az volt a gáz, hogy jelbeszédezni még volt idő a hatalmas, kiabálni kell veszély közben.

 38. Így-így, minél többet agyalsz rajta, annál rosszabbá válik a film. Ettől függetlenül a rendezés, feszültség, színészek bombajók voltak.

  SPOILER TALÁN

  Azt tényleg nem értem, hogy minek kellett megmagyarázni azt, hogy az űrből jöttek, mert totálisan szükségtelen és csak gyarapítja a film baromságait, de Jimothy úgy érezte, meg kell osztania.

  ps: Dwight azért hiányzott Jim mellé.

 39. de nem magyarázta meg, csak az elképzeléseiről beszélt kicsit, de nem véletlenül nem került mind a filmbe. most írjam le még egyszer, amit pont az előbb írtam le?

 40. Spoileres…

  Még a premierhéten néztük, így nagyon-nagyon nincs már meg az, amit akkor akartam leírnii. Így rövid leszek. Kibeb&szott jó film volt, teljesen berántott, több órával később is ezen merengtem. És itt jön a spoileres rész, amit egyedüli negatívumnak éreztem: Lee-t miééééért, miért, miéééééééééért kellett megölni? Ott teljesen összetörtem. Ettől függetlenül élmény volt Krasinskit és Bluntot látni a vásznon. Nyilván a házasságuk miatt könnyű volt előcsalni a kémiát. Míg a páromnak kezdett sok lenni a 1,5 óra, nekem tökhamar elszaladt és simán elnéztem volna 2,5-3 órán át, pedig nem nagyon találom meg az apokaliptikus filmeknél a megfelelő hangulatot.

  Hiába köttök bele mindenbe, ez egy zseniális fim és örülök, hogy moziban néztem.

 41. Nagy divat lett ezen az oldalon minden jo filmet lehúzni. Ja tudom nem mindet csak 10 jo filmből 9-t. Mindezt egy roppant unszimpatikus flegma stílusban.

 42. épp védem kommentben, nem látod? :D sőt, a nem általam írt posztban ilyen dvd cover idézet van “rendkívül szórakoztató, szinte egyedi mozis élményt nyújt” :D

 43. Randys:

  hol volt itt fikázás? ha kiemelem egy rommá hype-olt mozi negatív oldalát is, akkor azzal már lehúzom? nagyon messze van ez a fikázástól.

  amúgy meg leírom harmadszor – hibáknál is csak azokat emeltem ki, amik kulcspontjai voltak a cselekménynek és szerintem ekkora bakik ott nem férnek bele.

  nem abba kötöttem bele, hogy miért kukoricát termesztenek, amikor egy hangosabb fingástól kipusztulna egy teljes kolónia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.